28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

Arnelinho
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Arnelinho » 01 mar 2012, 00:47

nihco je napisao/la: ne moze se reci da je relativna tvrdnja da je spanija jaca od francuske, ona turska od ove rumunije i belgija od albanije.
nije karikiranje da je susic imao 30% jaci , i sto je najbitnije, uigran i koherentan tim.
statisticki, susic je, po plasmanu, stasgnirao, prakticno, nazadovali smo cinjenicom da smo, u toku kvalifikacija, odigrali 3-4 utakmice u kojima smo bili potpuno inferiorni, sto je bila cista trenerska greska. nas koncu stagnacija je nazadovanje.
trebalo nam je da se izborimo za pravo da nam, bqar u izboru igracdfkpog kadra, tipovi poput pasalica ne kroje kapu, tgrebalo je da se desi potentna i izbalansirana ekipa i , sto je najvaznije, da nam, volili ga mi ili ne, dodje pravi trener.
Ne bi trebalo da može (reći da su Francuzi i Španaci bara bara), al' i dalje su bili najbolji u grupi.

30% jači ili slabiji, to je sve napuhavanje, u istom smislu, kao da ja sada omalovažavam Turke ili kažem da je Džeko u Ćirino doba bio prvi strijelac BuLige.

Inferiorni smo bili gdje? Rumunija 1x, Francuska 1x, i? Po drugoj strani, ugled. Ugled nam je narast'o.

Porediš uspjehe u te dvije grupe (Ćiro vs Pape) ,a ne uzimaš u obzir i način, na koji smo došli do tih uspjeha. Ne zaboravi da smo protiv Turaka uzeli samo bod (sami sebe su ukopali), a da smo protiv Rumuna uzeli tri- ovo je takodje primjer relativizacije, o kojoj nas dvojca pričamo. Zato bih ja da se držim dalje od nje.

Od riječi "trebalo" i naprijed ostavljam za neki drugi put, jer mi dobrih 10 godina (a i više) bi trebali da postanemo sve ono što nikad nismo i nekako se navikne živjeti sa tim.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nihco

Post Postao/la nihco » 01 mar 2012, 00:50

AÐ_Official je napisao/la:
Samo cu reci da vrijedi pogledat minutazu cirinih zmajeva i papetovih. Kod Cire su svi bili prvotimci, dok kod Papeta Dzeko, Miske, Pjanic, Jahic, Rahimic, su svi klupa i tesko je bilo sta ocekivat kad ti glavni igraci u napadu i u veznom redu su klupa u svojim klubovima. U tom slucaju druga pozicija i "stagniranje" je sjajno. Da smo mi imali Edina, Misketa, Seju, Zlatana iz proslih kvalifikacija ja se kladim na zivot da bi osvojili prvo mjesto, i to glat. Sta mozes kad i sam Dzeko priznaje da nije on taj pravi kad igra po 10-20 minuta, pa pomisli koliko je opao tek Miske koji ispod dresa krije sise jedne tinejdzerke i bojler jednog starca. pa onda Pjanic koji do ove godine nije bio standardan igrac. Pa Seji povrede tokom proslih kvalifikacija, nedostatak pravog lijevog bocnog(Albanija 1-1), kojeg pored Papca nemamo. Golmana kojeg pola kvalifikacija nismo imali jer je Hasagic bio povrijedjen a hoce da brani. Ti mislis da sitacija nebi drugacija bila da smo imali na lijevoj strani, cijele kvalifikacije, Papca, Salihovica, Lulica, pa onda standardnog Pjanica, Misketa, Dzeku?

