FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

s4n1
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la s4n1 » 13 feb 2012, 11:39

ZABA i ne zasluzuje da igra,taj igrac mi se od pocetka ne svidja,jer svaki bolji napadac ga napravi budalom(Cavani).Takodje spor je i slab sa loptom,tehnicki ne potkovan,jedino je dobar u skok igri.
“Dan prije smrti postat ću navijač Milana, tako će ih kada umrem biti jedan manje”.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 13 feb 2012, 11:42

Zato zasluzuju mladjahni Cordoba i idiot Lucio. Divno. Svijetla nam je buducnost s njima dvojicom...

Ranocchia kad je tek doso je bio odlican, standardni reprezentativac Italije al sve je to uspio da srusi idiot na klupi koji ga ne voli.

Ne bil crko idiot !
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 13 feb 2012, 13:00

Chivu rinnova: Zarate emigra in Russia
Stvarno mulci iz uprave imaju namjeru produžiti ugovor sa Chivuom, ne mogu da vjerujem...

Ranocchia je kad je stigao u Inter bio standardni član prve postave Italije kod Prandellija ( valjda to nešto znači i govori o njegovim kvalitetima ) , a u Interu trenutno prednost ima čak i Cordoba, koji je takav kalibar da je kod Moua , kada su bili povrijeđeni Samuel i Matrix , Cuchu igrao stopera u paru sa Chivuom.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 13 feb 2012, 13:00

Riba od glave smrdi, a tako je i u nasem klubu...

Branca mora otici, a bilo bi dobro kada bi MM isto otisao, ali ovog debila iz uprave se treba pod hitno rijesiti. Necemo mi progledati sve dok je on zaduzen za transfere.

Mogu se dovesti Mourinho i da mu pomocnik bude Guardiola, ali sve dok ovaj ne ode nama se ne pise dobro. Ne zna se rijesiti igraca, ustvari zna, ali onih koji bi trebali ostati, a ostavlja one koji ne zasluzuju ni na tribinama da budu. Ubode tu i tamo dobar tranfer, ali sta ih je promasio , da dovede Messia, opet se ne bi ispravio.

Treba krenuti od vrha, od Morattia, pa onda do trenera i igraca. Baressi i Figo na klupu, Lele umjesto ovog debila i mozda se mozemo nadati boljoj buducnosti. Mada sanse da se vrati Lele su ravne sansama da ove sezone osvajamo Scudetto.

Od toliko legendi i kvalitetnih ljudi, mi i dalje eksperimentisemo sa tamo nekim lijevim likovima, a ne dajemo sansu svojim ljudima.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 13 feb 2012, 15:23

mahh propala sezona i šta sad.... treba izvući pouke i nastaviti dalje, a ne plakati i svakom h.ebavat mater... na greškama se uči.... po meni do kraja sezone bi trebalo dat priliku figu ili baresiju, a ranijerija potjerat sto je prije moguce.... na kraju sezone vidit gdje smo...

nije mi jasno sto se produzuje ugovor chivuu.... to mi je van svake pameti... chivu, stankovic, cordoba, forlan, zarate na kraju godine moraju biti otjerani ili nece bit nikakvog napretka ni dogodine... dogodine i zanetti bi mogao napokon na klupu... maicona nebi prodavao jer se za njeg nemogu uzet neke pare, a tesko da boljeg beka mozemo naci....

prodat sneijdera za 25 milki... mislim da je to realno i dan danas....
prodat pazzinija za 15ak miliona ako ga itko bude htio....

dovest lijevog bocnog bale-a 40ak miliona :D
dovest krilo jovetića 30ak miliona :D
dovest lucasa 30 miliona i eto nam ekipe :D

------------------cesar----------------
maicon---juan-------samuel---bale
-----------guarin---cambiasso------
lucas-----------alvarez------jovetic
------------------milito----------------

klupa. viviano, rannochia, lucio, nagatomo, zanetti, poli, palombo, crisetig, coutinho, longo, i + još jedan napadac 8-) 8-) 8-)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 15:43

PRIJE dvije godine Inter je pod zapovjedništvom Josea Mourinha bio na krovu Europe. Danas proživljava najgore trenutke posljednjih desetljeća.

