The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

MaGiCa
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 19:44

bear grylls je napisao/la:Moram ti jos jednom odgovorit i nemogu vise stvarno imam ispite moram se spremat. Slusaj nekazem da prednost visinska reach i to nema veze ali najbolji bokseri su upravo najbolji jer su to prevazilazili . Dalje styles makes fights potvrđuje ovo sto sam ja napisao boxer beats swarmer itd i upravo primjer koji si naveo frazier foreman je sluger beats swarmer. Dalje TI malo olako shvatas box kazes klitchko ima sta ja znam visinu i reach u odnosu na ostale autoamatski pobjeđuje neide to tako batko moj zato recimo tyson od 13 godine uci peek a boo style upravo za boksere poput klitshcka itd evo zadnji post odo brate pa ti vjeruj sta god hoces.
:lol:

Covece, sastaju se top bokseri, ne boranija i top bokser. Kad imas dva top borca, a jedan ima 4 pocetne prednosti u tom mecu, on ima 80% sansi da dobije taj mec. To je jednostavno tako. Kakav peek-a-boo, kakvi bakraci? Taj ultra ofanzivan stil nema prodju, jer je sa druge strane neko ko nece dozvoliti infight, vec ce drzati distancu

Tyson Vitalij

1.78 m 2.00 m

1.80 m 2.03 m

100 kg 111 kg

Prednost u visini 22 cm, prednost u dohvatu 23 cm, prednost u tezini 11 kg. Tyson ga ne moze "prebaciti" sa daljine, a ne sme mu se isuvise pribliziti, jer ce biti rastavljen. Kakve peek-a-boo zanimacije Teddy Atlasa i ekipe - nema tu pomoci, jer se levim direktom drzi distanca i diktira mec, a desnim se isporucuje. Kad ovaj pridje, rade ili klinc ili aperkat udarci. A poznato je da je Tyson bio covek koji je znao da boksuje sa distance. :lol:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 19:48

Po tvom Magica Frazier i Tyson (najmladji sampion ikad) nikad nebi bili sampioni jer su mali i imaju kratak reach. Mani se ti taktika, svati logicki da je to tuca i da se nikad ne zna sta se moze desiti. Dzaba Klicku sve ako on slucajno napravi los move, on je na podu u 3 secunde, posebno protiv boxera poput Tysona i Fraziera koji to znaju iskrotisti.
Visina i snaga nikad nije bila presudna u boxu, primjera je PREVISE, u svim kategorijama.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 feb 2012, 20:01

@Magica-iskreno,mislim da se previse pravis pametan,drz se ti serie a :mrgreen:

i da,izbrisi taj glupi potpis,takvu glupost je samo i mogao bubnuti Michael Platini ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 20:03

Zeljovac_1921 je napisao/la:Po tvom Magica Frazier i Tyson (najmladji sampion ikad) nikad nebi bili sampioni jer su mali i imaju kratak reach.

Frazier je bio opasan borac, jedan od najvecih ikada, ali je on sampionom sveta postao u odsustvu M.Alija. Tyson je postao sampionom sveta u najslabijoj eri boksa, verovatno nakon WWII. Kad su u tu kategoriju usli Holyfield, Bowe i Lewis, Tyson je pao u poretku i nikada nije povratio dominaciju divizijom. To su cinjenice, a ne vrednosni sudovi.
Mani se ti taktika, svati logicki da je to tuca i da se nikad ne zna sta se moze desiti.
Tacno, ali ako se nesto prognozira, onda se traze nekakvi razlozi za te prognoze. Zar ne?
Dzaba Klicku sve ako on slucajno napravi los move, on je na podu u 3 secunde, posebno protiv boxera poput Tysona i Fraziera koji to znaju iskrotisti.
OK, ali tako mozes da kazes da je dzaba i Barceloni sva tehnika i tako to, jer ako zalutaju tri bombe sa 30m, eto njih na 0-3 i bez sanse da se vrate u mec. O mecu se razmatra sa aspekta ko cime raspolaze, a ne ko ce bolje iskoristiti slucajan pad ovog drugog. ;)
Visina i snaga nikad nije bila presudna u boxu, primjera je PREVISE, u svim kategorijama.
Bas jeste, u situacijama kad su boksovali bokseri iste ili slicne klase.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 20:07

L-Train je napisao/la:@Magica-iskreno,mislim da se previse pravis pametan,drz se ti serie a :mrgreen:
OK. Samo mi reci gde gresim, jer bih to voleo da znam. Nekako mi ta argumentacija tipa "ne znam da ti odgovorim, ali znam da gresis" koju sada koristis para usi, pa bih voleo da mi argumentovano ukazes na greske.
i da,izbrisi taj glupi potpis,takvu glupost je samo i mogao bubnuti Michael Platini ;)
Da ti nadjem ono sto je Zidane govorio za Maradonu, mozda?

Tu bi trebalo postaviti klipcic, a ne potpis. ;)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 20 feb 2012, 20:11

@Magica, procitao sam ti kolumnu i da ti ne kvarim temu, ovdje cu te pitati..

Kazes da je Tyson iskoristio samo najlosiju konkurenciju i time zaredao 20-tak pobjeda i da se do prvog poraza borio samo protiv ubleha..Ok, ali cime onda bracu opravdavas .Da li oni posljednjih 10 godina imaju ozbiljnu konkurenciju ili se i tu radi o borcima ublehama..Isto tako njihove poraze ne mozes opravdavati povredama i sl. Braca vladaju u najsusnijem periodu boksa i to je cinjenica. U nedostatku te konkurencije Vitaly moze jos slobodno 4-5 god drzati pojase i time nezasluzeno uci u Greatest..Bitno je samo da ne bude bacen u KO.

Po meni veca legenda i od brace i Tysona, Lewisa je Holyfield koji i danas u 50-toj profesionalno boksuje, a prije 4 godine je trebao pokupiti titulu od dlakavog rusa koji je nezasluzeno slavio.Kradja ocita..
15.10 - 15.06 ...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 feb 2012, 20:31

MaGiCa je napisao/la:
L-Train je napisao/la:@Magica-iskreno,mislim da se previse pravis pametan,drz se ti serie a :mrgreen:
OK. Samo mi reci gde gresim, jer bih to voleo da znam. Nekako mi ta argumentacija tipa "ne znam da ti odgovorim, ali znam da gresis" koju sada koristis para usi, pa bih voleo da mi argumentovano ukazes na greske.
Da ti nadjem ono sto je Zidane govorio za Maradonu, mozda?

Tu bi trebalo postaviti klipcic, a ne potpis. ;)
bicu iskren ja ne znam puno o boksu,ali sam definitivno siguran da gospodu Klichko koje toliko dizes u nebesa nisu niti priblizno kvalitetni borci kao sto zelis ovdje to da dokazes.

a sta je to Zidane govorio za Maradonu? ako je govorio u superlativima to je sasvim logicno,no ovdje je fazon da je gospodin Platini koji je veliki mrzoljubac lika i djela Zinedina Zidanea zelio sto vise da ga spusti,vjerovatno mu je krivo sto nece ostati zapamcen kao najveci Francuski fudbaler ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 20:32

MaGiCa je napisao/la:
Tacno, ali ako se nesto prognozira, onda se traze nekakvi razlozi za te prognoze. Zar ne?
Prognoze je nezahvalno davati. Posebno u tvom slucaju s obzirom na cemu baziras prognozu.