Neko spominje raspad saveza i haos u koji je upao Ciro i taj njegov uspjeh u kvalifikacijama...halo, kakve veze to ima sa igrom na terenu? Ja bi radije imao standardne igrace u tom haosu nego kluspke posmatrace u miru kao sto je situacija kod Papeta. Ciro je upao u zlatnu situaciju sto se igrackog kadra tice i njihove minutaze.
nemoj mi bolan halo, kakvi su to folovi ?
evo priznajem misimovic je kod cire bio u daleko boljoj formi, dzeko je bio u boljoj formi ali je danas duplo spremniji i bolji igrac.
a gdje su mujdza, lulic, begovic, medunjanin, papac igraci koje ciro nije imao. pjanic kod cire nije ni igrao sto je dokaz da covjel ima pojma o onome sto radi. on je rekao, pjanic i misimovic ne mogu igrati skupa i to je istina.ciru niko nije nadigrao , oa ni spanija u onoj revijalnoj utakmici.
Sent from my Commodore 64

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 mar 2012, 01:01

Je li se uspjelo saznati sta ovi ''strucnjaci'' zamjeraju Susicu??? A da on ne lozi narod, on ne laze i krade, i ne pravi cirkus od reprezentacije. Nas kad bi Sir Alex Ferguson i Mourinho zajedno vodili nasao bi se neko da to ospori time sto ovi nisu motivatori kao sto je to bio Ciro(mada ovdje pod motivatorima ne spominje se motivatori igraca vec naroda). Uostalom i da Susic ne valja(a valja) treba ga podrzati, a ne kao neki koji navijaju protiv svoje reprezentacije, nije da nemamo dovoljno takvih vec i sami moramo poceti protiv nasih.
Celik!3,2,2.

nihco

Post Postao/la nihco » 01 mar 2012, 01:01

Arnelinho je napisao/la:
nihco je napisao/la: ne moze se reci da je relativna tvrdnja da je spanija jaca od francuske, ona turska od ove rumunije i belgija od albanije.
nije karikiranje da je susic imao 30% jaci , i sto je najbitnije, uigran i koherentan tim.
statisticki, susic je, po plasmanu, stasgnirao, prakticno, nazadovali smo cinjenicom da smo, u toku kvalifikacija, odigrali 3-4 utakmice u kojima smo bili potpuno inferiorni, sto je bila cista trenerska greska. nas koncu stagnacija je nazadovanje.
trebalo nam je da se izborimo za pravo da nam, bqar u izboru igracdfkpog kadra, tipovi poput pasalica ne kroje kapu, tgrebalo je da se desi potentna i izbalansirana ekipa i , sto je najvaznije, da nam, volili ga mi ili ne, dodje pravi trener.
Ne bi trebalo da može (reći da su Francuzi i Španaci bara bara), al' i dalje su bili najbolji u grupi.

30% jači ili slabiji, to je sve napuhavanje, u istom smislu, kao da ja sada omalovažavam Turke ili kažem da je Džeko u Ćirino doba bio prvi strijelac BuLige.

Inferiorni smo bili gdje? Rumunija 1x, Francuska 1x, i? Po drugoj strani, ugled. Ugled nam je narast'o.

Porediš uspjehe u te dvije grupe (Ćiro vs Pape) ,a ne uzimaš u obzir i način, na koji smo došli do tih uspjeha. Ne zaboravi da smo protiv Turaka uzeli samo bod (sami sebe su ukopali), a da smo protiv Rumuna uzeli tri- ovo je takodje primjer relativizacije, o kojoj nas dvojca pričamo. Zato bih ja da se držim dalje od nje.

Od riječi "trebalo" i naprijed ostavljam za neki drugi put, jer mi dobrih 10 godina (a i više) bi trebali da postanemo sve ono što nikad nismo i nekako se navikne živjeti sa tim.
nisam najsigurniji da sam shvatio sve sto si zelio reci, a i kasno je.......
sto se tice inferiornosti , dodaj portugal .
nema potrebe da idemo u filozofske rasprave, mislim da niko , iz relevantnog fudbalskog svijeta, nema dileme po pitanju poredjenja susica i cire . to su, bar po mom miasljenju, pokazale i igre reprezentacije, ali da ne idemo u off topic . licno nemam nista pr4otiv zsusicda , do debakla u rumuniji je imao p[unu podrsku , sto se moze vidjeti i u mojim postovima. problem je sto ne vidim da ovako imamo da se plasiramo.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 01 mar 2012, 01:05

