Marco Van Basten legenda holandskog fudbala prozvao je javno Wesleya Sneijdera za nezalaganje u dresu Intera, jer kako kaže odustao je od velikih očekivanja i sve misli je okrenuo ka Euru i reprezentaciji Holandije.
"On je definitvno jedan od najboljih veznjaka na svijetu, ali njegov problem je mentalitet. Postao je svjestan da ne može osvojiti prvenstvo pa se već sada okrenuo euru s reprezentacijom. Dok je Mourinho bio u Interu imao je dobru motivaciju, a sada je u Interu pomalo haotična situacija pa se i on u to uklopio. Sneijder bi se morao ponašati puno profesionalnije", izjavio je Van Basten
Međutim kritikama Interovog veznjaka, priključio se i legenda ovog kluba Sandro Mazzola.
"Sneijder bi se trebao prestati ponašati kao primadona i početi igrati kao u Mourinhovo vrijeme" rekao je Mazzola.
Hvala ti boze pa se neko sjetio i ovog prometnog policajca i njegovih "partija"...
Zalosno je to da Tinki zbog njega i njegove limitiranosti mora sve mijenjati, ne bi to bio problem da klub i ekipa imaju neke koristi od tih promjena da bi prometni pokazao svu svoju raskos talenta, ali upravo suprotno, ekipa je ocajna od kada se pocelo igrati da bi ona kao pokazao sta zna i moze.
Znate i sami sta mislim o Chivu, Dekiu, Luciu, ali ovaj mi je odvratniji od svih njih zajedno, profesionalnost 0...
Ne zanima me sinocnja utakmica, jer svedno od LP ne ocekujem nista, posto su sanse da je mi osvojimo ravne sansama da ce Zarate zabiti gol, pa mi je isto ispali u prvim utakmicama ili kasnije...
Zalosno je to sto se i pored izgubljene sezone i dalje forsiraju isti igraci od kojih klub nema i nece imati koristi, dok momci koji bi sutra mogli nositi ovaj klub i biti glavni kostur u buducnosti, sjede po klupama, tribinama, salju u nizerazredne klubove...
Draze mi je vidjeti povrijedjenog igraca Intera( neke naravno), nego pobijediti u utakmici...