FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 17 feb 2012, 18:34

Ode nam tema u krasni k... :(

Pojačanja, transferi :roll: , pa dokle više. :evil:

Reklo bi se da je sezona propala :? , dolaze najvažnije utakmice, a mališani razvezali priču o pojačanjima. :roll:
Ehh, još bi i dobro bilo da su barem upoznati sa važećim ugovorima ovih u timu. :?

I dobro sad zaboravio šta sam mislio napisati..., ali nema veze, a na kraju krajeva kome da pišem, ovima gore :? , ne, ne, ne! 8-)

muhamedlj
Kontakt:

Post Postao/la muhamedlj » 17 feb 2012, 18:42

Damir_BvB je napisao/la:Sto se tice pojacanja mislim da je greska dovesti extra dobrog napadaca, jer takvog vec imate. S tim bi se samo stvorio neki nemir u ekipi bez potrebno . Jer Gomez koliko ga god neki voljeli ili ne voljeli cjepa mreze i slabo bi bilo koji drugi napadac mogao imat bolji ucinak od njeg. A sad dovest Dzeku, Cavanija, Torkea, Hulka i ko se jos sve nabraja mislim da je suvisno , osim ako Bayern ne planira igrat sa 2 napadaca to je onda nesto sasvim drugo a ovako pametnije bi bilo ulozi novac u Stopera kvalitetnog i mozda beka .

Jer Bayern ima Odlicnu ofanzivu jos je doveden i Shaqiri kao alternativa tako da po meni tu ne treba ulagat previse novca, nego dovest jednog back upa u veznom redu jos , i naravno back upa za Gomeza ali ne neku bombu kakvu je Uli najavio vec nekog igraca koji je spreman sjedit na klupi i da se Gomez ne opusta bas previse, sta ja znam mozda taj napadac iz Montpelliera sto se spominje nije los momak ima potencijala jos i napredovati ili mozda Berbatov . A dobro iskesirat treba stopera kvalitetnog, najbolje bi bilo kad bi mogli dovest Howedesa i Verthongena . Uvjeren sam da se njih dvojica mogu dovest do nekih 30 mio eura .

Howedes nekih 17 do 20 plafon, a Verthongen 10 do 12 . Tako da bi rjesili stoperske pozicije na duzi period . A ja mislim da ce i Breno i Buyten na kraju letit, tako da bi se mozda mogao dovest jos i Dante za male pare da bude back up . Sto se tice veznog red tu stvarno ne znam ko bi mogao doc upitanje kao back up tim se pozabavite vi jer zalizani ukrajican je na izlaznim vratima u ljeto barem ja tako mislim .

Sta bi jos pametno bilo to je dovest Farfana kojem istice ugovor a uvjeren sam da ga Bayern lake sale moze dovest samo ako bude zelio i mislim da je bilo pametnije njeg dovest dzaba nego shaqiria . I ostane jos napad tu po meni Berbatov bi bio idealno rjesenje jeftin dobar iskusan moze zabit 15 komada lake sale . Ili ako ne to onda jednostavno poklonit Mulleru povjerenje i prekomandovat njeg kao drugog napadaca jer mislim da to Mulla moze odradit dobro kao napadac . To je mozda i najbolje rjesenje i tako bi uz neka minimalna ulaganja imali skoro pa na svakoj poziciji odlicnog igraca a cak i back upa dobrog .

Dakle Howedes. Verthongen = 30 mio eura + Dante kao Back up 5 mio eura , Farfan 0 eura ... Za 35 mio eura bi se mogla odlicno pojacat i imat jako kvalitetan roster . Samo jos nedostaje jedan dobar vezni igrac kao zamjena za Schwajnia i Krossa. A na bekovima imate dobe zamjene Rafinha i Contento pogotov Contento bi mogao jos mnogo napredovati .

