FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 01:28

Mestar je napisao/la:Rekord je srušen.

Najbolji strijelci Lige prvaka u nokaut fazi:

1. Lionel Messi 19
2. Raul 18
3. Andrij Shevchenko 18
4. Filippo Inzaghi 16
5. Wayne Rooney 14

Lionel Messi je prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao gol u 6 uzastopnih gostujućih utakmica.
Oj ne diraj ih. Sad ce oni vadit iz prasnjavog dzepica svoje statistike i mrtve iz mezara dokazajuci da ova hodajuca legenda nije najbolja. + onaj zizuev gol iz voleja. :lol: :lol: :lol:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 01:30

@Raul_64
cestitke na pogodzenoj kladionici. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 15 feb 2012, 01:31

Samo nemojte opet poceti raspravu molim vas :?
Visca el Barça ! Mes que un club !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 01:32

Dobro si ;)
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 15 feb 2012, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 feb 2012, 02:24

zasluzena pobjeda Barce . Leverkuzen im nije mogo nista

Samo zivotna zelja mi je uvatiti onog glumca Busquetsa uzeti kakvu titanijumsku palicu , zatvoriti ga u kakvu sobu 2 sa 2 i dok mu je neotrcam od ledja nebi izlazio

pizda mu materina kako skonta onaj faul u 80. minuti kad Castro dobi zuti
Thomas Müller - Fußballgott

<<<PreddatoR>>>
Kontakt:

Post Postao/la <<<PreddatoR>>> » 15 feb 2012, 03:24

don_burza je napisao/la:zasluzena pobjeda Barce . Leverkuzen im nije mogo nista

Samo zivotna zelja mi je uvatiti onog glumca Busquetsa uzeti kakvu titanijumsku palicu , zatvoriti ga u kakvu sobu 2 sa 2 i dok mu je neotrcam od ledja nebi izlazio

Potpis. Nevjerovatno antipatičan i prgav igrač.
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Your hands can't hit what your eyes can't see.”

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 03:29

<<<PreddatoR>>> je napisao/la:

dobro se vi potpisujete a nas niko nista ovdje ne pita :)

URL
Kontakt:

Post Postao/la URL » 15 feb 2012, 05:31

<<<PreddatoR>>> je napisao/la:

slika

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 15 feb 2012, 08:50

Drzava za Biskvita!

A vi se potpisujte do sutra... :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 feb 2012, 08:54

Barcelona je stekla finu zalihu pred revanš, nedostižnu za Leverkusen (iako u fudbalu ne valja nikog otpisivati prije kraja :mrgreen: ). Od početka se znalo ko vodi glavnu riječ na terenu. Presing i potrebna doza agresivnosti su bili na nivou, mada sam mišljenja da je Blaugrana igrala onoliko koliko im je dovoljno. Bayer nije mogao odgovoriti kvalitetno da prepoznatljiv stil A la Barca, a primio je gol kada je bilo najbolje po Barcu da postigne isti - pred kraj prvog poluvremena. :D Sanchez je pokazao da Guardiola može ozbiljnije računati na njegove usluge u nastavku. Prvi dio je bio dakako nekvalitetniji u odnosu na drugi. Kadlec je postigao gol za Apotekare i tako dao tračak nade da Duttovi poleni mogu do podviga, no Alexis se nije složio. :mrgreen: Čileanac svojim drugim golom, uslijed karakterističnog pasa od strane Fabregasa, rutinski prešao Lena i postigao vjerovatno pobjedonosni gol za Katalonce. Messi je na kraju stavio tačku na i nakon nesebičnog dodavanja Alvesa i raspršio i minimalnu nadu Nijemcima da mogu nešto napraviti u ovom dvomeču. Ipak, bili su očigledni i propusti u odbrani Barce jer je Guzen ( :mrgreen: ) u svaku priliku u koju bi došao pravio probleme. Nekako su previše statični u tom dijelu, a Valdes mi, osim prilikom intervencija, ne ulijeva pretjeranu sigurnost. Možda je ovo samo moje zapažanje, ali ne mogu si pomoći. :D

Također sam mišljenja da Messi ima preveliku minutažu u gotovo svakoj utakmici, evidentno je da će se kad-tad preforsirati. Niti jedno tijelo nije stroj da može izdržati sve napore u tolikoj mjeri. Vidan je umor i kod ostalih igrača, ali se kod Argentinca posebno primijeti jer je non-stop u igri. Ne sumnjam da je to njegova odluka i želja, ali Pep bi mu mogao ukazati na to i upoznati ga sa posljedicama koje mogu nastupiti. ;)

P.S. I Busquetsov potez u duelu sa Gonzalom Castrom je zaista nesportski. Gurao je igrača domaćih do atletske staze, a normalno je da se ovaj kasnije morao oduprijeti. A, sudija je još gori što je pokazao žuti karton. :roll: Simulacije i prljava igra mu očito dobro idu, no Biskvit se treba kloniti toga.

Bernabéu
Kontakt:

Post Postao/la Bernabéu » 15 feb 2012, 09:47

Totalna dominacije Barçe u sinocnjem duelu CL protiv B04 gdje je Barça bez vecih poteskoca slavila i tokom cijelog susreta imala veci posjed lopte. Naime, B04 je suvise defanzivno usao u mec sto im se kasnije i obilo od glavu jer su iz jedne sanse ka golu i postigli pogodak (Kadlec). Misljenja sam kako B04 nema sta trazit' na Nou Campu, te da ce tu Barça samo svoju gol razliku popravit'. Alexis je i sinoc bio vas igrac odluke i mene je uvjerio kako je idealno pojacanje za vasu momcad, iako se na pocetku pokazivao kao flop.

Naime, zanima me jos jedno pitanje vezano za duel FCB/B04, a to je zasto je Castro u duelu s Busquetsom dobio zuti karton, iako se jasno vidi kako je igrac Barçe namjerno gurao domaceg igraca do atletske staze?
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 15 feb 2012, 10:55

Claus je napisao/la:Također sam mišljenja da Messi ima preveliku minutažu u gotovo svakoj utakmici, evidentno je da će se kad-tad preforsirati. Niti jedno tijelo nije stroj da može izdržati sve napore u tolikoj mjeri. Vidan je umor i kod ostalih igrača, ali se kod Argentinca posebno primijeti jer je non-stop u igri. Ne sumnjam da je to njegova odluka i želja, ali Pep bi mu mogao ukazati na to i upoznati ga sa posljedicama koje mogu nastupiti. ;)
"Zašto da ga povučem iz igre?", pita Pep. "To vrijedi radi publike. Ljudi kupuju ulaznice da bi gledali igrače kao što je Messi. Ja ga poznajem, on je jak momak, a njegov život je fudbal. Sretan je jedino kada igra i ništa drugo ga ne interesuje."

Messi je sinoc pretrcao malo preko 8.5km sto je u okviru njegovog prosjeka, ali je skoro 2 kilomtera manje od prosjeka ekipe. To je valjda jedini nacin da izgura sezonu, a kaze Pep da se ni njemu ne odmara :D
Problem je sto teret nose ostali igraci. Recimo Fabregas koji inace redovno crkava zadnjih 20 minuta u zadnjih nekoliko sedmica, sinoc je pretrcao najvise - preko 12km. Slicno je i sa Xavijem koji eto sad i povrijedjen, Busquets se tek vratio, Iniesta jedva izgura 60 minuta. Valjace im zlata pauza poslije Valencije.

Sto se utakmice tice, uglavnom ocekivano. Volio bih ih vidjet protiv Bayerna u iducoj rundi, sto li... 8-)

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 15 feb 2012, 11:52

Sudite o Messiju kada okonča karijeru.

Quarteto Fantástico!
slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 12:15

Samo skloni tog prvog majmuna i sve je ok. Stavi Rivalda + Ronaldinja. ;)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 12:17

Bernabéu je napisao/la:Totalna dominacije Barçe u sinocnjem duelu CL protiv B04 gdje je Barça bez vecih poteskoca slavila i tokom cijelog susreta imala veci posjed lopte. Naime, B04 je suvise defanzivno usao u mec sto im se kasnije i obilo od glavu jer su iz jedne sanse ka golu i postigli pogodak (Kadlec). Misljenja sam kako B04 nema sta trazit' na Nou Campu, te da ce tu Barça samo svoju gol razliku popravit'. Alexis je i sinoc bio vas igrac odluke i mene je uvjerio kako je idealno pojacanje za vasu momcad, iako se na pocetku pokazivao kao flop.

Naime, zanima me jos jedno pitanje vezano za duel FCB/B04, a to je zasto je Castro u duelu s Busquetsom dobio zuti karton, iako se jasno vidi kako je igrac Barçe namjerno gurao domaceg igraca do atletske staze?
Prigovor sudiji ili neka psovka. Vidjeo si da je dobio karton tek poslije u terenu. Inace ono je po meni bi faul biskvita.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 15 feb 2012, 12:56

Busquets je veoma vazna karika u igri barcelone.Neznam zasto podcjenjujete njegove kvalitieta.Dobar pregled igre,odlican u odbrani,pa koliko sam puta zaustavi napade protivnika.Fenomenalan igrac,a tek mu je 23 godine.
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 15 feb 2012, 13:58

Igračina, ponajbolji zadnji vezni na svijetu, možda i najbolji.

Sjetimo se samo kako ga je Pep forsirao ispred Tourea, koji je do tada bio standardan i vjerojatno najbolji igrač na svijetu na toj poziciji. Toliko o tome kako je Pep došao na gotovo...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 15 feb 2012, 14:00

buskets jako dobar i zahvalan igrac ali ima i svoju prljaviju stranu ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 15 feb 2012, 14:46

Busquets nakon simulacija protiv Motte i Marcela je dobio i taj epitet "simulanta". Sto je najsmjesnije,on od tada forsira sto manje da pada,upravo radi toga. Ne pamtim posljednju njegovu simulaciju ???

Samo sto sada,ljudi kada god on padne razmisljaju : Vidi ovog padavicara.A u biti,poslije Messija,na njemu se izvrsi najvise prekrsaja. I protiv Leverkusena je primio djon u istu nogu kao tokom prosle povrede.

On jeste prljav igrac,no smjesno mi je da njega smatraju najvecim simulantom,pored Ronalda,Dani Alvesa,Di Marije,Pepea,Mascherana (u posljednje vrijeme)...

I naravno,da spomenem ovog Boga,odlicno odigrao sinoc.
[youtube][/youtube]

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 feb 2012, 14:52

PatrickBateman je napisao/la:Busquets nakon simulacija protiv Motte i Marcela je dobio i taj epitet "simulanta". Sto je najsmjesnije,on od tada forsira sto manje da pada,upravo radi toga. Ne pamtim posljednju njegovu simulaciju ???

Samo sto sada,ljudi kada god on padne razmisljaju : Vidi ovog padavicara.A u biti,poslije Messija,na njemu se izvrsi najvise prekrsaja. I protiv Leverkusena je primio djon u istu nogu kao tokom prosle povrede.

On jeste prljav igrac,no smjesno mi je da njega smatraju najvecim simulantom,pored Ronalda,Dani Alvesa,Di Marije,Pepea,Mascherana (u posljednje vrijeme)...
Odgovor ces pronaci u svom avataru.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.