OK, ali tako mozes da kazes da je dzaba i Barceloni sva tehnika i tako to, jer ako zalutaju tri bombe sa 30m, eto njih na 0-3 i bez sanse da se vrate u mec. O mecu se razmatra sa aspekta ko cime raspolaze, a ne ko ce bolje iskoristiti slucajan pad ovog drugog. ;)
Dzaba im taktika ako izgube utakmicu, tako isto i boxeru dzaba sve ako izgubi match.
Bas jeste, u situacijama kad su boksovali bokseri iste ili slicne klase.
Nikad u zivotu, otkako postoji box, visina i snaga nikad nisu presudne bile.
Kako je Frazier dobio Alija? Kako je Ali dobio Foremana, kako je Tyson dobio 80% svojih borbi (skoro svi su bili visociji i imali veci reach od njeg). Kako je Mayweather dobio De La Hoyu itd. Normalno da imaju neku prednost ali to ne mora znaciti da ce presuditi. Klicko nea konkurencije i u svijetu pravih boxera nebi mogo dominirati, kao sto ti mislis.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 20:50

Zaboravi staviti Pac-Mana kao najbolji primjer, svi protiv kojih boxuje su veci, imaju veci reach i gradjom jaci od njeg, pa covjek ubija, vadi bubrege, pound for pound br.1 na svijetu.

Sampion u 7 ili 8 razliticih kategorija

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 21:11

@skyisthelimit

http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=474&cat=boxer" onclick="window.open(this.href);return false;

http://boxrec.com/list_bouts.php?cat=bo ... an_id=7033" onclick="window.open(this.href);return false;

http://boxrec.com/list_bouts.php?human_ ... &cat=boxer" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ti statistike i imena protivnika svih gorepomenutih, pa ti prosudi ko je imao, a ko nije imao kvalitetne protivnike.

@l-train

Budi siguran da ja ne predstavljam bracu boljim nego sto jesu. Oni su to sto su i nema nikakve dileme da su potcenjeni, a da su zapravo legende ovog sporta. Pitanje je samo gde ih valja kotirati. Ja ih kotiram visoko, jer su im rezultati impozantni, a nemaju vidljive "rupe" u svojim stilovima koje se dadu iskoristiti.
P.S. Nadji na YTube-u klip kad Zidane gadja precku na treningu i prica o Maradoni. ;)

@Zeljovac

Pricam ti o teskoj kategoriji, a ne o nizim kategorijama, tako da ti je argument sa Manny Pacmanom bez upotrebne vrednosti.
Ako pricas o fantasy fightovima, naravno da su to sve same prognoze, cim nema mogucnosti da se to desi u realnosti. A kad pricas o prognozama, pricas o najverovatnijim ishodima, a ne eventualnim akcidentima i incidentima.
Glede tezine, visine i dohvata: nije problem kad je neko malo visi,tezi, veceg dohvata. Problem je kad je razlika drasticna. Dakle, pricamo o drasticnim razlikama u predispozicijama, te o jednakoj klasi. Tyson je dobijao boksere nize klase. Kadgod ga je cekao bokser iste klase, a u formi (ne penzioner, ili polubokser), tad je gubio ili bezao od meceva. To ti je valjda poznato. Uostalom, Tyson je izbegao obracun sa Lewisom 1996, te umesto toga otisao na mec sa Holyfieldom. Zato je King morao da plati oko 5 miliona $ Lewisu, nakon odluke suda.
Tysonova karijera je pazljivo vodjena od strane K.Rooneya i J.Jacobsa, a kad ga je preuzeo King (koga je zanimalo samo da zaradi), svi Mikeovi nedostaci su izasli na videlo, jer vise nije boksovao sa "unapred pobedjenim" protivnicima.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 21:16

Jeste, Holyfield po prognozama nije imao nikakve sanse da uzme Tysona pa ga je dobio. Ali nije imao nikakve sanse, cak su govorili da ide u smrt, pa dobi Foremana. Kao sto sam ti jarane rekao sve je moguce. Kad pricam o Tysonu pricam od 84-e do 90 i neke prije nego sto je otiso u zatvor. Sve borbe poslje toga su bile cisto za lovu, to ti je valjda poznato, posebno nakon 2 matcha sa Holyfieldom, vidio je da je op'o, i da to vise nije onaj Iron Mike Tyson.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 21:26

