ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MartinCeceras
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MartinCeceras » 22 feb 2012, 15:03

Solidan mec izmedju Llodre i Chiundellija...
Lijepo je gledati Llodru u Servis-Volej izdanju 8-)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 22 feb 2012, 15:14

http://kurier.at/sport/sportmix/4485881 ... rriere.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrlo je moguće da će se Soderling povući iz aktivnog igranja tenisa. :(
Posljednji nastup je imao u julu prošle godine, kada je osvojio Bastad. Razlog je mononukleoza, zbog koje se još uvijek oporavlja. Naime, simptomi bolesti su prošli ali mu tijelo ne može podnijeti jače treninge te dolazi do brzog umora. Kaže kako je možda i kasno za povratak...
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 feb 2012, 16:02

:( :( :( :cry:

Ljudi sta mislite jel' Anderson siguran protiv Robbija veceras?
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 22 feb 2012, 17:16

Edin TM87 je napisao/la::( :( :( :cry:

Trebao bi biti ;). (Kladio sam se na njega :twisted: :mrgreen:)
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 feb 2012, 18:12

Giallorossi je napisao/la:

Jesil i na Raonica? :mrgreen:

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 22 feb 2012, 18:31

Edin TM87 je napisao/la:
Giallorossi je napisao/la:

Jesil i na Raonica? :mrgreen:
Nisam al`sam kontao na njega stavit, vidim da je osvojio turnir u San Joseu prosle sedmice a ovaj(Gulbis) od Melbourna nije igrao nista a i mutan mi nesto ovaj Letonac mogao bi iznenadit :mrgreen:. A vala ni kvota nije nesto, da se riskira ;).
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 feb 2012, 19:03

Ma nista Gulbis, on treba ganja, al' tu je Lille da sve usere, yebo ih Soso!

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 22 feb 2012, 22:07

karol beck je najveći jadnik u svijetu tenisa. jadnijeg igrača ja nisam vidio...

MartinCeceras
Kontakt:

Post Postao/la MartinCeceras » 22 feb 2012, 22:33

dzonvejn je napisao/la:karol beck je najveći jadnik u svijetu tenisa. jadnijeg igrača ja nisam vidio...
Taj u 1 mecu napravi 1 Winer.Malo ga izvlaci serva,ostalo je jad boziji.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 22 feb 2012, 22:47

MartinCeceras je napisao/la:
dzonvejn je napisao/la:karol beck je najveći jadnik u svijetu tenisa. jadnijeg igrača ja nisam vidio...
ljubičić mu pravi brejkove, a lik ima 400 godina i trči samo kad baš mora.

MartinCeceras
Kontakt:

Post Postao/la MartinCeceras » 22 feb 2012, 23:49

dzonvejn je napisao/la:
MartinCeceras je napisao/la:
ljubičić mu pravi brejkove, a lik ima 400 godina i trči samo kad baš mora.
Ma znam,gledao sam malo,koliko sam stigao.Bas je katastrofa,i to je top 100 igrac.Stvarno i iza 200 pozicije ima kvalitetniji tenisera.A nekad je ovaj Beck bio 36 na svijetu :shock:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 feb 2012, 08:58

Vanserijska forma Roddicka. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 23 feb 2012, 17:28

Gasquet lagano prošao Kunitsyna i igrat će protiv boljeg iz meča Kolja-Delpo.

Llodra uzeo prvi set protiv Dolgopolova, iako je Dolgo bio bolji. Llodra vraća brejk u drugom setu. Trenutno je 5-5.
E Dolgo Dolgo. :roll:

Od 18:30 prava poslastica. 8-) Svakako očekujem dobar meč, tipičan za ovu dvojicu tenisera. Delpo će pokušavati što više poena riješiti servisom i forhend vinerima. To je udarac koji će praviti razliku u meču. S druge strane, Kolja će svojim flat udarcima što više držati lopticu u igri i često mijenjati ritam. Ne trebam ni spominjati kakvo kretanje i anticipaciju ima Kolja, te koliko njegovi udarci mogu biti opasni i neugodni za protivnika.
Odskok loptice će također biti važan, naročito za Delpa kojem, zbog njegove visine i konstitucije, niži odskok manje odgovara. Itekako bitnu ulogu će imati i servis, te koliko će isti biti konstantan. To je prednost za Delpa, iako imam osjećaj da bi njegov servis mogao biti puno ubitačniji i raznovrsniji, uzimajuću u obzir njegovu visinu. Očekujem meč u 3 seta (ili se barem nadam) i pobjedu Davydenka.

Neugodan poraz Blakea me nije iznenadio, koliko razočarao. Očekivao sam da ćemo još nešto vidjeti od njega, ali izgleda da je to to.

