RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

megafon
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la megafon » 30 avg 2009, 13:57

Prvi gol u dresu Veleža, za lidersko mjesto na tabeli
Velež je preskočio još jedno teško gostovanje, a mlada i poletna četa sjajnog stratega Abdulaha Ibrakovića razgalila je srca tristotinjak svojihnavijača, koji su ih bodrili u Policama, ali i hiljade drugih, kojima je Velež vazda bio i ostao klub koji se voli kao najrođenije dijete.

Šečić: Igramo moderan fudbal (Foto: ****.ba)
Ovom pobjedom, nad dobrom ekipom Leotara, „rođeni“ su uvjerili sve istinske poklonike fudbala da imaju snage i kvalieta da se, kao u vrijeme Sulinih „beba“, vinu u fudbalske visine. „Rođeni“ igraju moderan, napadački fudbal, a od te vizije, Ibraković ne odstupa bez obzira da li se igra u Mostaru ili kad gostuju.
Plod takvog poimanja fudbalske igre, je i pogled na tabelu, gdje je na najvišoj stepenici Velež, istina, zajedno sa Borcem.
Odlučujući trenutak utakmice u Trebinju odigrao se u 28 minuti, kada je pao i jedini gol, koji je, na kraju, Vežeu donio zasluženu pobjedu, četvrtu u ovom prvenstvu.
Strijelac je bio 24. godišnji Edin Šečić, koji je ljetos došao u Mostar. Nakon dosuđenog udarca, na nekih 40 metara od gola Beraka, loptu je namjestio Šečić i opalio kao iz topa.
„Niko sretniji na svijetu juče nije bio od mene. Radovao sam se kao malo dijete, jer je to moj prvi gol u dresu Veleža. Istina, nisam imao namjeru direktno šutirati na gol, prije bih rekao da sam uputio jak centaršut, koji je prevario odbranu domaćina i lopta se našla u mreži“, rekao nam je Šečić.
Mladi igrač, koji je rođen u Kopru (Slovenija), gdje je i počeo prve fudbalske korake, sabirajući jučerašnje utiske, kaže da da su igrali onako kako to, od početka prvenstva, zahtijeva Abdulah Ibraković.
„Šef je tražio da igramo svoju igru, znači napadački od početka. Poslušali smo ga i uspjeh je morao doći. U meč smo ušli bez ikakvog straha, jer smo svjesni svojih vrijednosti, što, uostalom, govori i lidersko mjesto na tabeli“, veli Šečić.
Odlične igre Veleža donose velike radosti pripadnicima Red Army, koji su svoju privrženost i juče potvrdili u Trebinju.
„Teško je naći riječi, kojima bi se iskazala fanatična podrška navijača, koja nas igrače tjera da 'ginemo' na terenu. Uz takve navijače, moramo igrati dobro, a to nas tjera da postižemo još bolje rezultate“, govori Šečić, koji ne može, a da ne spomene, loše suđenje Pervana, koji se nadavao žutih kartona Veležovcima.

http://www.****.ba

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 30 avg 2009, 14:11

"...kojima je Velež vazda bio i ostao klub koji se voli kao najrođenije dijete."

Ovo je samo ovako,zaklinjem se svim i svacim pod postom!Velez se voli ko svoje DIJETE!
Za Velezom se place,za Velezom sa skace!....

Ovaj Pervan...9 zutih nam je dao...onaj put na Kosevu te zute te crvene kartone..HEJ??!Jedan VELEZ se udostojio pokvariti tal domacina sa sudijom pa NIKAKO da nam u kraj stanu..pa misle mogu kartonima ali-IMAMO MI ove godine Bogu jedinom fala igraca i na klupi..mladi,jedva cekaju da uskoce!
Hvala Stvoritelju po hiljadu puta!

A sto se tice titule? RANO je o tome pricati.. ja se uopste ne opterecujem time,bitno mi je da moj Velez igra dobro,da ponovo suparnicki navijaci dolaze na tekme Veleza da bi se nagledali DOBROG FUDBALA..Tako je vazda bilo i bice opet insallah!TO je meni najbitnije..a budu li moji Rodjeni igrali i dalje ovako,ha titula ce sama doci ako Bog da..ali NIJE PREDUSLOV...Vec izlazak u Evropu i onda NAZAD pod Bijeli Brijeg..ili nazad u svoju KUCU!
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 30 avg 2009, 14:48

Aj valjda su došli bolji dani za taj naš klub,napokon da je u startu krenulo.
Sretno nam pozzdrav Rođenima,samo go,go! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 30 avg 2009, 14:56

Galatasaray SK je napisao/la:VELEŽ MOSTAR, svaka čast, dobro netreba se sada dizati, ipak je to Leotar, al eto, čestitke!
sto se ne trebaju dizati???igraju trenutno najljepsi fudbal u bih.tu nema sta.nesto kao borac prosle sezone u proljetnom dijelu,puno golova napadacki,svaka im cast.a ne znam da li si svjestan koliko je tesko uzeti bodove u trebinju.
Treci put castimo

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 30 avg 2009, 22:06

Evo koja slika s tekme.

slika slika slika
Adin Džafić !
slika
Klupa !
slika
RA !
slika
slika
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 avg 2009, 23:09

Čestitke momcima na odličnoj predstavi u Trebinju. Nisam gledao tekmu, ali iz onoga što sam mogao pročitati naši momci su odigrali dobru utakmicu i trenutno igraju najljepši nogomet u BiH. Bravo Rođeni, samo tako nastavite.

FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 30 avg 2009, 23:22

maloprije sam na BHT1 gledao izvjestaj sa utakmice Leotar - Velež,i na kraju utakmice prikaze pljesak navijaca Leotara upucenim igracima veleza.....nevjerovatno zar ne???-----neke se stvari ne mogu kupiti novcem :D

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 30 avg 2009, 23:25

Red or Dead je napisao/la:maloprije sam na BHT1 gledao izvjestaj sa utakmice Leotar - Velež,i na kraju utakmice prikaze pljesak navijaca Leotara upucenim igracima veleza.....nevjerovatno zar ne???-----neke se stvari ne mogu kupiti novcem :D
U Trebinju je uvijek bilo i biti će navijača Veleža.Jest da nisu aktivni i nije to kao prije ali ljubav je jedna ! ;)
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 30 avg 2009, 23:29

Log Out je napisao/la:
Red or Dead je napisao/la:maloprije sam na BHT1 gledao izvjestaj sa utakmice Leotar - Velež,i na kraju utakmice prikaze pljesak navijaca Leotara upucenim igracima veleza.....nevjerovatno zar ne???-----neke se stvari ne mogu kupiti novcem :D
U Trebinju je uvijek bilo i biti će navijača Veleža.Jest da nisu aktivni i nije to kao prije ali ljubav je jedna ! ;)

evo sto je bilo navijaca veleza.....al cijeli stadion.....ipak,kad sve pogledas,izgube bodove kod kuce,a samim tim CIJELI STADION daje aplauz nasim igracima!!!

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 30 avg 2009, 23:36

Red or Dead je napisao/la:
Log Out je napisao/la:

evo sto je bilo navijaca veleza.....al cijeli stadion.....ipak,kad sve pogledas,izgube bodove kod kuce,a samim tim CIJELI STADION daje aplauz nasim igracima!!!
Ipak smo mi VELEŽ !
Velež je poznat po lepršavoj igri,po najljepšoj igri a pogotovo prije rata.U Velež i RA je svako dobrodošao,uvijek je tako bilo tako da niko nema velikog razloga da mrzi Velež.Velež se jednostavno ne možete mrziti !

