Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

IlPrincipino
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la IlPrincipino » 27 feb 2012, 20:21

nek je vala...sram ga bilo kako je čist gol Matrija poništio..
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 20:22

Ne razumijem zašto bi calciomercato.com,portal najobičniji bio kako ti kažeš dokaz,ali stvarno?
Novinari sastavili tabelu,ne znamo njihov sastav,jesu li tendenciozni ili ne,ništa ne znamo,jedino da ja sada kopam po netu pa da nađem neku drugu tabelu i postavljam kao dokaz.

Uostalom,kako da mi znamo njihove parametre ocijenjivanja,uzmimo primjer nekog penala za koji mi tvrdimo da je bio,a vi kažete nije bio,pa kako to oni onda da znaju,mislim smiješno,koliko god ova tabela pokušala biti realna,ona to nije.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 20:23

kako ce bit u jednoj utakmici koja je zavrasila 0-0 2 penala biti objavljena kao vise,,il 1-0 il 2-0 je svejedno 3 boda,,a mozda su vam uracunali onaj gol Chiellinija koji je u stvari bio faul,,samo Inter je najvise zakinut sto jes jest,,
btw racuna se po movioli svakog ponedeljka koju iznose glavne novine u italiji,,
Zadnja izmjena: adointer, dana/u 27 feb 2012, 20:24, ukupno mijenjano 1 put.
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 feb 2012, 20:23

JuveSissoko je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:Roberto Romagnoli-pomocni sudija u mecu Milan-Juventus (onaj sto nije vidio gol Muntarija), zvanicno je zavrsio karijeru.
nek je vala, kad nije vidio i ona udaranja po cijelom terenu od strane Milanovih igraca.A pomocni i za to sluze.Samo jos onog mafijasa Colinu da skinu
Milan je dobio za udaranje Mexes 3 meca suspenzije ,kod Juveta neznam mislim da je Vidal dobio 1 mec suspenzije Muntari i Van Bommel za sada nista
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 feb 2012, 20:25

adointer je napisao/la:kako ce bit u jednoj utakmici koja je zavrasila 0-0 2 penala biti objavljena kao vise,,il 1-0 il 2-0 je svejedno 3 boda,,a mozda su vam uracunali onaj gol Chiellinija koji je u stvari bio faul,,samo Inter je najvise zakinut sto jes jest,,
btw racuna se po movioli svakog ponedeljka koju iznose glavne novine u italiji,,
Kako kad je na ovoj tabeli poguran sa +1 :roll: :mrgreen: :lol:

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 27 feb 2012, 20:27

meho-medo je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:Roberto Romagnoli-pomocni sudija u mecu Milan-Juventus (onaj sto nije vidio gol Muntarija), zvanicno je zavrsio karijeru.
nek je vala, kad nije vidio i ona udaranja po cijelom terenu od strane Milanovih igraca.A pomocni i za to sluze.Samo jos onog mafijasa Colinu da skinu
Milan je dobio za udaranje Mexes 3 meca suspenzije ,kod Juveta neznam mislim da je Vidal dobio 1 mec suspenzije Muntari i Van Bommel za sada nista
Vidal nije hinjski udario nikog.... On je napravio klasican start... I taj start ima veze s fudbalom i sa igrom ali ovo Mexesovo i Muntarijeovo nikakve jer su udarci bez lopte, ustvari lopta nije bila ni blizu.......
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 20:27

pa to i kazem,,bili su u bar desetak utakmica zakinuti,,il im nije dao cist penal ili je svirao protiv njih,,,
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 20:27

adointer je napisao/la: btw racuna se po movioli svakog ponedeljka koju iznose glavne novine u italiji,,
Moviola,usporeni snimak koji analizira neko "stručno lice",gledao sam mali milion puta to na Italia1, recimo,čovjek pada,nije za penala realno,neka deseta je utakmica,ovaj kaže Rigore,mislim stvarno,opet subjektivno.
Da ne govorim ako su novine u pitanju,gazzeta ima svoje parametre,tuttosport svoje,republicca,la stampa većinom kao i gazzeta,tako da.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 feb 2012, 20:30

Oxygen je napisao/la:Ne razumijem zašto bi calciomercato.com,portal najobičniji bio kako ti kažeš dokaz,ali stvarno?
Novinari sastavili tabelu,ne znamo njihov sastav,jesu li tendenciozni ili ne,ništa ne znamo,jedino da ja sada kopam po netu pa da nađem neku drugu tabelu i postavljam kao dokaz.

