BH MMA, kickbox, box, judo, karate...

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Polo
Kontakt:

Re: BH MMA, kickbox, box, judo, karate...

Post Postao/la Polo » 17 feb 2012, 18:52

26. februara u Holandiji, tačnije Den Bosch Maaspoort počinje turnir koji okuplja ponajbolje K1 borce. Riječ je o turniru Vuisten Van Vuur koji će u svom lineup-u imati poznate K1 borce. Glavna borba je meč između Bob Sapp-a i Volkan Duzgun-a, a prognostičari K1 borbi izjavili su da je ovaj meč nezahvalno prognozirati. Osim ova dva sjajna borca, trenutni lineup za turnir je:

Bob Sapp vs Volkan Duzgun
Robin van Roosmalen vs Rachid Belani
Enko Alic vs Harut Grigorian
Brian Douwens vs Fikri Ameziane
Hicham el Gaoui vs Masoud Rahimi
Hakan Aksoy vs Said el Bouanani
Clyde van Dams vs Jamal Ben Saddik
Alija Tucak vs Ismael Lazaar
Micho vs Pietje Heesbeen
Hakim Bouzambou vs Maiki Karathanasis
Zakaria Lougtaibi vs Petro Sedarous
Samir Zahraoui vs Omar Baqi

Na turniru će se pojaviti dva borca kluba "Gladijator Sarajevo" - Enko Alic i Alija Tucak. Uz ova dva borca u Holandiju će otputovati i treneri Jasmin Erovic i Adnan Redzovic. Gladijator timu i njihovim borcima želimo puno sreće i uspijeha na turniru!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 20 feb 2012, 18:56

ODRŽANO OTVORENO KICKBOXING PRVENSTVO

Lav nastupio u Bosanskoj Krupi

U subotu, 18.02.2012. u Bosanskoj Krupi ( B i H ) je održano Otvoreno kickboxing prvenstvo Unsko Sanskog kantona na kojemu je nastupilo 143 natjecatelja iz 13 klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izuzetno uspješno u borbama semi contacta i light contacta nastupilo je osam natjecatelja kickboxing klubova „Lav“ iz Pule i Medulina koji su osvojili 15 medalja i pehar ( 8 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane te pehar za najboljeg natjecatelja ).

Ostvareni rezultati:

LIGHT CONTACT
Diana Tanushaj ( KBK „Lav“ Medulin ) juniorke – 55 kg 1.mjesto
Ana Alaber ( KBK „Lav“ Pula ) st. kadetkinje – 50 kg 1.mjesto
Almir Samardžić ( KBK „Lav“ Pula ) st. kadeti – 42 kg 1.mjesto

SEMI CONTACT
Alen Muminčehaić ( KBK „Lav“ Pula ) seniori – 94 kg 1.mjesto
Alen Muminčehaić ( KBK „Lav“ Pula ) seniori + 94 kg 1.mjesto
Maja Pavlović ( KBK „Lav“ Pula ) seniorke – 60 kg 1.mjesto
Diana Tanushaj ( KBK „Lav“ Medulin ) seniorke – 55 kg 1.mjesto
Almir Samardžić ( KBK „Lav“ Pula ) st. kadeti – 42 kg 1.mjesto
Maja Pavlović ( KBK „Lav“ Pula ) juniorke – 65 kg 2.mjesto
Ana Alaber ( KBK „Lav“ Pula ) juniorke – 55 kg 2.mjesto
Ana Alaber ( KBK „Lav“ Pula ) st. kadetkinje – 50 kg 2.mjesto
David Gržan ( KBK „Lav“ Pula ) ml. kadeti +47 kg 2.mjesto
Aleksandar Petković ( KBK „Lav“ Pula ) ml. kadeti – 28 kg 2.mjesto
Diana Tanushaj ( KBK „Lav“ Medulin ) juniorke – 55 kg 3.mjesto
Martin Stipčević ( KBK „Lav“ Pula ) st. kadeti +69 kg 3.mjesto

Maja Pavlović je proglašena najboljom seniorkom prvenstva u semi contactu za što je dobila pehar.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 23 feb 2012, 00:22

SUPERKOMBAT STARTA U PODGORICI

Nastupa i Dževad Poturak

Za nešto manje od deset dana Dževad Poturak će upisati svoj sljedeći nastup, provjera pred nastup u Areni....

BH borac Dževad Poturak u subotu 25. veljače će nastupiti na SuperKombat turniru koji će se održati u Podgorici. Podsjećamo, Poturak ima dogovoren nastup na Cro Cop Final Fightu 10. ožujka u Areni Zagreb.

U posljednjoj borbi Poturak je zabilježio 48. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Dževad Poturak je nastupio u Kazanu u Rusiji. Njegov protivnik je bio prvak Brazila Ricardo Soneca. Poturak je dominirao tijekom cijele borbe, a dva puta Sonecu je bacio u nokdaun. Ipak, Soneco se oba puta pridignuo, a onda mu je Poturak zadao odlučujući udarac. Izvanredno, lijevom nogom pogodio je protivnika u glavu, pa je Soneco po treći put pao.

Uz Poturka nastupiti će i Ismael Londt, Raul Catinas i mnogi drugi europski borci.

SUBOTA 25.2.2012 MORACA PODGORICA 20:30 LIVE NA HAYATTV I EUROSPORTU

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 25 feb 2012, 22:04

Kakav tezak poraz Poturka. Odmah na pocetku prve runde udarac iza uha ga salje na pod, pa onda jedan po nosu i opet patos. Privede rundu nekako na nogama, u drugoj se vrati i 10 sekundi prije kraja stane na sred ringa, spusti ruke i pusti protivnika da ga udari u bradu, ostaje na nogama i dize ruke publici, sudija tolerise i kraj druge runde. U trecu ulazi sa oba zatvorena oka, krvavim nosom i dobija koljeno opet u oko ali ne da da bace peskir. Ipak 2 puta uzima pauzu i sudija prekida. Na kraju ne znam kako je izasao iz ringa, zena ga odvela.

Jeste ga presjekao taj udarac na pocetku ali ne mogu da shvatim da profesionalac pusta otvoren udarac kada se taman vratio u mec, sta je time htio pokazati i postici nije mi jasno. Tesko da ce se oporaviti do Zagreba, za nadati se.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 feb 2012, 10:40

master44 je napisao/la:Kakav tezak poraz Poturka. Odmah na pocetku prve runde udarac iza uha ga salje na pod, pa onda jedan po nosu i opet patos. Privede rundu nekako na nogama, u drugoj se vrati i 10 sekundi prije kraja stane na sred ringa, spusti ruke i pusti protivnika da ga udari u bradu, ostaje na nogama i dize ruke publici, sudija tolerise i kraj druge runde. U trecu ulazi sa oba zatvorena oka, krvavim nosom i dobija koljeno opet u oko ali ne da da bace peskir. Ipak 2 puta uzima pauzu i sudija prekida. Na kraju ne znam kako je izasao iz ringa, zena ga odvela.

Jeste ga presjekao taj udarac na pocetku ali ne mogu da shvatim da profesionalac pusta otvoren udarac kada se taman vratio u mec, sta je time htio pokazati i postici nije mi jasno. Tesko da ce se oporaviti do Zagreba, za nadati se.
neka malo trebalo mu je nesto ovako da ga malo spusti na zemlju. previse se bio digao kao da je u najmanju ruku bas rutten a ne poturak... da nije bosanac bio bi mi jedan od mrzih boraca sigurno jer ne volim ljude koji se k.urce previse kao sto to dževad radi.
You are someone else I am still right here

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 26 feb 2012, 19:21

master44 je napisao/la:Kakav tezak poraz Poturka. Odmah na pocetku prve runde udarac iza uha ga salje na pod, pa onda jedan po nosu i opet patos. Privede rundu nekako na nogama, u drugoj se vrati i 10 sekundi prije kraja stane na sred ringa, spusti ruke i pusti protivnika da ga udari u bradu, ostaje na nogama i dize ruke publici, sudija tolerise i kraj druge runde. U trecu ulazi sa oba zatvorena oka, krvavim nosom i dobija koljeno opet u oko ali ne da da bace peskir. Ipak 2 puta uzima pauzu i sudija prekida. Na kraju ne znam kako je izasao iz ringa, zena ga odvela.

Lose izdanje Poturka gledo sam i nisam mogao da vjerujem da ce ga onako Douwes koji nije neki borac izlupat ali Douwes je za razliku od Dzevada sinoc pokazao klasu i skolski ga istuko i to dobro. Dzevad od samog pocekta je bio kao nespreman usao u mec kao da se nije pripremo nekoliko mjeseci za ovaj mec pa sjetimo se cak i protiv Overeema u Japanu je vise pokazao nego sinoc. Ovo je stvarno sramota i neka ga je stid a mi smo uz njega svi jer je nas borac ali ono sinoc je ravno 000000.
Sada ide sledjeci mec za 2 sedmice u ZG i to protiv Londta on je najavio za ismalea da je magare ali ko je gledo i Londta sinoc a i ranije vidjeo je da je spreman borac i borben tako da ce biti tesko daj Boze da dobije ali ako bude kao sinoc onda gubi i to u 1 rundi.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 feb 2012, 20:08

Polo je napisao/la:

Lose izdanje Poturka gledo sam i nisam mogao da vjerujem da ce ga onako Douwes koji nije neki borac izlupat ali Douwes je za razliku od Dzevada sinoc pokazao klasu i skolski ga istuko i to dobro. Dzevad od samog pocekta je bio kao nespreman usao u mec kao da se nije pripremo nekoliko mjeseci za ovaj mec pa sjetimo se cak i protiv Overeema u Japanu je vise pokazao nego sinoc. Ovo je stvarno sramota i neka ga je stid a mi smo uz njega svi jer je nas borac ali ono sinoc je ravno 000000.
Sada ide sledjeci mec za 2 sedmice u ZG i to protiv Londta on je najavio za ismalea da je magare ali ko je gledo i Londta sinoc a i ranije vidjeo je da je spreman borac i borben tako da ce biti tesko daj Boze da dobije ali ako bude kao sinoc onda gubi i to u 1 rundi.
ma nek izgubi,samo nek ne dobije batine kao sinoc i da se ne glupira visee onim fol"potezima za raju"kad vise nema kuveta..i sve je OK ;) ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 26 feb 2012, 20:21

mma_hz je napisao/la:
Polo je napisao/la:

ma nek izgubi,samo nek ne dobije batine kao sinoc i da se ne glupira visee onim fol"potezima za raju"kad vise nema kuveta..i sve je OK ;) ;)
Ýebiga on je soumen i to uvijek radi kada vidi da je izgubio mec onako da pusti da ga neko lupi ali sve u svemu lose izdanje ili je lose pripremljen ili je podcjenio Briana Douwesa kojem je ova pobjeda najveca do sada a ruku na srce kada uzmemo sve borce od sinoc Poturkovo iskustvo i borca sa kojima se borio i pobjede sigurno je najjaci na papiru ali onako izgubiti niko se nije nado.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 feb 2012, 00:06

po meni Poturak je previse tezak ebiga ima stomacinu kao i Stojinic sto je imao kad je tek dosao u UFC :)...samo juce ga je covjek streso poazno zao mi je nas je borac, ali trebalo mu je ovo
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 27 feb 2012, 01:46

Evo za one koji nisu vidjeli sinocnju borbu
[youtube][/youtube]

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 feb 2012, 09:26

Loše je ono bilo moj Dževdo... :(
Loše pripremljen, zapustio se... očito ćevapi i pite nedaju mira..
A i ne treba mu ono šprdanje i puštanje da ga protivnik udara...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 feb 2012, 09:44

SaltCityAttack je napisao/la:po meni Poturak je previse tezak ebiga ima stomacinu kao i Stojinic sto je imao kad je tek dosao u UFC :)...samo juce ga je covjek streso poazno zao mi je nas je borac, ali trebalo mu je ovo
joj denis je bas bio vreca sala tad al sto je najgore posljednju borbu kad je imao u moskvi protiv kujundica denis je imao preko 120 kg...
kod poturka je ovo i potcjenjivanje protivnika... slusao sam ga par puta na hayatu na ovim emisijama i prenosima borbi kad je bio gost i covjek ima bas jako malo postovanja prema konkurenciji a ja to ne volim nikako.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 27 feb 2012, 14:48

fera je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:po meni Poturak je previse tezak ebiga ima stomacinu kao i Stojinic sto je imao kad je tek dosao u UFC :)...samo juce ga je covjek streso poazno zao mi je nas je borac, ali trebalo mu je ovo
joj denis je bas bio vreca sala tad al sto je najgore posljednju borbu kad je imao u moskvi protiv kujundica denis je imao preko 120 kg...
kod poturka je ovo i potcjenjivanje protivnika... slusao sam ga par puta na hayatu na ovim emisijama i prenosima borbi kad je bio gost i covjek ima bas jako malo postovanja prema konkurenciji a ja to ne volim nikako.
Slusao sam ga i ja ali nisam to nesto primjetio samo na onoj zadnjoj konferenciji u ZG na ovu vecer final cro copa tu je omalozavo Ismaela Londta mozda na bezpotreban nacin ali bilo kako bilo onakve rijeci prvi nikad nebi trebalo uputit.
O borbi sam ovoj protiv Douwesa sve reko.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 27 feb 2012, 17:01

katastrofa poturka, mozda njegov najgori mec u karijeri. Vidi se da je nespreman totalno, izgledao je kao neki amater a jos je potcijenio protivnika. Neozbiljno i neprofesionalno. Valjda se nece ovako u zagrebu obrukat
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 27 feb 2012, 19:32

Veceras u slucajevima 21:00h DENIS STOJNIC

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 27 feb 2012, 21:27

Nisam gledo od pocetka mozel neko napisat sta je bilo makar ono bitno.
Kad je repriza ?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 feb 2012, 09:45

Polo je napisao/la:Veceras u slucajevima 21:00h DENIS STOJNIC
sta je bilo na emisiji ja tek sad vidio ovaj post...

sto se tice poturka sjecam se da je za jednog borca rekao da je curica a za drugog da je magare samo spusti glavu i mase rukama... a nisam gledao tu presicu ne znam sta je tu jos rekao al ubezobrazio se pravo bio sad ce ga ove batine vratiti u normalu

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 28 feb 2012, 17:42

Nista od novine malo o karijeri do sada ali mu otac govori onako kako jest da nije disciplinovan i da se mora vise trenirat i da njega slusa bio bi u samom vrhu.
Koliko mi je poznato da on vise trenira a sledjeca borba je u Martu u Moskvi na turniru Golden Glory-a sto odma znaci da do tada nece biti mec u UFC.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 28 feb 2012, 23:40

Enko Alic izgubio u Den Boschu u Holandiji, Alija Tucak no contest. Steta jer je ovo prilika ipak je Holandska skola Kickboxa najjaca ali bit ce vremena za ove nove borce.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 feb 2012, 09:31

Polo je napisao/la:Nista od novine malo o karijeri do sada ali mu otac govori onako kako jest da nije disciplinovan i da se mora vise trenirat i da njega slusa bio bi u samom vrhu.
Koliko mi je poznato da on vise trenira a sledjeca borba je u Martu u Moskvi na turniru Golden Glory-a sto odma znaci da do tada nece biti mec u UFC.
ma dok su odnosi između golden glorya i zuffe ovakvi kakvi jesu denis je osuđen na ovakve meceve al nema veze on nek trenira samo ima vremena za ufc

Polo je napisao/la:Enko Alic izgubio u Den Boschu u Holandiji, Alija Tucak no contest. Steta jer je ovo prilika ipak je Holandska skola Kickboxa najjaca ali bit ce vremena za ove nove borce.
oni su mladi jako ima za njih vremena koliko hoces... po meni od ovih mlađih boraca oni su najbolji sto imamo posbno tucak od njega najvise oceujem.

btw jel tomo i berin sada nastupaju na turniru tamo u svicarskoj ili ce odraditi samo po jedan mec ? meni rece jaran da je u pitanju turnir i da ce pobjednik dobiti ugovor sa UFC-om a a ko se sjecate nedavno je tomo nesto ufc spominjao... kao da imaju on i berin neke kontakte sa njima.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.