Evo kako bi sastav izgledao koji sam ja gore naveo :

------------------Neuer---------------------
Boateng--Howedes--Verthongen--Lahm - Back up za Howedesa i Verhontgena ( Dante, Badstuber )
---------------------------------------------
-----------------Gustavo------------------- - Back up za Gustava ja bi tu racunao na Emre Cama ;)
----------------------------------------------
-----Schweini---------kroos.-------------- - Eh ovdje ostaje jos veliki upitnik ima ALaba ali treba jos jedan DOBAR
Robben(Farfan)----------Ribery(Shaqiri)
--------------Gomez(Muller)--------------
Holger Badstuber će na klupi Bayerna sjediti samo ako je povrijeđen ili nije u formi, a ne zato što se dovede Vertonghen ili Howedes. Ako pratiš Bayern, znaš o čemu pričam.
Dalje, Boateng nije bek nego stoper, i to bi znao da pratiš Bayern, a ne BvB.
Onda, ako pratis Schalke, znaš da Howedes igra na poziciji desnog beka ove sezone, a ne stopera. Moje mišljenje je zato što njemačka reprezentacija nema desnog beka koji je kvalitetan (Lahm prešao lijevo, Trasch i nije nešto u Wolfsburgu), pa hoće da njega proguraju u reprezentaciju kao desnog beka (što je izgledno).

Uglavnom, ja ne govorim o imenima koja će doći, jer nisam vidovnjak, već samo šta znam. Znam da je Uli rekao da će dovesti Mega pojačanje u napadu i odbrani, i znam ovo što sam maloprije pisao za ugovore (ove što im ističu na ljeto)..
"Neki ljudi misle kako je nogomet pitanje života ili smrti. Uvjeravam vas da je mnogo ozbiljnije od toga." ;)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 feb 2012, 18:44

Damir_BvB je napisao/la: Dante kao Back up 5 mio eura
:lol:
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 feb 2012, 18:49

vendeta87 je napisao/la: Slazem se s tobom samo se nadam da nece dovesti Howedesa vec Verthongena.
Ma meni je Howedes fantastičan, par puta sam gledao Verthongena, ali mi nekako Howedes ima sve u sebi što bi nama odgovaralo. On je stoper koji u odbrani odradjuje sjajan posao, zna sve s loptom, zna se postavit, iznijet loptu, kontrola lopte za stopera dosta dobra, a još ima te liderske sposobnosti, tu odvažnost koja je u Bayernu uvijek dobro došla. Samo teško će njega biti dovest, jer teško će Schalke pustit još jednog igrača u naše redove, ali nije nemoguće ako zapne naša uprava. S Holanđaninom ne bi bio nezadovoljan, da ga dovedu, a njega bi bilo i lakše dovest.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 feb 2012, 18:50

muhamedlj je napisao/la: Dalje, Boateng nije bek nego stoper, i to bi znao da pratiš Bayern, a ne BvB.
Boateng je u svojoj karijeri igrao više na poziciji desnog beka nego štopera. Od Herthe, Hsv-a, preko City-a, a i sad u Bayernu igra često. Jerome je definitivno više igrao beka, što ne znači da ne može odigrati kvalitetno i na štoperu.
Ako stvarno misliš ovo što si napisao onda mi ne pratimo istog Boatenga. ;)
muhamedlj je napisao/la: Onda, ako pratis Schalke, znaš da Howedes igra na poziciji desnog beka ove sezone, a ne stopera.
Desnog beka u S04 igraju ili Hoger ili Uchida a Howedes samo ako je nužno. Ne znam odakle ti ovakvi zaključci. :?: :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 feb 2012, 18:55

Klare je napisao/la:Ode nam tema u krasni k... :(

Reklo bi se da je sezona propala :? , dolaze najvažnije utakmice, a mališani razvezali priču o pojačanjima. :roll:
Ehh, još bi i dobro bilo da su barem upoznati sa važećim ugovorima ovih u timu. :?

I dobro sad zaboravio šta sam mislio napisati..., ali nema veze, a na kraju krajeva kome da pišem, ovima gore :? , ne, ne, ne! 8-)
Jel to ni sa mnom ne pišeš više???? Neka, neka :lol: :lol:
Mora se malo i o transferima pričat, nije na odmet, po neka su potrebna....Al naravno da sam i ja više za to da se koncentrišemo sad na sezonu, a ne samo razmišljat o kupovini, kupovini.... :) Toliko puno se i ne treba kupovat, samo po neki igrač za dopunu.....A nek ovi igraju kako znaju i umiju i sve za 5. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 17 feb 2012, 19:05

Klare je napisao/la:Ode nam tema u krasni k... :(

nemoj pretjerivati :) ,,sto se tice pisanja onda na temi treba ostaviti samo strucnjake,,stoji i zna se od koga dolaze najbolji postovi koji su potkovani svim mogucim argumentima i cinjenicama ;) ,ali sta fali i kad se malo opusti tema i malo masta o transferima :roll: ,,naravno ne treba pretjerivati...

za mene je najbitnije u ovom trenutku sta ce se desiti u Frieburgu, a ostalo me apsolutno ne dotice

svi smo nekad bili malisani,valjda ce i oni da porastu :) i drze temu kao sto to cinis ti i ostali odrasli :D

ev ovako malo sale da se skrene tema sa transfera
VOLIM BAYERN

muhamedlj
Kontakt:

Post Postao/la muhamedlj » 17 feb 2012, 19:09

muhamedlj je napisao/la: Onda, ako pratis Schalke, znaš da Howedes igra na poziciji desnog beka ove sezone, a ne stopera.
Desnog beka u S04 igraju ili Hoger ili Uchida a Howedes samo ako je nužno. Ne znam odakle ti ovakvi zaključci. :?: :?[/quote]
Ako mi ne vjeruješ, odi na bundesliga.de i nađi sve utakmice Schalkea ove sezone: 95% ih je odigrao na poziciji desnog beka. A zaključak za ovo da će igrati u reprezentaciji kao desni bek je subjektivno mišljenje, što ne mora biti tačno.. :D
"Neki ljudi misle kako je nogomet pitanje života ili smrti. Uvjeravam vas da je mnogo ozbiljnije od toga." ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 feb 2012, 19:27

muhamedlj je napisao/la: Ako mi ne vjeruješ, odi na bundesliga.de i nađi sve utakmice Schalkea ove sezone: 95% ih je odigrao na poziciji desnog beka. A zaključak za ovo da će igrati u reprezentaciji kao desni bek je subjektivno mišljenje, što ne mora biti tačno.. :D
Kad me tjeraš:
1 kolo. Stuttgart - desni bek Hoger
2.Koln - Hoger
3.Mainz - Hoger
4.Gladbach - Uchida
5.Wolfsburg - Hoger
6. Bayern - Uchida
7.Freiburg - Uchida
8.Hsv - Hoger
9.Lautern - Hoger
10. Bayer - Howedes
11.Hoffenheim - Howedes
12. H96 - Howedes
13.Nurnberg - Uchida
14.BvB - Uchida
15.Augsburg - Hoger
16. Hertha - Howedes
17.Bremen - Howedes
18.Stuttgart - Uchida
19.Koln - Uchida
20.Mainz - Hoger
21.Gladbach - Hoger

Dakle:
Howedes 5
Uchida 7
Hoger 9

Evo vidiš da nije 95 %. U samo pet nastupa Howedes je igrao desnog beka. Dok su u 16 nastupa bili ili Hoger ili Uchida, baš kako sam napisao.
Evo ti izvor podataka pa se uvjeri. Pored svake utakmice likni na i tj. informacije i eto ga.
http://www.transfermarkt.de/de/fc-schal ... in_33.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Izvinjavam se što je off topic, ali nek @gero obriše post čim se @muhamedlj uvjeri da nije imao pravo. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 feb 2012, 19:32

@Semir_Bvb: Ma nek je malo i off topic kad je kvalitetna rasprava u pitanju ;) To bi sad i naš vrli Gero rekao :)
I ja bez gledanja ove statistike sam upamtio da je on najviše bio na stoperskoj poziciji, et nisam bio siguran koliko je puta bio na beku, ali znam da je jako malo na beku igrao. A sinoć je igrao na beku protiv Pilsena...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 feb 2012, 19:35

Ko kaze da je off kad govorimo o nasem buducem igracu. :mrgreen:

Za sutra neko najavljuje Robbena, neko Mullera od pocetka.
Cekacemo jos jedan dan pa da vidimo sta o svemu tome misli Jupponja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 feb 2012, 19:42

Neka se pise to je najbitnije pa makar i mastali, ruzno je vidjeti nekoliko dana da niko nista ne pise na ovom topicu najboljeg kluba svijeta :lol:

