Vlak je napisao/la:exbabilon je napisao/la:Nekad si rime prodavao djeci u parku
Sad se ovdje **** jer nosiš nike marku
zašto si prestala da me voliš,
kad me nemožeš da preboliš
dal' ti treba spas
dal još želiš nas
zauvijek ću te voliti,
neću te preboliti
Tvoj mozak je sje*bala vutra
koju si pusila od noći do jutra
S njim provodiš noći,
spriječio bi,ali nije mi u moći
Ja zato fudbal gledam
Brigama velikim, u glavu ne dam
gledam tekmu,a misli su mi s tobom
kad Rooney zabi lobom
Arsenal se probudio kad treba
Totenhem poslije nije mogo meda
Sada Cardiff Liverpoola guzi
meni oko pocinje da suzi
Na ovoj tekmi Liverpool je gost
Njihov se bez titule, nastavlja post
Jedna neo-neomodernistička pjesma s elementima modernog nadrealizma, u kojoj pjesnik naglo mijenja raspoloženja i u prvu ruku se čitatelju čini da je sve nepovezano. Autor(i) ne poštuje nikakve principe pisanja, te stoga ovo djelo odiše visokim stupnjem slobode i sigurno se može svrstati u najveća djela moderne europske književnosti. Naglo mijenjanje uloga potcrtava emocionalnu nestabilnost pjesnika, koja ga dovodi do opće konfuzije, kojom on, ustvari, posložnjava vlastita razmišljanja. Ne bi začudilo da je autor poštovatelj homerovštine, jer ovakve promjene stila na Starom kontinentu nisu zabilježene još od Stare Grčke. Zlobnici će reći da je ovo možda sve plod bipolarizma kod autora, neki čak i shizofrenije, no ozbiljnom čitatelju je jasno da je ovako nešto moguće napisati i uz litar dobrog vina, pomješanog s konzumiranjem neke nelegalne susptance koja može da dovode pjesnika do delirijuma i ponovno ga baci u poetski patos - kakav smo, recimo, imali u starogradskim pjesmama i sevdalinkama ovog područja. Time je autor odao počast vlastito kulturološkom backgroundu, što čini dodatno vrjednijim ovo djelo.
No, autor se snažno protivi nelegalnim supstancama negdje oko polovine svoga djela (što se opet može povezati s "nike-ašom" s početka djela, koji vjerojatno i jeste novi djevin ljubavnik), što isključuje mogućnost autorovog nesuvislizma i naglašava njegovu lucidnost. Ovo bi se djelo trebalo uvesti u srednjoškolske čitanke, a nije isključena ni akademska rasprava o istom. Naravno, ne bi bilo loše kada bi se u srednjim školama od učenika zahtijevalo da ga znaju napamet, kao što se to nekada zahtijevalo za "Gorski vijenac", čime bi se otvorila mogućnost da se već od prve godine izučavanja maternjeg jezika na fakultetima počne s ozbiljnim radom na ovoj pjesmi.
Možemo samo pretpostaviti koliko će doktorskih radova na Slavistici, Komaprativnoj književnosti i srodnim odsjecima biti upravo na temu ovog djela.
Najsmjesniji postovi na forumu!
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najsmjesniji postovi na forumu!
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!
Fakat je ub'o

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
- Goalgetter
- Kontakt:
Nakon dugo vremena, da se opet mogu ismijati na ovoj temi , svaka cast
.

- Senaid L.F.C
- Kontakt:
na ovaj gore samo

Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
Vlak - svaka cast

- Cautinho
- Kontakt:
Na temi Edina Dzekeharishp je napisao/la:Zato sto im je takav grah pao.Kod nas je uvozni,tetovac.afa97 je napisao/la:A zasto onda ima vise utakmica u srijedu nego u utorak??harishp je napisao/la: Cudno je da ti nisi skontao da vise od godinu dana je termin FIFE utorak i petak.Srijeda i subota,jok.

Keep walking.
@Vlak svaka cast! 

Vlak ovo napisa kao da smo se mi trudili puno,a mi se samo zezali šta god dođe na um napisali.
a sta, mislis da je on bio ozbiljan ?bazeni je napisao/la:Vlak ovo napisa kao da smo se mi trudili puno,a mi se samo zezali šta god dođe na um napisali.

Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
valjda je i smješno zbog toga što se i on šaliobazeni je napisao/la:Vlak ovo napisa kao da smo se mi trudili puno,a mi se samo zezali šta god dođe na um napisali.

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Ma sta vam je , ovo je vlak copy-paste sa drugog foruma i malo izmjenio rijeci. 

-
- Kontakt:
bazeni je napisao/la:Vlak ovo napisa kao da smo se mi trudili puno,a mi se samo zezali šta god dođe na um napisali.

- Goalgetter
- Kontakt:
bazeni je napisao/la:Vlak ovo napisa kao da smo se mi trudili puno,a mi se samo zezali šta god dođe na um napisali.

-
- Kontakt:
Frajer mislio da su iznenada napisali remek djelo
Ajd makar mu se post ne mora premjestati

Ajd makar mu se post ne mora premjestati

joj @bazeni, sto ti vise ovo treba
pa cijela 233. str. ove teme je posvecena tebi i ti opet oces da si glavni na forumu ?
ccc

Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
- Arsenalisation
- Kontakt:
LBJ MVP je napisao/la:Meni i jest,al zbog 105 cura i opet ga nije ostavila ženaKK_Bosna je napisao/la:
dobro, ruku na srce, kobe i treba biti uzor.

“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
zbunio se ,od danas nikad više neću dolaziti na teme Diskusije i neću se više moći sramotiti.Limuntos je napisao/la:joj @bazeni, sto ti vise ovo treba![]()
![]()
pa cijela 233. str. ove teme je posvecena tebi i ti opet oces da si glavni na forumu ?
![]()
![]()
ccc
![]()
![]()

bazeni je napisao/la:zbunio se ,od danas nikad više neću dolaziti na teme Diskusije i neću se više moći sramotiti.Limuntos je napisao/la:joj @bazeni, sto ti vise ovo treba![]()
![]()
![]()
![]()
ccc
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

nadam se da ce se brzo uporaviti.. nek salihovic unidze mjesto njega...
na temi o reprezentativcima

na temi o reprezentativcima

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ljiljan89 je napisao/la:Aldinn1 ja biram tebe!!!Aldinn1 je napisao/la:U klubu nemaju mozga i zato su napravili ove rezultate. Zato imaju ovdje pametnjakovići koji znaju da li se treba čistiti snijeg. Poznate pametne face s foruma, oni sve znaju.

Najjaci do sada, zajebao je i Memu !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.