Uostalom,kako da mi znamo njihove parametre ocijenjivanja,uzmimo primjer nekog penala za koji mi tvrdimo da je bio,a vi kažete nije bio,pa kako to oni onda da znaju,mislim smiješno,koliko god ova tabela pokušala biti realna,ona to nije.
od jednog apsolventa, znači haman pa akademskog građanina bi očekivao da onda da neku drugu tabelu sa bilo kojim parametrima, ponavljam jbg taman da je obični sportski novinar koji prati seriju a to radio ima više podataka i dokaza i kvalifikovaniji je od bilo kojeg ss forumaša, tu bi se trebali svi složiti, pogotovo žto ovdje svi prate preko tv, ili još gore streamova a oni vjerovatno sve gledaju uživo.
a neznam jesi li svjesno preskočio ili nisi vidio kad kažem nije meni ovo nikakav krunski dokaz, samo pokazuje tendenciju, ali koji je tvoj kolega IKAKAV drugi dokaz stavio.
a to što se tiče penala, za tebe je svaki za juventus bio, a svaki protiv nije bio, tako za milaniste za milan interiste za inter i sl.
nećeš reći da je protiv parme bio penal nad giovinicom ili ne sjećam se protiv koga je bilo kad je pirlo igrao rukom i na istoj utakmici još neko, naravno da nećeš, a rećeš da je boateng simulirao, iako je moviola na tv i novinama rekla da je penal čist jer kontakta je bilo, ali da se KPB teatralno bacio, ali zar ta gluma poništava kontakt?
naravno da ne a ovdje se to prikazuje kao simuliranje i poklonjen penal, ovo je samo bezveze dat primjer, jer opet ponavljam kad stavite i vi neki dokaz pa da vidimo pokazuje li istu ovu tendenciju kao i CM ili je situacija drugačija
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 feb 2012, 20:31

Arogantni je napisao/la: Vidal nije hinjski udario nikog.... On je napravio klasican start... I taj start ima veze s fudbalom i sa igrom ali ovo Mexesovo i Muntarijeovo nikakve jer su udarci bez lopte, ustvari lopta nije bila ni blizu.......
Pa zato treba lijepo uvesti svu mogucu tehnologiju u fudbal ,bajgi najpopularniji sport na svijetu a ovamo se prave razne greske,neka se uvede tehnologija i onda ne bi se mi sada svadjali je li go ili nije ,sudija ode i pogleda i dosudi sto je ispravno ,!
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 27 feb 2012, 20:32

Bianconeri1988 je napisao/la:Pa šta ima veze što se špradao, kada to špradnje na kraju nije imalo nikakvog efekta!?

Kakve mu fajde ako prođe jednog ili dvojicu igrača, a na kraju ne zabije gol ili barem opuca po golu!?

Glavni cilj u fudbalu je postići gol, a ne poniziti protivničkog igrača.
Pa naravno da je cilj postici pogodak,ja sam samo potencirao na njegovo fudbalsko znanje i da coe`k zna igrat lopte i jeste mag za dosta igraca,sad efikasnost je druga stvar i zavrsnica akcija sto bi rekli enlgezi finishing,to mu je losije mada i zabija brate vi ga predstavljate kao ne znalicu i cirkusanta sto covjek defintivno nije.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 20:33

adointer je napisao/la:kako ce bit u jednoj utakmici koja je zavrasila 0-0 2 penala biti objavljena kao vise,,il 1-0 il 2-0 je svejedno 3 boda,,a mozda su vam uracunali onaj gol Chiellinija koji je u stvari bio faul,,samo Inter je najvise zakinut sto jes jest,,
to je bio faul samo u glavama oni strucnjaka na italijanskim televizijama obojeni bojama milanskih klubova.Ako mislis da toga nema nema u Italiji kad te emisije prave, onda sumnjam da ti tamo zivis. :P
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 20:35

Oxygen je napisao/la:Ne razumijem zašto bi calciomercato.com,portal najobičniji bio kako ti kažeš dokaz,ali stvarno?

Opet ti ponavljam post jer postavljaš isto pitanje,a ja ti kažem da nema potrebe da tražim i kopam po netu za drugom tabelom,jer i ako postoji neće biti kao ova,neće biti korišteni isti parametri ocijenjivanja i neće ni ona biti nikakav dokaz.
P.S nema potrebe da koristiš moju titulu kao parametar moje sposobnosti traženja podataka na webu,možda je obrnuta proporcija,mada, evo ja ti kažem da nije.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 27 feb 2012, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 20:40

[youtube][/youtube]

zamisli da se ovo desilo u Serie A i da je sudija ovako reagovao kod gola Juventusa.Pa mi ne bi ostali zivi od Bersluskonijevih medija, isli bi u drugu ligu automatski.Kad u utakmici u kojoj je Juve ostecen takodje, prikaze se kao da ju je ukrao, sta bi bilo da je ovo snimak sa Juventusove utakmice. :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 feb 2012, 20:42

opet nisi svatio, to što si apsolvent ti je svakako na čast, i nije dokaz sposobnosti pronalaženje tabela po internetu, već shvatanje da nićije mišljenje ovdje nije ništa vrijednije od nečijeg drugog, zato kažem od juventusovaca niko nije ponudio ništa "sa strane", tj. IŠTA drugo osim svog mišljenja, a ja samo mogu ponoviti da sam se barem potrudio da nađem nešto, ok, popljujte to recite to milanisti pišu, nije to tačno, ali onda dajte nešto tačno.
Lako je pljuvati i kritikovati sve živo, nisam odavno sa gazete ništa stavljao to je u startu ocjenjeno kao neobjektivno iako u italiji boljeg sportskog lista nema, ovaj CM nema pojma ni ko je ni šta, ni iz kojeg je grada, niti su za mene neki vrhunski autoritet.
znači vi nudite ništa ja nudim barem ovo, nije puno ali barem je nešto, a kod mene je uvije išta bilo veće od ništa 8-)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 20:43

Warrick je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Pa šta ima veze što se špradao, kada to špradnje na kraju nije imalo nikakvog efekta!?

Kakve mu fajde ako prođe jednog ili dvojicu igrača, a na kraju ne zabije gol ili barem opuca po golu!?

Pa naravno da je cilj postici pogodak,ja sam samo potencirao na njegovo fudbalsko znanje i da coe`k zna igrat lopte i jeste mag za dosta igraca,sad efikasnost je druga stvar i zavrsnica akcija sto bi rekli enlgezi finishing,to mu je losije mada i zabija brate vi ga predstavljate kao ne znalicu i cirkusanta sto covjek defintivno nije.
Robinho igra u navalnom redu, dakle u svakoj utakmici se najmanje par puta nađe u prilici za postizanje gola, svaka njemu čast, zna driblati, ima tehniku, ali kakve mu fajde sve to kad ne zna zabiti gol sa 3 metra, to je dokazao par puta ove sezone.

Fazon je što su ga ovdje pojedini iz inata nama juventinima, uzdizati u visine i nazivati ga fudbalskim magom, a ono što treba biti najjače oružje svakog napadača, taj finishig što ti kažeš, Robinho uopšte ne posjeduje. Mislim i čorava koka ubode zrno pa je logično da i Robinho od 10 zicera pogodi jedan, zakon brojeva.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 20:46

