RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 feb 2012, 19:57

Rođenim za rođendan - Mostar u srcu, Velež do groba (sa ****.ba)

FK Velež slavi ove godine 90 rođendan. Jubilej sigurno vrijedan pažnje. Šta reći o našem klubu, a da nije rečeno, zabilježeno, napisano … FK Velež je 90 godina istorije, tradicije, antifašizma, slobode, 90 godina uspjeha i padova, radosti i tuga, ljubavi i pasije. Klub koji je dio našeg djetinstva, naše mladosti, našeg života, to je Klub koji ne umire Klub koji je jači od vječnosti !!

Navijači širom Evrope, od Australije do vrha Afrike, negdje u pustinjama Atakame, u Americi i Kanadi, u hladnim tundrama Sibira, u našem Mostaru udružili su se u akciju pod nazivom „Rođenim za rođendan“ sa namjerom da se kupi autobus našem klubu.

Raja „s one strane bare” već su su odavno krenuli sa akcijama, raja u Evropi i šire takođe.

U ovom momentu, u toku je akcija prodaje kupona (vidi sliku), gdje se i vi možete uključiti u akciju, ili putem interneta (na Facebooku je napravljena grupa Rođenim za rođendan) ili za raju u Mostaru i šire u prostorijama Red Army (radi vremenskih uslova uskoro više informacija).

Pomozimo našem Klubu jer … „Mi nemamo drugi klub”.

Uključite se i VI u akciju i budite dio Crvene familije ….. ma gdje bili !!!

Ne zaboravimo riječi rahmetli Alije Kebe. koji je jednom, davno napisao u svom tekstu Prvak Mostarskog Mostara o našem Veležu:

„Slavi ih, i slavit će ih Mostar, grad koji u njima prepoznaje svjetlost svoga lika..."

Rođeni širom svijeta.

Mostar u srcu, Velež do groba!

Sve informacije možete dobiti:

Sanjin Pala 0031 655877220

Denijal Behram 0031 641074331

Mustafa Sarić 0031 625590262

//Ovo je za Evropu, za Ameriku ima posebna grupa ljudi.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 21 feb 2012, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 feb 2012, 19:59

Samo da nadodam na ovo gore iznad - vidio sam cirfu akcije "Rodjenim za Rodjendan" koja se do sada skupila. Na pocetku akcije sam iskreno sumnjao da ce se skupiti dovoljno para da se kupi autobus i za 2-3 godine. Ali kako sad stvari stoje - vjerujem da ce se skupiti sve vec do ovog ljeta.

Zato, ko jos nije - bujrum i podrzi.

Nantess
Kontakt:

Post Postao/la Nantess » 21 feb 2012, 21:33

http://img404.imageshack.us/img404/6361/dsc00572rr.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img252.imageshack.us/img252/7007/dsc00573xi.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako je neko zainteresovan za razmjenu ulaznica, neka se javi na PM.
Moze i kupovina.

Pozdrav
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 21 feb 2012, 23:30

MostaracVelezovac je napisao/la:Samo da nadodam na ovo gore iznad - vidio sam cirfu akcije "Rodjenim za Rodjendan" koja se do sada skupila. Na pocetku akcije sam iskreno sumnjao da ce se skupiti dovoljno para da se kupi autobus i za 2-3 godine. Ali kako sad stvari stoje - vjerujem da ce se skupiti sve vec do ovog ljeta.

DUDE, imat ce nasi igraci naj bolji bus u cjeloj BiH :D do mozda prvog gostovanja :P

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 21 feb 2012, 23:55

Rodjeni_BRato je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Samo da nadodam na ovo gore iznad - vidio sam cirfu akcije "Rodjenim za Rodjendan" koja se do sada skupila. Na pocetku akcije sam iskreno sumnjao da ce se skupiti dovoljno para da se kupi autobus i za 2-3 godine. Ali kako sad stvari stoje - vjerujem da ce se skupiti sve vec do ovog ljeta.

DUDE, imat ce nasi igraci naj bolji bus u cjeloj BiH :D do mozda prvog gostovanja :P

Do odlaska pod BB . cc
Velez volim teee ! :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 feb 2012, 00:26

Vrijedno je procitati za sve navijace ne samo Veleza , kako se voli klub. Da nam je uprava upola ovoliko dobra svake godine bi s pola snage osvajali ovu jadnu ligu.

http://www.bosanskaposta.no/vise.php?ar ... egory_id=8" onclick="window.open(this.href);return false;
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 22 feb 2012, 00:43

kimbo je napisao/la:Vrijedno je procitati za sve navijace ne samo Veleza , kako se voli klub. Da nam je uprava upola ovoliko dobra svake godine bi s pola snage osvajali ovu jadnu ligu.

http://www.bosanskaposta.no/vise.php?ar ... egory_id=8" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko zivio u dijaspori a ime mu ne bude na listi donatora za Velezov bus kad se bus bude kupio - majka mu zec! :mrgreen:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 feb 2012, 01:20

MostaracVelezovac je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Vrijedno je procitati za sve navijace ne samo Veleza , kako se voli klub. Da nam je uprava upola ovoliko dobra svake godine bi s pola snage osvajali ovu jadnu ligu.

Ko zivio u dijaspori a ime mu ne bude na listi donatora za Velezov bus kad se bus bude kupio - majka mu zec! :mrgreen:
previse si blag MM 8-) ,ako je neko ikakav navijac Veleza,osjeca se ko hercegovac,pogotovo mostarac (do sad je slab odziv)a ne potegne za dzep i ucestvuje u ovoj akciji ,pa barem simbolicno(znam teska su vremena i u dijaspori pa koliko ko moze,samo da ucestvuje u akciji) nabijem ga na qurac,takvog uopste ne treba povezivati ni sa Mostarom ni sa Velezom ,**** ga odmah treba :evil: (lista ce biti pohranjena pa tako kad mi se neko pocne kurciti u vezi Veleza odmah cu ga priupitati de ti meni brate prvo reci koji si na listi pa onda mozemo dalje pricati(dosta mi je vise supljaka,kad se prica prvi su a kad treba ucestvovati u nekoj Velezovoj akciji zvecarka u dzepu :oops: )

VELEZ vise od kluba
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 22 feb 2012, 02:10

Sto jes jes...

Evo upravo sam vidio listu donatora za SAD - do danas SVEGA 25% od svih donatora su iz Mostara ili su Mostarci koji zive po dijaspori.

Tacno 75% donatora koji su dali novac za akciju "Rodjenim za Rodjendan" su ljudi koji uopste nisu iz Mostara, a vecina cak nije iz Hercegovine uopste.

Mislim da to, manje vise, i objasnjava kako to da vecina pljuvatora po Velezu i ljudima u Velezu dolazi bas iz Mostara a upravo odatle dolazi najmanji broj iskrenih suportera Veleza. Ja sam se u Americi licno uvjerio da Rodjeni iz Bosne su veci navijaci Veleza nego vecina onih iz Mostara koji se Velezom kite po fejsbuku - cinjenica.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 22 feb 2012, 02:18

Broj donatora koji su dali pare za bus iz Sarajeva, Banja Luke i Zenice je skoro jednak broju donatora iz Mostara (jedan manje). ;)

Broj donatora iz Afrike, Irana, Hrvatske, V. Kladuse i B. Novog je skoro pola donatora iz Mostara.

To ti sve govori koliki smo Velezovci kad zatreba potegnut u dzep.

A kad treba pljuvat --> halo, odmaknite se svi s puta, eto nas s Fejiceve. Dje je onaj sto je mene zamjenio s Ajanicem nedavno? :lol:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 22 feb 2012, 10:51

Jel ono 6.marta izvlacenje parova za polufinale kupa ?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 feb 2012, 11:14

ANTIFA ! je napisao/la:Jel ono 6.marta izvlacenje parova za polufinale kupa ?
DA!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 22 feb 2012, 12:28

znali se s kim igramo? :mrgreen:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 feb 2012, 12:52

s Teteksom......... :lol:

P.S. Evo gledam da rođene abd na ljeto očekuju lijepa iznenađenja, povodom ovih akcija pomoći klubu ( kao npr. autobus). Upravo pročitah da su mnogi donatori koji veze nemaju s Mostarom i VELEŽOM, što govori da se za VELEŽ zna po cijelom svijetu.... ;)

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 22 feb 2012, 13:54

ofk beograd nakon teteksa u finalu. :lol:

imamo visokokvalifikovane experte,
sve vazda unaprijed znamo. :mrgreen:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 feb 2012, 14:43

malo šale nije na odmet.......

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 22 feb 2012, 15:54

normala bola. ;)
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 feb 2012, 16:01

Svidja mi se kako radi oficijalna stranica zadnjih dana. Pocinje biti vrijedno redovnog dnevnog pregleda.
Inforamcije cijelo vrijeme , evo vidim cak i o mladim pogonima. Vijesti kratke , decidne i bez bombasticnih naslova !!!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 22 feb 2012, 16:16

kimbo je napisao/la:Svidja mi se kako radi oficijalna stranica zadnjih dana. Pocinje biti vrijedno redovnog dnevnog pregleda.
Inforamcije cijelo vrijeme , evo vidim cak i o mladim pogonima. Vijesti kratke , decidne i bez bombasticnih naslova !!!!!!!
Ma to je vec odavno puno bolje nego kako je prije bilo al u pravu si - u zadnjih mjesec dana su podigli to za jedan stepen iznad. Nije to jos uvijek stranica ko u Engleskim klubovima, ali malo po malo.... bice ;) ...

Tuzno je reci (i sramota) ali prije svega 2-3 godine ljudi koji su vodili Velez su otvoreno pricali "kakva stranica - kome treba stranica" :o - ziva istina. Momci koji su je napravili i odrzavaju tu stranicu su krv propisali samo da ubjede ljude da je potrebno imat stranicu sa vijestima o klubu. :roll: Naravno, kako vrijeme odmice i oni su malo vjestiji s tim i malo bolje rade taj posao. Za sve je potrebno iskustvo.

Nismo mi jos uvijek gdje treba da budemo, ali gura se u pravom smijeru - valjda ce bit i nekih rezultata za godinu dvije. Ja se nadam.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 22 feb 2012, 17:42

Sljedeće godine, u ovo doba, bit ćemo šampioni ! 8-)
Who dares, wins !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []