U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Postoje razne kontroverze oko Alena Halilovica, prvo vezano za njegov odlazak u Real Madrid/ostanak u Dinamu, pa i oko igranja za nase mlade reprezentacije, jerbo je vec nosio dres i bio kapiten cini mi se, neke od mladih reprezentacija Hrvatske. Mi izgleda cekamo da ljudi odgoje igraca, pa da se sjetimo da ga pozovemo.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
on ako je igrao za u-15 reprezentaciju hrvatkse, onda ja mislim da tek ima pravo nastupa za nasu u-17. tako da treba sacekati dok sazrije za u-17, pa ga onda pozvati
Zadnja izmjena: dino-92, dana/u 18 feb 2012, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

ALEN HALILOVIĆ, jedan od najvećih nogometnih talenata na ovim prostorima, ipak ostaje u Dinamu, barem još neko vrijeme.
Saga koja je trajala mjesecima okončana je, a sretniji ishodom sigurno će biti Zdravko Mamić koji je uspio zadržati 15-godišnjeg igrača čije su kvalitete otkrili i veliki europski klubovi.
Iako se spominjao odlazak u Real Madrid, Halilović se sa Hvara, gdje je s obitelji bio na odmoru, vratio u Zagreb gdje bi se trebao priključiti pripremama s Dinamovim mlađim kategorijama.
Doznajemo kako su se Mamići s Halilovićem dogovorili oko četverogodišnjeg ugovora umjesto gotovo dvostruko dužeg kojim je Dinamo želio vezati mladog igrača. Pošto je Halilovićev otac Sejad odbijao prvotnu ponudu "modrih" te do 15. svibnja Alen nije potpisao novi ugovor s klubom HNS ga je suspendirao do njegove 18 godine onemogućivši mu igranje za bilo koji drugi klub ili reprezentaciju.
Posljedice suspenzije najteže bi pogodile mladog igrača čiji bi razvoj i karijera bili zaustavljeni samo zato jer nisu željeli prihvatiti Mamićeve ucjene.
21.8.2011.
Igrao za Jedinstvo i prošle sezone prešao u Krajinu gdje je prvi golman,znam da je i u Njemačku išao na neke probe...braco je napisao/la:Ima li ko da je pratio ovog Almina Abdihodžića?
Uglavnom drago mi je da je dobio poziv
Zadnja izmjena: Baboon, dana/u 08 avg 2024, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.
it's football day
-
AjdBosnaVodi
- Kontakt:
tanzla je napisao/la:
ALEN HALILOVIĆ, jedan od najvećih nogometnih talenata na ovim prostorima, ipak ostaje u Dinamu, barem još neko vrijeme.
Saga koja je trajala mjesecima okončana je, a sretniji ishodom sigurno će biti Zdravko Mamić koji je uspio zadržati 15-godišnjeg igrača čije su kvalitete otkrili i veliki europski klubovi.
Iako se spominjao odlazak u Real Madrid, Halilović se sa Hvara, gdje je s obitelji bio na odmoru, vratio u Zagreb gdje bi se trebao priključiti pripremama s Dinamovim mlađim kategorijama.
Doznajemo kako su se Mamići s Halilovićem dogovorili oko četverogodišnjeg ugovora umjesto gotovo dvostruko dužeg kojim je Dinamo želio vezati mladog igrača. Pošto je Halilovićev otac Sejad odbijao prvotnu ponudu "modrih" te do 15. svibnja Alen nije potpisao novi ugovor s klubom HNS ga je suspendirao do njegove 18 godine onemogućivši mu igranje za bilo koji drugi klub ili reprezentaciju.
Posljedice suspenzije najteže bi pogodile mladog igrača čiji bi razvoj i karijera bili zaustavljeni samo zato jer nisu željeli prihvatiti Mamićeve ucjene.
