Everton F.C.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Everton F.C.
Razlika je ove sezone velika kada je ofanzivnost u pitanju Evertona i Tottenhema tako da me i ne cudi.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Jagielka se uskoro oporavlja i moći će konkurisati za prvi sastava. Zadnjih nekoliko utakmica, odbrana na veoma dobrom nivou a s njegovim povratkom će taj segment još bolje izgledati.
Who dares, wins !
Ma mani me se odbrane vise daj da se zabija 2-3 redovno. Koliko god jaku odbranu da imas prije ili kansije primis go rijetko da sacuvas mrezu.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Šta se sekiraš, kad Nikica proradi minimum dva gola će biti u mreži protivnika po utakmici.zeljocity je napisao/la:Ma mani me se odbrane vise daj da se zabija 2-3 redovno. Koliko god jaku odbranu da imas prije ili kansije primis go rijetko da sacuvas mrezu.
Who dares, wins !
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
( ako neradi koji direktni link a ti ga na YTubu otvori-pod "EFC vs. MCFC 1:0" jer to je to!)
...i kako obečah-neki par videa koji sam uspio snimiti prije "havarije" ( i nakon -kad ugurah baterije na mjesto
) sa Goodisona.
imama i fotki ali brateee, sam "teletina" za to-pitao i moderatore -i rekoše "exportiraj kao csv!" puuh,
ja zinu u poruku... maaa uglaviču na neku stranicu za heklanje i kukučanje -staviti link pa ...gledite.
a ako hočete-napisaču i traktat na temu #Kako sam se sproveo na putu,na stadiJonu te i oko njega#
*****Maaa neka moj ,zeljocity i dobre obrane-paa zar nije dobar osječaj da smo sačuvali "clean sheet" i protiv Chelsea i protiv MuCity-a ...oni su nama dali 0 (nula) golova a mi njima "heleknusmo" jedan-dva ( za po putu). A brate ,kad se Jelavić zakuha i Pinaar samo nastavi ovako-maaa milina gledati. Paaa zar ne?
COYB
( ako neradi koji direktni link a ti ga na YTubu otvori-pod "EFC vs. MCFC 1:0" jer to je to!)
...i kako obečah-neki par videa koji sam uspio snimiti prije "havarije" ( i nakon -kad ugurah baterije na mjesto
imama i fotki ali brateee, sam "teletina" za to-pitao i moderatore -i rekoše "exportiraj kao csv!" puuh,
a ako hočete-napisaču i traktat na temu #Kako sam se sproveo na putu,na stadiJonu te i oko njega#
*****Maaa neka moj ,zeljocity i dobre obrane-paa zar nije dobar osječaj da smo sačuvali "clean sheet" i protiv Chelsea i protiv MuCity-a ...oni su nama dali 0 (nula) golova a mi njima "heleknusmo" jedan-dva ( za po putu). A brate ,kad se Jelavić zakuha i Pinaar samo nastavi ovako-maaa milina gledati. Paaa zar ne?
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 16 feb 2012, 09:44, ukupno mijenjano 1 put.
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********
Koliko te je para sve izašlo ako nije tajna ? Otprilike ono ?obi-punk-kenobi je napisao/la: ...i kako obečah-neki par videa koji sam uspio snimiti prije "havarije" ( i nakon -kad ugurah baterije na mjesto) sa Goodisona.
imama i fotki ali brateee, sam "teletina" za to-pitao i moderatore -i rekoše "exportiraj kao csv!" puuh,ja zinu u poruku... maaa uglaviču na neku stranicu za heklanje i kukučanje -staviti link pa ...gledite.
a ako hočete-napisaču i traktat na temu #Kako sam se sproveo na putu,na stadiJonu te i oko njega#![]()
![]()
COYB
Ne mislim to što si ženu gotivio.
Who dares, wins !
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:

Evo i fotkicaaa....(Veliko HVALA Monologu-stara "svraka"-na pomoći-kapa dolje majstore,jer ja sam kako i reče-na VI sa ovim svim
idem da vidim šta nevalja s videom....
COYB
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
A sad da tebi NTBoLa care odgovorim-čini mi se da sam u nekim prijašnjim postovima nešto napisao ali ,ali...ideemo ovako:
-pošto sam putovao iz Trsta (najbliži jeftini aerodrom-Ryanair) onda sam i morao malo "naokolo" iči, ono, London prvo pa onda dan kasnije za Liverpool (i tako nazad!) i tu te sve to "izuje " za nekih 50 funti (dva nočenja,hrana ,cuga...) ali tako ili nikako u tom momentu. Kad malo to skontam -došlo me je (ono bez gotivljenja i poklona ženici
) pa nekih 300-350 funti -SVE (put,spavanje,hrana,cuga,karta za tekmu,šal-dva
...) ali ima i jeftinija verzija,naravno-a to ti zavisi od perioda putovanja(sad nije bilo jeftinih aviona baš masu-ali kad zatopli,onda je druga priča-jer več u aprilu/maju imaš i iz Splita,Zadra i,za tebe-pošto predpostavljam da si Mostarac-i iz Dubrovnika masa jeftinih letova za Englesku) Samo onda gledaj da si bliže što Liverpoolu ,ili leti tamo direkt ako ima-iz Trsta ima za Birmingham več u aprilu (onda samo vozom -a košta malo stvarno-sa "LondonMidlands" povratna London-Liverpool-London 22 funte i vozovi topli i udobni-cool) a onda tamo u nekom hostelu ili "bed&breakfast" iznajmiš dva tri dana(od nekih 8-12 funti s doručkom pa nadalje) ***kartu za tekmu kupi preko interneta-obavezno i pokupiš je 3 sata prije početka tekme**** hraniš se u "Tesco"(supermarket ali ima i toploga,a'la pitice ,p'o pileta
...) ili u nekim malim radničkim uličnim zalogajnicama ,pivo je "fourpack" od 3,80-do 4,20 funte(Guinness), a u pubovima pint je od 1,90-do 2,40 funte (pio sam prije tekme u "The Brick" -legendarni Everton-only pub
),i karta cijelodnevna "SaveAwayTickets" za sve prevoze (toplo preporučam ti!) je 3,50 funte...maa ima toga masa ,uvjek ti funte polagano iz đepa cure-ali imam i ja fora/finti kako doskočiti tome ili bar ublažiti-samo ima jedna hebada ali ono kapitalna i nažalost masi nepremostiva-ulazak u Englesku iliti u Ujedninjeno Kraljevstvo ,kontaš!? Ono vize,pečati,onda kad sletiš imaš osječaj da si pred zidom Babilonskim
(u redu-ja sam prošao bez beda-imam EU pasoš ali kad sam vidio da je iz mog aviona pola raje na drugu stranu u neki tor otišlo,pa olovke u ruke, pa papire na pregled,kud češ,šta češ, koliko funtača imaš u đepu, bla bla -fuck-poslje mi je jedan Hrvat pričao kako je i dvoje mladih Amera također u taj red poslalo iz ovoga EU Citizens-ovi popizditis-kontali mi smo Ameri, a za Britance su samo izgubljena kolonija,još!
)
tako...ako imaš/imate nekih još pitanja-slobodno.
a u subotu Blackpool-dobiti ih moramo/trebamo pa onda četvrtfinale a tamo-tamo želim da dobijemo nekog iz utakmica
Millwall vs. Bolton
Norwich City vs. Leicester
i
Crawley Town vs. Stoke City
...nekako izgleda lakše
COYB
-pošto sam putovao iz Trsta (najbliži jeftini aerodrom-Ryanair) onda sam i morao malo "naokolo" iči, ono, London prvo pa onda dan kasnije za Liverpool (i tako nazad!) i tu te sve to "izuje " za nekih 50 funti (dva nočenja,hrana ,cuga...) ali tako ili nikako u tom momentu. Kad malo to skontam -došlo me je (ono bez gotivljenja i poklona ženici
tako...ako imaš/imate nekih još pitanja-slobodno.
a u subotu Blackpool-dobiti ih moramo/trebamo pa onda četvrtfinale a tamo-tamo želim da dobijemo nekog iz utakmica
Millwall vs. Bolton
Norwich City vs. Leicester
i
Crawley Town vs. Stoke City
COYB
Mislio sam da je skuplje. A postoji eto i jeftinija verzija. Još samo da pare skucam.
Gledat ću da na derbi odem nekad. Ako ništa ne bude do kraja ove polusezone, nakon ljeta idem sto posto. Malo manje trošiti nego ljeti inače i eto Goodisona.
Hvala na izvještaju.
Gledat ću da na derbi odem nekad. Ako ništa ne bude do kraja ove polusezone, nakon ljeta idem sto posto. Malo manje trošiti nego ljeti inače i eto Goodisona.
Hvala na izvještaju.
Who dares, wins !
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Ništa ništa...i drugi put ako mogu šta pomoči ili neki savjet dati. Maa kad skontaš i nije puno-samo može i jeftinije ali ne previše jeftinije...ovaj put ovako ispalo.Ali zato doživljaj-neprocijenjiv
i još se i "apetit" otvori...i tako krene.
živio.
živio.
Ma neko zlatno pravilo ti dodze "koliko karta (tamo-vamo) kosta imaj jos minimum duplo toliko u dzepu". Jesi prico sa rajom u pubovima i na tekmi sta oni kazu?
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Baš sam danas s dva prijatelja pričao i voljni su da mi se pridruže. Malo sam im prenio tvoje utiske s utakmice i cifre koje si spominjao ovdje i zaključak je bio da se isplati ići. Nisu navijači Evertona ali ko ne bi volio posjetiti koju utakmicu Premiershipa. Mislim da će nam trojici i lakše biti ipak smo mladi, zeleni i željni avanture pa i ne mora nam biti sve potaman. Imamo cijelo ljeto ispred sebe, radno će biti i onda lagano na Otok. Gledat ćemo da za derby odemo i zdušno navijati za plave ( oni to zbog mene samo
).
Ima ti i te zeljocity, ipak je to druga zemlja, ljudi sve. Mora se imati više ali se ne mora potrošiti.
Ima ti i te zeljocity, ipak je to druga zemlja, ljudi sve. Mora se imati više ali se ne mora potrošiti.
Who dares, wins !
Ko nebi volio otici pogledati derbi medzutim mislim da se za kartu treba dobro potrudit. Trazit mozda neki aranzman??
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Pozdravljeni.
Maa ima to sve svoje,nego kako ti i rekoh-sve,ali baš SVE možeš laganini srediti od kuče-kontaš,ono preko interneta si ubodeš i kartu avionsku, i za tekmu,, smještaj i sve ...ako sam ja ovakav đuturum stari mogao-ti kji si mlađi, kontaš sve ove prednosti ,fore i karafeke savremenog komuniciranja i tehnologije
, pa to bi bilo mačiji kašalj.
Nego, sad isto par tipsova :
-da bi mogao kupovati preko neta -trebaš imati ili Master ili VisaCard-onda si PayPal napraviš i nofrks.
-onda se na oficijalnu stranicu od Evertona prijaviš-tamo si profil na "Tickets" napraviš-nađeš si mjesto negdje na Goodisonu ljepome,kupiš iz udobnosti svoje sobe i na dan utakmice i najkasnije 3 sata prije tekme podigneš (samo nekupuj, NIKADA, dok nemaš VIZU za Englesku "u džepu"-propade ti za bezveze karta-karata za "Merseyside derby" slabo ili nikako nemožeš nači u slobodnoj prodaji iliti "preko šaltera"-kontaš!?)
Maa to su samo neki savjeti -aBd, kad budeš išao-samo pitaj ,pa ako znam šta ,rado pomažem ti.
I naravno da zeljocity ima pravo-uvjek moraš imati bar 50 funtača ono za" neznam ni da ih imam??"!!!
A ti aranžmani su ti skupi ko suho zlato-evo npr. "ThomasCookSport"http://www.thomascooksport.com/Football ... adium-Info (največi sportski tour operater u Britaniji i nadležan je i za Everton) za susret sa Arsenalom traže 130 funti (nočenje u nekom fancy hotelu i karta za tekmu) a za meč sa WBA 100 funti....eee, za tu lovu preko neta ubodeš si kartu "među rajom" (ParkEnd ili Gwladys St. Stand-tu sam i ja bio na "C"
) onda za ostatak ti i tvoja dva havera možete 2 noči -ali sva trojica-nočiti. Pa ti vidi!! Znači -ja sam striktno protiv aranžmana-ali brat-bratu kad ubodem 100 milja na kladuši-možda i u VIP loži budem guzicu posadio
)
Nego, ja sad samo o sutrašnjem susretu kontam-volio bih da ga nekako ono "k'o po loju"/bez bedova/ prođemo-zahvalimo Blackpoolu za još jedno ljepo iskustvo što smo im 5 uvalili i čekamo izvalčenje za četvrtfinale
Ali kad vidiš da ni Donovan, Jelavić,Duffy, povrede-Pinaar nemože igrati za nas kup utakmice ...ali ali ,imamo zato 2 sedmice odmora do QPR ,03.marta.
toliko-uhh opet sam se raspisao-e sorry
COYB
Maa ima to sve svoje,nego kako ti i rekoh-sve,ali baš SVE možeš laganini srediti od kuče-kontaš,ono preko interneta si ubodeš i kartu avionsku, i za tekmu,, smještaj i sve ...ako sam ja ovakav đuturum stari mogao-ti kji si mlađi, kontaš sve ove prednosti ,fore i karafeke savremenog komuniciranja i tehnologije
Nego, sad isto par tipsova :
-da bi mogao kupovati preko neta -trebaš imati ili Master ili VisaCard-onda si PayPal napraviš i nofrks.
-onda se na oficijalnu stranicu od Evertona prijaviš-tamo si profil na "Tickets" napraviš-nađeš si mjesto negdje na Goodisonu ljepome,kupiš iz udobnosti svoje sobe i na dan utakmice i najkasnije 3 sata prije tekme podigneš (samo nekupuj, NIKADA, dok nemaš VIZU za Englesku "u džepu"-propade ti za bezveze karta-karata za "Merseyside derby" slabo ili nikako nemožeš nači u slobodnoj prodaji iliti "preko šaltera"-kontaš!?)
Maa to su samo neki savjeti -aBd, kad budeš išao-samo pitaj ,pa ako znam šta ,rado pomažem ti.
I naravno da zeljocity ima pravo-uvjek moraš imati bar 50 funtača ono za" neznam ni da ih imam??"!!!
A ti aranžmani su ti skupi ko suho zlato-evo npr. "ThomasCookSport"http://www.thomascooksport.com/Football ... adium-Info (največi sportski tour operater u Britaniji i nadležan je i za Everton) za susret sa Arsenalom traže 130 funti (nočenje u nekom fancy hotelu i karta za tekmu) a za meč sa WBA 100 funti....eee, za tu lovu preko neta ubodeš si kartu "među rajom" (ParkEnd ili Gwladys St. Stand-tu sam i ja bio na "C"
Nego, ja sad samo o sutrašnjem susretu kontam-volio bih da ga nekako ono "k'o po loju"/bez bedova/ prođemo-zahvalimo Blackpoolu za još jedno ljepo iskustvo što smo im 5 uvalili i čekamo izvalčenje za četvrtfinale
Ali kad vidiš da ni Donovan, Jelavić,Duffy, povrede-Pinaar nemože igrati za nas kup utakmice ...ali ali ,imamo zato 2 sedmice odmora do QPR ,03.marta.
toliko-uhh opet sam se raspisao-e sorry
COYB
- dr.van nostrand
- Kontakt:
FA Cup 5th round
Goodison Park, Liverpool

Goodison Park, Liverpool

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
dobra partija evertona, i zasluzeno vodstvo golovima drenthe-a i stratovariusa
(Stacqualursi) 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
2:0 tekma rijesena u prvih 10min. E ovo volim 
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Baš mi je žao prvi put u sezoni nisam uspio da pogledam ni minutu meča, inače se nerviram tokom cijele tekme, a sad bi izgleda uživo 80 minuta bez neizvjesnosti, baš mi se neda
, uglavnom važno je da je škvadra ufatila formu i uz ova dobra pojačanja u Januaru se nadam nekom iznenađenju po pitanju Evrope kroz ligu...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Moj Mux nepogledah je ni ja ali sam je pratio na kompu na poslu. Ono, stavio na stranicu live score i taman da vidim dali su počeli-.... 1:0 ?? Drenthe-woow...super. Provrtim se malo i nakon 10 minuta da vidim stoji li rez kad ono 2:0 -eee ono, osmjeh od uha do uha i kontam "Fakat če pasti i ta petica-pa što neosta kuči da gledam!"
Ok, drago mi je da guramo u FA cupu-sad su "Crne Mace" na redu-hmm, sad neznam dal da kontam da je Arsenal loš ili Sunderland dobar-ali čini mi se da ovo drugo (na moju žalost i za strepnju) je u pitanju-Odkad im je O'Nill na klupi,prosto gaze sve pred sobom.Tekma je 17.03 ,dotad se i mi čemo uigrati, posložiti i laganini ka 7-8 mjestu na tabeli i na drugoj fronti ka tekmi na Wembliju
COYB
Ok, drago mi je da guramo u FA cupu-sad su "Crne Mace" na redu-hmm, sad neznam dal da kontam da je Arsenal loš ili Sunderland dobar-ali čini mi se da ovo drugo (na moju žalost i za strepnju) je u pitanju-Odkad im je O'Nill na klupi,prosto gaze sve pred sobom.Tekma je 17.03 ,dotad se i mi čemo uigrati, posložiti i laganini ka 7-8 mjestu na tabeli i na drugoj fronti ka tekmi na Wembliju
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 04 mar 2012, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
- spielführer_21
- Kontakt:
Na stranu što je i Arsenal loš, ali Sunderland je odličan i to će biti super okršaj 17. marta. Iako do tada mogu formu promijeniti i jedni i drugi..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4