Zeljovac_1921 je napisao/la:Jeste, Holyfield po prognozama nije imao nikakve sanse da uzme Tysona pa ga je dobio. Ali nije imao nikakve sanse, cak su govorili da ide u smrt, pa dobi Foremana. Kao sto sam ti jarane rekao sve je moguce. Kad pricam o Tysonu pricam od 84-e do 90 i neke prije nego sto je otiso u zatvor. Sve borbe poslje toga su bile cisto za lovu, to ti je valjda poznato, posebno nakon 2 matcha sa Holyfieldom, vidio je da je op'o, i da to vise nije onaj Iron Mike Tyson.
Taj Iron Mike (od 1985-90) je boksovao od 38 meceva, samo sa 4 ozbiljna rivala:

1) M. Spinks - top klasa LHW, zalutao medju teskase, van forme, povukao se nakon tog meca

2) T. Berbick - dobar bokser, ne i sam vrh, daleko past prime

3) L. Holmes - top klasa tj. legenda, ali past prime, vratio se nakon dvogodisnje penzije i nedovoljno spreman

4) B.Douglas - dobar bokser, ne i sam vrh, mlad i spreman i poraz za Tysona

Toliko o Iron Mike Tysonu.

Drugo, kladionice mozda nisu davale sanse Holyfieldu, ali on je nadmudrio i nadboksovao Tysona i to je cinjenica. Pri tome Holyfield ima i visinsku i prednost u dohvatu. Opet to ide meni na vodenicu, a ne tebi.
A ne znam gde si ti to video da je Holyfield bio bez sansi pre meca sa Foremanom. Foreman je bio znatno stariji, pa samim tim u podredjenoj situaciji u mecu na vise rundi. Tako je i bilo. Pobeda na poene za Holyfielda, koji se branio i odbranio, a onda vezao 17 uzastopnih udaraca, cini mi se.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 21:30

Muhammed Ali vs Foreman, Ali po prgonozama nije imao nikakve sanse cak su govorili da ide u smrt. To sam rekao, ne Holyfield vs Foreman.

I jeste Holyfield je Tysona posteno dobio prvu, i u drugom matchu Tyson je vidio da ne moze protiv njega boxati, toliko se izfrustriro da je moro sam sebe diskvalifikovati

I cuj imo samo 4 ozbiljna rivala :lol:
Pa kolko ih je Klicko imo? Samo Lewisa i mozda tog Engleza Haynea. Daj ba ne mos ti porediti box tesku kategoriju od 60 i neke do 2000-e recimo, s ovim zadnjih 10 godina, to ti je nebo i zemlja razlika po svemu.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 20 feb 2012, 21:43, ukupno mijenjano 2 puta.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 21:41

Zeljovac_1921 je napisao/la:Muhammed Ali vs Foreman, Ali po prgonozama nije imao nikakve sanse cak su govorili da ide u smrt. To sam rekao, ne Holyfield vs Foreman.
U jbte, ja mislio da koristis veznik "ali", a ne imenicu "Ali". :lol: Sorry, my fault. To je tacno, ali postoje uvek iznenadjenja u sportu. Los gameplan za Foremana + vlazna klima u Zairu + posekotina zbog koje je mec odlozen + Ali i njegove psiholoske igrice = poraz za Foremana. Interesantno da mu Ali nikada nije pruzio priliku za revans.
I jeste Holyfield je Tysona posteno dobio prvu, i u drugom matchu Tyson je vidio da ne moze protiv njega boxati, toliko se izfrustiro da je moro sam sebe diskvalifikovati
To samo pokazuje koliko je Tyson sa strategijom bio na "Vi". ;)

[youtube][/youtube]

Pogledaj ovaj klip od 4:00.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 21:48

MaGiCa je napisao/la:
U jbte, ja mislio da koristis veznik "ali", a ne imenicu "Ali". :lol: Sorry, my fault. To je tacno, ali postoje uvek iznenadjenja u sportu. Los gameplan za Foremana + vlazna klima u Zairu + posekotina zbog koje je mec odlozen + Ali i njegove psiholoske igrice = poraz za Foremana. Interesantno da mu Ali nikada nije pruzio priliku za revans.
Nije los gameplan niti klima niti lokacija, isto bi bilo gdje god da su boxali. Rope a dope udri, udri, udri i onda jedan udarac i Foreman je na podu. Sva mu visina, mladost, i snaga ode s njim na pod.

