Damire,nije uspio prepoznati taj kvalitet i potencijal koji ima Bayern (vidis da je osvetoljubiv...Damir_BvB je napisao/la:MICHAEL BALLACK 13
Govoreći uoči prve utakmice 1/8 finala Lige prvaka između Bayera i Barcelone, Michael Ballack je priznao da je 2004. godine dogovorio transfer u Barçu, ali da ga je blokirao Bayern Munchen.
Bivši kapiten reprezentacije Njemačke je otkrio da su Bavarci prihvatili ponudu Barcelone, ali da je transfer u 'posljednji trenutak' blokirao tada generalni direktor, a današnji predsjednik Bayerna, Uli Hoeness. "Da, šteta je što 2004. nisam mogao završiti transfer u Barcelonu. Imao sam ugovor sa klubom i odobrenje Ulija Hoenessa, ali je moj prelazak u Barçu blokiran tog ljeta", rekao je Ballack za 'El Mundo Deportivo'.
"Naravno, bio sam ljut i razočaran jer je Bayern blokirao transfer, kada je sve već bilo dogovoreno. Ponekad razmišljam šta bi bilo da sam igrao sa Messijem, Xavijem, Iniestom i ostalim Barçinim zvjezdama. Bio sam vrlo uzbuđen zbog ideje o odlasku. U 2006. godini sam kao slobodan igrač otišao u Chelsea, tako da Bayern nije dobio ni eura za mene", dodao je.

sjetite se samo koijm je silama Bayern sprecavo Ribery-a da ode u Real,pa ovaj na kraju jako zahvalan radi toga