Ne bi trebalo da može (reći da su Francuzi i Španaci bara bara), al' i dalje su bili najbolji u grupi.nihco je napisao/la: ne moze se reci da je relativna tvrdnja da je spanija jaca od francuske, ona turska od ove rumunije i belgija od albanije.
nije karikiranje da je susic imao 30% jaci , i sto je najbitnije, uigran i koherentan tim.
statisticki, susic je, po plasmanu, stasgnirao, prakticno, nazadovali smo cinjenicom da smo, u toku kvalifikacija, odigrali 3-4 utakmice u kojima smo bili potpuno inferiorni, sto je bila cista trenerska greska. nas koncu stagnacija je nazadovanje.
trebalo nam je da se izborimo za pravo da nam, bqar u izboru igracdfkpog kadra, tipovi poput pasalica ne kroje kapu, tgrebalo je da se desi potentna i izbalansirana ekipa i , sto je najvaznije, da nam, volili ga mi ili ne, dodje pravi trener.
30% jači ili slabiji, to je sve napuhavanje, u istom smislu, kao da ja sada omalovažavam Turke ili kažem da je Džeko u Ćirino doba bio prvi strijelac BuLige.
Inferiorni smo bili gdje? Rumunija 1x, Francuska 1x, i? Po drugoj strani, ugled. Ugled nam je narast'o.
Porediš uspjehe u te dvije grupe (Ćiro vs Pape) ,a ne uzimaš u obzir i način, na koji smo došli do tih uspjeha. Ne zaboravi da smo protiv Turaka uzeli samo bod (sami sebe su ukopali), a da smo protiv Rumuna uzeli tri- ovo je takodje primjer relativizacije, o kojoj nas dvojca pričamo. Zato bih ja da se držim dalje od nje.
Od riječi "trebalo" i naprijed ostavljam za neki drugi put, jer mi dobrih 10 godina (a i više) bi trebali da postanemo sve ono što nikad nismo i nekako se navikne živjeti sa tim.