ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Johny
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Johny » 18 feb 2012, 15:38

formance je napisao/la:Nema Tomas šanse protiv Delpa, em što previše griješi, em što ga ovaj razara, što forhendima što bekendima. Očigledno je da Tomasu ne odgovara nizak odskok loptice, što je i razumljivo s obzirom na njegovu visinu. I Delpu to nije jača strana, ali ovdje igra pametno, čeka priliku i napada. Servis mu je itekako konstantan, tako da će ga Tomas teško brejknuti, a u prošlom gejmu je imao 3 vezane brejk lopte i nijednu nije iskoristio.
Johny je napisao/la:Onakve udarce ne pamtim da je neko imao , onakav jado ali takva tehnika i kretnja pri svakom udarcu
Sve je udarce imao, osim servisa. On mu je uvijek falio.
Pa dobro sa njegovih 65-70 kila i 175cm nije ni za ocekivati da bude bombarder.Imao je sasvim solidan servis nesto slicno danasnjem Ferreru u pojedinim djelovima karijere je cak sta vise imao i odlican servis.

Iznenadjen sam demoliranjem Čeha.Delpo jeste fantastican i ultra talentovan , ali Tomas je u naletu dok Gaučos jos uvjek nije onaj kakav moze biti.
Bravo Delpo !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 feb 2012, 16:22

Johny je napisao/la:Pa dobro sa njegovih 65-70 kila i 175cm nije ni za ocekivati da bude bombarder.Imao je sasvim solidan servis nesto slicno danasnjem Ferreru u pojedinim djelovima karijere je cak sta vise imao i odlican servis.
Na to sam i mislio. S obzirom na visinu, izvukao je maksimum iz svog servisa. Više nije moglo. U zadnjih godinu dana imao je nekih problema sa ramenom, tako da je i servis ispaštao. Što se tiće njegove igre, suvišno je bilo šta reći. Tako čisti i ravni udarci, kao na igrici. Stvarno bih volio da večeras pobijedi i osvoji Rotterdam, ali naletio je na pogrešnog čovjeka. :mrgreen:

Delpo je taktički sjajno odigrao meč. Duboke loptice sa nižim odskokom i čekanje prave prilike za napad. Rezultat nije mogao izostati. Ova pobjeda će mu dati veliku dozu samopouzdanja, a ako kojim slučajem i osvoji turnir, to će biti pun pogodak i dobar temelj kao smjernica ka još boljim rezultatima u nastavku sezone. Ima igru, ima psihu, samo je fizička sprema u pitanju i ništa više.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 feb 2012, 18:51

Delpo u pravom izdanju, ne moze Berdych njemu nista kad igra onako kako zna. 8-)

Davydenko izjavio da se nada da ce odigrati dobar mec u tri seta, o pobjedni ne razmislja. :D
S obzirom na igre i formu od ove godine ove tri pobjede(Haase, Mathieu, Gasquet) su pravi podvig za njega.

U San Joseu Istomin dobio "ranjenog" Roddicka i za finale ce se boriti protiv Benneteau, Raonic koji brani naslov dobio Andersona i u polufinalu ce igrati protiv Harrisona.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 feb 2012, 20:49

Davydenko se ne zayebava. :mrgreen:
'ladno uze prvi set kontra Fedexa, a evo i u drugom ima break viška. Moram priznati da sam igrao 20+ na kladari, al' haman je Rus nanijetio ovo riješit što je prije moguće. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 feb 2012, 20:58

Kakav povratak Federera, Švicarac se očito vraća u meč. Ne samo da je vratio break, nego je i probio Davydenka jednom sjajnom backhand dijagonalom. 8-) Toplo se nadam da će se ostvariti prognoza Rusa da će se igrati u 3 seta, ali i da će Roger na kraju izaći kao pobjednik. Osjećam da je potpuni preokret jako blizu. :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 feb 2012, 22:15

retro je napisao/la:Davydenko izjavio da se nada da ce odigrati dobar mec u tri seta, o pobjedni ne razmislja. :D
Zelja ispunjena.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 feb 2012, 22:25

Odličan meč Kolje i Federera. Očekivao sam veliki otpor Rusa, ali ovakav sigurno ne. Imao je svoje šanse, odlično igrao, sjajno se kretao, imao brejk prednosti u drugom setu, ali Federer se izvukao i preokrenuo meč u svoju korist.
Iskreno, navijao sam za Davydenka, jer volim njegov stil igre, čak sam u jednom trenutku pomislio da bi mogao dobiti Federera, ali glava je čudo.

Federer mi nije jasan. Očigledno je da se slabije kreče, da li zbog godina ili slabije fizičke spreme, ne znam, ali primjetno je da je sporiji pola koraka - korak nego prije. To je u tenisu puno, naročito u današnjem gdje mnogo toga zavisi od fizikalija. Biće da je igrao onoliko koliko mu je trebalo, ali imao je dosta netipičnih grešaka iz forhenda, naročito u prvom setu.

Nadam se da je ovo nagovještaj da ćemo gledati starog Davydenka u nastavku sezone, onog koji može pobijediti svakog igrača i koji može pomrsiti račune favoritima. Ova igra ulijeva nadu, samo ne znam u kakvom je stanju rame, jer i večeras je imao par bolnih grimasa. Valjda nije ništa ozbiljno, a odlično je igrao ove sedmice i samo nek nastavi tako.

Što se tiće sutrašnjeg finala, mislim da će dobiti Roger u 2 seta, bez većih problema. Spremit će se on itekako za ovaj meč i ući će nabrijan od početka. Miksat će igru sa puno slajsova i skraćenih forhend dijagonala.
Delpo će vjerovatno pokušati da što duže drži lopticu u igri i da igra što dublje, kao danas protiv Berdycha, ali ne znam kako će to funkcionisati protiv Rogera, te kako će se prilagoditi njegovoj igri. Mislim da će Roger uzeti, no nikad se ne zna. I Delpo puca od samopouzdanja, tako da ne bi čudilo i da on dobije lakše nego što mi mislimo. Vidjećemo, loptica je okrugla i sve je moguće ;) .
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 feb 2012, 22:59

kako sad volis davidenkov stil kad on tako odudara od onog starog tenisa? ja se sutra kladim na delpa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 feb 2012, 23:12

Kojeg starog tenisa druže ? Koliko znam, i nekada se igralo ravno, agresivno i jako, a nije drugačije ni sa Koljom i ostalim teniserima iz ere brzih podloga. Zato igrači poput njega, Safina, Nalbandiana, Federera, Gonzaleza i ostalih pružaju najkvalitetnije mečeve.

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 feb 2012, 00:29

Odlican duel!

Davydenko imao 0-40 na 3-4, nije iskoristio, u sljedecem gemu Fedex je breaknuo sa nulom.
Ne bas sjajan mec, ali odlican preokret, koji ce mu sigurno dobro doci na psiholoskom planu, mislim da ovo nije bilo 100% posto od Federera, one ni neke Masterse ne igra maximalno, i ovi turniri dodju samo radi odrzavanja forme.

Ipak kad je vec dogurao do finala, sto ne i uzeti 71. titulu u karijeri.
Delpo igra odlicno, Berdych i Troicki zajedno uzeli 5 gemova i ima sutra solidne sanse da dobije, ipak Roger zna kako sa Delpom, na AO ga je rutinski rijesio.
Rekao bi sutra 65-35 odnos snaga.

Inace u Sao Paulu Volandri se plasirao u finale :D :lol: , izgubio je prvi set protiv Belluccia, a kasnije Brazilca ostavio na samo dva gema u dva seta, u finalu igra protiv Almagra i Nicolas nece propustiti sansu da dodje do 11. titule u karijeri, naravno sve na sljaci.

U San Joseu, Raonic ce imati priliku da brani titulu i ceka pobjednika iz duela Bennetteau-Istomin, za predpostaviti je da ce to biti Francuz, kojeg je Raona rutinski dobio u DC-u prosli petak.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 19 feb 2012, 01:12

Po svemu sudeci Almagro moze ponoviti pocetak prosle sezone. Sutra je veliki favorit, servis gemovi Volandrija bice stalno pod pritiskom, a poznavajuci njegov servis mogao bi on 3-4 puta kapitulirati. :lol:

Tesko je vjerovati da neko moze zaustaviti Raonica u San Jose-u. Ovako brza podloga mu jako prija, ko god bude protivnik, Raonic ce biti veliki favorit.

Derbi dana, sudar Rogera i Delpa, bice to prava poslastica. Jeste Delpo do sad pokazao vise na turniru, ali Roger je Roger. Navijam za Delpa 8-)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 feb 2012, 11:34

Sinoc me Nikolay odusevio naprosto.Kakva igra i kakvi udarci.Stjerao je u kut u vise navrata Rogera.Tjerao ga da bjezi od svoje zone.(osnovne linije)
Sreca je bila naklonjena Rogeru i doza agresije u kljucnim momentima.
Raduje ova forma Kolje iz vise razloga.Igrac koji svakome probleme moze prouzrokovati radi nacina igre.

Veceras ocekujem extra zanimljiv duel i na kraju pobjedu Rogera.Delpo raste i vraca se polako tamo gdje mu je mjesto medjutim ovo je finale a Roger je tu uvjek našpanovan do limita svojih mogucnosti.
Iako ni Gaučos nije autsajder ipak prednost dajem Maestru ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 feb 2012, 14:39

pravo zanimljivo pocelo :D
nema potpisa

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 feb 2012, 14:50

Perfektan prvi set!

Fantasticno kretanje, odlicna defanziva, napada kao i uvijek, BH i vise nego dobar, Del Potro je sve bacio a uzeo samo jedan gem u prvom setu.
Jedino sto je ispod nivoa, to je postotak prvog servisa, koji je ispod 50% a opet je tako lako dobio set.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2012, 15:44

E j.ebi se Huane Martine! Dodjes mi 700km
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 feb 2012, 16:12

Dobar meč. Odvijao se baš onako kako sam i očekivao. Roger ušao maksimalno skoncentrisan sa jednim ciljem - da pobijedi i osvoji 71 titulu u svojoj karijeri. Golemo brate, golemo.

Prvi set je odigrao perfektno, kao nekada. Podsjetio nas je na najbolje dane u svojoj karijeri. Bekend je funkcionisao, forhend također, puno je miksao, malo slajsovi, malo ravno, malo spin, sa tim se Delpo nije mogao izboriti.
Jednostavno, te varijacije u Rogerovim udarcima su za klasu-dvije ispred svih ostalih igrača na touru. Nevjerovatna tehnika i gracioznost. Fascinantno je kako snagu Delpovih udaraca kontroliše i stvara prednost pomoću njih, zaista fascinantno. Delpo je ubacivao prvi, ali taj osjećaj koji Federer ima na ovakvim podlogama i sa takvim servisima i udarcima je bio presudan. Bez problema je ukrotio Delpove servise, riternirao pod noge, jednostavno, bio je previše dobar.

Malo šta je Delpo mogao uraditi, mada je imao svoje šanse. Nije iskoristio nijednu brejk loptu, a dosta ih je imao.
Roger je u tim trenucima igrao strpljivo i čekao grešku ili pravu priliku za napad, što se ispostavilo pametnim potezom. To je dobra stvar za njega, pokazao je mentalnu stabilnost u najbitnijim trenucima. Jučer protiv Kolje također. To je itekako bitna i pozitivna stvar.

Delpo je igrao sjajno ove sedmice. Puca od samopouzdanja i želi da se vrati u sam teniski vrh. Drag mi je igrač i nadam se da će uspjeti u svojim namjerama, te da će ga povrede zaobići. Bliže se IW i Miami, tako da tu ima šansu da nešto više napravi. Istina, beton je sporiji što mu ne odgovara, ali ima igru da ugrozi trenutno najbolje igrače na touru (Novak, Nadal) tako da je sve otvoreno.

O Rogeru je sve rečeno. Institucija.

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 feb 2012, 17:28

71. titula u karijeri. 8-)
12. godina zaredom kako uzima titulu na touru. 8-)
Druga titula u Rotterdamu, nakon sto je 2005 dobio Ljubicica.
Next stop Dubai, one tamo sedmice, a onda Miami i IW.

slika

Kasnije finala Sao Paula, gdje igraju Almagro-Volandri i navecer finale San Josea, Raonic-Istomin.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 feb 2012, 17:29

DANTES je napisao/la:E j.ebi se Huane Martine! Dodjes mi 700km
:mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2012, 18:05

@edine ne se-ri. Nije malo 7 stoja. Sinoc se vukao ko pometina, lose kretao, kasnio na udarce. A danas spin iz bekenda pogadja linije, obigrava oko lopte, riternira bombe ko od sale, a forhend i ravan i spinovan i jos nadr.kan. S druge strane Delpo rasturao sve. Danas na brejk lopte udara u srdinu i izbacuje u aut.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 feb 2012, 18:09

DANTES je napisao/la:@edine ne se-ri. Nije malo 7 stoja. Sinoc se vukao ko pometina, lose kretao, kasnio na udarce. A danas spin iz bekenda pogadja linije, obigrava oko lopte, riternira bombe ko od sale, a forhend i ravan i spinovan i jos nadr.kan. S druge strane Delpo rasturao sve. Danas na brejk lopte udara u srdinu i izbacuje u aut.
Samo na Fedji pao? :roll:

Nikad ne igraj protiv najveceg ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.