Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

mmirsad
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la mmirsad » 22 feb 2012, 23:29

Ma kakav Hazard wenger ga je nahvalio ali rekao je da ga nece dovesti, ove sad price su smirivanje navijaca pa bolan kao da ste juce poceli navijati za Arsenal. Wenger zeli dobiti na vremenu kako bi pojedini mladici sazrijeli OX ramsey wilsher i ostali eventulano mozda Suarez dodje i to je to Wenger je zainteresovan za Xakhu iz Basela mladog defanzivca i zaista je dobar igrac ali ipak i njemu ako dodje trebace dosta vremena da nadodje kao igracina. Wenger ima svoju viziju i on je nece mijenjati dok god je na klupi Arsenala. Za sledecu sezonu imace oko 60 miliona funti i kao svake godine nece potrositi na igrace koji mu trebaju, nego ce to dati na igrace koji mu nece trebati za sledecu sezonu nego za neke nadolazece sezone.

Ako bi pravio zaista rekonstrukciju tima nek mi se javi imam par igraca za preporuciti kao sto on trazi jeftini a dobri.

Rijesiti se ovih igraca: Djorou brat bratu 5 miliona, Sqilaci da ga **** nemere biti skuplji 5 milki , Diaby 10 , Arshavin 10 Rosicky 0 KM Benayoun, Almunia 2 M Fabianski 3 Bendtner sa ful opremom je ovih 7 milki, Vela 7, Park 5, Chamack 5 , pa i Gibbs 5 denilson 0KM.

A dovesti igrace: Podolski ( 15 m) Suarez (10m) Hazard (30m) Fernando (20M) Sisoko (10m) i Vertongena ili Howedesa nek oni kostaju 15 miliona jedan od njih. Znaci 100 miliona Wenger ce imati 60 miliona funti za transfere, rijesavanje gore navedenih igraca moze zaraditi preko 40 miliona i to je to nek jednu sezonu budu u minusu nekoliko miliona al barem ce sledece sezone biti rame uz rame sa Mancesterima. I zaboravio sam spomenuti golmana Basela Sommera njega treba sto prije dovesti covjek je zvijer na golu.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 feb 2012, 23:36

Arsenalisation je napisao/la:
Desole je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:i još jedna stvar. Naime otac našeg dragog nam hazarda je rekao da hazard ide na ljeto u London tačnije u Arsenal 8-)
link ? :D
http://www.san.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
dobra pravo :lol: :lol:
izgleda da arshavina hoce na posudbu, ne ljava to
@mmirsad
to je malo preseravanje, puste zelje, to bi bilo idealno, ali je to jednostavno previse igraca na otpusnoj listi za jedan prelazni rok, od tih ja bi ostavio parka i arshavina, arsha jos uvijek moze nesto, a za parka je prerano da ga osudjujemo jer covjek haman pa nije ni igrao
btw benayoun je kod nas na posudbi, ne mozes ga prodat -.-

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 feb 2012, 01:07

aman tu informaciju sam našo' na nekim fb stranicama engleskim i više put se ponavljala.
A evo jedna zanimljiva inf.
Arsenal neće pustit RVP-a , i radije će ga pustit da ode džaba.
http://www.givemefootball.com/premier-l ... e-can-walk
Vođa zna.

belefront

Post Postao/la belefront » 23 feb 2012, 11:49

slika :lol: :lol: :lol:

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 feb 2012, 12:35

belefront je napisao/la:slika :lol: :lol: :lol:
stare su ove za wengera :lol:

goonertz
Kontakt:

Post Postao/la goonertz » 23 feb 2012, 15:08

:mrgreen: :mrgreen:

goonertz
Kontakt:

Post Postao/la goonertz » 23 feb 2012, 15:12

Arsenalisation je napisao/la:
edit:Lansbury na golu WHU-a,nakon sto je Green dobio crveni... :lol:
i to clean sheet do kraja.. navijači west hama uzvikivali "england's number 1!" :mrgreen:

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 23 feb 2012, 16:05

Prema pisanju engleskog Daily Maila i njemačkog Bilda, dvije možda i najveće zvijezde njemačke nogometne lige, Mario Gotze i Lukas Podolski, mogli bi od ljeta preseliti na "otok", tačnije u Arsenal.
Menadžer Arsenala Arsene Wenger sprema se ponuditi sveukupno 55 miliona funti za spomenutu dvojicu nogometaša, a da priča drži vodu, govori i činjenica da to prenosi njemački dnevnik Bild.

Porazom u 5. kolu FA Cupa prošlog vikenda (Sunderland) Arsenal se gotovo sigurno oprostio od osvajanja trofeja i sedmu sezonu zaredom, a sve veći pritisak Arsenalovih navijača jednostavno mora nagnati Wengera da potegne neke poteze kojima bi vratio vjeru navijačima u njihov voljeni klub.

Naravno, ovi će transferi uvelike ovisiti i o Arsenalovu plasmanu na kraju sezone u Premiershipu, odnosno o činjenici bi li spomenuti igrači iduće sezone igrali u Ligi prvaka ili Europa ligi. "Topnici" su trenutno na posljednjem mjestu (četvrto) koje vodi u kvalifikacije najjačeg klupskog takmičenja u Europi.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Munib
Kontakt:

Post Postao/la Munib » 23 feb 2012, 16:14

Opaaa pazi vodje.
Nogomet - treniranje Arsenalove djece samo hobi.. :mrgreen:

PlayArsèneboy :P

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 23 feb 2012, 19:39

Ako Wenger i Arsenal namjeravaju zadrzati pojedine igrace( pogotovo RvP-a) moraju pokazati da klub ima ozbiljne ambicije sljedecih sezona. Mora napokon za sljedecu sezonu iskesirati nesto vecu sumu novca za 2-3 kvalitetna pojacanja. Ako ce 60-80 mil. ulozenih u kvalitetni igracki kadar zadrzati RvP-a, zasto ne, isplati se. Najvise se bojim da ce dosadasnja transfer politika, ako se nesto ne ucini, natjerati RvP-a da ozbilno razmisli o promjeni kluba. Bez obzira koliko on volio Arsenal, jednostavno, koji bi igrac zelio ostati u klubu koji godinu za godinom najvisi cilj ima u kvalifikaciji za LP, i ne tezi tome da obezbjedi provjerene igrace koji ce mu olaksati igru. Mislim da jedan klub kao sto je Arsenal to sebi moze priustiti barem jednom svakih 5 godina ako ne i cesce.

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 23 feb 2012, 20:51

Mislim da je pogresna politika sto se tice vodjenja place. To da nema mnogo razlike izmedju najplacenijeg i onog najmanje isplativanog to je po mom misljenju i previse pogresno, stim da i davanje poprilicno velikih plata mladim igracima. Tu dolazi do puno rasipanja novca sa malo efekta, evo sljedecih teza i zbog cega:
- igraci poput Arsavina i Wolkota u posljednje vrijeme, zasto bise trudili kada primaju neznatno vise od onih kvalitetom mnogo losiji (svi se stavljaju u isti kos), "ja cu ginut na terenu, a onaj kloc sto sjedi prima isto kao ja"

- Igracima trebe sa se plata dize onoliko koliko pridonose klubu, tako da bi se dale poodjednake sanse svima da po zasluzenom i budu placeni

- mladim igracima se daje previse, naravno to moze da vrijeda i starije, "ja igram za ovaj klub toliko godina a ovaj golobradi tek dosao i tik je iza mene", naravno netreba zaboravit i apetite koji bi lahko mogli porast ovim mladim igracima pa trazit od kluba vise novca ili odlazit gdje je placenije, jer ljudi se lahko precijene

- plata i da je povezana sa stazom igraca, igrac koji je odan klubu 5, 6 i vise godina, naravno treba i za to bit nagradjen

- Rvp bi moglo doci i u glavu ovo "gledaj me koliko sam ucinio za ovaj klub a placaju me identicno sa nekim ko sjedi na klupi", sto je i nepravedno, necijeni se neciji doprinos klubu

- igraci koji ne pridonose igri u timu treba pocet kaznjevati novcano zbog toga

Stim ucinjeno-placeno msm da bi se dalo svima podjednake sanse da daju na terenu ono sto umiju i znaju, ali i napravila bi se hijerarhija placanja koja nebi bila nepravedna, jer bi islo po zasluzi. Bilo bi RvP najplaceniji, zelis kao i on pokazi kao i on.

Evo primjera: imate sefa koji vas identicno placa, onaj koji se izmotava na poslu, neradi, i vi koji doprinosite mnogo svom sefu dajete sve od sebe, primate 100-200km vise od ovog, zalite se bunite i on vidi to al nehaje, naravno osjecali bi ste se uvrijedeno, naravno da ga sutne ili kazni a vama da premiju osjetili biste da vas cijeni i jos vise biste mu pruzili.

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 23 feb 2012, 21:04

zaboravih napisati jos i ovo da bi u nekim vaznim utakmicama trebalo i davati premije igracima, kako bi ih dodatno stimulisali za buduci mec, ali naravno poslije ucinjenog rezultata, primjer su vam Hrvati kad pobijedise na Wembley-u Englesku koja se borila za drugu poziciju.
Netrebaju im Mercedese davati, ali onaj sastav koji igra i oni koji dobiju sansu sa klupe konkurisu za dobivanje premija.
Evo cist primjer: za osvajanje 1 mjesta u EPl, igraci ce biti nagradjeni odredenom sumom, osvajanje FA kupa isto, plasman u LP svaki dalji korak od 1/8 ili 1/4 da se nagradi

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 feb 2012, 21:25

munja je napisao/la:- igraci poput Arsavina i Wolkota u posljednje vrijeme, zasto bise trudili kada primaju neznatno vise od onih kvalitetom mnogo losiji (svi se stavljaju u isti kos), "ja cu ginut na terenu, a onaj kloc sto sjedi prima isto kao ja"
Jako simpatično razmišljanje. :)

P.S. Valjda Bild drži kol'ko tol'ko do svog ugleda. Nadam se da u ovom ima istine. :P

Zamislite samo:
Gotze--------------Chamberlain
----------RvP--------------------

i rezerva:
Gervinho----------------Hazard
---------------Podolski----------

:lol: Pa jbali bi mater svima u ligi. :mrgreen: Šansa da se ovo ostvari: 0%

slika
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 feb 2012, 21:29

munja je napisao/la:- Rvp bi moglo doci i u glavu ovo "gledaj me koliko sam ucinio za ovaj klub a placaju me identicno sa nekim ko sjedi na klupi", sto je i nepravedno, necijeni se neciji doprinos klubu
Da se razumijemo ne bih zelio da ode, ali ako tako razmislja nek' ide. Bolje mu je onda da se zapita ko je kome vise dao, on klubu ili klub njemu. Jeste on bio i prije veliki potencijal, ali koliko ga je arsenal (citaj Wenger) cekao da se izbori sa povredama itd

Naravno da bi bilo pozitivno se izboriti za drugaciji nacin finansiranja igraca, ali igrac se mora truditi bez obzira da li igra u barci ili u vrbanjusi i za kakav novac. Hocu da kazem, ne moze npr Walcott reci da nece da se trudi, a u drugu ruku hoce titulu, tako i svaki drugi igrac.

Sto se tice tih premija, vjerovatno postoje, ugovori nisu javni i klubovi nisu duzni da objave detalje finansiranja kao i dodatke na platu. Tako da je vrlo moguce da postoje, sto danas nije nista novo niti cudno.

uglavnom se slazem s ostalim

@Arnelinho
Moze samo jedan od njih doci (Eden/Mario) :D paket je ne moguce ocekivati

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 feb 2012, 21:33

Znam, znam...Po meni je nerealno očekivati bilo kakva 2 ili više zvučnija pojačanja. Nekako sam prilično uvjeren da će Eden doći u Arsenal i zato takodje ne vjerujem da ima istine u ovom članku.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 feb 2012, 21:41

da :D inace kad vec mastamo ja bi prije u vatru bacio :

Song, OX, Wilshere, Hazard, Gotze, RVP

a Podolski je rekao da bi zelio ici iz Kelna, nije ne moguc njegov angazman. 15M na njega i 40 na Hazarda/Gotze-a
nije ne moguce :D

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 23 feb 2012, 21:42

Ja bi troduplo više volio da nam Gotze dođe jer nama fali kreacije, iskreno i ovaj je kreativan ali ni upola ne zna stvoriti prilike kao što to Gotze zna. Gotze je fudbalski genije i prava će biti šteta ako ne dođe kod nas :(

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 feb 2012, 21:55

nekako nas je previše euforija uhvatila oko promjene politike i sve i tih pojačanja budućih mogućih. Sve se bojim da ćemo se razočarat i da će wenger reć da niko ne treba jer ima potencijala :mrgreen: :lol:

[youtube][/youtube] :)

a Usmanov je sve bliže tih 30% dionica. Valjda će Rengersi neke svoje dionice mu prodat. Valjda nas Bog obraduje.
Vođa zna.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 23 feb 2012, 22:22

Pa čudo da Wenger nije bacio oko na onog Eriksena i Muniaina. Momci igraju fantastično a ni jedan ni drugi nas nebi koštali više od 20 miliona to je sigurno. Volio bi više da vidim Eriksona u timu naravno jer nam fali jedan kreator igre, onaj koji zna zadnji pas da uputi a to Eriksen savršeno radi.

E, što se tiče Muniaina, ono što sam ga upratio nešto u španskoj ligi igrao je odlično, prodoran, solidan centaršut, dobar šut sa distance tako da bi on dar-mar pravio po krilima. Ali eto, ostaje nam da čekamo do ljeta pa šta bude neka bude :D

i nedime, Rangersi su prodali Usmanovu svoje dionice sad je on negdje oko 28-29% xd

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 feb 2012, 22:26

pa zar još nema 30% :( . shit
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.