U nedjelju su ''nerazzurri'' na svome San Siru izgubili od ''fenjeraša'' Novare (1:0). Bio im je to već deveti poraz u 23 odigrana kola što im se nije dogodilo već 65 godina! Od uvođenja sustava s tri boda za pobjedu, Inter nije bilo lošiji poslije 23 odigrane utakmice u prvenstvu.

Nakon užasnog ulaska u sezonu i ekspresne smjene Giana Piera Gasperinija, činilo se da je Claudio Ranieri doveo stvari u red, ali tri poraza i remi u prvenstvu, te ispadanje iz Talijanskog kupa, ponovno su bacili milanski klub na leđa. Petoplasirani Inter za vodećim gradskim rivalom Milanom zaostaje velikih 11 bodova i sada je i plasman u Ligu prvaka pod velikim upitnikom.

Poslije odlaska Mourinha u Real Madrid, na klupi ''nerazzurra'' su sjedila četvorica trenera (Benitez, Leonardo, Gasperini, Ranieri), Samuel Eto'o je prodan u ruski Anži, Wesley Sneijder nije ni sjena igrača koji je klub predvodio do trostruke krune, a nizozemsku reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva… Jednostavno, u Interu ništa ne funkcionira kako treba.

''Noćna mora'', naslov je u Gazzetti dello Sport koji najbolje opisuje stanje u crno-plavom klubu sa San Sira. Živce su nakon poraza od Novare izgubili i navijači koji su vrijeđali igrače, a talijanski mediji pišu da je i Ranieriju prijeti otkaz. No, može li samo stalnim promjenama trenera pronaći izlazak iz krize?

Moramo reći još jedan negativan podatak za Inter. U dvije prvenstvene utakmice zaredom im se dogodilo da su primili četiri pogotka (Palermo i Roma). Takvo što im se, inače, nije dogodilo nikada u povijesti.
8-)
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 13 feb 2012, 15:47

Hvala na informaciji. :shock:

@SilenT

Da Moratti potrosi tolike pare ? Nema teoretske. Mozemo to samo sanjati...

Najrealnija opcija je podmladjivanje sa nekim mladim trenerom. Sezonu ili dvije lagano obnovit ekipu i onda krenut po trofeje. Da je na ljeto da dovedu Lucasa i M'Villu rodio bih se. Al cini mi se da je i to previse.

slika

Lucio idiote umri !

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 13 feb 2012, 19:23

Navodno se uveliko suska za "Baggia-Figo", ali se ceka kraj sezone i Moratti hoce kako -tako da zavrsi sezonu sa Tinkiyem( neznam zbog cega) :roll: :roll: :roll: :roll: , druga varijanta je da se ceka Blanc???? Informacije direktno iz Milana :D :D :D
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 13 feb 2012, 20:46

Ono sto bi trebalo da se odradi do kraja ljeta jeste prvenstveno da se rijesi staraca iz odbrane i veznog reda. Kad kazem rijesiti pritom ne mislim da se premjesti na klupu, vec da se zahvali tim ljudima koji su dali Interu, ali vise ne mogu jer je priroda takva, niko nije vjecan.

Dakle, ovako ja na to gledam

Orlandoniju ispisnica i dovidjenja, Luca je odlicna rezerva i moze ostati, e sad Cesar, velike nedoumice imam oko njega vec nekih godinu, godinu i po. To je zasigurno jedan od najboljih golmana na Svijetu, u to nema sumnje, ali samo kad je on onaj pravi, ali u tom je i problem jer ja mislim da on ovdje vise ne vidi svoju srecu i da je nezadovoljan, a kad bi ga se htlejo prodati ne vjerujem da bi iko dao vise od 15-ak mil za njega,a i ako malo pogledam ovih 7-8 najboljih klubova u Evropi, nikome nije potreban golman, tako da je mislim da ce on ostati.

Cordoba, Lucio, Chivu, ne bi trebali vise uzimati mjesto mladjim igracima i mislim da su nam svima vise izvukli zivce gdje god su mogli. Prosle godine sam ovdje jadio kad su Luciu dali novi ugovor do 2014. :roll:

Maicon slicna situacija kao Cesar, uz neku dobru ponudu moze otici, al ne bi bilo grijeh ni da ostane jer i dalje je vrhunski bek, pa makar i za klupe. Trebo je otici 2010. u Real kod Mourinha, velika greska Morattija.