21.8.2011.
bilo bi sramota da ne ide u madridu
Nakon suspenzije njega i njegovog oca u Dinamu on je izabrao Hrvatskutanzla je napisao/la:Postoje razne kontroverze oko Alena Halilovica, prvo vezano za njegov odlazak u Real Madrid/ostanak u Dinamu, pa i oko igranja za nase mlade reprezentacije, jerbo je vec nosio dres i bio kapiten cini mi se, neke od mladih reprezentacija Hrvatske. Mi izgleda cekamo da ljudi odgoje igraca, pa da se sjetimo da ga pozovemo.
Licno mislim da je sramota da sin BH reprezentativca igra za Hrvatsku
Sakib Malkočević: Ozbiljno računam na Alena Halilovića!
Petak, 23 Decembar 2011
Objava: 07.02.2012
Osam igrača Nogometne škole Dinamo pozvano je na okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uzrasta U-16. Modri igrači koji će biti na raspolaganju za susrete s Crnom Gorom su Dario Miškić, Marko Iharoš, Petar Mamić, Alen Halilović, Ivan Fiolić, Robert Murić, David Žabec i Fran Brodić (1997. godište).
Utakmice su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođene i pomaknute za tjedan dana pa će tako termini odigravanja biti 21.02. u Metkoviću (14:30h) i 23.02. u Pločama (11:00h)
Je sramota, ali cija? Njegovog oca, nasa sramota ili 50:50?
Ja se nadam da ce malac na kraju biti nas.
Mali ce da bude Hrvatsko cvijece ... pu pu .....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
I stari mu je odigrao 1994. utakmicu za Cro reprezentaciju, pa kasnije igrao za nas, ako su podaci koje sam nasao tacni.
A ima evo i sina Dinu koji je dvije godine mladji od Alena, navodno jednako talentovan. I on ce biti hrvatsko cvijece?
A ima evo i sina Dinu koji je dvije godine mladji od Alena, navodno jednako talentovan. I on ce biti hrvatsko cvijece?
Mislim na oca,ako bude napredovao kao do sad ,vec je bio prikljucen prvom timu iako je 96 godiste mislim da su male sanse da zaigra za BIH,vec su mu davali kapitensku traku, pozivaju ga redovno cak i da nema osjecaj pripadnosti on ce to stvoriti igarajuci tako da ce mu 'Lijepa nasa' prirasti za srce i vec vidim odgovore kao Vuckic i Seferovic ' prosao sam sve selekcije ,oni su me stvorili i sve mi dali i bla bla .....'tanzla je napisao/la:Je sramota, ali cija? Njegovog oca, nasa sramota ili 50:50?
vece su sanse ako kojim slucajem ne bude kvalitet za hrvatsku A repku
evo jedan video
http://videoteka.novatv.hr/multimedia/h ... abeua.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
AjdBosnaVodi
- Kontakt:
Jbg,nevjerovatno, Dinamo izbaci Seada I Alena i on izabra Hrvatsku? Kakva sramota.. Kakva. Mislio sam da je bio pozvan u u-17 BH?
Nije bio pozvan. Sta se dizete, ko zna hoce li od njega bit ista i za koga ce on igrat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Goalgetter
- Kontakt:
Djuric trenutno na klupi protiv Vicenze.
-
nekad^navijac
- Kontakt:
Vlado Jagodić izostavio sa spiska Jasmina Mešanovića navodno zbog toga što Mešanović nije htio doći u Kozaru koju Jagodić vodi. Stvarno sramota, onoliki potencijal a da ga ne pozove u reprezentaciju. I kaže komitet za normalizaciju radi dobro svoj posao, radi K**** čim se ovakve stvari dešavaju. Ali Jagodićevo je da odluči koga će zvati a koga neće
I vrijedi spomenuti da je Mešanović igrao za sve uzraste u repki.
Od mene je Jagodiću pamti pa vrati
3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Fk Sloboda
Okk Sloboda
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
-
nekad^navijac
- Kontakt:
i da se nadovežem dobio je poziv i od Husrefa Musemića za meč Olimpijske reprezentacije BiH u utakmici protiv Poljske. (Mešanović)
Fk Sloboda
Okk Sloboda
Fk Sloboda
Okk Sloboda
Necu da ulazim u pricu odakleti te informacije. Mozda su tacne, ako jesu onda zalost, ako nisu onda stvarno neznam sta hoces da postignes. Drugo taj je momak 92' ako se ne varam i neznam tacno kolko je odigro za Slobodu tako da vrijeme radi za njeg a mi u repci inace igramo sa jednim napadacem u prvoj postavi. Bilbija je kapiten, Bekic i Duric u ovom trenutku idu prije njega tako da bila bi glupost pozvat vise od tri napadaca. I ovako je pozvo mozda nekolko igraca vise.. Opet kazem neznam da li su ti informacije tacne i necu da ulazim u neku raspravu vec samo dajem svoj neki stav po tom pitanju..nekad^navijac je napisao/la:i da se nadovežem dobio je poziv i od Husrefa Musemića za meč Olimpijske reprezentacije BiH u utakmici protiv Poljske. (Mešanović)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
AÐ_Official
- Kontakt:
A ko je taj Jasmin Mesanovic? Cime je to on zasluzio da dobije poziv? Bas mi je drago sto je igrao za sve uzraste, i po tvome on odmah zasluzuje da bude na spisku za utakmicu protiv Srbije. Genijalno.nekad^navijac je napisao/la:Vlado Jagodić izostavio sa spiska Jasmina Mešanovića navodno zbog toga što Mešanović nije htio doći u Kozaru koju Jagodić vodi. Stvarno sramota, onoliki potencijal a da ga ne pozove u reprezentaciju. I kaže komitet za normalizaciju radi dobro svoj posao, radi K**** čim se ovakve stvari dešavaju. Ali Jagodićevo je da odluči koga će zvati a koga nećeI vrijedi spomenuti da je Mešanović igrao za sve uzraste u repki.
-
nekad^navijac
- Kontakt:
Informacije 100% tačne da je dobio poziv za Olimpijsku repkusajo10 je napisao/la:Necu da ulazim u pricu odakleti te informacije. Mozda su tacne, ako jesu onda zalost, ako nisu onda stvarno neznam sta hoces da postignes. Drugo taj je momak 92' ako se ne varam i neznam tacno kolko je odigro za Slobodu tako da vrijeme radi za njeg a mi u repci inace igramo sa jednim napadacem u prvoj postavi. Bilbija je kapiten, Bekic i Duric u ovom trenutku idu prije njega tako da bila bi glupost pozvat vise od tri napadaca. I ovako je pozvo mozda nekolko igraca vise.. Opet kazem neznam da li su ti informacije tacne i necu da ulazim u neku raspravu vec samo dajem svoj neki stav po tom pitanju..nekad^navijac je napisao/la:i da se nadovežem dobio je poziv i od Husrefa Musemića za meč Olimpijske reprezentacije BiH u utakmici protiv Poljske. (Mešanović)
"Dolaskom Komiteta za normalizaciju, mnoge stvari su se promjenile na bolje, međutim, daleko od toga da je sada sve idealno.
Selektor U-21 reprezentacije BiH, Vlado Jagodić naslijedio je prošle godine Branimira Tulića koji se ponašao kao da je reprezentacija njegovo privatno vlasništvo. Jagodić je po ocjenama mnogih, dobro počeo raditi svoj posao, ali očigledno da i on posjeduje neke manire koji su krasili Branimira Tulića.
Naš portal došao je do jedne šokantne informacije. Vlado Jagodić je počeo ucjenjivati igrače! To se najbolje potvrdilo na primjeru mladog napadača tuzlanske Slobode, Jasmina Mešanovića koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji igrač tuzlanskog tima. Mešanović se nekoliko puta našao na Jagodićevom spisku, a dobio je poziv i od Husrefa Musemića za meč Olimpijske reprezentacije BiH u utakmici protiv Poljske.
Ipak, Mešanović nije pozvan za narednu prijateljsku utakmicu sa Srbijom. Razlog je samo jedan: odbijanje da iz Slobode pređe u Kozaru čiji je Jagodić trener.
Naime, sredinom januara, Jagodić je želio Mešanovića u Kozari i mislio je kako će uspjeti u svom naumu. Međutim, napadač Slobode nije želio otići iz matičnog kluba, što je Jagodića uistinu naljutilo.
Prije tri dana, Jagodić je objavio spisak reprezentativaca za utakmicu sa Srbijom. Na spisku se bez razloga nije našlo ime ponajboljeg mladog igrača u BiH.
Zbog čega? Zna samo Jagodić. Zapravo, zna se zbog čega. Očigledno da Jagodić ima posebne kriterije za poziv u reprezentaciju, ali je uistinu žalosna činjenica da Jagodić radi na štetu reprezentacije zbog kluba čiji je šef stručnog štaba. Razumijemo da Vlado Jagodić želi pojačati svoju ekipu sa kojom ga na proljeće očekuje borba za opstanak u Premijer ligi, ali da se na ovaj način iživljava nad mladim igračima, nije korektno od selektora mlade reprezentacije BiH."
Fk Sloboda
Okk Sloboda
Fk Sloboda
Okk Sloboda
-
nekad^navijac
- Kontakt:
A tebi nindža ću da preporučim da prvo pročitaš post pa onda komentarišeš. Otkako je Jagodić trener uvijek je Mešan bio na spisku, i kako nije htio doći u Kozaru skide ga odma? Imal logike tu? Samo ljubomora drugAÐ_Official je napisao/la:A ko je taj Jasmin Mesanovic? Cime je to on zasluzio da dobije poziv? Bas mi je drago sto je igrao za sve uzraste, i po tvome on odmah zasluzuje da bude na spisku za utakmicu protiv Srbije. Genijalno.nekad^navijac je napisao/la:Vlado Jagodić izostavio sa spiska Jasmina Mešanovića navodno zbog toga što Mešanović nije htio doći u Kozaru koju Jagodić vodi. Stvarno sramota, onoliki potencijal a da ga ne pozove u reprezentaciju. I kaže komitet za normalizaciju radi dobro svoj posao, radi K**** čim se ovakve stvari dešavaju. Ali Jagodićevo je da odluči koga će zvati a koga nećeI vrijedi spomenuti da je Mešanović igrao za sve uzraste u repki.
Fk Sloboda
Okk Sloboda
Fk Sloboda
Okk Sloboda
-
AÐ_Official
- Kontakt:
Pa bolan da je on toliki talenat i da je bolji od Djurica, Stevanovica, Visce, nebi on igrao u Slobodi nego bi se odlucivao u kojoj drzavi ce igrat od silnih ponuda iz italije, turske, njemacke, itd. Dokaz ti je njegovog talenta ili nedostatka kad ga(ako je istina) htio Selektor Jagodic u Kozari. Halo ba, Kozari. Znas ti gdje je to? Ja to nemogu ni na mapi naci. Da nije pjesme "dauntaun Kozarac to je moja raja, dauntaun Kozarac nema boljeg kraja" od onog seljaka ja nebi ni znao da to mjesto postoji.nekad^navijac je napisao/la:A tebi nindža ću da preporučim da prvo pročitaš post pa onda komentarišeš. Otkako je Jagodić trener uvijek je Mešan bio na spisku, i kako nije htio doći u Kozaru skide ga odma? Imal logike tu? Samo ljubomora drugAÐ_Official je napisao/la:A ko je taj Jasmin Mesanovic? Cime je to on zasluzio da dobije poziv? Bas mi je drago sto je igrao za sve uzraste, i po tvome on odmah zasluzuje da bude na spisku za utakmicu protiv Srbije. Genijalno.nekad^navijac je napisao/la:Vlado Jagodić izostavio sa spiska Jasmina Mešanovića navodno zbog toga što Mešanović nije htio doći u Kozaru koju Jagodić vodi. Stvarno sramota, onoliki potencijal a da ga ne pozove u reprezentaciju. I kaže komitet za normalizaciju radi dobro svoj posao, radi K**** čim se ovakve stvari dešavaju. Ali Jagodićevo je da odluči koga će zvati a koga nećeI vrijedi spomenuti da je Mešanović igrao za sve uzraste u repki.
Od mene je Jagodiću pamti pa vratiPopij pivu i smiri se
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, perun, Slobodanpad1945, Vaya i 87 gostiju.