Muhamede, vidis nisam uopste pratio ugovore igracima i nisam znao da mnogima ovo ljeto istice, ali na nasu radost nikome od kljucnih igraca.Da iskren budem da se ja pitam, takodzer nebih potpisao ni sa jednim od tih navedenih igraca, Olic ide u vukove,Usami ocigledno da nije zadovoljio upravu,Butt i Buyto su dede nemaju sta traziti vise u Bayernu, a Pranjic nista nije pokazao od kad je dosao, dok cisto sumljam da ce sa Tymom produziti..
Eh, onda bi ostali sa skroz malo igraca u tome bi bio problem, dali su oni spremni rijesiti se ovih igraca i dovesti kvalitetnije zamjene i pritom potrositi dosta novca nesto cisto sumljam u to, nismo to navikli od Bayerna, ali nikad se ne zna :mrgreen:
Omere ja mislim da ce obadvojica zaigrati :lol: Samo je pitanje ko ce biti u prvih 11 :)

LakersAttack
Kontakt:

Post Postao/la LakersAttack » 17 feb 2012, 21:44

Glupo je to što su škrti i ne da im se davat pare za neki veliki transfer nego bi da dovedu nekog nepoznatog maldog igrača kao Shaqiri pa da onda on postane zvjezda kad dođe u Bayern e pa ne može... Iako navijam za Bayern od 6 godine to mi nekako ide na živce..

Mislim da bi idealno bilo da dovedu Hulka i onda bi postava mogla ovako ići:

Boateng--Howedes--Dante--Lahm------
-----Schweini---------Kroos.--------------
Robben--------------Ribery-------------------
--------Hulk--------Gomez-----------

Ili možda napravit neku kombinaciju pa da Kroos ostane ondje gdje je Švajni samo da bude u sredi a da švajni dođe između Robbena i Riberya(Scarfacea) :D
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija, neka živi Bosna naša država!

FK Sarajevo
FC Bayern
LA Lakers

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 feb 2012, 21:52

Shaqiri nije dokazan? :o :o :o Nepoznati transferi :o :o Hulk? :o :o Licis mi na padobranca :D
Keep walking.

Klare

Post Postao/la Klare » 18 feb 2012, 00:03

Oj formacija i belaja :? , ili da ih pustimo nek' se igraju. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:Jel to ni sa mnom ne pišeš više???? Neka, neka :lol: :lol:
:D :D
Eehh, pa ti si moj jaran, kojeg sam ugravir'o, znači teško da nas šta može zavaditi,
a s druge strane Geroslava :? , Geroslava sam onom najtanjom tehničkom upis'o, da ga gumicom koja se nalazi na istoj mogu lako izbrisati, ipak je imao nekakvih čudnih nasrtaja na moju malenkost. :D

A pazi šta kaže ovaj ispod :arrow:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Jel to ni sa mnom ne piješ više???? :? :?
Nikad ti tu prokletiju okusio nisam, čak ni primirisao, pitaš :? , a znaš da ne pijem. :lol:

Sutra ne bi trebalo biti problema, a nešto mi se čini da bi i tabela mogla drukčije izgledati. 8-)
Naša partija će puno zavisiti od ishoda meča Hertha-Borussia, jer ako to Žuti dobiju, vjerovatno je moguće iznenađenje, a ukoliko kiksaju sigurno smo na prvom mjestu, eto toliko.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2012, 00:20

Semir bvb je napisao/la:Dosta se pisalo ovih dana u medijima o kritikama Hoenessa i Rummenigea upućene sudijama, što je potaknulo experte da naprave tabelu, gdje su sabrali i oduzeli sve sudijske greške i napravili istinsku tabelu koja bi bila istinska da su sve sudijske odluke bile ispravne i bez grešaka. Po tabeli bez sudijskih grešaka Bayern bi imao 2 boda manje, tako da Ulli i Kalle trebaju preispitat svoje kritike prema sudijama i da trebaju da hvale sudije a ne da kritikuju ;) .
Vjerovatno je to samo neka taktika pritiska na sudije, jer Bayern očito nije zadovoljan dosadašnjim tokom sezone. Joj čime se sve služe :lol: .

Evo tabele:
http://www.wahretabelle.de/wahretabelle ... abelle.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Experti pravili tabelu, ma šta kažeš :lol:

Danas niču experti kao pečurke poslije kiše, ovu tabelu Watzkeu na čelo prikači.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 feb 2012, 00:32

LakersAttack je napisao/la:Glupo je to što su škrti i ne da im se davat pare za neki veliki transfer
U neku ruku se slazem stobom...
nego bi da dovedu nekog nepoznatog maldog igrača kao Shaqiri
Nepoznatog? Odkad ti pratis fudbal, od juce?
pa da onda on postane zvjezda kad dođe u Bayern e pa ne može...
Zasto ne bi moglo?
Iako navijam za Bayern od 6 godine to mi nekako ide na živce..
I meni isto... :lol:
Hulka dovedes na manageru ili na sokeru.. ;)

Ili možda napravit neku kombinaciju pa da Kroos ostane ondje gdje je Švajni samo da bude u sredi a da švajni dođe između Robbena i Riberya(Scarfacea) :D
Kakva je to formacija?Vidi se da se jako slabo razumijes u fudbal, sa tom formacijom bi redovno primali kisu golova jer je previse ofanzivna , ti bi jos Svajnija da se prikljuci Robberyu u sredini i da jadni Kroos igra defanzivnog veznog?Kroos je odlican u ofanzivi al u odbrani nikako, tu treba jedan klasicni dm da igra kao gustavo ili tymo, Svajni dok je igro sa Gustavom igrali smo odlicno ali Gustavu treba vremena da se vrati u staru formu, koliko god ta formacija dobro izgleda, to jednostavno ne prolazi nigdje, osim hmmm mozda igrica....?

LakersAttack
Kontakt:

Post Postao/la LakersAttack » 18 feb 2012, 01:03

FC BAYERN je napisao/la:
LakersAttack je napisao/la:Glupo je to što su škrti i ne da im se davat pare za neki veliki transfer
U neku ruku se slazem stobom...
nego bi da dovedu nekog nepoznatog maldog igrača kao Shaqiri
Nepoznatog? Odkad ti pratis fudbal, od juce?
pa da onda on postane zvjezda kad dođe u Bayern e pa ne može...
Zasto ne bi moglo?
Iako navijam za Bayern od 6 godine to mi nekako ide na živce..
I meni isto... :lol:
Hulka dovedes na manageru ili na sokeru.. ;)

Kakva je to formacija?Vidi se da se jako slabo razumijes u fudbal, sa tom formacijom bi redovno primali kisu golova jer je previse ofanzivna , ti bi jos Svajnija da se prikljuci Robberyu u sredini i da jadni Kroos igra defanzivnog veznog?Kroos je odlican u ofanzivi al u odbrani nikako, tu treba jedan klasicni dm da igra kao gustavo ili tymo, Svajni dok je igro sa Gustavom igrali smo odlicno ali Gustavu treba vremena da se vrati u staru formu, koliko god ta formacija dobro izgleda, to jednostavno ne prolazi nigdje, osim hmmm mozda igrica....?

Dobro neka ti znaš zato će nam i BVB uzet duplu krunu sad. :lol:
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija, neka živi Bosna naša država!

FK Sarajevo
FC Bayern
LA Lakers

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 feb 2012, 11:36

Transfer Dantea u naše redove izgleda gotova stvar. On dolazi za 4,6 miliona eura na ljeto, a dužina trajanja njegovog ugovora još uvijek nije poznata.
Uskoro će ugovor sa Gomezom biti produžen do 2017. godine. Gomez bi prema novom ugovoru mogao zaraditi ukupno 45 miliona eura i tako uz Lahma i Schweinsteigera, postat najplaćeniji igrač Bayerna. Tu negdje u toj grupi s platom je i Ribery.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 18 feb 2012, 11:42

zar Hulk nije trebao kostati oko 90miliona €??? tako da cisto sumnjam da ce iko njega kupiti pa cak mislim ni City ili Anzhi...
a sto se tice one "Wahre Tabelle" ispade da je citava liga nagradjena osim BvB,samo oni osteceni... :D
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.