Stankovic, zahvalnica i sretno, veliki je igrac bio, sad ni sjenka, naravno godine su ucinile svoje, a ima i veliku platu, Palombo ako nista ne pokaze u ovih pola godine, nema potrebe ga zadrzavati

U vezi Sneijdera treba biti pametan, nije u formi naravno, al kazu da je forma trenutna, a klasa stalna. Uz dobru ponudu (min 30mln.) moze otici, al i ja ga u svojoj viziji jos uvijek vidim kao vodju ovog tima

Zaratea vratiti, ionako je na posudbi, Forlan nije nista pokazao, iskreno nije ni imao kad, malo je igrao, kad bi bio zlatna rezerva bilo bi odlicno

One koje nisam pomenuo, smatram da bi i dalje trebali ostati clanovi Intera, treba nam nekoliko vrhunskih pojacanja, bar po jedna klasa u odbrani, vezi i napadu, treba nam da mladi napokon dobiju priliku koju zasluzuju i treba nam da Moratti opet svu svoju paznju usmjeri ka Interu i kako da ga opet lansira u visine.

[youtube][/youtube]
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 14 feb 2012, 00:09

@puma
e upravo to nam otprilike i treba,postepeno se rjesavati igraca jer nemoguce je odjednom promjenit 10-ak igraca pa ocekivati nesto
mada sam skeptik kada su promjene u pitanju,kad na kraju samo Orlandoni dobije nogu a ovi ostali ostanu po stare dane da primaju finu platu jer tesko da ih kome mozemo uvalit a MM ocigledno odgovara kad ih vec placa nek i igraju pa kako god :roll:
ako uspijemo razyebat i Alvareza i da ne iskoristimo njegov potencijal(a sto Tinki radi) dzaba nama onda i ulozena milijarda,jer smo vec ove sezone trebali imat najmanje Alvareza,Coutinha i Andreu kao standardne u prvih 11 a vidimo ko nama i dalje "nosi" ekipu :roll:
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 feb 2012, 01:03

Ma sumnjam i ja u te promjene al hajd, lijepo je sanjati

jos me obradovala vijest da ce Chivu dobiti novi ugovor :twisted:

yebo mater ako su oni normalni
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 14 feb 2012, 09:28

Ma nece Chivu dobit novi ugovor. Vec je zakazan sastanak po kojem ce dobit ponudu koja ce biti barem tri puta manja nego trenutni ugovor,a na njemu ce biti hocel prihvatit. A mislim da nema sanse da prihvati jer ima dosta dobrih ponuda...

Santon,Destro i Balotelli :cry: :cry: :cry:

Svu trojicu treba pokusat vratit. Prije svega prvu dvojicu jer je Balonja budala...

Lucio idiote umri !

Bernabéu
Kontakt:

Post Postao/la Bernabéu » 14 feb 2012, 09:42

^Mario možda jeste u pojedinim situacijama "lud", al' budimo realni bolji je od svakog napadača u Interu trenutno. Možda i on ne bi imao ništa protiv povratka jer JM je otišao, a znamo da nisu bili u dobrim odnosima.
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 feb 2012, 10:32

Balotellija ni u snu ne bih volio vidjeti, bacanje dresa nikada mu neće biti oprošteno..
Veliki talenat i odličan igrač ali isto tako velika budala i magnet za probleme.

s4n1
Kontakt:

Post Postao/la s4n1 » 14 feb 2012, 12:40

Hmm suska se suska da ce nam AVB na klupu,cak je sinoc i predsjednik Porta rekao ako AVB dobije otkaz da dolazi u Inter,sto bi meni bilo iznimno drago,jer je radio kao Mourinhov pomocnik i poznaje nase igrace,mislim da bi bio pun pogodak!
“Dan prije smrti postat ću navijač Milana, tako će ih kada umrem biti jedan manje”.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 feb 2012, 12:42

Ništa to, Guardiola dolazi u Inter na kraju sezone 100000000% !
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 feb 2012, 12:55

Moratti u današnjem izdanju CDS-a
Yesterday Roberto Mancini stated that "a team that has been winning for so many years can run into difficulty in a season like this, when everything is going wrong". Is he right?
"His interpretation of the situation could be an intelligent one. We can't say that everything went smoothly in the Novara match. And I say this in the knowledge that Sunday's match was not a great game by any means, even if it was better than the games against Lecce and Roma. As For Palermo, I have already said that we had the game in the bag and we threw it away."

Are you annoyed, or worried?

"I think it would be too much to say I was happy after losing at San Siro, obviously. But I haven't lost faith in the squad, in these players or in the technical staff. And I am continuing to take things as they come because we are still on course for important targets and there's no reason whatsoever to give up. The league title and the Champions League: there's still a long way to go this season and we have to give it everything we've got, especially in a year like this when it has always been an uphill battle."

Is it true that cuts are being made to the club and therefore to the team?

"Absolutely not. Some managerial aspects had to be reorganised because it was necessary to consolidate the club for various reasons and because the UEFA financial fair play concept is no joke; it is a framework of regulations which must be taken seriously. Having said this, no one more that I wants to get back to winning and we will work towards that as quickly as possible. To be as clear as possible: my ambitions are the same as they always have been, planned for a future in line with Inter's great history, which I know well."

From Eto'o to Thiago Motta: the fans really suffered over some of the transfers...

"I believe I am an Inter fan too and if some players left the club, it's because we had no way of holding on to them. Nothing was done by chance or with superficiality, but rather with the needs of the moment in mind."

Do you think you made any mistakes in your choices?

"Perhaps I or we did make some mistakes with decisions. However I don't think there were many of them or that they were particularly serious. I know football isn't mathematics and strategies for change, which may seem right, don't always produce the results you hope for. The problem is that we had been spoiled in the past: we found players who were able to fit into the mechanism extremely quickly and easily. The time comes when you need to show a little more patience while you are waiting for a player to settle in and then to dedicate time to evaluating him properly."

On Sunday there was a general protest at San Siro. Did that surprise you?

"I don't think the fans who come to the stadium have any way of writing or opening a discussion. It was a situation that brought me back quite a few years. Without dwelling to much on the past, because in football you always have to look to the future, between June 2005 and May 2011 we always won something. But I'm not stopping there. I want to start winning things again. The danger at the moment is falling victim to panic and rushing to change everything."

s4n1
Kontakt:

Post Postao/la s4n1 » 14 feb 2012, 13:44

Kakav Guardiola,da mi stavlja 3-4-3 ko Gasperini :? :lol: ...ili 4-3-3,u tim formacijama ne vidim veliki Inter,samo 4-2-3-1 i udri!

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 14 feb 2012, 14:04

Guardiola bi bio idealan trener za Inter jer covjek ima muda da ubaci mlade igrace. A velikih talenata imamo i previse samo sto nemamo trenera da to iskoristi. Al koji ce on qrac sad dolazit u Inter ? Pa nije budala...

Da smo barem odradili ko Roma,podmladili sastav,doveli mladog trenera pa i da se tolerisu ovakvi rezultati a mi sa najstarijom ekipom na svijetu 5. na tabeli (i to jedva).Jos trener debil. Ma fuj !

Boas da je pred pocetak dosao bio bih presretan,a ovako nisam siguran sta bi mogo napravit.

Remont na kraju sezone i to kompletan remont. Iducu sezonu konsolidacija i izbacivanje barem 2,3 mlada igraca pa tek onda ponovo lov na scudetto i ostale trofeje. Drugacije nema napretka.

Lucio idiote umri !

s4n1
Kontakt:

Post Postao/la s4n1 » 14 feb 2012, 14:26

Vidjeli smo kako se Gvardiola usro kad je protiv Reala ubacio 2,3 mlada igraca oko 50,60 min,pa mu Real zveknu 2 gola,sasro se do kraja,podcjenjivao Mourinha i igrace,a moze i Ranieri ubaciti mlade ali ne donose rezultat,kao sto i Gvardiola ubaciva mlade al kiksa ;)

ja se slazem da treba dati sansu Juanu al postepeno,imamo previse starih igraca.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.