Trenirao sam i borio se. Tyson mi je bio uzor i trudio sam se boksovati kao on - približno - eskivaže, udarac, kroše, saginjanje, ''opruga'' lijevo-desno, ''podvlačenje'' u protivnika u udarac, jedan, dva dvojka, jedan dva dvojka...
Naravno da to nije uvijek moguće i hejteri bi trebali znati da u boksu važi jedno prastaro pravilo ''dobar veliki čovjek pobjeđuje dobrog malog čovjeka''.
Tyson je imao karizmu, snagu, hitrinu dokle je imao... sa godinicama je i to došlo do kraja pa smo ga gledali kako se ''pati'' protiv Bothe, kako mete patos pod Lewisom...
Braća Klitschko su prototip istočne snage ruskih stepa i njemačke gvozdene discipline. Trener kojeg oni imaju u svom kutu je vrhunski stručnjak - Sir Alex i Capello boksa - Fritz Sdunek. Trener koji je ''izbrusio'' mnoge prvake i šampione, iskutvo i znanje na njegovoj strani + snaga braće bilo je dovoljno da se već godinama drže najuglednije titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji.
Njihov boks je brutalna perfekcija šablona. Sigurica i laganica, direkt, dvojka, direkt dvojka, kombinacija, distanca - direkt.
U pojedinim trenucima meča činilo se da to Vitaliju izmiče iz kontrole, Chishora je ozbiljno prilazio i zadavao teške udarce u tijelo Vitalija, nisam nikad vidio da je neko onako namučio starijeg brata a gledao sam sve i jednu njegovu borbu od početka karijere. Ili je u pitanjui bila povreda ili psihičk anestabilnost koja je vjerovatno izazvana provociranjima Chishore da bi kulminirala pljuvanjem njegovog brata Wladimira
Krajnje nekorektno i necivilizovano, Ali i Frazier nikada sebi nisu dopustili onakvo nešto.
Klitschko je držao konce većim dijelom u svojim rukama, ruku na srce i Chishora odlično podnosi udarce. Mislim da je Vitalijeva huja ondje imala ključnu u logu da je u nekoliko navrata počeo nerezonski da boksuje, saginje se i radi neke eskivaže tipa Nassem Hamed, što je nekarakteristično za njega. Sdunek je bio ljut i govorio mu je tokom pauza, obraćao pažnju na to mešutim slabo ga je slušao, pogotovo u zadnjm rundama.
Uspio je da ga isprovocira ali opet nedovoljno da pobijedi. Valjalo bi vidjeti revanš... negdje na neutralnom terenu pošto Chishora neće sigurno više boksovati u Njemačkoj...
Braća su dominantna trenutno i teško ih je skinuti sa trona zato što boksaju po provjerenom šablonu. Wladimir je tokom karijere dva puta iskočio iz šablona i popio teške batine. Umalo da se omakne i Vitaliju.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO