KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

pluton
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la pluton » 17 feb 2012, 23:50

Sirokobrijezanin86 je napisao/la:Pozdrav...da naglasim....MOJ ŠIROKI mi je iznad svih....Ipak htio bih reći par riječi o Bosni....ovo što sam večeras gledao...između Bosne i Igokeje...je uzas....što se tiče Bosne....navijao sam za Bosnu....za susret sa nama...ništa od toga..u čitavom rosteru Bosne, igrači sa brojem 6,30 i Rahimić..nesto vrijede,,ostalo,,jako lose....limitirani igraci do kraja...i svjetlosnim godinama daleko od KK ŠiROKOG..NAZALOST....jer i nama je u interesu..jaka Bosna...zdrava konkurencija.Iskreno nije mi jasno kako se Bosna mogla dovesti na tako niske grane...ljudi moji pa glavnina sveg novca u BiH je u Sarajevu,,,uzgred budi receno...veliki postotak novca dolazi iz Hercegovine...i opet se ne moze napravit pristojan roster...nedostaju mi one utakmice..sa Bosnom...koje su prerasle u neki zdravi sportski rivalitet....nadam se da će bosna...stati na noge...Bosna je bila prvak...Europe...al nazalost se od proslosti ne zivi...Bosna je velik klub...i ima tradiciju..MOJ ŠIROKI....TAKODJER Jest i postaje velik klub...sa tradicijom...za tradiciju je potrebno vrijeme...i uspjesi...Široki ima uspjehe...i stvara tradiciju...a Bosni zelim bolje dane
kolega mozes sanjati te duele samo,jer ova bosna je propala nazalost :(
Bosna <3

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 18 feb 2012, 01:17

Kad se samo sjetim ovog , ova mi je utakmica nekako najduze ostala u sjecanju , kad Kovacevic pogodi tricu , skocio sam tri metra iznad neba , sad mogu samo ispod zemlje :cry: Jos navijac pogodi tricu s centra i osvoji nesto...najjaci spiker vauuuuuu
[youtube][/youtube]

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 feb 2012, 01:21

Ma tad smo vec bili skoro truhli, korak do metastaze..
Vise ne znam ni ko je kriv, ko je sta uradio, ili kako postupiti da se postave novi, zdravi temelji, a odstrane te kliconose majke im ga vise.

I onda upalim Grenoble 1979.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 18 feb 2012, 01:25

Ne znam zasto ,ali ta utakmica mi je najupecatljivija u sjecanju.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 feb 2012, 01:37

Sirokobrijezanin86 je napisao/la:Pozdrav...da naglasim....MOJ ŠIROKI mi je iznad svih....Ipak htio bih reći par riječi o Bosni....ovo što sam večeras gledao...između Bosne i Igokeje...je uzas....što se tiče Bosne....navijao sam za Bosnu....za susret sa nama...ništa od toga..u čitavom rosteru Bosne, igrači sa brojem 6,30 i Rahimić..nesto vrijede,,ostalo,,jako lose....limitirani igraci do kraja...i svjetlosnim godinama daleko od KK ŠiROKOG..NAZALOST....jer i nama je u interesu..jaka Bosna...zdrava konkurencija.Iskreno nije mi jasno kako se Bosna mogla dovesti na tako niske grane...ljudi moji pa glavnina sveg novca u BiH je u Sarajevu,,,uzgred budi receno...veliki postotak novca dolazi iz Hercegovine...i opet se ne moze napravit pristojan roster...nedostaju mi one utakmice..sa Bosnom...koje su prerasle u neki zdravi sportski rivalitet....nadam se da će bosna...stati na noge...Bosna je bila prvak...Europe...al nazalost se od proslosti ne zivi...Bosna je velik klub...i ima tradiciju..MOJ ŠIROKI....TAKODJER Jest i postaje velik klub...sa tradicijom...za tradiciju je potrebno vrijeme...i uspjesi...Široki ima uspjehe...i stvara tradiciju...a Bosni zelim bolje dane
siroki je poluprivatni klub i gazde kluba ne mogu krasti od sebe, znaci oni ulazu novac i dobiju ili ne povrat. a bosna ne moze biti privatna jer jos nema zakona o sportu, pa tako prva grupa ljudi ne sjecam se ko je bio na celu stvori solidnu ekipu, osvoji koju titulu i pokrade klub, tj glavnina novca zavrsi pitaj boga gdje i ostave bosnu tako...onda dodje ona kompanija sa dinom sportcentrom konakovic koji stvarno dignu bosnu na viši nivo, grad poludi za kosarkom, 7000 ljudi i sve...al opet posto znaju da se vjecno krasti ne moze lagano se ispale i ostave bosnu kao i oni raniji....fora je doci u klub, privuci sponzore i onda u toj svoj euforiji krasti i svasta raditi, a onda jednostavno ostavis klub koji xy igracu duguje 30000, xxx 25000, treneru nekom 10000 i slicne stvari....a sto je najtuznije nema sistema da mogu krivicno ikada odgovarati.

kk bosna nekad ponos balkana, a danas sramota grada
nema potpisa

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 18 feb 2012, 01:49

Zna se ko je kriv, Dino i kompanija koja je imala brdo para i sponzora, pare su se nerezonski trošile, dovodili igrači koji su bili preplačeni slabo su se izbacivali mladi talenti. Svako je želio da bude u upravi i da uzme dio kolača, a slabo ko je upumpavao pare u klub. Na početku kada se Bosna počela dizat pratile su je Horde zla, na malim tekmama protiv malih klubova znalo je biti tek oko 100 ljudi od toga barem 80 % hordaša koji su derali svoja grla i stvarali atmosferu. Poslije kad se prešlo u veliku dvoranu i kad su šminkeri počeli dolazit uprava se počela "obračunavati" sa istinskim navijačima misleći da će "pozorišna publika" koju su činili šminkeri biti tu vječno, a nisu kontali da je to šminkerima furka... Jbt bio je jedan period da ja dvorana M.D. bila kao modna pista odjela kravate, glupe trebice koje ne znaju pravila košarke, ali zato su tu da budu viđene. Sve je to uprava želila da njeguje ali nije išlo i kad je bosnin brod počeo da tone ( miševi ) šminkeri su mu prvi okrenuli leđa. Tako je bilo i sa miševima i parazitima u upravi i zato je tu gdje jeste danas na žalost.
Takva sudbina je i ona RK Bosne...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 18 feb 2012, 09:51

Lik je napisao/la:Zna se ko je kriv, Dino i kompanija koja je imala brdo para i sponzora, pare su se nerezonski trošile, dovodili igrači koji su bili preplačeni slabo su se izbacivali mladi talenti. Svako je želio da bude u upravi i da uzme dio kolača, a slabo ko je upumpavao pare u klub. Na početku kada se Bosna počela dizat pratile su je Horde zla, na malim tekmama protiv malih klubova znalo je biti tek oko 100 ljudi od toga barem 80 % hordaša koji su derali svoja grla i stvarali atmosferu. Poslije kad se prešlo u veliku dvoranu i kad su šminkeri počeli dolazit uprava se počela "obračunavati" sa istinskim navijačima misleći da će "pozorišna publika" koju su činili šminkeri biti tu vječno, a nisu kontali da je to šminkerima furka... Jbt bio je jedan period da ja dvorana M.D. bila kao modna pista odjela kravate, glupe trebice koje ne znaju pravila košarke, ali zato su tu da budu viđene. Sve je to uprava želila da njeguje ali nije išlo i kad je bosnin brod počeo da tone ( miševi ) šminkeri su mu prvi okrenuli leđa. Tako je bilo i sa miševima i parazitima u upravi i zato je tu gdje jeste danas na žalost.

Konakovic je u tom krugu drustva,modna revija, trebice ,shminka..
Ali nije on jedini krivac,ali snosi mnogo toga..
kao sto rekoh neki dan,sinoc da nije igrao rahimic,da su samo mladii grali bilo bih -50!!
EHH ako je to talenat,svaka cast.

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 18 feb 2012, 10:38

Admir_Sa je napisao/la:
siroki je poluprivatni klub i gazde kluba ne mogu krasti od sebe, znaci oni ulazu novac i dobiju ili ne povrat. a bosna ne moze biti privatna jer jos nema zakona o sportu, pa tako prva grupa ljudi ne sjecam se ko je bio na celu stvori solidnu ekipu, osvoji koju titulu i pokrade klub, tj glavnina novca zavrsi pitaj boga gdje i ostave bosnu tako...onda dodje ona kompanija sa dinom sportcentrom konakovic koji stvarno dignu bosnu na viši nivo, grad poludi za kosarkom, 7000 ljudi i sve...al opet posto znaju da se vjecno krasti ne moze lagano se ispale i ostave bosnu kao i oni raniji....fora je doci u klub, privuci sponzore i onda u toj svoj euforiji krasti i svasta raditi, a onda jednostavno ostavis klub koji xy igracu duguje 30000, xxx 25000, treneru nekom 10000 i slicne stvari....a sto je najtuznije nema sistema da mogu krivicno ikada odgovarati.

kk bosna nekad ponos balkana, a danas sramota grada
Dobro sad poluprivatni klub dalo bi se raspravljat,je da 10-tak gospodarstvenika ulaze svoj novac ,ali nekako oni ga toliko ne svojataju ,Široki je baš gradski klub ,a polako postaje simbol Hercegovine
Košarkaški zaljubljenici iz svih opcina Hercegovine dolaze gledat Široki ,znam i jedan par koji potegnu iz Dubrovnika na ovako malo jace utakmice ,to je ono cim se mi ponosimo
A ovo boldirano nazalost si dobro rekao

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 feb 2012, 16:35

o cemu pricas covjece :? pa ja znam kad na nekim tekmama Širokog je pristutno stotinjak gledatelja, za ovu euforiju u zadnje vrijeme svaka čast, institucija je KK Bosna, bila i biće, ovo što se dešava s klubom je prolazno, Bosna ostaje, jedva čekam punu Skenderiju opet.

KK Bosna do smrti!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 feb 2012, 16:46

Široki Brijeg vec duze vrijeme ima ponajbolju posjetu u ABA ligi, a pogotovo u odnosu sa brojem stanovnika gdje je vjerujem i bez konkurencije vodeci.
To o cemu pricas je vrlo lako vidjeti na utakmicama bilo kojeg kluba kad dodje ''nedorasli'' protivnik i smanji gledanost, tako je i Bosni bilo sto puta, da ne govorim sada kad su je doveli tu gdje jesu.
Cisto mala digresija, necemo se raspravljati o elementarnim cinjenicama i razumljivim stvarima na ovom topicu.
...Život za Široki...

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 23 feb 2012, 17:29

ŠB_Fidelis je napisao/la:Široki Brijeg vec duze vrijeme ima ponajbolju posjetu u ABA ligi, a pogotovo u odnosu sa brojem stanovnika gdje je vjerujem i bez konkurencije vodeci.
To o cemu pricas je vrlo lako vidjeti na utakmicama bilo kojeg kluba kad dodje ''nedorasli'' protivnik i smanji gledanost, tako je i Bosni bilo sto puta, da ne govorim sada kad su je doveli tu gdje jesu.
Cisto mala digresija, necemo se raspravljati o elementarnim cinjenicama i razumljivim stvarima na ovom topicu.
Pusti bola' ,lik nije dobar
Prica nama o nekim gledateljima,pa sramota je (a ovo što cu reć je cinjeninica) da KK Bosnu više ljudi je pogledalo u Širokom Brijegu ,sad u PF utakmici protiv Igokee (300+) ,nego na nekim utakmicama ove godine u Sarajevu :o
Nama nije u interesu slaba Bosna ,jer jaka Bosna znaci skoro punu dvoranu na Pecari plus toga u takvim utakmicama mladi stjecu iskustvo ,zato nadamo se da će doc bolji dani za KK Bosnu
BIT ĆE BOSNA OPET VICEŠAMPION :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2012, 17:50

felix123 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Široki Brijeg vec duze vrijeme ima ponajbolju posjetu u ABA ligi, a pogotovo u odnosu sa brojem stanovnika gdje je vjerujem i bez konkurencije vodeci.
Prica nama o nekim gledateljima,pa sramota je (a ovo što cu reć je cinjeninica) da KK Bosnu više ljudi je pogledalo u Širokom Brijegu ,sad u PF utakmici protiv Igokee (300+) ,nego na nekim utakmicama ove godine u Sarajevu :o
Nama nije u interesu slaba Bosna ,jer jaka Bosna znaci skoro punu dvoranu na Pecari plus toga u takvim utakmicama mladi stjecu iskustvo ,zato nadamo se da će doc bolji dani za KK Bosnu
Procitaj Dunduloca i cuveni stih
Ko bi gori sad je doli kolo sreće se okreće
A Bosna je bila visoko zato je pad bio tako težak, a nemoj misliti da je mjesto širokog zacementirano
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ŠB-Pecara
Kontakt:

Post Postao/la ŠB-Pecara » 23 feb 2012, 18:22

Ne znam kako vam se da raspravljeti o ovoj temi. Vi ljubitelji HKK ŠIROKI mogli ste otići na stranicu KK Kaknja pa i sa njima raspravljati. Jednostavno ovo nije naša razina, ostavite im svoju adresu i kada opet postanu ozbiljan klub neka se jave. :D

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 23 feb 2012, 18:36

doe78 je napisao/la:
Lik je napisao/la:Zna se ko je kriv, Dino i kompanija koja je imala brdo para i sponzora, pare su se nerezonski trošile, dovodili igrači koji su bili preplačeni slabo su se izbacivali mladi talenti. Svako je želio da bude u upravi i da uzme dio kolača, a slabo ko je upumpavao pare u klub. Na početku kada se Bosna počela dizat pratile su je Horde zla, na malim tekmama protiv malih klubova znalo je biti tek oko 100 ljudi od toga barem 80 % hordaša koji su derali svoja grla i stvarali atmosferu. Poslije kad se prešlo u veliku dvoranu i kad su šminkeri počeli dolazit uprava se počela "obračunavati" sa istinskim navijačima misleći da će "pozorišna publika" koju su činili šminkeri biti tu vječno, a nisu kontali da je to šminkerima furka... Jbt bio je jedan period da ja dvorana M.D. bila kao modna pista odjela kravate, glupe trebice koje ne znaju pravila košarke, ali zato su tu da budu viđene. Sve je to uprava želila da njeguje ali nije išlo i kad je bosnin brod počeo da tone ( miševi ) šminkeri su mu prvi okrenuli leđa. Tako je bilo i sa miševima i parazitima u upravi i zato je tu gdje jeste danas na žalost.