Od Roddicka je ostalo samo ime. :mrgreen: Ni servis nije što je nekad bio, o drugim udarcima da ne govorim.
Neki dan pročitah da će igrati otprilike još 2 godine. Vala, ako će se ovako brukati, neka odmah okači reket o klin. Najbezbolnije rješenje. ;)

Drago mi je zbog Gonzaleza. Uspio je dobiti u 2 tie-breaka što je za pohvalu. U sljedećem kolu ide na Ferrera i tu mu je najvjerovatnije kraj. Večeras očekujem pobjedu Nalbandiana i najmanje prolaz do 1/4 finala gdje će ga, po svemu sudeći čekati Ferrer (ako ne bude nekih iznenađenja).
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MartinCeceras
Kontakt:

Post Postao/la MartinCeceras » 23 feb 2012, 18:33

Llodra u u 1/4 finala.Mislim da moze ovdje i do finala.
Sljedece kolo ide na pobjednika duela Fish/Olliveti(nadam se da ce to biti Francuz)
Na programu je mec izmedju Del Potra i Davydenke,prava poslastica za nas ljubitelje tenisa.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 23 feb 2012, 21:29

Velika šteta što je Kolja morao predati meč Delpu, sigurno je da bismo gledali zanimljiv i neizvjestan treći set, no otom potom. Nadam se da povreda stopala nije ništa ozbiljnija i da će se Kolja što prije vratiti nazad na teniske terene. Ako ovako nastavi igrati, uskoro ćemo ga gledat u samom svjetskom vrhu.

Izuzetno dobar meč, ali iznenadilo me koliko je Delpo bio pasivan. Podatak sa kraja prvog seta u odnosu forhend vinera je glasio 10-1 u korist Kolje, što dovoljno govori ko je glavnu riječ vodio u poenima. Kolja je radio ono što je trebao. Mijenjao je ritam i dubokim flat udarcima nije dozvolio Delpu da išta više uradi, niti da se razmaše. Delpo nije mogao udarati ravno lopticu, jer mu je Davydenko slao loptice sa niskim odskokom, tako da im je Delpo konstantno morao dodavati malo spina, kad bi pokušao ravno, loptice bi uglavnom završavale u mreži.
Delpa je servis odlično služio i zahvaljujući njemu, prvi set je otiš'o u tie-break, gdje je Kolja bio prisebniji u najbitnijim trenucima. Spasio je i jednu set loptu te okrenuo stvari u svoju korist.

U drugom setu je isto tako bilo finih poena, Delpo je zaigrao agresivnije, a Kolji je popustila koncentracija, zbog povrede pretpostavljam, tako da je Delpo nakon nekoliko neiskorištenih brejk lopti, konačno uspio napraviti brejk, osigurati isti te osvojiti drugi set. Šta bi se dešavalo u trećem setu, ne znam, ali vjerujem da bi bio jednako zanimljiv kao i prva dva.

Delpo će u 1/4 finalu igrati sa Gasquetom sa kojim nikad nisi na čisto. :D
Sigurno je da nas očekuje zanimljiv meč, jer kad Gašo igra onako kako zna, onda taj meč ne može biti loš. Očekujem pobjedu Delpa u 2 seta.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MartinCeceras
Kontakt:

Post Postao/la MartinCeceras » 23 feb 2012, 23:26

Albano Oliveti,peti francuz u 1/4 finala :D
Veoma zanimljiv mec,i na kraju zasluzena pobjeda Francuza.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 feb 2012, 01:37

Olivetti hladno uzeo Fisha, neko rece samo servis ima.
Kada je izgubio break prednosti u drugom setu i izgubio set, nisam ocekivao da ce se vratiti.
Na prvi servis odlicnih 82% posto, 23 as servisa, a jedino je postotak ubacenog prvog bio losiji nego inace, ispod 50%.

Za njega sada vec odlican niz u Marseillu, tri pobjede u kvalama + jos dvije u glavnom zdrijebu, a nije mala stvar kada na prvom nastupu u glavnom zdrijebu nekog ATP turnira dodjete do 1/4 i skinete skalp nekome iz TOP10, a trenutno ste 388. igrac svijeta.
Svaka cast momce. 8-)

U 1/4 ce igrati protiv Llodre, koji ovdje ima odlican skor, prosle godine 1/4, 2010 titula, 2009 finale. Tesko da ce Llodra naci odgovor na servise Olivettia, ali mislim da ce dobiti u dva tie breaka, servisi ce dominirati.

Tsonga-Vasselin
Llodra-Olivetti
Del Potro-Gasquet 8-)
Ljubicic-Tipsa

U Buenos Airesu Nalbandian prelako dobio Monaca, Verdasco opet ocajno igrao, ispao od Andreeva, Berlocq razbucao Simona. :o Sto je iznenadjenje.
Parovi 1/4 u Argentini, kao i u Memphisu ce biti poznati sutra, jer se nocas igraju neki mecevi drugog kola.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 feb 2012, 13:38

Buenos Aires
Almagro-Andreev
Ferrer-Gonzalez
Nalbandian-Berlocq
Wawrinka-Nishikorri

Memphis
Stepanek-Querrey
Raonic-Rochus
Isner-Melzer
Becker-Kubot

Jose Cucho Acasuso, nekada 20. teniser svijeta, odlucio je okaciti reket o klin u 29 godini zivota i prekinuti profi karijeru, zbog niza povreda, posljednji put je igrao u kvalifikacijama za Roland Garros prosle godine i u 1/4 Buenos Airesa.
U karijeri je igrao 11 finala, osvojio tri titule u singlu i 11 finala uz 5 titula u dublu, sve na sljaci.

Lleyton Hewitt koji je danas napunio 31. godinu, zbog povrede i operacije prsta na lijevom stopalu ce propustiti naredna 4 mjeseca sezone i trebao bi se vratiti na Quennsu, dvije sedmice prije Wimbledona.
Lleyton je trenutno 170. igrac svijeta i zbog cinjenice da nece igrati 4 mjeseca, morat ce dobiti WC za nastup na OI.
Ko zna koja povreda u nizu za Hewitta :roll:, sigurno posljednja sezona u karijeri i mislim da ce mu Australian Open 2013 biti posljednji turnir.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2012, 16:37

retro je napisao/la:Tesko da ce Llodra naci odgovor na servise Olivettia, ali mislim da ce dobiti u dva tie breaka, servisi ce dominirati.
Samo da ti se zahvalim na ovome. Nisam pratio Olivettija, al' ovo mi je bilo više nego dovoljno da krhnem 10+ u prvom setu.

Btw, danas očekujem ljepoticu dana između Del Potra i Gasqueta. Naravno, moje simpatije su na strani Francuza i nadam se da će danas izboriti polufinale. Naravno, neće biti nimalo lagan zadatak, al' s obzirom kako je otpuhao svoje protivnike u prva dva meča, onda... 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 feb 2012, 14:16

Čekaju nas odlični polufinalni mečevi u Marselju i B.Airesu.

Od 14:00 igraju Delpo i Tsonga. Svakako, meč koji vrijedi pogledati. Biće nadmudrivanja sa osnovne, obojica imaju ubitačan forhend i dosta poena će zavisiti od njihovog krucijalnog udarca. Tsonga kada uđe u svoj mod može svakoga dobiti, loptice padaju duboko u polje i imaju nizak odskok. Delpo, s druge strane, mora igrati duboko i svaku priliku za napad adekvatno koristiti. Bez puno taktiziranja, mora opustiti ruku ilopticu udarati jače. Znam da je ta neugodna povreda ostavila traga i da u udarcima nema toliko samopouzdanja i jačine kao nekad, ali mislim da je konačno vrijeme da to savlada i počne igrati onako kako zna. Vile su ga pronosale protiv Kolje (da ovaj nije predao, ko zna šta bi bilo) a ni protiv Gasqueta nije briljirao. Protiv Tsonge će morati, jer je Joe mentalno stabilan igrač, neće mu se igra tako lako raspasti kao što je to slučaj sa Gašom, a itekako ga je teško brejknuti, jer ima fantastičan servis sa puno varijacija. Neće ovdje biti puno taktiziranja, ali biće razvlačenja protivnika uzduž i poprijeko, jer kad se sastanu dva ofanzivno orjentisana igrača, onda taj meč mora biti kvalitetan i zanimljiv.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u meču Llodre i Tipse. Llodra će svojim servisom ostvarivati prednost i što više ići na mrežu. Znamo kakve voleje ima i kako može odigrati kada je u formi, a i podloga mu ide na ruku. Također, malo je falilo da uzme i Delpa prošle sedmice u Rotterdamu i u tom meču su nijanse odlučivale. Njegove forhend paralele su itekako neugodne i kada osjeti udarac, može namučiti svakog protivnika.
Janko je jako kvalitetan i talentovan igrač, sigurno je da i on želi finale i još jednu titulu u svojoj siromašnoj (s obzirom koliko može) karijeri. Dosta toga će zavisiti i od servisa, pa vidjećemo kako će se stvari odvijati.

Nalbandian je sinoć dobio Berloqa, a Ferrer Gonzaleza, tako da će njih dvojica igrati u 1/2finalu. Sigurno je da nas čeka odličan meč, sa puno zanimljivih poena. Teško će Nalby dobiti Ferrera, no nikad se ne zna. Sve je moguće
U drugom 1/2finalu igraju Almagro i Wawrinka. 8-) Sudar jednoručnih bekenda na šljaci. Vrijedi pogledati. Očekujem pobjedu Stana u 3 seta.
Nadam se da neće biti problema sa streamovima kao sinoć i da će se moći pogledati oba meča.

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.