Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

HectorLopez
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la HectorLopez » 29 feb 2012, 19:07

nedim1993 je napisao/la:zbog te naše politike postali smo doo a ne FC. šta smo to mi da ne možemo dat za igrača 18 m. ma bjež

a dobre vijesti su što TV izgleda počinje večeras znači spreman je za liverpool, a santos bi se mogao vratiti za 2 sedmice.
Klubovi danas i jesu d.d. to je prirodan tok, sve ima svoju evoluciju i to se ne moze sprijeciti sve stvari se mijenjaju pa tako i fudbal, svidjalo se to nekome ili ne. Arsenal je firma a cilj firme je profit, dati male pare a ne osvojiti trofej pored finansijski tri puta mocnije konkurencije nije neuspjeh a dati velike pare a ocekivati trofej je kockanje a svi znamo kako kockari prolaze. Liverpool je dao mnogo novca a polucili su neuspjeh (realno, osvajanje Carling kupa je uspjeh ali ako si u ligi medju prve 4 ekipe, ovako je to neka utjeha i prekida tog nekog niza neosvajanja). Chelsea je dao 50 miliona funti za jednog igraca, a plus jos novih igraca i trenera je doveo za jos i vise od 50 pa su na tabeli isti kao mi a oni su ucinili ono sto vi ovdje trazite, a to je ulaganje i velika pojacanja. Trosenje velikih suma novca nije garancija uspjeha i kao takvog ga izjednacavamo sa kockanjem, tako da se moramo okrenuti alternativama.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 feb 2012, 19:10

HectorLopez je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:zbog te naše politike postali smo doo a ne FC. šta smo to mi da ne možemo dat za igrača 18 m. ma bjež

a dobre vijesti su što TV izgleda počinje večeras znači spreman je za liverpool, a santos bi se mogao vratiti za 2 sedmice.
Klubovi danas i jesu d.d. to je prirodan tok, sve ima svoju evoluciju i to se ne moze sprijeciti sve stvari se mijenjaju pa tako i fudbal, svidjalo se to nekome ili ne. Arsenal je firma a cilj firme je profit, dati male pare a ne osvojiti trofej pored finansijski tri puta mocnije konkurencije nije neuspjeh a dati velike pare a ocekivati trofej je kockanje a svi znamo kako kockari prolaze. Liverpool je dao mnogo novca a polucili su neuspjeh (realno, osvajanje Carling kupa je uspjeh ali ako si u ligi medju prve 4 ekipe, ovako je to neka utjeha i prekida tog nekog niza neosvajanja). Chelsea je dao 50 miliona funti za jednog igraca, a plus jos novih igraca i trenera je doveo za jos i vise od 50 pa su na tabeli isti kao mi a oni su ucinili ono sto vi ovdje trazite, a to je ulaganje i velika pojacanja. Trosenje velikih suma novca nije garancija uspjeha i kao takvog ga izjednacavamo sa kockanjem, tako da se moramo okrenuti alternativama.
jesi ti špijun onog gazidisa il kroenkea?
jel ti navijaš za arsenal i njegove pare?
moram malo izmijenit post yebga
stvarno ovakav post jednog navijača nema smisla. zbog te tvoje politike koja ti se sviđa zadnjih pola decenije Arsenal je **** od kluba, mi se navijači pušimo dok ona **** u upravi trpaju enormne novce u dzepove. Fudbal je da se gleda i da se uziva u njemu, da se dizu yebeni pehari. Boga pitaj koliko dugo poslujemo u plusu i sad ti dođeš ovde objašanjavaš da mi ne smijemo dat toliko novac, da je bitnije profitirati.

Treba tebe preporučit upravi stvarno :mrgreen:
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 29 feb 2012, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 feb 2012, 19:13

Hector nije daleko od istine. Pa ako cemo realno Lukas i vrjedi oko 10milki, a Hazard oko 20, mozda 25 milki (iako sam misljenja da je to previse). Ljudi danas gledaju kao da je 10m€ malo :roll:, smiju se kad se spominje tolika suma novca za igraca, koji igra u prosjecnom Bundesligaskom klubu. :geek:

HectorLopez
Kontakt:

Post Postao/la HectorLopez » 29 feb 2012, 19:17

Te pare koje bi ti sad trosio ce nam pomoci da u buducnosti kad budemo oslobodjeni duga, kupujemo igrace koje je sad nemoguce kupiti i sto je jos vaznije da damo platu igracima kakvu im daju u drugim big spending klubovima i da naravno da volim te pare.

Pa upravo zato sto se fudbal gleda zbog uzivanja fudbal je takakv kakva je danas? Ljudska potreba za uzivanjem je i dovela do toga da svi zele da uzivaju a uzivace ako pobjede a da pobjede da ce velike pare i tako imas situaciju ovakvku kakva je. Prije 60 godina bi Liverpool ili United platili igraca zvijezdu 1000 funti sto je ekvivalent danasnjih 30 miliona funti. Fudbal je u principu isti kao prije (osim sto je sad 100 puta kvalitetniji cilj je isti) samo je vise eksponiran pa tako danas ja, ti i milijardu kineza i indijaca mozemo da uzivamo u premiershipu pa otud i ove cifre. i igra se za uzivanje kao i prije, uzivace onaj ko najvise plati, mi najvise platiti ne mozemo mi mozemo platiti puno ali ne najvise a platiti puno nije dovoljno i riskantno je.
Zadnja izmjena: HectorLopez, dana/u 29 feb 2012, 19:25, ukupno mijenjano 2 puta.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 feb 2012, 19:18

raul-zakon je napisao/la:15 za Hazarda? 10 za Podolskog? :lol: :lol: :lol: Pa ne govoriš o Zebi i Adiloviću, pobogu... ;) :lol:
Vala baš. Ali ja mislim da će cijena Podolskog bit baš negdje oko tih 10 milijuna, ipak će mu bit zadnja godina ugovora, a oni su ga doveli za 5. Duplu zaradu imaju.

A Hazarda je nerealno očekivat ispod 20 miliona. Funti, ne eura.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 29 feb 2012, 19:37

http://yfrog.com/0ggmtz" onclick="window.open(this.href);return false; kakva golcina Lansburya
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 feb 2012, 19:47

Dođel vam BioHazard za 20m, trebate se šutat nogom u gu'zicu i govorit Elhamdulilah
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 feb 2012, 19:58

raul-zakon je napisao/la:15 za Hazarda? 10 za Podolskog? :lol: :lol: :lol: Pa ne govoriš o Zebi i Adiloviću, pobogu... ;) :lol:
hahaha upravo to, zeba i adil su za ovu dvojicu izmislila fudbal :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 feb 2012, 20:02

Faraon iz Visokog je napisao/la:http://yfrog.com/0ggmtz kakva golcina Lansburya
Ko Pires iz najboljih doba :lol: :lol: Ovaj momak definitivno zasluzuje da igra u prvom timu slijedece godine(mislim onih 25 igraca ne 11)..
Ne vjerujem da ce Hazard doci za 15-20, ali i Gervinho je placen 12, a nije mnogo losiji od spomenutog,jest da je ovaj tek u 21. godini, i da je veliki talent.. Mada sumnjam da ce uopce doci, mogu oni pricati sta hoce, ja ocekujem transfere tek ako neko ode(i to neko bitniji ove manje i ne racunam) te jos neki mladic da bude tu za buducnost, a nikad nece dobiti sansu.,
Celik!3,2,2.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 feb 2012, 20:02

misljenja sam da bi puno vise dobili sa gotzeom nego hazardom, al cisto sumnjam da ce ga dortmund pustit, jer ljudi stvaraju ekipu za buducnost, oni su dosli na vrh, i imaju namjeru da tu ostanu za razliku od lilla koji nakon osvojene titule hoce haman da proda sve sto je vrijedno, a ako uzmemo u obzir historiju transfera arsenala u zadnjih par godina, veca je sansa da dodje hazard, jer znamo koliko AW voli kupovati u francuskoj

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 29 feb 2012, 20:11

cala je napisao/la:misljenja sam da bi puno vise dobili sa gotzeom nego hazardom, al cisto sumnjam da ce ga dortmund pustit, jer ljudi stvaraju ekipu za buducnost, oni su dosli na vrh, i imaju namjeru da tu ostanu za razliku od lilla koji nakon osvojene titule hoce haman da proda sve sto je vrijedno, a ako uzmemo u obzir historiju transfera arsenala u zadnjih par godina, veca je sansa da dodje hazard, jer znamo koliko AW voli kupovati u francuskoj
+1
Goetze je mnogo kreativniji,a nista(drasticno)manje prodorniji i sporiji... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

UK_Gee
Kontakt:

Post Postao/la UK_Gee » 29 feb 2012, 20:38

Nadam se da je i AW napokon shvatio kako mora mijenjat' politiku što se tiče transfera u Arsenalu. Naime, kako čitam u medijima u proteklih nekoliko dana očekuje se da od naredne sezone u dresu Gunnersa gledamo BuLi zvijezde Podolskog i Götzea, te najboljeg strijelca Ligue 1 napadača Oliviera Girouda.

