FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mislim da od one price, Koldzo, Osim, ovaj onaj, nema apsolutno nista.. Mislim da je to samo dio izborne kampanje, a ovaj je samo pijun stranke i promovise svoje licne interese.. Daj Boze, Amin, Amin, da nesto bude od toga, ali ipak bitno je prikupiti svakog glasaca, a realno ovime je pogodio ciljanu masu u Novom Sarajevu, a ovi sto su se odazvali na sastanak su to uradili kao sto bi i svaki normalan covjek na poziv o razgovorima o novom stadionu..
Ipak, nadam se da cemo u skorije vrijeme dozivjeti svi mi da nam se pocne, dio po dio, praviti svetinja...
Ipak, nadam se da cemo u skorije vrijeme dozivjeti svi mi da nam se pocne, dio po dio, praviti svetinja...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- slavko njegus
- Kontakt:

Idemo.... lagano
Svakom iole normalnom INSANU treba biti zao zbog kolapsa zapadne tribine. Ne osvrcite se na pojedince(ne znam ni sam kako da ih nazovem). Iskreno se nadam da ce se uskoro ovaj problem rijesiti i da ce cete dobiti NORMALNU zapadnu tribinu.
Pozdrav
Pozdrav

kada mogu pitari iskazati solidarnost i doci na grbavicu da vide urusenu tribinu,docice i Robijasi.
Evo sutra ja prvi dolazim i slikam se ispred zapada.
Evo sutra ja prvi dolazim i slikam se ispred zapada.
- slavko njegus
- Kontakt:
Ja povracam na ove njihove rijeci utjehe,..
Nekako mi ovo izgleda kao da je Zeljo propao,ako je pao krov tribine na koju moze da sjedne 100-200 ljudi.Zna se da je ta tribina napravljena da ne bi bila rusevina na onom dijelu od rata spaljene velike drvene zapadne tribine.Napravilo se to onako,da ne bi bilo bas totalno ruglo,i tu stane oko 500 ljudi,mozda malo vise.Konstrukcija te tribine nije pravljena da bi ona ostala za sva vremena nego tek prelazno rjesenje dok se ne steknu uslovi za novu tribinu.Niti je Zeljo propao,niti je neka steta iskreno.Pogotovo ta tribina nicim nije emotivno vezana,govorim ovo kroz starije navijace,koji pamte jednu puno bolju tribinu na tom dijelu stadiona.Nista se posebno i tragicno nije desilo.Svakako ce se rusiti vrlo brzo.Meni bi tragicno bilo da se ta konstrukcija ponovo pravi i bez veze da se trosi lova.
Druga je stvar ono sto sigurno svi mislimo,a to je ozbiljnost ljudi koji rade na stadionu i oni koji su odgovorni za sve oko toga.Nema Amara 20 dana odmah neko sr.anje
.Prepusteno sudbini i velikom snijegu,a niko prstom da mrdne od nasih glavonja koji rade u klubu.Sade se nesto slikaju i hvataju se za glavu.A znaju oni i zasto se hvataju za glavu.
Samo citam ovde i gledam kako nam izjavljuju saucesce,kao da smo svi umrli,pa oni dosli na sahranu/dzenazu,da se uvjere da dole lezimo.A nista se tako tesko nije desilo,niti je to udarac za klub,niti je to udarac za bilo koga osim onih debila koji rade na funkcijama i tu su u Sarajevu i nisu bili u stanju da za svo ovo vrijeme okrenu tri telefona pa da malo nesto i urade po pitanju oslobadjanja gomile snijega sa krovova.Obice im se to o glavu uskoro,zato se oni i hvataju za istu.
Druga je stvar ono sto sigurno svi mislimo,a to je ozbiljnost ljudi koji rade na stadionu i oni koji su odgovorni za sve oko toga.Nema Amara 20 dana odmah neko sr.anje

Samo citam ovde i gledam kako nam izjavljuju saucesce,kao da smo svi umrli,pa oni dosli na sahranu/dzenazu,da se uvjere da dole lezimo.A nista se tako tesko nije desilo,niti je to udarac za klub,niti je to udarac za bilo koga osim onih debila koji rade na funkcijama i tu su u Sarajevu i nisu bili u stanju da za svo ovo vrijeme okrenu tri telefona pa da malo nesto i urade po pitanju oslobadjanja gomile snijega sa krovova.Obice im se to o glavu uskoro,zato se oni i hvataju za istu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Ma institucije se u gradu ne brinu ni za objekte od vitalnog značaja, a sportski kompleksi su im zadnja rupa na sviralu. Naravno žalosno ovo sve što se dešava u gradu. S druge strane opet ne treba uzimat ni sve toliko tragično, probleme sa svojim krovovima na stadionima su imali i neki evropski giganti, a znamo koliko se u te stadione u Evropi ulaže i kakvi su to sve moćni kompleksi. Željo je međutim zaslužio da se konačno na pravi način poradi na stadionu, da se napravi određena rekonstrukcija. Konačno bi neki ljudi trebali preći sa riječi na djela.
Ovo oko zapadne tribine vjerujem da će se uskoro riješit , ali treba i mnoštvo drugih radova na stadionu napravit. Željo to zaslužuje, a klub prave korake naprijed, konsoliduje se, sportski dobro stoji opet, samo još sad treba nešto konkretno uradit po pitanju stadiona.
Ovo oko zapadne tribine vjerujem da će se uskoro riješit , ali treba i mnoštvo drugih radova na stadionu napravit. Željo to zaslužuje, a klub prave korake naprijed, konsoliduje se, sportski dobro stoji opet, samo još sad treba nešto konkretno uradit po pitanju stadiona.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Danas cijeli dan citam postove i svasta sam vidio i procitao.Kazu da je najveci heroj onaj covjek koji kad mu dodje da razbije nekog,da mu svasta kaze,samo presuti ili se odmakne,ili jednostavno okrene glavu od ljudske gluposti.Znam da vecina nas tesko se suzdrzi ,kad se nadje u takvim situacijama,a jedna od takvih je i kad citas ova sranje i ljudkse gluposti,i kad shvatis kolikm smecem si okruzen a to sve treba pospremiti u deponiju.Mnogo covjek moze nauciti procjenjujuci ljudski jad i bijedu.Ali nekada treba shvatiti da objasniti nekad nekome tako prostu stvar,iziskuje akademsko znanje,a to je jako tesko.
KAd si glup,kad si jad u dusi,kad se radujes tudjoj nesreci,kako ocekivati dobru nafaku,kako ocekivati da budes covjek i raja,kad nemas elementarnih uslova za to.Jad ostaje jad,samo mu je potrebna prva prilika da to pokaze.Jad ima bol u dusi,i nju moze lijeciti samo umobolnim reakcijama da to olaksa.Eto tako ja gledam na ove komentare.Takodjer me nerviraju i neki nasi forumasi,sa primitivnim nastupima i prema ljudima koji zele biti korektni.Ljudi su stoka,ali hajmo se truditi da sto vise budemo ljudi.Zeljo se vratio iz puno gorih situacija,sam sam bio sudionik renoviranja Grbavice nakon rata,i vjerujte mi ovo je Bajram kako je tada bilo.Nek se srusila ko je **** napravicemo bolju,desavale su nam se gore stvari pa smo iz njih izlazili ponosniji i jaci.Treba na ovo gledati sa vedrije strane,prica se o radovima,pa eto mozda je ovo pocetak tih radova,Boziji znak da pocnemo,jer da se nije pocelo rusit ne bi se jos ni krenulo raditi.CUva Bog Zelju svog.
KAd si glup,kad si jad u dusi,kad se radujes tudjoj nesreci,kako ocekivati dobru nafaku,kako ocekivati da budes covjek i raja,kad nemas elementarnih uslova za to.Jad ostaje jad,samo mu je potrebna prva prilika da to pokaze.Jad ima bol u dusi,i nju moze lijeciti samo umobolnim reakcijama da to olaksa.Eto tako ja gledam na ove komentare.Takodjer me nerviraju i neki nasi forumasi,sa primitivnim nastupima i prema ljudima koji zele biti korektni.Ljudi su stoka,ali hajmo se truditi da sto vise budemo ljudi.Zeljo se vratio iz puno gorih situacija,sam sam bio sudionik renoviranja Grbavice nakon rata,i vjerujte mi ovo je Bajram kako je tada bilo.Nek se srusila ko je **** napravicemo bolju,desavale su nam se gore stvari pa smo iz njih izlazili ponosniji i jaci.Treba na ovo gledati sa vedrije strane,prica se o radovima,pa eto mozda je ovo pocetak tih radova,Boziji znak da pocnemo,jer da se nije pocelo rusit ne bi se jos ni krenulo raditi.CUva Bog Zelju svog.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Razlog zasto su tvoji postovi toliko cijenjeni. Veliki pozdrav, i skoro 100 % se slazem s tobom.boccaccio je napisao/la:Nekako mi ovo izgleda kao da je Zeljo propao,ako je pao krov tribine na koju moze da sjedne 100-200 ljudi.Zna se da je ta tribina napravljena da ne bi bila rusevina na onom dijelu od rata spaljene velike drvene zapadne tribine.Napravilo se to onako,da ne bi bilo bas totalno ruglo,i tu stane oko 500 ljudi,mozda malo vise.Konstrukcija te tribine nije pravljena da bi ona ostala za sva vremena nego tek prelazno rjesenje dok se ne steknu uslovi za novu tribinu.Niti je Zeljo propao,niti je neka steta iskreno.Pogotovo ta tribina nicim nije emotivno vezana,govorim ovo kroz starije navijace,koji pamte jednu puno bolju tribinu na tom dijelu stadiona.Nista se posebno i tragicno nije desilo.Svakako ce se rusiti vrlo brzo.Meni bi tragicno bilo da se ta konstrukcija ponovo pravi i bez veze da se trosi lova.
Druga je stvar ono sto sigurno svi mislimo,a to je ozbiljnost ljudi koji rade na stadionu i oni koji su odgovorni za sve oko toga.Nema Amara 20 dana odmah neko sr.anje.Prepusteno sudbini i velikom snijegu,a niko prstom da mrdne od nasih glavonja koji rade u klubu.Sade se nesto slikaju i hvataju se za glavu.A znaju oni i zasto se hvataju za glavu.
Osim - drugo ime za Želju !
24 (?) yebena radnika, dvije sale se urusile do jucer, konstanta upozorenja da se cisti snijeg sa krovova, ispred zgrada i firmi...vidjet kolika je steta i sve im to "sracunati"!boccaccio je napisao/la:Nekako mi ovo izgleda kao da je Zeljo propao,ako je pao krov tribine na koju moze da sjedne 100-200 ljudi.Zna se da je ta tribina napravljena da ne bi bila rusevina na onom dijelu od rata spaljene velike drvene zapadne tribine.Napravilo se to onako,da ne bi bilo bas totalno ruglo,i tu stane oko 500 ljudi,mozda malo vise.Konstrukcija te tribine nije pravljena da bi ona ostala za sva vremena nego tek prelazno rjesenje dok se ne steknu uslovi za novu tribinu.Niti je Zeljo propao,niti je neka steta iskreno.Pogotovo ta tribina nicim nije emotivno vezana,govorim ovo kroz starije navijace,koji pamte jednu puno bolju tribinu na tom dijelu stadiona.Nista se posebno i tragicno nije desilo.Svakako ce se rusiti vrlo brzo.Meni bi tragicno bilo da se ta konstrukcija ponovo pravi i bez veze da se trosi lova.
Druga je stvar ono sto sigurno svi mislimo,a to je ozbiljnost ljudi koji rade na stadionu i oni koji su odgovorni za sve oko toga.Nema Amara 20 dana odmah neko sr.anje.Prepusteno sudbini i velikom snijegu,a niko prstom da mrdne od nasih glavonja koji rade u klubu.Sade se nesto slikaju i hvataju se za glavu.A znaju oni i zasto se hvataju za glavu.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Grad Sarajevo uz malo vise aktivnosti, volje i zalaganja moze dobiti 3 fenomenalna stadiona. Novca nema to svako zna ali recimo stadion Kosevo je gradska imovina, i grad ukoliko zeli da profitira na tome objektu mora uloziti u njega. Posto novca nema, ima investitora. Bakir I. je u Sarajevo doveo vec 3 arapska investitora koji su napravili sjajne objekte u Sarajevu na kojima komotno mogu pozavidjeti i veci gradovi. Grad Sarajevo je u razvoju 2011 je bila malo slabija gradjevniska godina ali vec od 2013 ce biti veoma zanimljivih projekata tj. nastavit ce se gradnja.
Stadion kosevo se da lijepo srediti, nadkriti i napraviti jedan pravo lijep stadion bez velikih ulaganja.
Stadion Grbavica ima tu (ne)srecu da je u vlasnistvu F.K. Zeljeznicara. I zbog toga razloga tesko dolazi do ulaganja u taj stadion. Rusenjem i gradnjom ovoga stadion koje bi kostalo 50 miliona KM ne eura nas poznati arhitekta tako tvrdi ovaj stadion bi dobio preko 30-tak objekata na prestiznoj lokaciji i kancelarijski prosto takodjer.
Stadion na Otoci bi mogao biti strasan stadion samo da se grad malo vise ukljuci. Ipak je ta lokacija veoma fina, ima prostora da se napravi dosta toga. Opstina je ulozila ne bas veliku sumu novca ali dovoljno da se dokaze da se brzo i jeftino moze napraviti kvalitetna tribina.
Zeljina nesreca je ta sto nema novac da napravi stadion, cak ni jednu tribinu. Iako bi za izgradnju zapada trebala 2-3 miliona KM to klub sa Grbavice nema. Ali ima Amara i Ivicu Osima koji su zasukali rukave i traze solucije. Njemci su otpali jer nisu bili konkretni zapravo trazili su novac. Slovenci su odpali jer su slagali sve sto su obecali. Gdje se jos obratiti nisam siguran. Jedna od opcija je da se otplati dug, i da se digne kredit jer klub sada nije u stanju da digne kredit od 3 miliona za jednu tribinu.
Kazu da ce popravka trenutne stete kostati oko 30.000 KM ako vec neko nije objavio jer nisam listo zadnjih 20 stranica prepirke.
Stadion kosevo se da lijepo srediti, nadkriti i napraviti jedan pravo lijep stadion bez velikih ulaganja.
Stadion Grbavica ima tu (ne)srecu da je u vlasnistvu F.K. Zeljeznicara. I zbog toga razloga tesko dolazi do ulaganja u taj stadion. Rusenjem i gradnjom ovoga stadion koje bi kostalo 50 miliona KM ne eura nas poznati arhitekta tako tvrdi ovaj stadion bi dobio preko 30-tak objekata na prestiznoj lokaciji i kancelarijski prosto takodjer.
Stadion na Otoci bi mogao biti strasan stadion samo da se grad malo vise ukljuci. Ipak je ta lokacija veoma fina, ima prostora da se napravi dosta toga. Opstina je ulozila ne bas veliku sumu novca ali dovoljno da se dokaze da se brzo i jeftino moze napraviti kvalitetna tribina.
Zeljina nesreca je ta sto nema novac da napravi stadion, cak ni jednu tribinu. Iako bi za izgradnju zapada trebala 2-3 miliona KM to klub sa Grbavice nema. Ali ima Amara i Ivicu Osima koji su zasukali rukave i traze solucije. Njemci su otpali jer nisu bili konkretni zapravo trazili su novac. Slovenci su odpali jer su slagali sve sto su obecali. Gdje se jos obratiti nisam siguran. Jedna od opcija je da se otplati dug, i da se digne kredit jer klub sada nije u stanju da digne kredit od 3 miliona za jednu tribinu.
Kazu da ce popravka trenutne stete kostati oko 30.000 KM ako vec neko nije objavio jer nisam listo zadnjih 20 stranica prepirke.
-
- Kontakt:
PL BiH-1 pile i ostali koji su malo blize strukturama kluba, koliko je ozbiljan onaj sastanak od neki dan sa predstavnicima grada,kantona...Da li se iz rijeci nasih ljudi moze cuti imalo optimizma u pogledu stadiona da ce se ubrzo konacno krenuti sa neke mrtve tacke,sigurno je da se moze,a Bgm nakon ovog danas i mora krenuti u neku akciju.Po nekoj svojoj racunici a na osnovu onoga sto je PL BiH-1 rekao, za zapadnu tribinu bi trebala 3 miliona,znaci tu bi negdje kostao i istok vjerovatno, sto je oko 6 miliona, e sad jug je malo i komplikovan, moralo bi se cini mi se sve srusiti da bi se nesto uradilo i tu bi sigurno trebala dosta ulaganja,sjever uz par prepravki je solidan,cak ni krovnu konstrukciju ne bi mijenjao.
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
- plava grbavica
- Kontakt:
slavko njegus je napisao/la:
Idemo.... lagano
jedno su želje .....plava grbavica je napisao/la:slavko njegus je napisao/la:
Idemo.... lagano

21. nastala je ljubav .. FCŽ !
LA VECCHIA SIGNORA 1897
LA VECCHIA SIGNORA 1897
bakir ce ti ovdje dovest investitore jedino ako ikako moze 1 tribinu za njega da ostavimo 

Nisam trenutno u Sarajevu tako da sve sto ti kazem bice rekla kazala mahalska. Ako je Svabo bio na sastanku znaci da je ozbiljno. On i Amar su i sa slovencima najvise pregovarali pa opet vidio si kako ispade. Jeste vrijeme predizborne kampanje ali kud ce im bolja "reklama" nego da naprave zapadnu tribinu i eto im glasova.old school je napisao/la:PL BiH-1 pile i ostali koji su malo blize strukturama kluba, koliko je ozbiljan onaj sastanak od neki dan sa predstavnicima grada,kantona...Da li se iz rijeci nasih ljudi moze cuti imalo optimizma u pogledu stadiona da ce se ubrzo konacno krenuti sa neke mrtve tacke,sigurno je da se moze,a Bgm nakon ovog danas i mora krenuti u neku akciju.Po nekoj svojoj racunici a na osnovu onoga sto je PL BiH-1 rekao, za zapadnu tribinu bi trebala 3 miliona,znaci tu bi negdje kostao i istok vjerovatno, sto je oko 6 miliona, e sad jug je malo i komplikovan, moralo bi se cini mi se sve srusiti da bi se nesto uradilo i tu bi sigurno trebala dosta ulaganja,sjever uz par prepravki je solidan,cak ni krovnu konstrukciju ne bi mijenjao.
@bogy_tm87
Ma nisam ni ja ljubitelj Barika ali samo sam ga kao primjer naveo. Ne moraju nasi klubovi koristiti strane investitore recimo Sirbegovic se nekada nudio Zelji. A znam da je i Radoncic spreman da ulozi u bilo koji klub samo mu se jos niko nije nudio. Barem sam to cuo od Fahre sad je i on politicar postao pa hajd mu vjeruj.
Jedan Arsenaal je dugo vremena igrao na Hyberriju pa je štedio od prodaje igrača,zatim sponzori i dobili su Emirates..
Milan i Inter dijele stadion pa je nekad San siro,a nekad Đuzepe meaca..
Ništa to nije strašno što se urušila jedna metalna konstrukcija,ono i ne možemo nazvat tribinom..
Ali to treba biti povod da se priča o izgradnji stadiona koji bi služio i za reprezentativne svrhe...
do nekih 25hiljada gledatelja i da ispunjava Uefa i Fifine propise.
KOševo je više olimpijski stadion nego li fudbalski,po meni trebalo bi izvršit rekonstrukciju upravo stadiona željezničara..
Al da se u sve to uključi i federalna vlada,Uefa,Fifa,zatim i klub željezničar itd..
Treba forsirat priču oko izgradnje i rekonstrukcije stadiona,a sanacija je mačiji kašalj..
Milan i Inter dijele stadion pa je nekad San siro,a nekad Đuzepe meaca..
Ništa to nije strašno što se urušila jedna metalna konstrukcija,ono i ne možemo nazvat tribinom..
Ali to treba biti povod da se priča o izgradnji stadiona koji bi služio i za reprezentativne svrhe...
do nekih 25hiljada gledatelja i da ispunjava Uefa i Fifine propise.
KOševo je više olimpijski stadion nego li fudbalski,po meni trebalo bi izvršit rekonstrukciju upravo stadiona željezničara..
Al da se u sve to uključi i federalna vlada,Uefa,Fifa,zatim i klub željezničar itd..
Treba forsirat priču oko izgradnje i rekonstrukcije stadiona,a sanacija je mačiji kašalj..
Nista ne brinite ,poslat cemo vam onu skelu iz Vrapcica. Mi smo modernozovali stadion 

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ali to ne znači da ćemo i sljedeći put stati nakon što vam uvalimo 4 u prvom poluvremenu.

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
kimbo je napisao/la:Nista ne brinite ,poslat cemo vam onu skelu iz Vrapcica. Mi smo modernozovali stadion

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.