AllGunsBlazing je napisao/la:Je li se uspjelo saznati sta ovi ''strucnjaci'' zamjeraju Susicu??? A da on ne lozi narod, on ne laze i krade, i ne pravi cirkus od reprezentacije. Nas kad bi Sir Alex Ferguson i Mourinho zajedno vodili nasao bi se neko da to ospori time sto ovi nisu motivatori kao sto je to bio Ciro(mada ovdje pod motivatorima ne spominje se motivatori igraca vec naroda). Uostalom i da Susic ne valja(a valja) treba ga podrzati, a ne kao neki koji navijaju protiv svoje reprezentacije, nije da nemamo dovoljno takvih vec i sami moramo poceti protiv nasih.
upitno koliko su ovo navijaci Bosne. I sam vidis sve. Dva dana unistavaju konstruktivnun pricu o reprezentaciji. Nista se ne moze normalno napisati bez da oni pljunu po tome a admini i dalje sute....

p.s. sramota da na sportsport.ba ne mozes nista procitati osim ovima dozvoljena osporavanja ipak sinosnjeg uspjeha. :oops:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 mar 2012, 01:06

trener brazila spomeno 3 igrača BiH i to broj 8 broj 10 i Džeku..eto to je sva suština naša

nihco

Post Postao/la nihco » 01 mar 2012, 01:11

bparena je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Je li se uspjelo saznati sta ovi ''strucnjaci'' zamjeraju Susicu??? A da on ne lozi narod, on ne laze i krade, i ne pravi cirkus od reprezentacije. Nas kad bi Sir Alex Ferguson i Mourinho zajedno vodili nasao bi se neko da to ospori time sto ovi nisu motivatori kao sto je to bio Ciro(mada ovdje pod motivatorima ne spominje se motivatori igraca vec naroda). Uostalom i da Susic ne valja(a valja) treba ga podrzati, a ne kao neki koji navijaju protiv svoje reprezentacije, nije da nemamo dovoljno takvih vec i sami moramo poceti protiv nasih.
upitno koliko su ovo navijaci Bosne. I sam vidis sve. Dva dana unistavaju konstruktivnun pricu o reprezentaciji. Nista se ne moze normalno napisati bez da oni pljunu po tome a admini i dalje sute....

p.s. sramota da na sportsport.ba ne mozes nista procitati osim ovima dozvoljena osporavanja ipak sinosnjeg uspjeha. :oops:
o cemu pricas, ko si ti da ocjenjujes sta je,a sta nije konstruktivna prica? je li te neko vroijedja, provocira?
ne mozes da podneses da ima ljudi koji misle da mozemo i zasluzujemo nesto vece;.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 01 mar 2012, 01:20

JA mislim da je krajnje vrijeme da mi svi ovdje zakljucimo da pojedinci Papeta organski ne podnose. Pa taman on od nas napravio dvostruke Svijetske i trostruke Evropske prvake, ovdje bi se nasao neki pametnjakovic da polemise kako bi to bilo koji normalan trener mogao napraviti. ;) Gotivim Safeta(odma da znate nisam Pitar, nego mrtvi navijac Zelje) zato sto je covjek normalan, zato sto cvrsto stoji na zemlji, zato sto realno vidi gdje nam je mjesto u fudbalu i pokusava da to popravi. Da je napravio gresaka jest-ljudi smo grijesimo. Al kardinalnih po meni nije. Da Portugal nas je nakantao ali pametni moji ako se nesjecate "Cirin" Portugal i "Safetov" Portugal su nebo i zemlja. Ovaj sad je jaci i u prvom Barazu Ronaldo nije igrao, dok je u ovom drugom pogotovo u Portugalo bio ponajbolji ako mene pitate. Pape zna sta radi i izvlaci maksimum od ovoga sto ima. Meni nije nikakav trener onaj sto pola nacije zove djecom (tacnije sine), sto veli ma jeb** cemo im mater pa nas taj drugi tim posteno nakanta, sto pravi cirkus na svakom okupljanju repke. Pa Ciro je od nase reprezentacije napravio karneval. Vise je bilo slikanja, pica, nego igre na terenu. Nego dodite malo pameti i ne gubite vrijeme na ove gluposti. Zenite se ljudi, trazite posao, pravite djecu-radite nesto korisnije a ne ovdje danima naglabati o temi sta je doslo prvo-koka ili jaje!!!! ;) ;) ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 01 mar 2012, 02:14

bparena je napisao/la:

Ma pusti ga, vidis da je spao da prica sam sa sobom, ako mu Aldin ne uleti...Nihade, Nihade
:lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 01 mar 2012, 02:43

nihco je napisao/la:
bparena je napisao/la:

o cemu pricas, ko si ti da ocjenjujes sta je,a sta nije konstruktivna prica? je li te neko vroijedja, provocira?
ne mozes da podneses da ima ljudi koji misle da mozemo i zasluzujemo nesto vece;.
Dva dana pod plastom neke zelje za velicinom pljujes na sve sto vrijedi od selektora do rezultata i ostalog. Konstruktivno bi bilo da prestanes s tim i nadzes bar cep od kopacke da ti je OK. Nista ti nije potaman da Bog sacuva. I tebi i onom utikacu. De ba nasmij se malo i budi sretan sto sa velikim Brazilom nismo dozivjeli fijasko. Oni imaju 15 mil. fudbalera a mi 5x manje stanovnistva. Nista tebi ne valja - na tvom mjestu upito bi se - a valjam li ja ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 01 mar 2012, 02:51

samo vas citam i smijem se Boze dragi ocemo li mi ikad biti necim zadovoljni :roll:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 mar 2012, 03:00

evo jedan zanimljiv rezultat za Papetove kriticare
Njemacka - Francuska 1:2

O. Giroud 21'
F. Malouda 69'
90' Cacau

slabi ovi francuzi pravo :D
ali mozda su protiv nas u odlucujucoj utakmici igrali sa 30% snage ali su sada u prijateljskoj odigrali sa 100%.
ko zna... sve je moguce.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 01 mar 2012, 03:20

Sad sam procitao jednu cudnu izjavu Hrvatskih medija...

Za razliku od Šveđana, koji igraju važne uloge u dobrim i vrhunskim europskim klubovima, naši u svojim dobrim i vrhunskim europskim klubovima ne igraju ili su rezerve osuđene na 15-ak minuta ili tribine (Olić, Mandžukić, Rakitić), ali ovaj put ih ni opjevana atmosfera čateškog ladanja nije inspirirala da u hrvatskom dresu nadoknade neigranje u klubovima.

Bas me nekako podsjeca na nasu reprezentaciju u proslim kvalifikacijama i moze se reci trenutno stanje. Dok su protivnicke ekipe sastavljene od igraca koji su standardni u svojim klubovima nasi momci igraju u vrhunskim klubovima al' po 15-ak minuta i na kraju nista ne moze sprijecit poraz osim cuda.

Al' ipak je selektor Susic tele i sve ostalo jer je on kriv sto momci nisu standardni. Ziva istina, ocam' :roll: :shock:

Buzz
Kontakt:

Post Postao/la Buzz » 01 mar 2012, 07:35

Ljudi šta ste htjeli...pobjedu nad Brazilom.....jedno 3:0 za nas bi vas zadovoljilo ????????? aj ne serite

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 01 mar 2012, 08:25

nick je napisao/la:
visca,stevanovic,cocalic itd +lulic i mujda koji nisu igrali ovu tekmu
i mislis da je to garant uspijeha? da su to igraci za prevagu? momci igraju za u21 i zu im je mjesto...sve u svoje vrijeme
a sto ne bi bili garant uspjeha,sto ih ne bi susic pozvao da igraju da ih isproba a ne ih drzati u u21 i cekati pola kvalifikacionog ciklusa i ne daj Boze ozljede nekoga pa ih gurati u vatru i ako se ne snadju slusati izjave visca flop,stevanovic vaki.naki nemaju pojma ko ih pozva i sl
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 mar 2012, 09:17

Senaid L.F.C je napisao/la:
nick je napisao/la:
visca,stevanovic,cocalic itd +lulic i mujda koji nisu igrali ovu tekmu
i mislis da je to garant uspijeha? da su to igraci za prevagu? momci igraju za u21 i zu im je mjesto...sve u svoje vrijeme
a sto ne bi bili garant uspjeha,sto ih ne bi susic pozvao da igraju da ih isproba a ne ih drzati u u21 i cekati pola kvalifikacionog ciklusa i ne daj Boze ozljede nekoga pa ih gurati u vatru i ako se ne snadju slusati izjave visca flop,stevanovic vaki.naki nemaju pojma ko ih pozva i sl
Pa to im se moze desiti i u fazi ''isprobavanja''.Onda jos gore po njih.Poslije toga i da hoces ne smijes ni pomisliti da ih takve guras u vatru a ulog ogroman.
Uostalom sve normalne drzave jako puno ulazu u mlade,prvenstveno U-21.Kod nas ako odigra par meceva da valja zovi ga u A selekciju i to ''mora''imati minutazu i onda na kraju sagori k'o klip sibice.A U-21 izvisi i prije ispaljenog metka ni ''vamo ni tamo''.Ne ide to tako.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 01 mar 2012, 09:48

Miske zadnjih par godina u odlicnoj formi, nema Magatha da mu stese stomacinu.... :lol:

slika

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 01 mar 2012, 09:51

atmosfera je bila prava svaka cast navijacima BIH-a.steta samo sto se neigraju "prave" tekme negdje u evropi

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 01 mar 2012, 10:45

Edo_77 je napisao/la:Miske zadnjih par godina u odlicnoj formi, nema Magatha da mu stese stomacinu.... :lol:
Pazi pogleda u Alveša :lol:
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 mar 2012, 11:00

odlicna utakmica! uzmemo li u obzir to sto smo igrali protiv peterostrukog svjetskog prvaka ciji su redovi trenutno popunjeni igracima najboljih svjetski klubova, onda moramo biti vise nego zadovoljni.
s obzirom cime je raspolagao(tome je i sam kriv), dobru je postavu sastavio i lijepo ih motivisao(dobro, ne igra se svaki dan protiv brazila). ova utakmica je najbolji pokazatelj da smo konacno dovoljno zreli da odemo na neko veliko takmicenje. jedino ako safet ne uk.aki :mrgreen:
zivo me interesuje kako bi se odvijala utakmica da su igrali lulic i mujdza, nasi najbolji trkaci?
sto se tice safeta, stvarno nemam pojma sta da kazem.
nekada ih postavi poput vrhunskog strucnjaka i kroz nasu igru vidis da je sve razradjeno do u najsitnije detalje(recimo druga tekma protiv francuza, ili tekme protiv b´rusije). ali, u nekim drugim tekmama izgleda poput amatera, poput nekoga ko je pao s neba i dosao da vodi neku ekipu(albanija, rumunija, portugal).
sto se tice portugala, treba reci da je to na momente vrhunska ekipa koja moze pobjediti svakoga, ali istovremeno puna neke nesigurnosti, da ne kazem straha. nasi su ´skinuli gace´ i onda su nas portugalci nakantali. par puta smo ih pritisli i odmah se mogla vidjeti ta nesigurnost i ishitrene reakcije odbrane.
oni su osjetili nas strah i nemoc(tu je kriv trener, bez daljnjeg) i zato je ispalo onako kako je ispalo.

sto se tice misketa, da je bio vrijedan na treninzima i da se malo vise brinuo o svom izgledu, vjerujem da bi usao u historiju kao jedan od najboljih igraca svih vremena.
oni tzv. smrtonosni pasovi i pregled igre ima jos samo xavi iz barcelone i niko vise.
u formi kakvoj jeste, opet je kombinovao sa dzekom, pjanom i ibisevicem da sam se na momenat zapitao u kojim dresovima igra brazil?
ps.
zasto vranjes ne dobija pozive?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.