28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

voltron30
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la voltron30 » 28 feb 2012, 23:04

Evo tek sada pišem, malo su se slegli dojmovi. :mrgreen: Svaka čast momcima, igrali su muški, borbeno..Bilo je nekih grešaka, ali većinom u početku, ipak je respekt prema Brazilu uradio svoje. Poslije primljenog gola smo se probudili i počeli prijetiti. U odbrani smo se organizovano branili i tada je Brazil bio totalno bezopasan, mogli su se do zore dodavati na centru, ali golu nam nisu mogli prići. Moram reći večeras je Džeko bio najbolji, ne samo među našim, nego među svim igračima na terenu. Pravio je budalama onaj dvojac Chelsea-Milan, jednostavno momak odskače kvalitetom. Neću sada pojedinačno svakog igrača nabrajati kako je igrao, ali jednostavno Džeku sam morao spomenuti.
Sve u svemu, žao mi je zbog nesretnog poraza (nismo zaslužili) ali raduje me što možemo pružiti otpor svakome, i da onaj težak poraz protiv Portugala nije ostavio dublji trag.
Uz povratak Mujdže i Lulića, te (NADAM SE) pozivanje nekih novih, mlađih igrača, trebali bi voditi glavnu riječ u narednim kvalifikacijama.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 28 feb 2012, 23:05

Blue_He4rt je napisao/la:
Gdje je bio dos Santos Averinos Luizao Nazario de Lima Ricardo NEYMAR ? :mrgreen:

ko je to ? :roll: :roll:

:mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 28 feb 2012, 23:08

Ja sam takodje prezadovoljan igrom nasih momaka,po meni je stvarno bilo odlicno,a ono sto najvise raduje je to sto smo se odmah vratili u egal nakon slabog starta,i taj ritam nastavili do 60 min protiv brazilaa.I stvarno nije uredu nikog izdvajati veceras al po meni spahic, polupovrijedjeni pjanic i miske su bili za 10,pa i dzeko al to se od njega i ocekuje :) .A ovim sto mrze sve sto je vezano za reprezantaciju i sto konstantno pljuju po svemu al fakat po svemu od navijaca,papeta,pandze,teletovica,bavcica,jugic salkicke,preporucujem da potraze svoju srecu na drugim mjestima gdje su takvi pljuvaci svega naseg vecina.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 feb 2012, 23:13

Kad sam vidio transparent na kojem pise Kalesija,meni ssrce ko dzamija :mrgreen:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 feb 2012, 23:13

Sasvim korektna partija naših momaka. Nisam se nadao ovvoj pođrtvovanosti i dobroj igri pojedinih igrača.
Posebno se to odnosi na Misimovića koji je skinuo koji kg, rastrčan, borben, dijeli lopte, pasove, razmjenjuje sa saigračima... trudi se trči, bori se... :o svaka čast Miske
Džeko dobar, kako je samo otresao Luiza par puta... strašno..
Ibišević svaka čast za gol Vedo, odvlačio pažnju odbrambenih, razvlačio dok je imao snage Brazilce.. korektna partija...
Pjanić - s obzirom na težinu povrede odigrao solidno i konkretno, svaka čast.
Medunjanin i nije mogao bolje.. pa lik skoro da nije odigrao tekme nakon baraža...
Rahimić general, al' kad povuče onu kontru i to po strani ja oplakao... svaka čast generale :mrgreen:
Jahić krektna partija, odigrao kvalitetno i postavljeno
Spahić imao ekstra intervencija, jest da je bila takmičarska tekma sigurno bi fasovao koji karton... oštro i beskompromisno.. kako onu skinu Hulku :shock:
Papac odigrao korektno, dobro, vidi se da je bio malo umoran, šteta za gol.. glavu gore Saša dešava se i najboljima
Pandža naš Mark Iuliano... svoj zadatak odradi po običaju
Begović imao nekoliko dobrih intervencija, s obzirom da nije igraokonstantno i ovo je super
Salihović kao i Zahirović korektne zamjene...Maletić i Ibričić malo odigrali.

Naša stara boljka je pad oko '75 minute-'80 -e...
tu smo šampioni svijeta... ekstra smo igrali, stvorili nekoliko izglednih situacija, šteta što koja nije ušla,, kod 1:2 bilo bi prilično izvjesno da ćemo pobijediti...
Kao i uvijek ponosan što sam Bosanac a Boga mi i Hercegovac... svaka čast momci, odigrali ste požrtvovano i dobro.. autogolovi se dešavaju ali nije to sramota...
Solidan prikazana igra.. ne bih se baš složio da Brazil nije imao motiva... ne štima im dosta toga u reprezentaciji.. onog Luiza Džeko je par puta otresao kao slinu...
Neymar... ako dođe u evropu sa onakvom igrom neko će ga nasaditi i dati mu povratak u jednom smjeru kući.

Ronaldinho nije odavno onaj stari.. falilo je tu dosta igrača, čudi me da nije počeo Hulk...
Onaj frajer, nisam mu upamtio ime je najviše kriv za auto gol
koji minut prije je sam izbacio naših četvoricu, Lucas mislim da se zove, okrenuo Papca.. čo'jka išijas u'fatio pa nije mogao dobro reagovati... :mrgreen: :lol:
ŠTETA ZA PORAZ ALI IDEMO DALJE, OVO JE SOLIDNO...
Još par novih igrača da se uvedu u reprezentaciju.. očito su nam potrebni... Lulić i Mujdža su brzanci... Višća i Stevanović još malo da stasaju...

Koliko neki tvrde da BRAZILCIMA NIJE STALO MOGLO SE VIDJETI PO NJIHOVOM SELEKTORU KOJI JE ''P..ZDIO'' I skakao kao lud...
Pape i igrači svaka čast!!!
Kapa do poda....
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 28 feb 2012, 23:14

OK, a hajmo sad biti malo realni:

Utakmica je dogovorena sa našim Savezom. Mrzim ovakvu priču i zaista mi nije krivvo, presretatn sam večeras, ali to zaista jeste. Pa Brazilci da su htjeli mogli su nas za doručak pojesti kao što su to uradili kod prvog gola. Naš gol je vrlo brzo pao nakon toga i onako k'o fol tek u sudijskoj nadoknadi pada pobjednički gol Brazilaca.

Pa tu ne treba biti puno pametan i uvidjeti da je ustvari posignut dogovor između dva Saveza gdje se ni mi ni Brazilci ne bi osramotili, isporobali bi sve igrače, a mi bi fino zaradili, jer su Brazilci platili organizaciju ove utakmice. Ustvari nikad nisam vidio bolje suđenje za nas, pa nisam mogao vjerovati, niejdna sudijska greška, zaista odličan sudija.

Pohvalio bi Begovića i onog predatora Spahića, večeras im je pokazao zašto igra u Sevilli i zašto je bio u prošlom timu kola španske Primere. U suštini dobra utakmica, mada je preočito bilo da je sve unaprijed dogovoreno. To se da pročitati iz igre i jednih i drugih kao i iz slavlja kod prvog gola. Iibšević je profulao jedan na jedna situaciju protiv Portugala u Zenici, a pogodio je ovo protiv Brazila, a Julio Ceasar je onako fol regaovao. Pa zamislite vi da ste dali izjednačujućoi pogodak protiv Brazila pa koliko bi se vi radovali. Uglavnom, fino smo se predstavili večeras, ali nemojte uzimati ovu utakmicu kao relevantnu.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 feb 2012, 23:17

a jes vala Rahimic povukao kontru :D sad ce njega Pape na desno krilo :P

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 28 feb 2012, 23:17

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:OK, a hajmo sad biti malo realni:

Utakmica je dogovorena sa našim Savezom. Mrzim ovakvu priču i zaista mi nije krivvo, presretatn sam večeras, ali to zaista jeste. Pa Brazilci da su htjeli mogli su nas za doručak pojesti kao što su to uradili kod prvog gola. Naš gol je vrlo brzo pao nakon toga i onako k'o fol tek u sudijskoj nadoknadi pada pobjednički gol Brazilaca.

Pa tu ne treba biti puno pametan i uvidjeti da je ustvari posignut dogovor između dva Saveza gdje se ni mi ni Brazilci ne bi osramotili, isporobali bi sve igrače, a mi bi fino zaradili, jer su Brazilci platili organizaciju ove utakmice. Ustvari nikad nisam vidio bolje suđenje za nas, pa nisam mogao vjerovati, niejdna sudijska greška, zaista odličan sudija.

Pohvalio bi Begovića i onog predatora Spahića, večeras im je pokazao zašto igra u Sevilli i zašto je bio u prošlom timu kola španske Primere. U suštini dobra utakmica, mada je preočito bilo da je sve unaprijed dogovoreno. To se da pročitati iz igre i jednih i drugih kao i iz slavlja kod prvog gola. Iibšević je profulao jedan na jedna situaciju protiv Portugala u Zenici, a pogodio je ovo protiv Brazila, a Julio Ceasar je onako fol regaovao. Pa zamislite vi da ste dali izjednačujućoi pogodak protiv Brazila pa koliko bi se vi radovali. Uglavnom, fino smo se predstavili večeras, ali nemojte uzimati ovu utakmicu kao relevantnu.
slika
YNWA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 feb 2012, 23:18

Iz ovog sporog veznog reda je izvucen maximum, sa Viscom, Stevanovicem, Lulicem, pa i Mujdzom, ce ovo bolje fercerati.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 28 feb 2012, 23:18

nije loše, al mi krivo zbog ovog gola na kraju baš.. imamo mi taj peh uvijek.
sudija fenomenalan, da nam se vako sudi svaku mi bi bolje prolazili..
Brazil me razočarao, primjeti se klasa pojedinaca, al timski ništa, onaj Damiao mrtva klocina..
Što se tiče naših:
Begović-fali mu samopouzdanja, inače vidi se da ima prejake kvalitete, al isto kao i Džeko, nema rutine. Izbija slabo.
Jahić-pomalo zakazao u prvom poluvremenu, u drugom je bolji bio, al mislim da se malo prepao utakmice.
Papac-nesretnik, odigrao strašnu utakmicu, ali imao taj peh da ga sam sebi zabije.
Spahić-iako ga ne gotivim nešto previše, najbolji naš igrač danas. spasio gol u par navrata.
Pandža-definitivno zaslužuje bolji klub od Mechelena.
Rahimić-vidi se da je star, nema brzine, al ima iskustvo koje dosta pomaže našoj repci.
Medunjanin-ne znam kako poče utakmicu, iako mi nije mrzak, danas slab.
Pjanić-on u jednom trenutku utakmice zablista, u drugom mu psuješ sve živo. ne mogu mu halaliti onaj šut iz koraka kad mu je Džeko namjesti.
Misimović-propustio šansu, smršao, bolja kondicija, dobro trči, al treba skinut još bar 5 kila.
Ibišević-definitivno mu godi ovaj prelazak u Sttutgart, dobro je odradio svoj posao večeras, samo onaj traljav šut me nasmija pravo.
Džeko-klasa se primjeti, otreso Luiza par puta, asistirao, al fali mu rutina, fali mu osjećaj za šut, vidi se da ga žabar teroriše.
Maletić-nije nešto puno ni odigrao, ni sastavio se sa loptom puno puta. bi mi ga žao kad ga Alves isfura za dres.
Zahirović-ništa posebno, treba on još puno napredovati.
Ibričić-LETVA.. on zasluzuje poziv isto kao i Elvedin Varupa.
Salihović-nije ni imao puno lopte u nogama, očito u katastrofalnoj formi.

Meni je ovaj meč pokazao da definitivno trebamo par osvježenja u ekipi, maknut Maletića i Ibričića, dovest nekog bržeg, naprimjer Višću.. puno smo jači sa Mujdžom i Lulićem.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 28 feb 2012, 23:19

Joj što ovdje ima likova opsjednutim nekakvim teorijama zavjera. Čuj dogovoreno između saveza, svašta!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 feb 2012, 23:19

A kad ga zabise,komplet klupa od selektora do cistaca kopacki skoci..

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 28 feb 2012, 23:21

"Šta Neymar pjeva poslije utakmice s BiH ? - Gazio me jedan Englez, gazio me jedan Spanac, ali niko k'o Bosanac.." :lol:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 feb 2012, 23:22

tanzla je napisao/la:"Šta Neymar pjeva poslije utakmice s BiH ? - Gazio me jedan Englez, gazio me jedan Spanac, ali niko k'o Bosanac.." :lol:
:lol: :lol: :lol:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 28 feb 2012, 23:22

imal' gdje izjava strašnih Brazilaca ?? :roll: :D

šta kažu sad o Bosni ? :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 28 feb 2012, 23:26

Stvarno mrizm toerije zavjere, ali kad ohladite glave, pogledajte popnovo utakmicu. Volim svoju zmelju, ali zar stvarno mislite da igrači koji igraju u top svjetskim klubovima bi tek tako nas jedva prošli.

Kažem vam treba nekada biti objektivan pa uzeti sve u obzir, pa tako i autogol koji pada početkom sudijske nadokande. Sjetite se da su Brazilci nas pozvalili da igramo sa njima i da su oni paltili organizaciju utakmice.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 28 feb 2012, 23:26

hodža je napisao/la:imal' gdje izjava strašnih Brazilaca ?? :roll: :D

šta kažu sad o Bosni ? :mrgreen:
Brazilski Lance! vodi sa: Hvala Bosna! Autogol potreban za pobjedu.

http://www.lancenet.com.br/" onclick="window.open(this.href);return false;
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 28 feb 2012, 23:27

ma meni je maletić kralj, pričajte šta hoćete, nije nešto uradio u ovoj utakmici, ali pravi brzi bek kao mujdža, ako krene u prodor nema zaustavljanja...

svakako neka nova pojačanja, ibričića možda izbacit i onog nekog alispahića, višću i još kojeg mlađeg ubacit...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 28 feb 2012, 23:28

Nadam se da ce biti dovoljno pameti, pa da ova tekma reprezentaciji (igracima i strucnom stabu) posluzi za rast samopouzdanja, ali i za otklanjanje gresaka. Nesretno smo izgubili, i smatram da nas Brazil nije nadigrao. Nek to bude pobjeda onih koji su vise od 4 puta skuplji, i koji bi od svojih igraca iz liga petice mogli sastaviti deset respektabilnih ekipa! Meni je ovo vise "prizvan poraz" jer smo ga svi zajedno prizvali....trazili smo taj minimalan poraz i evo dobili ga....ako hocemo da udjemo u top 10-15 ekipa, mi moramo protiv svih igrati na pobjedu...I to je ono sto ovoj ekipi fali, a sto se polako gradi...Jer prvi put i selektor i igraci i javnost prizivamo to prvo mjesto u kvalifikacijama!
Nisam ocekivao ovako agresivne Brazilce, jer ovi igraci i nisu neki "presingasi", i mislim da ni nasi igraci to nisu ocekivali jer su vecinom izbijali lopte. Upravo tako su handrili nasu pas igru....Ne bih se slozio da su brazilci povukli rucnu da bi nam kao eto pustili nerijeseno...Da su mogli dali bi oni nama cenera, cinjenica je da nisu mogli...nisu ni znali...Kao sto nismo ni mi....
Begovic potvrdio da je klasa sa linije....cak je i kod prvog gola, po mom misljenju, bio preblizu liniji... Papac i Pandza odlicni, jer ja sam ocekivao beskrajno vozanje ovog dvojca....Jahic klasa, i odlicno odigrao na neprirodnoj poziciji (tome cu pripisati par greski u postavljanju)....O Spahi ne trositi rijeci, veceras jednostavno perfektan....
Rahimic u onim godinama igra vise glavom nego snagom i to jos uvijek odlicno radi...evo i na najvecem nivou.... Medunjanin cini se s pravom u startnoj postavi (i ja sam se zijanio kad sam vidio njega umjesto Seje), jer Sejo za vrijeme provedeno na terenu je pokazao samo kako pogrijesiti... Pjanic vidjelo se umoran, cak u pojedinim trenutcima i bez snage za dodavanje... Miske konacno kao Miske! I to neka update verzija Misketa koji se vraca i radi defanzivu...Da je imao Lulica da kombinuje s njim lijevo...uhhhhhh....
Vedo dosta dobar...gol vise greska Cesara nego majstorija Vede, al gol je gol....jos snage u duelima mu fali... A to je ono cega Dzeko ima na pretek....Dzeko nije imao svoj suterski dan, al je zato opet pokazao ko je majstor duel igre...kako samo zagradi "svoju avliju"....Kako su nasi gubili snagu tako su se sve vise povlacili nazad, sto je i ok, jer da su vise izlazili vani, Neymara i ostale ne bi mogli nasi "lasom pofatat" sto bi rek'o Nikola Nikic!
Kao sto rekoh na pocetku posta....ako se uvidi da nismo odigrali savrseno, da treba naci odgovor na presing protivnika, a da to nije "nabij na Dzeku" taktika, onda aferim momci, aferim Pape!!!!!!!
Sve u svemu "rezultat brisi, igru pisi"!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 feb 2012, 23:32

stara nasa boljka...hebem ti vise i prizivanje srece i takve vadione,da su brazilci imali onakve prilike ko mi bilo bi 5-6:1
elem cudno je to u fudbalu,ali nazalost vazda bilo: "velike ekipe pobjedjuju igrajuci lose i male gube igrajuci dobro",nazalost za odabranih 16 na svjetskim prvenstvima i evropskim mi smo ti mali jos uvjek.

naravno,kao i uvjek odigrali smo extra tekmu,mada bi ja vise volio ako smo vec morali zijaniti da je to bilo 5-6 komada u nasoj mrezi pa da se uhvate za glavu i skontaju gdje grijese,a ne ovako da se dignemo po obicaju i kazemo bili smo bolji od brazila,al nije bilo srece,bice drugi put.

ne treba ti sreca kad zabijes jednu od 2 dzekine prilike ili misketove preko gola ili pjanicevu ili...ko zna koliko jos

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.