Konakovic je u tom krugu drustva,modna revija, trebice ,shminka..
Ali nije on jedini krivac,ali snosi mnogo toga..
kao sto rekoh neki dan,sinoc da nije igrao rahimic,da su samo mladii grali bilo bih -50!!
EHH ako je to talenat,svaka cast.
Doe78,
vidim da si decko koji voli kosarku, i KK Bosna i za to respekt, ali da mi se ne naljutis, ovo je dobronamjerno, ne bi bilo lose da malo poradis na gramatici maternjeg jezika. I to da poradis na osnovama gramatike i onda se ne bi desavalo da tvoji postovi ovako bodu oci citaocima.
Pozdrav
FKS❤️1946

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 24 feb 2012, 08:27

sonik24 je napisao/la:o cemu pricas covjece :? pa ja znam kad na nekim tekmama Širokog je pristutno stotinjak gledatelja, za ovu euforiju u zadnje vrijeme svaka čast, institucija je KK Bosna, bila i biće, ovo što se dešava s klubom je prolazno, Bosna ostaje, jedva čekam punu Skenderiju opet.

KK Bosna do smrti!
on zna!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 24 feb 2012, 09:07

nerminh74 je napisao/la:
felix123 je napisao/la:
Procitaj Dunduloca i cuveni stih
Ko bi gori sad je doli kolo sreće se okreće
A Bosna je bila visoko zato je pad bio tako težak, a nemoj misliti da je mjesto širokog zacementirano
Naš je profesor u 2. razredu srednje skole nas tjerao da 4 strofa Gundulicevog Osmana naucimo napamet
I ako se ne varam išlo je
'Ko bi gore da je dole ,a 'ko dole GORE OSTAJE
Pozdrav

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 24 feb 2012, 11:03

Obzirom da je citava poenta pjesme u osnovu o prolaznosti i ciklicnom ponavljanju istorije naravno da se varas a sada cu naglasiti da je ovo topic KK Bosna
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 25 feb 2012, 13:04

Nadam se da će danas Buza,Hodžić,Čamdžić... potvrditi da njihova dobra partija iz Mostara neće biti prolaznog karaktera.Onakav ujednačen doprinos pobjedi kao protiv Zrinjskog očekujem manje više u svim utakmicama gdje četiri-pet igrača idu iznad 10 poena na utakmici.Druga odnosno prva stvar koju definitivno treba popraviti jeste odbrana.Ono što je takođe je bilo loše u većini utakmica jeste broj izgubljenih lopti i u tom segmentu ima prostora za napredak.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 25 feb 2012, 16:55

felix123 je napisao/la:
Kad Široki padne na Bosnine "grane" vidjet ćemo hoće li uopste postojati, a kamoli imat publike barem onoliko koliko Bosna sad ima ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 feb 2012, 19:31

Pazi, pricas gluposti. Široki ce uvijek imati svoju publiku, Bosna ce uvijek imati svoju publiku. Koliku? To ce vecinom odrediti broj stanovnika kad ne ide bas najbolje i to da li se radi o kosarkaskoj publici u gradu, a to je npr. kod Širokog slucaj, dok je Sarajevo prevelik grad da nema i kosarkasku publiku.
Sve ostalo, svi bljeskovi, spustanja, dizanja, sve je stvar momcadi, atraktivnog natjecanja, itd., itd. Igrao je i Široki BH ligu ne tako davno, znas, pa je imao dobru gledanost, cak stovise. Naravno, ABA liga i dobre igre su mamac vise za svakoga i to ce uvijek posjecenije biti. Ali, kome to nisu? Isto vrijedi za svaki klub, a to sto ti moras nesto pokusati omalozavati brojke na Pecari ili znacaj jednog kluba poput Širokog, e to je neka druga prica i tvoj vlastiti kompleks. ;)
Vecina ovdje ce makar postovati Bosnu, bez obzira gdje je bila. Ti se sam zapitaj gdje je tvoj problem sto ti to sam ne mozes iskazati klubu (i publici) koji je ubjedljivo i bez IKAKVE konkurencije u OVOJ drzavi najuspjesniji sportski kolektiv.
Prijatno. ;)
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.