Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 13 feb 2012, 09:01

Nakon što je meč protiv Bologne odgodjen, Bianconeri su se bacili na posao i počeli su sa pripremama za meč protiv Parme u srijedu.

Hladna temperatura je pozdravila danas Bianconere pri dolasku u Juventus Centar. Medjutim, trening objekti su u savršenom stanju nakon što je sunce uklonilo tragove jučerašnjeg snijega.

Bianconeri su započeli trening sa tehničkim zagrijavanjem a zatim su se fokusirali isključivo na taktiku. Jedna polovica grupe je radila na kretanju lopte i na napadanju, dok su preostali igrači radili na vraćanju lopte i na prekidima.

Biće teško, sa Enio Tardinija smo uvijek teško nosili puni plijen.
Ova pobjeda Milana protiv Udinesea je veliki poticaj i vjetar u jedra rossonerima, dobra za bodove, dobra za samopouzdanje. Mi imamo prednost zbog dvije utakmice manje. Ko zna kako se to može zalomiti u srijedu. Poznat sam po tome da sam proračunat i uvijek umjereni optimista, mnogi od vas će me možda razapeti ovdje ali kada kažem da nam ni bod ne bi bio loš protiv Parme ne šalim se jarane.
Biće teško, ja sam računao da od ove dvije zaostale moramo oteti 4 boda, pod mus je to, ne smijemo izgubiti, nadam se da nećemo.
Bod protiv Parme, tri kući sa Cataniom... Derbi je derbi ne smijemo ni tu izgubiti, oni će imati pritisak zbog Lige prvaka u zavisnosti od prve utakmice protiv Gunnersa, malo im je ''olakšano'' Mertesacker neće igrati, za Ibru ''el dorado''.
I ne neću pričati o nekom ''trećem'' mjestu. Već je davno bilo jasno da će ova dva velikana voditi veliku bitku za Scudetto. Odluka će pasti, nadam se, na samom finišu... kad je i najslađe.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 13 feb 2012, 10:24

Bianconeri odigraj kup, sutra se zakljucava...
Sto se tice tekme u srijedu ne ocekujem nista manje od pobjede je mi smo JUVE i samim tim smo najjaci...
Dosta je price u vezi Djovinka imao je priliku dokazati se pored 3-4 trenera i nije uspio, ne znam zasto mislite da ce to uraditi pored Contea... On je dobar igrac al' samo u malim ekipama... Mada Parma kroz historiju, nije bas mali klub...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 13 feb 2012, 12:26

Samo da vas pozdravim :D , nesto se nema vremena, nevrijeme veliko u Mostaru, pa se uvijek nadje posla...

Uzet dvije sledece utakmice i sve zavrsiti u Milanu sto bio bio dobar znak ka osvajanju scudeta. Vjerujem sada vise da mozemo biti prvi, iako je bio cilj LP, jer smo pokazali da znamo odigrati i kada nam je potrebno...

Parmu treba od prve minute napasti i pokusati zabiti rani pogodat, samo se bojim da uslovi ne budu adekvatni za taj mec. Ne daj Boze da bude zaledjen ili ne dovoljno ociscen, sigurno bi onda Parma imala vece sanse za boli rezultat, sto bi nas dovelo u tezu situaciju...

Evo nek bude ovakav sastav:
4:3:3
----------------------Buffin--------------

----Lich---- Barzagli----- Chielini----De Cegle( Caseras )

---- Vidal--------- --Pirlo--------------- Marchiso

-----Giacherini -----Matri-----Vucinic

Ili 3:5:2
-------------------------Gigi
---------Barzagli----- Bonuci------- Chielini
--------Lich Vidal Pirlo Marchiso Estegaribia
------------------ Matri Vucinic

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 feb 2012, 12:29

Brate iz Mostara (eh dole ima gara napretek :mrgreen: ), prije ovaj drugi sastav 3-5-2 mislim da bi lakše sredinu kontrolisali i bili opasniji. ;)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 feb 2012, 12:37

Auguri Eljero Elia.
slika

Bologna- Juventus će se igrati 7.3 u 18.30h.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 13 feb 2012, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 13 feb 2012, 12:40

Sretan rođendan Eljero, dabogda zaigr'o.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 feb 2012, 12:55

Tuttosport javlja da je čak i ova utakmica sa Parmom opet u situaciji da se ne igra jer imaju i dalje velike probleme sa snijegom. :oops:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 feb 2012, 13:12

Ma znao sam, zivota mi, da ce opet nesto biti...pa strasno :roll:

Osim Elije, danas rođendan slavi i Liam Brady...

Legendarni irski fudbaler i čovjek koji nam je donio 20. Scudetto 1982. kad je zabio odlučujući penal u posljednjem kolu za titulu... Iako je znao da na kraju sezone odlazi, da bi se otvorilo mjesto za Platinija...fudbaler koji je ostavio veliki trag u dresu Juventusa, za dvije sezone koliko je igrao...

AUGURI!
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 13 feb 2012, 14:56

Nekadašnji direktor Juventusa kaže da je ovo Interova prava mera.

"Oni su se samo vratili tamo gde su bili pre farse sa Kalćopolijem. Samo sada teško da će oteti neku titulu za zelenim stolom i igrače Juventusu, kao što se desilo 2006.", likuje Mođi.

"Ovako izgleda kada Morati preuzme stvar u svoje ruke. Od kada je otišao Murinjo, vlasnik Intera sam donosi odluke. Rezultat imamo prilike da vidimo", smeje se Mođi.
:D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 15:06

Moji izvori kažu da će se u Parmi igrati utakmica 100 % :D

Danas je organizovana radna akcija kako bi se očistile tribine Enio Tardinija, a i najavljeno je poboljšanje vremena, mada će temperatura za vrijeme utakmice biti ispod nule.

Ono što će nam biti olakšavajuća okolnost u ovoj utakmici je ta da Parma voli da se nadigrava, a protiv takvih ekipa smo uvijek dobro prolazili ove sezone.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 feb 2012, 15:09

18.03. - u gostima Fiorentina
21.03. - kući Milan revanš kupa
25.03. - kući Inter prvenstvena

I ovaj niz neće biti nimalo jednostavan. Imamo igrača dosta koji bi se morali i trebali rotirati kada se bude igralo sa Milanom, a ond zmijčeke dočekati kako dolikuje.
Do tada će i kod njih biti tumbanja, ne bi me čudilo da im tada drugi trener bude na čelu.
Ima u međuvremenu i gostovanje Genoi, biće derneka.
Ima da pripremim rakije domaće ako bude šta loše krenulo ;)

@Bianconeri ko su ti izvori? Kasno mi dolaziš ovdje, garant se ''močilo'' noćsi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 15:15

Ma nije, imao sam nekih obaveza jutros, a i bio s rajom na kafi, moram i ja ponekad izaći iz kuće. :mrgreen:

Igrači koji su u rotaciji u ovim kup utakmicama su pokazali da se može i na njih računati, tako da nije problem naš igrački kadar koliko protivnička taktika, ukoliko te ekipe budu igrale bunker svih 90 minuta teže ćemo dolaziti do pobjeda, međutim ako budu igrali otvoreno onda naše pobjede ne bi trebale doći u pitanje.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 feb 2012, 15:19

Težak raspored, Conteove trupe moraju biti maksimalno fokusirane, samo da ne bude kakvih povreda ključnih igrača.
Za sutra najavljuju : Buffon, Licht, Barzagli, Bonucci, Chiellini, De Ceglie, Pirlo, Vidal, Marchisio, Matri, Vučinić
Ako Ashton bude ofanzivan ovako mislim da će to biti prvi put da ga ovakvog gledam.
Conte će pokušati da osvoji sredinu i razvuče Parminu liniju do pucanja.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 15:25

To ti je 3-5-2 formacija, tako su i protiv Milana pogriješili, pogodili sastav, ali ne i formaciju. :D

Ja sad pročitah da je na jutrošnjem treningu Conte isprobavao više taktika, još uvijek se nije odlučio s kojom ćemo započeti utakmicu, ali vrlo lahko je moguće da to bude 4-3-3 sa Giaccherinijem na desnom krilu umjesto Pepea čiji je nastup još uvijek pod znakom pitanja.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 feb 2012, 15:28

Da se mene pita odmorio bih još Pepea, smrznuti teren, hladnoća i nedavna povreda nisu dobrodošla kombinacija. Treba nam Pepe zdrav i čitav, ma kako ''ograničen'' bio borac je par exellance.
4-3-3 :?
Ma dobiti ćemo ih aBd. Strijelac Matri 2x i Borriello 1 kad uđe ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 15:58

Nema mi dražih novina od ovog Tuttosporta, redovno mi poprave raspoloženje svojim lažima. :mrgreen: :lol:

Dakle po njima, Marotta će birati između Higuaina, Nanija i Lavezzija, ja bih najviše volio Lavezzija iz inata onim smetljarima, znamo kako nas mrze, isto kao što smo uzeli najboljeg igrača Fiorentini, vrijeme je da i njima uzmemo. :D

Želim da Juventus bude najomrženija ekipa u Italiji, kad je već i najvoljenija. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Najbolji svih vremena bez konkurencije. 8-) :mrgreen:
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 13 feb 2012, 16:43

e bas je fildzan liga ova Serie A, jbo ih snijeg, kao da su ekseri napadali, samo smo mi gori, ruse nam se krovovi i tribine raspadaju.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 13 feb 2012, 18:00

"Od kada je otišao Mourinho, vlasnik intera sam donosi odluke, a rezultate imamo prilike da vidimo. Tim koji je osvojio 3 titule u sezoni je nestao, greške se nižu jedna za drugom, a dovoljno je samo sjetiti se prodaje Eto'a... Jer, ne smijete poslednje-plasiranoj Novari od 6 bodova u šampionati dati svih 6! Nesvirani penal za inter? Ekipi poput ove ne bi trebao da bude neophodan penal da bi pobijedili... Jasno je, inter od prije Calciopolija se vratio. Ali ovaj put ne postoji nijedan bivši član CDA-a da im pokloni Scudetto, a nijedan šampion iz uništenih ekipa neće doći kod njih, kao što je bilo 2006. sa Ibrahimovićem i Vieirom."
Moggi bez dlake na jeziku :mrgreen: 8-)
"U Udineu je za 70 minuta viđen najgori Milan od početka sezone! Seedorf je izgledao kao kip na terenu, dok je Robinho izgledao kao da je zaboravio da igra fudbal. Udinese je dominirao, ali bio ja naivan jer je želio da ponizi protivnika, i na taj način, na 2 kontra-napada, primio je 2 gola."
"Istina je da italijanski fudbal, čak i u vrijeme vanrednog stanja, ne uzima u obzir vremensku prognozu, jer je ustvari fudbal rob 'pay-tv'-a koji zahtijeva da se igra u večernjim satima, i onda kada je moguće igrati za vrijeme ručka. To je nečuveno, jer je, na primjer, meč Siena-Roma odigran u 20:45. A potom, odložiti 3 utakmice nije pravedno. Zar nije bolje onda odložiti čitavo kolo kako se trend prvenstva ne bi narušio?"

"Juventus, koji je zasluženo lider prvenstva, sada je drugi, ali sa dvije utakmice manje, ali isto pretečen od strane Milana koji je u krizi, i umjesto da su sada u psihološkoj prednosti, njihova mentalna situacija je potpuno drugačija. Sada je sav pritisak na Juventus koji" mora da odigra 2 odložena meča puna napetosti i tenzija. Šampionat je u velikom problemu da bude ugrožen.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 18:08

Grande Direttore!

Kao i svaki put dosad čovjek je upravu.

Ustvari nije bio jednom kad je napao Matrija. :P :mrgreen: :lol:
Ž '21!

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 13 feb 2012, 20:33

milan kao protiv udinesea kakav je bio,takva ekipa ne moze osvojiti titulu,pa igrali su kao siena prvo poluvrijeme protiv nas :) zaista katastrofa...mislim da ako budemo igrali kao do sada,da bih bez problema trebali osvojiti titulu,to je nekako realno...Volio bih da se sutra igra,iako su sanse vjerovatno 50-50 (temp je ispod nule i dalje)

Emanuele Đakerini je uveren da će njegov tim izaći na kraj sa svim izazovima.„U ovom trenutku imamo dve utakmice manje od rivala, računajući i revanš Kupa, predstoji nam veliki broj mečeva u kratkom vremenskom periodu koji će mnogo toga pokazati.“„Dobra stvar je to što trener Konte na pravi način zna da rotira igrače i odmori tim kako bi sačuvao svežinu za bitne utakmice. U timu imamo veliki broj igrača, i to jako kvalitetnih fudbalera kojima veliki broj mečeva u kratkom periodu neće predstavljati problem.“ istakao je Đakerini.

Bivši defanzivac Stare dame je u intervjuu odgovarao na brojna pitanja glede Juventusa. Kaže kako Juventus može osvojiti duplu krunu.

Mark, Juventus proživljava odlične trenutke. Vi ste jedan od onih koji su od početka vjerovali u ovaj tim...

„Juventus igra veoma dobro i zaista su svi u klubu sretni, a sigurno i navijači. I istina je da sam na samom početku ovog novog ciklusa uvijek bio uvjeren da će rezultati doći brzo."
Može li Juventus osvojiti scudetto i kup?

„Definitivno da da. Kada nosite dres Juventusa uvijek morate nastojati da pobjeđujete", rekao je Mark Iuliano
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.