Chicago Bulls

Titova-Juga
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la Titova-Juga » 21 feb 2012, 18:54

NEZALAGANJE je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Booz je ispod svog prosjeka, ali neka hvala necemo Paula koji takodjer nije ni blizu igraca sto je bio!
Ne bih da ispravljam,ali nadam se da si mislio na Paua!?Ako jesi,ja mislim da bi vam on bio itekakav upgrade u odnosu na Boozera,jer bi imali igraca na low postu sa jako dobrom ledjnom tehnikom....Postoji li mogucnost da se desi jedna takva razmjena,def. je treba i uraditi ;) Razlozi su vise nego jasni,a posto smatram da,svi vi(mislim na navijace Bullsa) ,dobro znate sta je kosarka i sta sve treba za titulu,onda i znate da je nece biti bez ozbiljne prijetnje na low postu(a vi to trenutno nemate)!Prosle godine je MIA mislio isto ,da moze bez toga da osvoji titulu i vidjeli ste kako su prosli...Ove godine,James i Wade se spustaju na post vise nego ikada u svojoj karijeri i to otvara jednu sasvim novu dimenziju njihove igre,jer kad moras udvajati na postu,protivnicka ekipa ima vise nacina da te pobijedi...Poredim vas sa MIA,jer smatram da ce vam oni biti protivnik u finalu istoka ;)
Ma ja cisto sumnjam da bi to bila neka velika razlika u kvaliteti jer Gasol nije ni blizu igraca sto je nekada bio.
Samo neka drasticna razlika u odnosu na Booza bi pomogla ispod kosa a ovako bi samo narusili hemiju u ekipi i upitno je kako bi se on snasao. To je moje misljenje naravno.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 feb 2012, 19:16

izgubili bi Watsona ebiga i ostali bi sa Jamesom i idiotom Lucasom :)....ne znam sta da kazem, ali cisto sumnjam da ce doci do ove razmjene

eh vidis da je upitanju Odom ja bi dao :)..razlog je jer bi mu istekao ugovor i mogli bi onda mi dovesti Howarda, ali ovako ne znam necu nista da govorim sta se desi neka se desi i ako sam ja sretan sa ovim sto imamo
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 feb 2012, 01:24

Evo posto je aktuelna tema Gasol - Booz, malo sam izvadio statistiku od ove sezone.
Nema ovdje velike razlike vjerujte mi, cak stovise, Gasol mnogo vise vremena provodi na parketu a u poenima su skoro pa tu negdje. Svi znamo da je najveca Carlosova mana odbrana, ali je zato napadacki mnogo ucinkovitiji. Ako vec se trazi i Watson u trade/u a tako se prica, zasto onda davati dva igraca za jednog koji nije nista mnogo jaci od Carlosa ? To je veliki rizik po meni, dirati hemiju koju ova ekipa trenutno posjeduje sad usred sezone. Ako cemo vec trejdati nek to bude za nekog giganta... recimo Howard !

BOOZ:

15.7 pts
MIN:30:11
SUT: 7.0 - 13.2 = 53.2%
S.BACANJA: 70.9 %
SKOK: 8.3
ASISTENCIJE: 1.7
IZGUBLJENE: 1.7
UKRADENE: 1.0
BLOKOVI: 0.4

GASOL:

16.6 pts
MIN:37.00
SUT: 6.8 - 13.7 = 49.3%
S.BACANJA: 80 %
SKOK: 10.7
ASISTENCIJE: 3.1
IZGUBLJENE: 1.8
UKRADENE: 0.5
BLOKOVI: 1.3

P.S

Pau je godinu stariji.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 22 feb 2012, 01:31

Ma generalno glupo bi bilo trade bilo kojeg nasheg igraca trenutno kad u timu vec postoji neka hemija samo bezpotrebno unesti nemir u svlacionicu. I sa ovim timom mi mozemo biti prvaci ako se na to mislilo ;).
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 22 feb 2012, 01:38

Ma oni bi htjeli i Booza i Denga za Paua :lol: :lol: Nema se tu šta pricati, nije Forman lud pa pristati na to :roll:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 feb 2012, 01:54

ma ne nije deng u pianju vec Watson jer im treba PG.....a da je Deng u pitanju ja bi se samo nasmijao pa cak i za trade 1 za 1 ..pa onda nam bolje dat Denga i ostale za Howarda titulu bi nam bila bliza tad nego bez Denga, a sa Gasolom
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 feb 2012, 16:20

Veceras uzet Buckse i onda se fino odmorit,kompletirat i nastavit s pobjedama.Sad Heatu slijedi tezi dio sezone a Bullsima laksi.Bullsi su igrali najvise utakmica u gostima a u jednom dijelu sezone su u 15 dana imali 11 utakmica.Sad je nesto laksi raspored i bit ce velika borba za prvo mjesto istoka a i lige.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 feb 2012, 16:45

Da i ja prozborim koju "pametnu", po pitanju Gasol -> Boozer/Watson, price. Odmah da na pocetku kazem, da nam se ne isplati dati dva covjeka, za njega. Da se radi 1 za 1 trade, pa islo bi to, a ovako ... eeee. To bi nam odmah znacilo, vise minuta na Rose-ova pleca, i vise sjedih na nasoj glavi radi Lukasa. :mrgreen: SAd bil se Gasol uklopio, ili ne to je tesko reci. Mada, znamo da su ovi nasi, jedni od najblizih suigraca u NBA. Svi za jejdnog, jedan za sve, sto bi oni Francuski pe.deri (musketiri) rekli. I da bi ga prihvatili bez ikakve zamjerke.

Sad po pitanju Booz vs Gasol, kvalitete. Mislim, da je Gasol, korisniji od Boozera na toj PF poziciji. Bez ozbira, sto covjek igra najlosiju kosarku od kako je dosao u NBA. Iako su obojica mlaki, za tu poziciju, mislim, da Gasol, daje vise kad je u pitanju low post, dok tu Boozer, nema uopste nikakvog uticaja. Mislim, da bi se Gasolove brojke popravile kod nas, jer kod nas ima dosta blagih, lopti za pokupiti ispod kosa, a on je dobar u tome. Dok Boozer, to uopste ne iskoristava. Sad Gasol,i pored nedostatka LAL-a, na toj poziciji PG, i bez korisnih lopti, ima skoro iste brojke kao Boozer. Dok kod nas Booz, je hranjen, sa svih strana, finim loptama, i opet ima eto prosjek, kao "mizerni" Gasol. +, Gasol, nebi vise bio pod tim pritiskom trejda, i ostalih sranja, koje su ga safatale u LAL.

Da rezimiram: mislim da bi Gasol, bio upgrade, u odnosu na Boozera.
Postovanje treba zaraditi.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 feb 2012, 17:06

kad_kako je napisao/la:Da rezimiram: mislim da bi Gasol, bio upgrade, u odnosu na Boozera.

Ne znam zasto je ovo uopste upitno...Gasol je klasa za Boozera,uvijek bio i ostao.

Samo tesko da ce od ovoga nesto biti...Lakersi sigurno traze dobrog pleja u zamjenu za Gasola a Watson to definitivno nije.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 feb 2012, 17:21

adnan24 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Da rezimiram: mislim da bi Gasol, bio upgrade, u odnosu na Boozera.

Ne znam zasto je ovo uopste upitno...Gasol je klasa za Boozera,uvijek bio i ostao.

Samo tesko da ce od ovoga nesto biti...Lakersi sigurno traze dobrog pleja u zamjenu za Gasola a Watson to definitivno nije.
Upitno je, radi Gasolove trenutne forme, njegovog psihickog stanja, njegove zelje za igrom, privatnog zivota, itd ... Ali, da, opet je on upgrade ...
Postovanje treba zaraditi.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 feb 2012, 19:48

Tu se svi slazemo, ali davanje dvojice za jednog koji nije u najboljoj formi zivota je po meni downgrade !

Smrt nacionalizmu !!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 feb 2012, 22:26

Uzimanje Gasola za Booza je sansa za titulu i to kakva.Kvalitete C.J Watsona se mogu jako lako nadomjestit.Uostalom u ozbiljnim utakmicama ionako igra po 10 minuta.Gasol je bolji od Booza te bi s Noahom cinio mozda i najpokretljiviji centarski dvojac u ligi.Mogli bi se sjajno nadopunjavat.Cak mislim da je puno inteligentniji igrac od Booza te da bi uz Thibsa i odbranu bar malo popravio.Neko rece da nije isto kad te loptama hrani DR1 i Fisher.I tu stoji da bi on puno lakse dolazio u izgledne situacije pod kosem.Bilo bi ko kad Shaq ode pa uze titulu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 feb 2012, 22:31

Nema potrebe nista mjenjat usred sezone, pogotovo nesto sto ide jako dobro.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 feb 2012, 22:39

dema je napisao/la:Uzimanje Gasola za Booza je sansa za titulu i to kakva.Kvalitete C.J Watsona se mogu jako lako nadomjestit.Uostalom u ozbiljnim utakmicama ionako igra po 10 minuta.Gasol je bolji od Booza te bi s Noahom cinio mozda i najpokretljiviji centarski dvojac u ligi.Mogli bi se sjajno nadopunjavat.Cak mislim da je puno inteligentniji igrac od Booza te da bi uz Thibsa i odbranu bar malo popravio.Neko rece da nije isto kad te loptama hrani DR1 i Fisher.I tu stoji da bi on puno lakse dolazio u izgledne situacije pod kosem.Bilo bi ko kad Shaq ode pa uze titulu.
Izgleda da smo u manjini mi koji vidimo da bi vam ekipa itekako napredovala tim tradeom....@Titova poredi Boozerove i Gasolove brojeve ove sezone,a PO iskustvo,a sampionsko iskustvo,visina,tehnika,pas i uopste kosarkaska inteligencija??@Salt kaze da mu je zao Watsona...Pa druze,lik je rezervni play,prosjecan i jako limitiran igrac,po mom misljenju...Ne da bi dao njega i Boozera,vec bi ukljucio i Brewera ili Korvera,ako je potrebno i ako vam Rip bude zdrav...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 feb 2012, 22:45

dema je napisao/la:Uzimanje Gasola za Booza je sansa za titulu i to kakva.Kvalitete C.J Watsona se mogu jako lako nadomjestit.Uostalom u ozbiljnim utakmicama ionako igra po 10 minuta.Gasol je bolji od Booza te bi s Noahom cinio mozda i najpokretljiviji centarski dvojac u ligi.Mogli bi se sjajno nadopunjavat.Cak mislim da je puno inteligentniji igrac od Booza te da bi uz Thibsa i odbranu bar malo popravio.Neko rece da nije isto kad te loptama hrani DR1 i Fisher.I tu stoji da bi on puno lakse dolazio u izgledne situacije pod kosem.Bilo bi ko kad Shaq ode pa uze titulu.
Izgleda da smo u manjini mi koji vidimo da bi vam ekipa itekako napredovala tim tradeom....@Titova poredi Boozerove i Gasolove brojeve ove sezone,a PO iskustvo,a sampionsko iskustvo,visina,tehnika,pas i uopste kosarkaska inteligencija??@Salt kaze da mu je zao Watsona...Pa druze,lik je rezervni play,prosjecan i jako limitiran igrac,po mom misljenju...Ne da bi dao njega i Boozera,vec bi ukljucio i Brewera ili Korvera,ako je potrebno i ako vam Rip bude zdrav...
Gasol bi u Bullsima bio opet All star i to bi bio treci.Onda je lako ostalo poslozit ali petorka bi bila predobra.Lako je nac igraca za klupe ali je tesko nac igraca tipa Gasol

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 feb 2012, 22:51

@dema Ma on je svakako Allstar igrac,pa evo covjek ne moze sad nabrojati 5 visokih igraca u ligi koji imaju bolju tehniku od njega na low postu... Meni je logicno da su mu brojevi u padu,ekipa im nema asistenta,Kobe ove sezone puno forsira,nema Lamara koji ce mu pruziti priliku da se odmori itd.. Sve to utice na njegovu produkciju... Zamisli samo njegove pasove u Bullsima na cut Rosea ili high-low sa Noahom...Poene ne moras ni pominjati,jer je vec tim postizanje koseva olaksano...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 feb 2012, 23:55

Bullsi bi u Gasolu dobili čovjeka koji je već osvajao prsten i koji je sigurno bolji igrač od Boozera.Čak i ako Watsona traže nije previše ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 feb 2012, 00:05

Kako god se okrene Bullsi su pobjednici u ovom trejdu. Gasol je jednostavno mnogo bolji igrac od Boozera, uvijek bio, uvijek ce biti, dok Watson nije ni izbliza kvalitetan da ponisti razliku izmedju ove dvojice. Bullsi sa Gasolom su glavni kandidati za titulu, dok ovako to sigurno nisu.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 feb 2012, 01:29

Razbiti hemiju radi rizicnog poteza igraca koji je vec uveliko u godinama je za mene los potez.
Da se radi o Howardu i nekom slicnom pa i nekako, ali davati dvojicu ili cak trojicu za Gasola je previse.
Slazem se ja s vama da je Pau bolji od Booza u to nema dvojbe, ali je jednostavno prerizicno sada usred sezone ista dirati i narusavati perfektnu hemiju izmedju igraca po cemu smo vjerovatno naj. u ligi.

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 feb 2012, 01:56

Evo malo rare footage-a Velikana !

http://youtube.co/watch?v=HFF9DHsDkio" onclick="window.open(this.href);return false;

Smrt nacionalizmu !!

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.