tony-mortale je napisao/la:opet nisi svatio, to što si apsolvent ti je svakako na čast, i nije dokaz sposobnosti pronalaženje tabela po internetu, već shvatanje da nićije mišljenje ovdje nije ništa vrijednije od nečijeg drugog, zato kažem od juventusovaca niko nije ponudio ništa "sa strane", tj. IŠTA drugo osim svog mišljenja, a ja samo mogu ponoviti da sam se barem potrudio da nađem nešto, ok, popljujte to recite to milanisti pišu, nije to tačno, ali onda dajte nešto tačno.
Lako je pljuvati i kritikovati sve živo, nisam odavno sa gazete ništa stavljao to je u startu ocjenjeno kao neobjektivno iako u italiji boljeg sportskog lista nema, ovaj CM nema pojma ni ko je ni šta, ni iz kojeg je grada, niti su za mene neki vrhunski autoritet.
znači vi nudite ništa ja nudim barem ovo, nije puno ali barem je nešto, a kod mene je uvije išta bilo veće od ništa 8-)
Ok,korektno od tebe,nisam nigdje spomenuo da su milanisti sastavili tabelu,te je krojili po svojim željama,rekao sam da ne znam ko je sastavljao,kakav je profil ljudi i rekao sam da ne znam koliko su tendenciozni,objektvni.
Ja mogu reći da se ne slažem sa našim brojem bodova i to je to,ali neću pljuvati po tabeli jer je neko se ipak trudio i napravio.
Evo,obećavam da ću pokušati naći i neke druge procjene bodova u toku sutrašnjeg dana.
Budite pozdravljeni,baš smo dosta pisali,jedino ako ne dođe sarajlija pa sve obriše. :mrgreen:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 27 feb 2012, 21:01

Bianconeri1988 je napisao/la:
Warrick je napisao/la:

Robinho igra u navalnom redu, dakle u svakoj utakmici se najmanje par puta nađe u prilici za postizanje gola, svaka njemu čast, zna driblati, ima tehniku, ali kakve mu fajde sve to kad ne zna zabiti gol sa 3 metra, to je dokazao par puta ove sezone.

Fazon je što su ga ovdje pojedini iz inata nama juventinima, uzdizati u visine i nazivati ga fudbalskim magom, a ono što treba biti najjače oružje svakog napadača, taj finishig što ti kažeš, Robinho uopšte ne posjeduje. Mislim i čorava koka ubode zrno pa je logično da i Robinho od 10 zicera pogodi jedan, zakon brojeva.
Ja sam ga nazvao fudbalskim magom :D ,nisam potencirao nikakav inat niti bilo sta nego jednostavno to je moje misljenje, slazem se da mu je efikasnost losa(al evo u zadnjih par tekmi zabija),cak i pored tih promasaja puno znaci u igri,sad mislim svi vide da promasuje to mu je minus ogroman i Inzaghiju je jedno vrijeme trebalo 10 sansi da zabije kao i Vieriju i mnogim drugim igracima.
Za mene je nebitna stvar gdje ko igra dobar igrac je dobar igrac da se razumijemo.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 21:19

Ne kažem ja da je Robinho loš igrač, ali svakako nije onoliko dobar kakvim ga večina vas smatra, ja ga smatram prosječnim iz razloga jer svakoj ekipi u kojoj je igrao nije bio igrač bez kojeg ta ekipa ne može.

Penal je najlakši način za postizanje gola u jednoj utakmica. Pogledajmo statistiku penala za ovu sezonu:

slika

http://www.wikicalcioitalia.info/rrvs.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Uzet ćemo u obzir dva kluba koja se bore za Scudetto, Milan je u vrhu tabele sa 6 penala u korist, dok je Juventus posljednji na toj listi sa samo jednim dosuđenim penalom, s druge strane ako se pogleda podatak koliko je penala svirano protiv ova dva tima, Milan je i tu vrhu tabele sa jednim dosuđenim penalom protiv, iza Napolija, dok su protiv Juventusa svirana 3 penala i Juventus je u sredini tabele.

Dakle za svaki dosuđeni penal za Juventus za Milan se svira 6 puta više penala, a isto tako za svaki dosuđeni penal protiv Juventusa, protiv Milana se svira 3 puta manje penala.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 21:23

kad pogledas tu tabelu reko bi covjek da Juve igra taktiku Siene, i stoji samo pred golom ,nikako ne pada pa ni penal ne moze izvuc.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: zamorano1plus8 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []