Barcelona je stekla finu zalihu pred revanš, nedostižnu za Leverkusen (iako u fudbalu ne valja nikog otpisivati prije kraja

). Od početka se znalo ko vodi glavnu riječ na terenu. Presing i potrebna doza agresivnosti su bili na nivou, mada sam mišljenja da je Blaugrana igrala onoliko koliko im je dovoljno. Bayer nije mogao odgovoriti kvalitetno da prepoznatljiv stil
A la Barca, a primio je gol kada je bilo najbolje po Barcu da postigne isti - pred kraj prvog poluvremena.

Sanchez je pokazao da Guardiola može ozbiljnije računati na njegove usluge u nastavku. Prvi dio je bio dakako nekvalitetniji u odnosu na drugi. Kadlec je postigao gol za
Apotekare i tako dao tračak nade da Duttovi poleni mogu do podviga, no Alexis se nije složio.

Čileanac svojim drugim golom, uslijed karakterističnog pasa od strane Fabregasa, rutinski prešao Lena i postigao vjerovatno pobjedonosni gol za Katalonce. Messi je na kraju stavio tačku na i nakon nesebičnog dodavanja Alvesa i raspršio i minimalnu nadu Nijemcima da mogu nešto napraviti u ovom dvomeču. Ipak, bili su očigledni i propusti u odbrani Barce jer je
Guzen (

) u svaku priliku u koju bi došao pravio probleme. Nekako su previše statični u tom dijelu, a Valdes mi, osim prilikom intervencija, ne ulijeva pretjeranu sigurnost. Možda je ovo samo moje zapažanje, ali ne mogu si pomoći.
Također sam mišljenja da Messi ima preveliku minutažu u gotovo svakoj utakmici, evidentno je da će se kad-tad preforsirati. Niti jedno tijelo nije stroj da može izdržati sve napore u tolikoj mjeri. Vidan je umor i kod ostalih igrača, ali se kod Argentinca posebno primijeti jer je non-stop u igri. Ne sumnjam da je to njegova odluka i želja, ali Pep bi mu mogao ukazati na to i upoznati ga sa posljedicama koje mogu nastupiti.
P.S. I Busquetsov potez u duelu sa Gonzalom Castrom je zaista nesportski. Gurao je igrača domaćih do atletske staze, a normalno je da se ovaj kasnije morao oduprijeti. A, sudija je još gori što je pokazao žuti karton.

Simulacije i prljava igra mu očito dobro idu, no
Biskvit se treba kloniti toga.