To samo pokazuje koliko je Tyson sa strategijom bio na "Vi". ;)
To samo pokazuje koliko su zatvor i sva desavanja u njegovom zivotu u tom periodu, sjebali njegovu karijeru, nije bio ni pola boxera kojeg su svi navikli gledati.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 20 feb 2012, 21:49

Zeljovac_1921 je napisao/la:Muhammed Ali vs Foreman, Ali po prgonozama nije imao nikakve sanse cak su govorili da ide u smrt. To sam rekao, ne Holyfield vs Foreman.

I jeste Holyfield je Tysona posteno dobio prvu, i u drugom matchu Tyson je vidio da ne moze protiv njega boxati, toliko se izfrustiro da je moro sam sebe diskvalifikovati
Evo lmalo da odmorim od ucenja :lol: jeste prvu holyfield dobio posteno al pogledajte malo dokumentarce od tysonu pa i ovaj iz 2008 il 2009 nisam siguran. Covjek kaze da je recimo prije borbe sa douglasom izgubio vec volju za boksom prije toga se i rijesio roonija dosao je don king i kaze da je prije te borbe pio i tulumario cijelu sedmicu i karao male japanke :lol: . Onda kaze kada je izasao iz zatvora posvetio se opet boksu i kad je vratio titulu kaze da je onda uopet sebi umislio da je nepobjediv i da nemora trenirat i onda poraz od holyfielda. Eh druga borba koja je bila sjajna kolko je trajala. vidjela se kretnja odnosno izmicanje tysona daleko bolja brzina nego u prvom mecu a ono kad je izaso u trecoj rundi classic mike. Ali kad su se ono sastajli cijelu borbu unutra udarali su se glavama i tyson kaze da je i on pokusao isto da uradi al je holyfield jednostavno to bolje radio i onda se isfrustrirao jer miles lane ako se dobro sjecam on je bio sudac nije to sankcionisao i onda se desilo to sto se desilo. A istina je i da tyson recimo u prvoj borbi protiv holyfielda kad ja ga je ovaj nadmudrio konstantno ga drzao na zadnjoj nozi sto je nuliralo snagu tyson odnso njegovih udaraca i to je vjerovatno najvcei bio problem tysona da bez pravog trenera on je postao kanta odnosno uvijek je neko tu morao biti da ga bodri da mu hrani ego da mu govori sta radi nije mogao u toku borbe da se prilagodi promijeni strategiju itd (da radi na sebi ustvari on nakon 90te nije ni imao tu zelju).

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 feb 2012, 21:57

secer je napisao/la:jadna li si, plemenita vjestino, kada te komentarisu ovi strucnjaci.
ramiral, vitalija trenira zdunek, vladimira stjuart.
vladimir boksa skolski(vrhunski tehnicar), dok je vitali susta suprotnost. pa, covjek je postao popularan zbog svog stila(boksa bez garda) i nenadyebive k.o. kvote kakvu nijedan bokser nije imao niti ce imati.
protiv chisore je boksao jednom rukom. da, krajem trece runde obnovio je staru povredu misica lijeve ruke zbog koje je zavrsio u jednoj minhenskoj bolnici.
Kao da sam vidio zeru omalovažavanja i nipodaštavanja u tvom postu secko, a ne bi trebali tako razgovarati. Bar ja ne volim. :?:
Pitanje za tebe .. Ko je trenirao Vladimira 1996, '97, '98, '99... ko je s njim prošao ''osnovnu i srednu školu boksa'', da nije možda Emmanuel Steward :?:
Vladimir boksa školski i suviše šablonski, i ne može podnijeti iole jači udarac kao stariji brat, to se vidjelo kad je u dva navrata popio batine.
Vitali postao popularan zbog stila - boks bez garda... ma nemoj kralju... možda nekad ''iskoči'' ali nije tako uvijek radio, mislim da samo ima veća damu od mlađeg i da je ''luđi'' od njega.
danas sam vidio tu vijest za mišić, obnovio povredu i zato nije ličio na sebe, šteta. Gotivio sam ga više zbog gore navedenih karakteristika, djeluje mi mnogo stabilniji psihički.
Hidea je razorio u onoj borbi kad je prvi put stupio na tron, volio sam da se pružila prilika i sa Lennoxom da odradi revanš ali et... viša sila...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2012, 21:59

@bear grylls

Tyson nije ni mogao da menja strategiju. On je jednostavno mali teskas. Sa tim predispozicijama ne moze bolje, morao je da bude swarmer/infighter. Jedino da je smrsao, pa da ide u LHW/cruiserweight.

@Zeljovac

Itekako imaju veze vlaga i visoka temperatura, kao i posekotina Foremana sa ishodom tog meca. Rope-a-dope je samo tada prosao, i ta strategija je losa strategija generalno gledano, jer je u sustini antibokserska. Bit boksa je da udaras, a da ne primas udarce (ono sto rade braca Klitschko), a ne da ucestvujes u slugger festivalu i to kao ziva vreca za udaranje. M.Ali je verovatno razvio Parkinsonovu bolest usled gomile teskih udaraca koje je nepotrebno dobijao.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 20 feb 2012, 22:06

MaGiCa je napisao/la:@bear grylls

Tyson nije ni mogao da menja strategiju. On je jednostavno mali teskas. Sa tim predispozicijama ne moze bolje, morao je da bude swarmer/infighter. Jedino da je smrsao, pa da ide u LHW/cruiserweight.

@Zeljovac

Itekako imaju veze vlaga i visoka temperatura, kao i posekotina Foremana sa ishodom tog meca. Rope-a-dope je samo tada prosao, i ta strategija je losa strategija generalno gledano, jer je u sustini antibokserska. Bit boksa je da udaras, a da ne primas udarce (ono sto rade braca Klitschko), a ne da ucestvujes u slugger festivalu i to kao ziva vreca za udaranje. M.Ali je verovatno razvio Parkinsonovu bolest usled gomile teskih udaraca koje je nepotrebno dobijao.
Ta strategija je jedina strategija koju je mogo koristiti, sve ostale bi ga poslale na pod u 2-oj, 3-oj rundi. Jer je vise bio i u godinama i nije mogao igrati po ringu kao sto je to radio sa 25.

Tyson jeste bio teksas koji je koristio istu metodu, dok je bio u pravoj formi polazila mu je za rukom, i bez obzira ko je stao u ring s njim, otego je muda.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 20 feb 2012, 22:10

MaGiCa je napisao/la:@bear grylls

@Zeljovac

Opet ti stavis sto ameri kazu label na borca i to je to. Znaci ako je nizak nemoze mijenjat strategiju kako bolan nemoze. Pa recimo da je malo vise direkt koristio protiv holyfielda kosto jeste kad je bio mlađi pa daje malo tijelo vise udarao a ne isao headhunting pa da se malo vise fokusirao na counter punching umjesto da tako holyfield njega kaznjava svasta se moze promijneiti u toku meca. I to da je mali teskas ,sada govorim u jacini udarca ne o reachu i visini tezini Roy Jones, Jr. recimo jedan primjer holyfield itd , nema malih teskasa jedan udaraca pravi i padas a tyson je bio gradđen da ga je tesko pogoditi i da moze primiti udarac(onaj vrat, nizak centar itd). Ja hocu samo tebi da objasnim da previse previse PREVISE vaznosti prijdajes fizickim predispozijijama kao da je to odlucujuci faktor u borbi.
Zadnja izmjena: bear grylls, dana/u 20 feb 2012, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.