- Ovo je muzika za moje uši i nadam kako će se ovi transferi i ostvarit'.
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.

IN DELUSION WE TRUST.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 29 feb 2012, 21:37

Arshavin strijelac i asitstent,Ox strijelac,Lansbury,Cambell strijelac
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 29 feb 2012, 21:43

Kakav gol Landsburija :shock:
Nego kakav je konačan rezultat te utakmice?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 feb 2012, 21:48

Henderson je napisao/la: Kakav gol Landsburija :shock:
Nego kakav je konačan rezultat te utakmice?
4-0 za Englesku,dva puta Lansbury,Caulker i Ox iz penala..

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 feb 2012, 22:01

Lijepo, lijepo. Arsenalovci preuzeli mladu repku.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 feb 2012, 22:42

cala je napisao/la:misljenja sam da bi puno vise dobili sa gotzeom nego hazardom, al cisto sumnjam da ce ga dortmund pustit, jer ljudi stvaraju ekipu za buducnost, oni su dosli na vrh, i imaju namjeru da tu ostanu za razliku od lilla koji nakon osvojene titule hoce haman da proda sve sto je vrijedno, a ako uzmemo u obzir historiju transfera arsenala u zadnjih par godina, veca je sansa da dodje hazard, jer znamo koliko AW voli kupovati u francuskoj
Prvo podvučeno :arrow: slažem se.
Drugo podvučeno :arrow: voli AWAW kupovati i iz Dortmunda, nije da nije. :mrgreen: Rosicky, Lehman, Eisfeld. :D

@AGB
Ovaj momak definitivno zasluzuje da igra u prvom timu slijedece godine(mislim onih 25 igraca ne 11)..
Odavno sam ovo rek'o i apsolutno se slažem. On ima potencijala i pored svega Englez je, a takvih nama (meni) treba. 8-) Kako mi je prijatelj ,navijač WH Uniteda, rekao Lansbury igra odlično za njih. Nadam se da je to korak naprijed za njega.

Što se tiče Lukasa, tu se slažem sa @boscom. Neće on biti skuplji od kak'ih 10 mio. funti ,a i to je previše, budući da mu ističe ugovor (od kraja ove sezone imaće još godinu dana).

Nego, kad smo kod napadača, ne zaboravimo da je po medijima kružila priča, da smo potpisali i M.Suareza za 7 mio funti. Po meni su ova oba transfera moguća, a i dobra po Arsenal.

Što se tiče Hazarda ili Gotzea, mislim da će se tu tražiti pare iz prodaje Diabya,Denilsona, Arshavina, Chamakha, Bendtnera itd.,itd.,itd. + možda eventualni kusur, ako šta ostane od kupovine Podolskog i Suareza, te produživanja ugovora Walcottu, Djourou ( :mrgreen: ) i RVP-u.

Campbell dao gol. 8-)

Naša za sada jedina garantovana pojačanja za sledeću sezonu (neki bi to nazvali prinovama):
1.Campbell (/Bendtner?)
2.Miyaichi (/Benayoun?)
3.Lansbury (/Denilson?)
4.moguće Bartley (/Squillaci?)
(Frimponga ne brojim)
;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 feb 2012, 22:44

Ja sam cuo da se suska o cijeni od nekih 17-20 miliona eura za Lukasa.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 29 feb 2012, 23:58

pocetnu cijenu diktira vrijednost igraca i duzina ugovora, ukoliko je igracu ostala 1/4 ugovora (dakle jedna godina kao kod Lukasa) od njegove vrijednosti koja je 20M, Arsenal nudi minimalno 5, jer je to ekivalentno 25% (1/4)

Lansburyu inace treba pruziti priliku, taman Diaby ide na kraju sezone tako da ce doci na svoje nadam se :D

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 01 mar 2012, 00:08

Znači 100% i Arteta i Robin igraju protiv Liverpoola?

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []