Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Devil » 31 avg 2009, 16:11

On je karieru poceo kao stoper i u Vojvodini je vecinom igrao stopera tako da nije ni cudo sto skace kao kengur.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 avg 2009, 16:54

Kuzmanović prešao u Stuttgart za 8 miliona eura. Dobar igrač, prijašnji kluv Fiorentina.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 avg 2009, 17:00

Stuttgart se pravo pojacao za LP. Imaju sad solidan tim. Kuzmanovic prejak igrac!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 avg 2009, 17:39

dzenidm je napisao/la:
Marcos je napisao/la:Kacar stvarno izrasta u odlicnog igraca, moram odmah reci da mi je ekstremno zao sto je ostao u Herti. :(
ja mislim da ce on ako nastavi da igra vrlo lahko mogao u decembru napustiti hertu
Ovamo sa njim ;)
Veoma zahvalan igrac, univerzalac, pogadja iz svih situacija, sa onom visinom odraz ko u Riedle-a (sjeca li se ko njega), glavom ubojit.
U svakom slucaju njemu se smjesi velika karijera, ja bih ga volio vidjeti u Bayernu :?
...mozda zimus kad "staroj dami 2" ponestane para.
Vom Jäger zum Gejagten

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 31 avg 2009, 21:52

Joooj geronimo, pa jel dosta više....možetel ikako cijelu BL kupiti pa da se ne igra nikako :D ili još bolje, da vam igra jedno 25 igrača? Čim se čuje da je neko sastavio 2 dobre utakmice odmah ga u Bayern, yebo ostale :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 31 avg 2009, 22:01

geronimo je napisao/la:
dzenidm je napisao/la:
Marcos je napisao/la:Kacar stvarno izrasta u odlicnog igraca, moram odmah reci da mi je ekstremno zao sto je ostao u Herti. :(
ja mislim da ce on ako nastavi da igra vrlo lahko mogao u decembru napustiti hertu
Ovamo sa njim ;)
Veoma zahvalan igrac, univerzalac, pogadja iz svih situacija, sa onom visinom odraz ko u Riedle-a (sjeca li se ko njega), glavom ubojit.
U svakom slucaju njemu se smjesi velika karijera, ja bih ga volio vidjeti u Bayernu :?
...mozda zimus kad "staroj dami 2" ponestane para.
Sjecam se ja malo Karl-Heinz Riedle-a..u Borussiji igro kad su osvojili LP,,i za nas je 2 sezone igro :)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 31 avg 2009, 22:03

ridl je za husrefa musemića bio pečenjak centarfor

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 sep 2009, 01:17

NoName je napisao/la:Joooj geronimo, pa jel dosta više....možetel ikako cijelu BL kupiti pa da se ne igra nikako :D ili još bolje, da vam igra jedno 25 igrača? Čim se čuje da je neko sastavio 2 dobre utakmice odmah ga u Bayern, yebo ostale :mrgreen:

Dobar, dobar :D
Kao prvo uvijek sam volio allrounder igrace (Hasaneeeee :P ), ovog Gojka sam vec prije zapazio, sad je postao jos bolji jos u ovakvoj ekipi i stvarno ne znam sta on ima vise tamo raditi.
Kao drugo, nedavno si naveo da ce i u narednom periodu Ligu prvaka izmedju sebe rjesavati engleski i spanski klubovi. Pa da ne bi bilo tako, daj nesto ciniti, kupiti jos par extra igraca (u sta ubrajam i doticnog) i pruziti tim fudbalskim silama otpor, jer Bayern mora pripadati samom vrhu Evropskog fudbala. Utakmice i izdanja kao sto su bila na camp nou se ne smiju ponoviti.
A za Bundesligu se ne brini, vidis da se i drugi pojacavaju, neki ne daju igrace Bayernu (Neuer), drugi opet odu negdje drugo (Diego), treci pronadju bolje igrace ili imaju bolji scouting (HSV i Elia).
Meni je isto kao i tebi drago da Bundesliga bude zanimljiva i nepredvidljiva, sto u stvari i jeste...jer ona od toga zivi. Budimo realni, pravi kvalitet je negdje drugo.

Evo dva interesantna sastava Bundeslige napravljena od citalaca Sport Bilda (ukupno glasalo gotovo 150 hiljada).
Jedan sastav je ekipa sastavljena od njemackih reprezentativaca a drugi od internacionalaca koji su igrali u periodu od 1988 (kada je Magazin osnovan) do danasnjih dana...

Prvo ekipa "domacih"
______________Kahn______________
Lahm__Augenthaler__Kohler__Brehme
______Sammer_______Matthäus____
_____Effenberg_______Scholl_______
_______Kirsten_______Völler_______

Dreamteam "stranaca"

_______Jean-Marie Pfaff_______
Dede_Lucio_Julio Cesar_Lizarazu
_________Carlos Dunga________
_________Ze Roberto__________
______Diego______Ribery______
_____Chapuisat______Elber_____
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2009, 16:27

Vrijeme prijelaznog roka, što se njemačke nogometne Bundeslige tiče, je isteklo. Unatoč svjetskoj krizi 18 klubova nikada prije nije bilo toliko rastrošno kao ove godine...

Dosadašnji rekord u potrošnji novca na pojačanja datirao je iz sezone 2007/08, a iznosio je 203.71 milijuna eura. Ovogodišnjih 226 milijuna predstavlja novu rekordnu rastrošnost, u kojoj prednjači minhenski Bayern.

Top 3 najskupljih pojačanja pripada Bayernu. Za 11 milijuna eura u bavarski klub pristigao je Ukrajinac Anatolij Timoščuk, za 24 Nizozemac Arjen Robben, dok je rekorder prijelaznog roka njemački reprezentativni napada Mario Gomez. On je iz Stuttgarta u Bayern došao u transferu vrijednom 30 milijuna eura.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 01 sep 2009, 20:32

Sad za sad Gomez i nemam bas neki stav o njemu, nije kao iz prosle sezone, ali ko jest?
Dosta dobra pojacanja je Bayern doveo, kao i inace, mada za moj neki pojam Olic i nije igrac za Bayern al vid cemo.
Al je Bayern fakat u prosloj utakmici izgledao poprilicno jako a Wolfsburg se nekako psihicki preopteretio, bolje su izgledali nego u pretplosloj utakmici ali ni blizu proslosezonskog ritma, valjda im je nastup LP udara u glavu i nemaju neku poprilicno veliku klupu, po mom imat ce problema velikih ovu sezonu, kostur ekipe je ostao, ali nisu prosle sezone igrali ovoliko utakmica kao sto ce ove.
Schalke iznenadjujuce lose :(, HSV sad za sada foora jako dobro.
Hoff je i previse platio Joe-a mogli su dva jako dobra igraca na njegovo mjesto uzeti za onaj novac.
Kako god Bayern, kao i uvijek, po meni ima najvecu mogucnost osvajanja ove sezone.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 06 sep 2009, 12:40

Ma Herta se raspa ove sezone nije čudo što ako išta vrijedi igrač hoće da ode iz kluba.
Please

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2009, 23:39

Robben najbolji u 4 kolu, očekivano :mrgreen:

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 07 sep 2009, 10:01

Rz88 je napisao/la:Robben najbolji u 4 kolu, očekivano :mrgreen:
ako se nepovredi sam,ili nekoj utakmici na zagrijavanju bice najbolji igrac sezone u to nema sumnje,a Ribery je mogao da bude glava al sada je Robben nije dzaba dosao iz takvog velikog kluba,ovo je Bayernu osvjezenje i oni su prezadovljni sto su doveli igraca iz Real Madrida,jest da je bio 12 igrac ,sjajan nema sta,al povreda naj veca bojka za Bayern treba da bude

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 sep 2009, 15:19

Evo nakon reprezentativne pauze vracamo se nasoj svakodnevnici zvana Bundesliga, vidm da na ovoj temi nije puno pisano dok je trajala pauza, ali sada je doslo vrijeme da se baziramo na 5. kolo Bundeslige koje se igra ovog vikenda.
A sastaju se sljedece ekipe, gdje imamo tri derbija, ili po trenutnom plasmanu na tabeli ili po tradiciji.

Wolfsburg - Leverkusen - Leverkusen je pokazao da se nalazi u odlicnoj formi, no Wolfsburg mora izaci iz igracke i rezultatske krize, mislim da nas na Volkswagen areni ocekuje zanimljiv susret.

Dortmund - Bayern - puni Westfallen, protivnici koji se mrze, mislim ne treba ovdje nista puno pricati

Hoffenheim - Bochum - jedan od duela koji je nezanimljiv u ovom kolu, ako svi igraci budu na svom nivou sto se ekipe Hoffenheima tice

Freiburg - Eintracht - Freiburg je proslo kolo iznenadio protiv Schalkea, ali i Eintracht ove sezone ima odlican start, mislim da bi ovo mogla biti zanimljiva utakmice za neutralne posmatrace, jer obje ekipe igraju ofenzivno

Mainz - Hertha - a sve oni koji to dosad nisu uradili vrijedi pogledati jednu utakmicu Mainza pa ce zanti o cemu pricam, jednostavno ekipa koja igra za gol vise, koja svoje nedostatke nadoknadjuje borbenoscu i zeljom za pobjedom, i uz to ima odlicne navijace. A za Herthu nemam komentara.

Nuernberg - Gladbach - bit ce ovo utakmica gdje ce vise takticke zamisli dolaziti do izrazaja nego sama igra na terenu, za ovu utakmicu bi najbolje bilo kad bi pao gol u prvih 10 minuta, jer obje ekipe znaju igrati disciplinovano.

Hamburg - Stuttgart - derbi 5. kola Bundeslige, na jednoj strani Hleb, Hitzelsperger, Khedira, Pogrebnyak i drustvo, a na drugoj Ze Roberto, Elia, Trochowski i Petric. Mislim da ce ovo biti odlicna utakmica jer i Stuttgart i HSV igraju ofenzivno i imaju igrace za to.

Bremen - Hannover - za mene kandidat borj 1 za ispadanje nema sta traziti u Bremenu, ovo ce biti utakmica koja se se igrati u jednom smjeru.

Koeln - Schalke - ako Schalke bude odigrao pametno uspjet ce pobjediti utakmicu, jer se u Koelnu sve vrti oko Podolskog, a nije vazno kako igraju.

Evo informacija koju sam tek sada saznao je da su dva igraca HSV-a (u pm) na svojim reprezentativnim duelima zaradili teske povrede (popucali ligamenti), a radi se o Guererru i Benjaminu i stvarno nemamo srece kad su povrede u pitanju. HSV je odmah pokrenuo postupak kod FIFA-e da klubovi nisu duzni svoje igrace slati na okupljanje ako oni nemaju sanse za neki veliki plasman (mislim na kvalifikaciju ili baraz) ili da svazi placaju neku vrstu nadoknade klubovima, u zavisnosti od povreda. Na stranu HSV-a su stali Barcelona i Bayern, vidjecemo hoce li biti jos neki klub.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 sep 2009, 19:10

@amerosm-drug nikako da se zadrze dobre vijesti kod nas. Cim smo poceli igrati dobro,pocele evo ozlijede. I jos guerero,koji je igra sve bolje i bolje. Ma dobit cemo stutgart 100%,imamo Berga,od njega ocekujem vise nego od petrica. Od ostalih utakmica mislim da ce vukovi razvaliti leverkusen...
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 sep 2009, 23:27

majestic24 je napisao/la:@amerosm-drug nikako da se zadrze dobre vijesti kod nas. Cim smo poceli igrati dobro,pocele evo ozlijede. I jos guerero,koji je igra sve bolje i bolje. Ma dobit cemo stutgart 100%,imamo Berga,od njega ocekujem vise nego od petrica. Od ostalih utakmica mislim da ce vukovi razvaliti leverkusen...
I ja mislim da mozemo dobiti Stuttgart, zao mi je malo Guerrera koji je kako ti kazes bio u sve boljoj formi, i nadam se da do kraja prvenstva vise necemo imati tezih ozljeda. Prvo Alex Silva, pa onda Bastian Reinhardt, pa Collin Benjamin (istina njemu je bio uspjeh i da bude na klupi, ali opet svaki igrac je potreban ako zelis uspjesno igrati na tri fronta) i sada Guerrero. No da se ovo desilo prose sezone bio bi me strah jer sada u napadu pored Petrica imamo i Berga i mladog Touruna, a po potrebi mogu i Pitroipa i Elia igrati napadaca, jer Jansen i Trochowski mogu igrati na poziciji Elie-e, a desno moze igrati Castelen. Jednostavno se ove godine vidi velika sirina i veliki kvalitet koji posjeduje klupa i to pored kvalitetnog prvog tima, jedino Bayern jos ima ovako jak sastav. Ali ako nasa uprava bude htjela mogu dovesti do kraja sezone jos jednog napadaca da budu siugrni (znam da je prijelazni rok zavrsen ali se mogu dovoditi slobodni igraci) i tu je prvi reprezentativac Poljske Ebi Smolarek, koji bi sigurno pristao da igra do kraja godine, i ako bi vecinom sjedio na klupi, no vidjecemo u nardenim danima i sedmicama za sta ce se odluciti Brunoa Labbadia na celu s Berndom Hoffmannom.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 10 sep 2009, 23:33

@amerosm

Onaj Elia je bolestan igrac..uz Jovetica i Riberya mi ima najbolju tehniku..i juce Skotima dade go..kad se samo sjetim onih poteza protiv Wolfsburga..ako ovako nastavi prodajete ga za najmanje 20 miliona ;)

I de mi reci sta je s Ben Hatirom i onim Nigerijcem Christanusom(valjda se tako pise)..znam da su extra talenti bili,,pogotovo Nigerijac :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 sep 2009, 23:42

Phill Jackson je napisao/la:@amerosm

Onaj Elia je bolestan igrac..uz Jovetica i Riberya mi ima najbolju tehniku..i juce Skotima dade go..kad se samo sjetim onih poteza protiv Wolfsburga..ako ovako nastavi prodajete ga za najmanje 20 miliona ;)

I de mi reci sta je s Ben Hatirom i onim Nigerijcem Christanusom(valjda se tako pise)..znam da su extra talenti bili,,pogotovo Nigerijac :?
Ben-Hatira je otisao na posudbu u Duisburg jer vise nije htio igrati za Hamburg, ali on meni nije nista posebno, a Christantus je na posudbi u Karlsruhe-u i vraca se naredno ljeto kao i Chupo-Moting koji je otisao na posudbu u Nuernberg. Mislim da su ova posljednja dva posudjena iz tog razloga sto Elia, Pitroipa i Castelen po potrebi mogu igrati napadace, ali niko nije znao sta ce se Guerreru dogoditi, a tu su jos bili Berg i Petric i logicno je da su posudjeni. Ben-Hatira je treneru postavio ulov da igra u prvoj postavi ili da ga posude, ali uz opciju da ga Duisburg moze kupiti, momak misli da je bolji od Castelena, Trochowskog, Jansena i Elia, ovo navodim igrace koji mogu igrati tu poziciju.

A sto se tice Elie-e stvarno sam zahvalan ljudima u upravi HSV-a sto su me usrecili i doveli takvog odlicnog igraca, i to za iste pare koje je Bremen platio Marinu, koji dokazuje iz utkamice u utakmicu da je Bremen napravio veliku gresku. Elia je jucer nakon utakmice izajvio da se nalazi tek na 60 % svojih mogucnosti, a ja se pitam sta ce onda biti kad bude na 100 % svojih mogucnosti.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 10 sep 2009, 23:53

amerosm je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:@amerosm

Ben-Hatira je otisao na posudbu u Duisburg jer vise nije htio igrati za Hamburg, ali on meni nije nista posebno, a Christantus je na posudbi u Karlsruhe-u i vraca se naredno ljeto kao i Chupo-Moting koji je otisao na posudbu u Nuernberg. Mislim da su ova posljednja dva posudjena iz tog razloga sto Elia, Pitroipa i Castelen po potrebi mogu igrati napadace, ali niko nije znao sta ce se Guerreru dogoditi, a tu su jos bili Berg i Petric i logicno je da su posudjeni. Ben-Hatira je treneru postavio ulov da igra u prvoj postavi ili da ga posude, ali uz opciju da ga Duisburg moze kupiti, momak misli da je bolji od Castelena, Trochowskog, Jansena i Elia, ovo navodim igrace koji mogu igrati tu poziciju.

A sto se tice Elie-e stvarno sam zahvalan ljudima u upravi HSV-a sto su me usrecili i doveli takvog odlicnog igraca, i to za iste pare koje je Bremen platio Marinu, koji dokazuje iz utkamice u utakmicu da je Bremen napravio veliku gresku. Elia je jucer nakon utakmice izajvio da se nalazi tek na 60 % svojih mogucnosti, a ja se pitam sta ce onda biti kad bude na 100 % svojih mogucnosti.
e hvala ti za info..sta bi dao da mi imamo takvo krilo :( :( :( ..valjda jos pratite i Zahirovica..bas je peh momak,,prvo mu vizu nisu dali,,pa se onda povrijedio i cjelu polusezonu ce propustit zbog operacije

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 11 sep 2009, 07:58

Evo pise po njemackim web.stranicama,da ce u subotu Edin Dzeko da sjedi na klupi,jer Veh nije zadovoljan sa njegovim ucinkom i da ce napadu biti tandem Martins,Grafite,,,ebo ga ,da je Magath ostao bili bi oni prvaci opet ,a dzeko bi zabio 30 komada

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Sensei i 8 gostiju.