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 30 avg 2009, 23:47

bravo rodjeni, samo tako nastavite ;)
Cuva Bog Zelju svog!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 31 avg 2009, 01:32

eto kažu ovi koji su bili da je u Trebinju bio pravi fudbalski praznik , fer i korektno su nas primili ...na kraju nagradili aplauzom i veliko im hvala zbog toga ..
dole sada zivi dosta mostaraca koji su u vihoru rata napustili grad i sigurno da je za njih svaki susret sa nečim što ima veze sa Mostarom jako emotivan ,a pogotovo kada je u pitanju FK VELEŽ koji je duša svakog mostarca ..,
uvijek smo bili klub koji je zbližavao ljude i budio ljubav među njima .. ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

VFC1922MOSTAR
Kontakt:

Post Postao/la VFC1922MOSTAR » 31 avg 2009, 08:21

samo cu reci hvala domacinu na doceku....
na ulasku u trebinje nas zaustavlja policija i 50 auta odprilike parkiramo u lrug policijske stanice gdje ih oni cuaju...
poslije u koloni idemo kroz grad do satdiona nekih 2 kilometra odprilike...
ljudi nas pozdravljaju masu,a mi naravno pjevamo samo pjesme o rodjenim...
na tekmi sta reci navijanje cjelih 90 minuta i to SAMO O VELEŽU I MOSTARU....
POBJEDUJEMO 0 1
POSLIJE TEKME SKIDAMO IGRCE GOLE SAMO IM JOS KOPACKE NISMO UZELI,
DOMACI APLAUZOM NAGRADUJU NAS I NASE RODJENE.
PO IZLASKU IZ STADIONA U OBLIZNIM KAFICIMA PIJEMO VODE,LJUDI SU SA MENE SKIDALI MAICU VELEZA ,PITAJU DRESOVE SALOVE...
KOJE IM DAJEMO.
JEDAN COVJEK MI PRILAZI I MOLI ME ZA SAL,PRICA MI NEKE SCENE OD PRIJE RATA VEZANE ZA RODJENE.
VIDI SE DA JE UPUCEN I NA KRAJU KAZE
SVAKA CAST NA NAVIJANU,NITI JEDNA PROVOKACIJA NIJE ISLA S NASE STRANE.DABOGDA BILI PRVACI!!!!
SAMO NEK STE BOLJI OD ONIH FASISTA ONI KAD DODJU U TREBINJE SAMO NACIONALISTICKE PJESME PJEVAJU,,,
SAMO NEK SE ZNA STA JE BILO DA IM UZVRATIMO GOSTOPRIMSTVO NA PROLJECE
FORZA VELEZ

SVI U SIROKO ZA 2 KOLA

kecher II
Kontakt:

Post Postao/la kecher II » 31 avg 2009, 10:12

Log Out je napisao/la:Ipak smo mi VELEŽ !
Velež je poznat po lepršavoj igri,po najljepšoj igri a pogotovo prije rata.U Velež i RA je svako dobrodošao,uvijek je tako bilo tako da niko nema velikog razloga da mrzi Velež.Velež se jednostavno ne možete mrziti !
nisam bas toliko star da sam pratio utakmice prije rata, ustvari kad je poceo rat bio sam klinac, ali sam cuo i procito na kamaru mjesta da je velez i u EX-YU bio jedan od omiljenijih klubova, tako je izgleda sad opet u BiH, jer imaju tu neku svoju specificnu, gradsku, miroljubivu dusu, i nakon svega sto su mu uadili tokom ranih 90-ih, ostao je ponosan i castan klub koji se izborio opet za svoje mjesto pod suncem.
svaka vam cast a pogotov dobit aplauz u trebinju ili bilo kojem drugom gradu u BiH samo govori o klubu velez.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 31 avg 2009, 12:32

Velež je u bivšoj Jugoslaviji bio najomilljeniji klub baš kao što Ketcher II reče zbog specifične , miroljubive , gradske duše .., a bome i zbog prepoznatljive , lepršave igre koju je pružao na terenima ...,
kod nas se igralo za raju , za potez ...golovi su sami po sebi dolazili ali nisu bili najbitniji ..važnije je bilo provući loptu protivničkom igraču ˝kroz pišu ˝ili ga ˝poslati po ćevape˝ već zabiti gol ...., vjerovatno je takav pristup igri uzrokovao takav razvoj situacije u prvenstvima pa nismo nikada otišli do kraja, i zbog kojeg smo na koncu dobili nadimak ˝vječitog vicešampiona ˝, Sejo Sexon bi rekao ..˝ ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsice karijeru u nižerazrednom Vratniku..˝ hehe
dakle , iako smo u sezoni znali okrenuti sve klubove iz ˝velike četvorke ˝ i biti bolji od njih u međusobnim susretima gubili smo titule na nekim manjim klubovima koji bi nam otkinuli taj bod ili dva vrijedan titule ..., u nekim situacijama smo i brutalno pokradeni kao što je bio slucaj na Tusnju kada smo izgubili u zadnjem kolu prvenstva od Slobode kojoj su trebali bodovi za opstanak nakon sto su im svirali dva penala pri nasem vodstvu od 0-1 koje nam je ujedno donosilo titulu ..., pogađate da je na kraju titulu odnijela Crvena Zvezda .. :roll:

no , to su ljudi prepoznavali i cijenili te su znali da je Velež masu sezona bio najbolji klub i igrao najljepši fudbal iako mu nisu dali da osvoji titulu , te je bio i ostao uvijek rado viđen gost na stadionima širom Balkana ...

i još jedna stvar ...ne znam da li ste primjetili ali jedino Veležovi navijači su sebi dali pitoma imena u moru tih ˝opakih˝ imena navijačkih skupina ... Rođeni i Red Army ...pitomo da ne može pitomije..., i to je samo za sebe dovoljna prica o LJUBAVI :)

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 31 avg 2009, 12:45

Napokon nema sekiranja. 8-)

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 31 avg 2009, 13:35

Skoro pa placem od ponosa... Neka nikad ovaj osjecaj ne prestane, osjecaj ljubavi i ponosa sto navijam za ovakav klub, osjecaj vedrine i toplote u srcu... Niko nikad nece mrziti Velez koliko ga mi volimo i zato ce ovaj klub ostati vjecan...
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 31 avg 2009, 16:22

e ljudi , imamo perfektan start sezone ...od 15 mogucih osvojili smo 13 bodova u prvih 5 kola..
sada slijedi pauza koju trebamo iskoristiti i dobro se pripremiti za nastavak sezone ..., ovo nas očekuje u sljedećih pet kola :

6.kolo Velež - Čelik
7.kolo Široki - Velež
8.kolo Velež- Zvijezda
9.kolo Zrinjski- Velež
10.kolo Velež- Slavija

Mislim da možemo iz ovih pet utakmica uzeti najmanje 11 bodova ..

Treba prvo dobiti Čelik kući , i onda na Široki ...uz podršku najmanje 1000-1500 navijaca koliko će nas vjerovatno gore biti možemo do dobrog rezultata ... ;)

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 31 avg 2009, 16:31

Ja NE SUMNJAM nimalo da Velez moze odnijeti sva tri boda sa Pecare!
I mnogo losiji sastav Veleza je donosio po bod sa Pecare..a ove godine Siroki je po kvaliteti ISPOD NAS..Malom Knezevicu dati da cuva onog Vagnera,nece mrdnut pored njega i eto ti bodova ako Bog da!

Ali prva velika prepreka je Celik....Tek on da razmisljamo o Sirokom....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 31 avg 2009, 16:36

slažem se , Čelik je kao ranjena zvijer , a svi znamo da su takvi najopasniji ... ne smijemo ih potcijeniti zbog lošeg starta sezone...treba ući u utakmicu kao da su prvi na tabeli , i tada ne sumnjam u pobjedu ...
sto se tiče Širokog , ubijeđen sam da gore nećemo izgubiti ...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.