al eto ima te igrace koje si nabrojao koji bi mozda mogli pokriti donekle tu poziciju..
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
100 posto si upravu..malo sam se zbunio..Hanke itekako moze odigrati dobro na toj poziciji.ima iskustvo ,a i u sjajnoj je formi sto si vec rekao.Pale_Companion je napisao/la:naravno, to su samo moje špekulacije, vidjet ćemo kako će Lucien odlučiti...
Ali ne vidim razlog zašto Hanke tu ne bi mogao igrati kako ti kažeš, pa to je odmah iza špica (lažna devetka kako je zovu) nije čak ni klasični ofanzivni vezni odnosno polušpic... Hanke je dosta često ove sezone i radio rokade u toku igre sa Reusom na ovu poziciju, tako da mu nije nimalo strana ta pozicija, plus što je Hanke u nevjerovatnoj formi ove sezone jer je Favre izvukao maximum iz njega i ne vidim razloga zašto Mika ne bi mogao odgovoriti ovome zadatku...
Valencia je napisao/la:Velika pobjeda. Bice velika stvar za ekipu ako nastave pobjednicki niz do povratka Gecea i Kagave.kraljttbvb je napisao/la:Postajemo velika ekipa, i pored lose igre, 3 bobe se upisuju![]()
Meni se kod ove ekipe najvise svidja napadacka igra. Konstantno idu prema naprijed sa puno napadaca. Imaju pozitivan stav prema igri.
Ekipa se dosta potrosila u ovoj utakmici. Eto zasto je dobro sto ne igraju Ligu Evrope.
Valencia je napisao/la:Upravo suprotno. Treba ga sto vise forsirati. Za napadaca je najgore kada nema samopouzdanje. Barios nije zaboravio igrati, samo mu trebaju golovi u 2-3 utakmice i bice opet pravi.kraljttbvb je napisao/la:Lucas neprepoznatljiv, treba ga jos malo na klupu, nek se hladi, svakako ide na kraju sezone, a forsirati Leitnera iza Lewe...
Volio bih da Klop i sljedecu utakmicu pocne sa Bariosom i Levandovskim u prvoj postavi.
Hummels je igrao s povisenom temperaturom (gripa).bvb09_manijak je napisao/la: Pohvale danas idu za kevina,lewata i citav defanzivni dio ekipe osim humelsa (malo se ubezobrazio)
Tacno. To je najbolje shvatila Barsa u ovoj sezoni.kraljttbvb je napisao/la:Ti vjerovatno znas da je ovo i Ferguson izjavio, da se na "malim" utakmicama osvaja prvenstvo. I mi poceli ko Manco i nekad juve, sa konkurentima remi, a "male" dobijemo. Iako mi i konkurente maznemo![]()
Sve je to prouzrokovano nedostatkom samopouzdanja. Barios je imao nezgodnu povredu, nije ga dugo bilo na terenima. Da stvar po njega bude gora, Levandovski je proradio sto je Bariosu stvorilo jos veci pritisak. Sve to doprinosi da igrac bude frustriran i dekocentrisan.Ne treba ga puno cekati. Danas je nekoliko zicera promasio. Fino je to da se on vrati u formu, ali da smo zavrsili 0-0 ili zijanili, to bi nas puno kostalo...
Malo je falilo da pogodim druže. Ovako samo polovično.HzBvB je napisao/la:Oni ce 100%Semir bvb je napisao/la:Danas lagano 2 razlike bez većih problema.
Nema brige, Klopp je sve posložio
Strijelci: Grosskreutz i Lewandowski.![]()
![]()
![]()
![]()
Valencia je napisao/la:Meni se svidja Klopova izrazito ofanzivna taktika protiv slabijih protivnika. Danas je u dosta situacija u vrhu napada bilo po 4-5 napadaca. Cijelu utakmicu su napadali sa dosta igraca, stoperi su stajali izrazito visoko. Takav pritisak ne mogu izdrzati ekipe kao sto je Herta. S druge strane, igraci Dortmunda su izuzetno pozrtvovani, brzo se vracaju u fazu odbrane.
Klop je u ovu ekipu usadio veliko samopouzdanje, odlucnost i zelju za pobjedom. To je vaznije od bilo kakve taktike. Kada u igracima probudis gladijatore napravio si pola posla. Nadam se da ce Klopov sljedeci klub biti MU![]()
Valencia je napisao/la:Ovakva igra se ne preporucuje protiv najboljih klubova svijeta, ali je itekako uspjesna protiv slabijih protivnika. Neka se i Jup malo ugleda na svog kolegu iz Dortmunda. Bajern je danas igrao preoprezno protiv Frajburga. Za to nema razloge. Takve su ekipe jos bezopasnije kada ih se zestoko napada.
Valencia je napisao/la:Sve je to prouzrokovano nedostatkom samopouzdanja. Barios je imao nezgodnu povredu, nije ga dugo bilo na terenima. Da stvar po njega bude gora, Levandovski je proradio sto je Bariosu stvorilo jos veci pritisak. Sve to doprinosi da igrac bude frustriran i dekocentrisan.
Ako bi ga sada zalijepili za klupu to bi mu potpuno unistilo volju i samopouzdanje. U takvim okolnostima tones sve dublje, a izlaz je sve manje izvjestan. Slicno se desava Toresu.
Jasno da ekipa ne treba ispastati radi jednog igraca. Nema sanse da ce Klop ekipu prilagodjavati Bariosu. Samo mislim da bi bilo pametno sada kada nema Kagave isforsirati Bariosa u spicu sa Levandovskim. Na ove dvi naredne tekme bi mogao proraditi i tako krenuti u pravom smjeru. Vidjet cemo sta ce Klop odluciti. Nekako vjerujem da je svjestan da ove dvi utakmice mogu biti prekretnica u karijeri Bariosa. Ionako ne vidim neka bolja rjesenja za prve postave.
Kada se ocekuje povratak Gecea? Nesto se to oduzilo...
Ako je to povreda koju Kaka ima , njegova je karijera pod velikimKlopp je napisao/la:Ma nema Gotzea jos najmanje mjesec dana. Prosle sedmice kad se vratio s dvosedmicnog odmora su mu rekli da mora jos 2 sedmice strogo mirovati. Znaci u najboljem slucaju bi mogao igrati za mjesec, mada ja mislim da ce on i duze odsustvovati. Na oficijelnoj stranici pise da se vraca u aprilu.
HzBvB je napisao/la:Imal kakve sanse da se Kagawa vrati slijdecu tekmu , ljudi tesko cemo ovako pobjedjivat kao sto smo Hertu !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.