shvatam ja da se tu mora poklopiti mali milijun stvari,ja sam samo rekao da nista nije nemoguce sa ovakvim pristupom i ozbiljnoscu..ne mora odmah ove godine biti,al ste na najboljem mogucem putu...ljiljan89 je napisao/la:buraz skoro je nemoguce da dodjemo do bilo kakve grupne faze, a o ligi sampiona to jos dugo godina mozemo samo mastati.mma_hz je napisao/la:Mora se priznati da imate odlicnu ekipu,i da ste sigurno glavni konkurent za dupli krunu..
Amar je to sve odlicno poslozio,jos vam je samo falio jedan igrac ,a to je Bekric da rasteretite malo Zebu..nezz al s ovim timom vam ni neki evropski izleti nece biti kao ovi dosad sigurno..hocu da kazem da sa ovim timom koji ce se jos vise uigrati nisu daleko ni grupne faze..uglavnom drago mi je kada vidim kako bilo koji nas klub napreduje i ide stepenicu vise u odnosu na ostale,pa se mozda i mi ostali malo vise potrudimo..jos samo da Grbavicu opremite a bice i to i sve je pet kod vas..
da bismo bili "sigurni" u grupnu fazu lige evrope, nas koeficijent treba biti oko 8-10. sa tim koeficijentom bismo bili nosioci u trecem pretkolu lige sampiona, a i onda valja pobjediti taj dvomec. tek tada bismo kao eventualni gubitnici u play off-u LP mogli uci u grupnu fazu LE. dakle samo kada bi bili nosioci u trecem pretkolu LP.
recimo austrija je bila nosioc ove godine u trecem pretkolu, a imala je najnizi koeficijent, nesto iznad 8.
postoji sansa ali to bi bila zesca nafaka, da u trecem pretkolu izvucemo nekoga ko ima velike probleme u ekipi, bilo igracke, finansijske ili neke druge. npr. serif je najbolji primjer toga.. u normalnim uslovima poderali bi nas ko siroce napolitanku.
a govoriti da mozemo doci do grupne faze pobjedjujuci sve protivnike je vise nego smijesno mada bi volio najvise na svijetu da grijesim ali tako je
Evo moje Sarajevo je djelio jedan pogodak od ulaska u grupnu fazu...sve se sa pravim pristupom moze..
nase ekipe redovno izbacuju predstavnike koji su objektivno jaci i bolji od njih..
i da ti cestitam sto si onako poklopio onog muljatora sto se u "sve razumije"...a ustvari veze nema,prepoznace se on hahahhaha