Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 feb 2012, 23:17

amerosm je napisao/la:Kada bi me neko zamolio u jednoj recenici da opisem utakmicu to bi bilo na sljedeci nacin:

Najaci sastav Francuske reprezentacije (potpomognuta Aogo-m) je u prijateljskoj utakmici savladala kombinaciju A i B sastava Njemacke.

O utakmici cu nesto kasnije dok se slegnu utisci.
dobro, nema potrebe za potcjenjivanjem galskih pijetlova :mrgreen: ljudi su zasluzeno slavili, najprije zahvaljujuci svojoj dobroj igri, a i nekim greskama svaba, po meni najvise problema nijemci imaju zbog neigranja bastiana, kao i bayern gdje je njegov nedostatak skoro pa nenadoknadiv ;) :mrgreen:
i zanimljiv podatak da je Elf bez pobjede protiv Francuske vec 25 godina, dug post Njemaca :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 mar 2012, 00:03

Zasluzena pobjeda FRancuske koji su bili mnogo bolja reprezentacija u drugom poluvremenu, no kod Nijemca nije sve tako crno nakon ovog poraza koji je Löw-u dao odgovore na mnoga nejasna pitanja. Pa krenimo redom:

1. Po meni Wiese ne bi trebao biti medju putnicima za Poljsku i Ukrajinu, jer u ovom sistemu je potreban golman koji zna igrati lopte sto isti nije u stanju i nema kontrole kod ispucavanja pa se zna desiti da igrace stavi pod ogroman pritisak. Da se ja pitam kao zamjene Neueru na EP bi isli Zieler i ter Stegen.

2. Ni Aogo ni Schmelzer nezasluzuju kartu za Poljsku i Ukrajinu. Prvi ima lose postavljanje dok u napadu nista ne uradi korisno, dok Schmelzer ima odlicno postavljanje, ali u fazi napada cesto zna izgubiti loptu i tako protivniku omoguciti kontru. Kao zamjenu za Lahma ja bih izabrao Gorsskreutza, a kao jos jedna rezervna varijanta se namece Boateng koji je u HSV-u u par navrata odigrao odlicno na toj poziciji.

3. Veliko je pitanje koja ce biti dobitna kombinacija na stoperskim pozicijama. I pored povrede za mene je Mertesacker siguran u prvoj postavi, a nakon vecerasnje predstave mislim da je Hummels blizi nego Badstuber da startuje protiv Portugala.

4. Kroos definitivno ne moze igrati na sestici i ti kao zamjenu za Schweinsteigera i Khediru treba forsirati bracu Bender. Nijemci su se olhako rjesili KP Boatenga.

5. Ova je utakmica pokazala koliko Klose znaci za ovu reprezentaciju i da Gomez nije u stanju da se uklopi u ovaj sistem. U slucaju povrede Mire mozda bi trebalo pokusati u vrhu napada sa Podolskim koji bolje od Gomeza otvara prostor igracima veznog reda i tako olaksava veznom redu stvaranje kvalitetnih prilika.

6. I za kraj treba reci da je ovaoj poraz mozda dosao u pravo vrijeme da se euforija malo stisa i da se reprezentacija u miru moze pripremati za EP.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 mar 2012, 02:01

Večeras zaslužen poraz Elfa, t.j. zaslužena pobjeda Francuske. Istina da su nedostajali Schweinsteiger i Lahm, ali bez te dvojice je ne tako davno Elf pobijedio Holandiju s 3-0. Doduše večeras su nedostajali još neki igrači poput Mertesackera, Poldija, ali prije bi se nekako moglo reći da je poraz bio plod loše večeri ekipe koja je izašla na teren. Međutim isto tako Francuzi su dobro zatvorili prilaze golu, ugušili dosta igru Njemačke na sredini terena, dobro su se kretali i zaista u zadnje vrijeme su jedna od reprezentacija koja je protiv Elfa najbolje odigrala i na kraju došla do rezultata. Neki igrači poput Kroosa i Gomeza su pokazali da su u padu forme, jer u boljim danima, puno, puno bolje mogu odigrat, opet nekima sigurno nije mjesto u prvoj postavi, a i pitanje je da li trebaju biti u kadru repke, tu svakako mislim na Aogoa. Neke stvari je Low probao i to je morao učiniti i vjerovatno da je i dobio neke nove utiske. U zadnje vrijeme je njemačka reprezentacija odlično igrala protiv velikih reprezentacija, redala je pobjede, a ovaj poraz je koristan da se isto tako izvuku neke pouke.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 mar 2012, 03:07

Zanimljiv podatak da je "Elf" 1996.godine takodjer u prijateljskoj utakmici na domacem terenu porazen od Francuske rezultatom 1:0, a svi znamo sta se poslije desilo. ;) ;)

[youtube][/youtube]

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 01 mar 2012, 10:07

amerosm je napisao/la:Kada bi me neko zamolio u jednoj recenici da opisem utakmicu to bi bilo na sljedeci nacin:

Najaci sastav Francuske reprezentacije (potpomognuta Aogo-m) je u prijateljskoj utakmici savladala kombinaciju A i B sastava Njemacke.
Budimo realni, Debuchy (sinoć briljirao), Cabaye, Valbuena i Giroud inače nisu starteri, a prvom i zadnjem je ovo bio tek treći nastup (prvi kao startere), tako da nije baš realno napisati "najjači tim Francuske".
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 mar 2012, 12:40

Cuj to, fale im dva igraca (Schweini i Lahm) i odmah je to B ekipa. ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 mar 2012, 12:44

calcio je napisao/la:Cuj to, fale im dva igraca (Schweini i Lahm) i odmah je to B ekipa. ;)
Uz ovu dvojicu dodao bih tu još Neuera, Mertesackera i Gotzea. To je već pola ekipe. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 mar 2012, 12:53

Bertrand je napisao/la: Budimo realni, Debuchy (sinoć briljirao), Cabaye, Valbuena i Giroud inače nisu starteri, a prvom i zadnjem je ovo bio tek treći nastup (prvi kao startere), tako da nije baš realno napisati "najjači tim Francuske".
Budimo realni prvi i zadnji su bili među 3 najbolja igrača sinoć. Da su tu igrali Sagna i Benzema, pitanje je šta bi bilo :?: Ne vjerujem da bi bili bolji od ove dvojice. A Giroud je najbolji strijelac u ligi i njegov tim je vodeći tako da bez obzira što dosad nije igrao opet je on trenutno najbolji napadač kojeg ima Francuska.

Mada ko je igrao i ko je falio nema nikave veze. Znamo kakvu repku ima Njemačka i uz Španiju su glavni favoriti za prvaka Evrope.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 mar 2012, 12:56

Semir bvb je napisao/la:
calcio je napisao/la:Cuj to, fale im dva igraca (Schweini i Lahm) i odmah je to B ekipa. ;)
Uz ovu dvojicu dodao bih tu još Neuera, Mertesackera i Gotzea. To je već pola ekipe. ;)

I Podolskog :D

Mislim da ce ovaj poraz dosta dobro doci...odavno Njemacka nije pretrpila poraz...sad se mogu malo smiriti strasti jer evidentno je da je i par igraca dosta opusteno uslo u mec sinoc.

Bekovi po meni najgori...posebno Aogo.Tu bi definitivno poceo sa Schmelzerom koji je defanzivno dosta bolji od njega a njegove ofanzivne nedostatke je dosta lakse "sakriti" nego Aogo-ove greske u odbrani.

Boateng definitivno nije za beka...u sredini nije los iako je meni ovaj par Hummels/Badstuber sasvim ok(vidjet cemo jos sta ce biti sa Martesackerom).Sinoc je i vezni red dosta zakazao tako da je i defanzivcima bio otezan posao.Naravno sa povratkom Lahma na desnoj strani nece biti problema.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 mar 2012, 12:59

Semir bvb je napisao/la:
Jest ali umjesto njih su igrali igraci tipa Weise, Hummels i Kroos koji imaju mnogo nastupa za reprezentaciju.
Daleko je od B ekipe.
Ali mozemo se igrati rijecima pa nazvati i nas sastav protiv Brazila B ekipom, falili su nam Hasagic, Lulic, Mujdza, Muslimovic... pola ekipe ;)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 01 mar 2012, 13:10

Semir bvb je napisao/la:
Bertrand je napisao/la: Budimo realni, Debuchy (sinoć briljirao), Cabaye, Valbuena i Giroud inače nisu starteri, a prvom i zadnjem je ovo bio tek treći nastup (prvi kao startere), tako da nije baš realno napisati "najjači tim Francuske".
Budimo realni prvi i zadnji su bili među 3 najbolja igrača sinoć. Da su tu igrali Sagna i Benzema, pitanje je šta bi bilo :?: Ne vjerujem da bi bili bolji od ove dvojice. A Giroud je najbolji strijelac u ligi i njegov tim je vodeći tako da bez obzira što dosad nije igrao opet je on trenutno najbolji napadač kojeg ima Francuska.

Mada ko je igrao i ko je falio nema nikave veze. Znamo kakvu repku ima Njemačka i uz Španiju su glavni favoriti za prvaka Evrope.
Pa znam da su bili najbolji, ali oni inače nisu starteri. Benzema će biti starter na EURU, u kakvoj god formi bio Giroud. Debuchy bi vrlo lako mogao ukrasti mjesto Sagni, s obzirom da je u izvanrednoj formi a onaj se tek vraća nakon duže povrede. Uglavnom, nije baš da je Francuska nastupala u svom najjačem sastavu. ;)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 mar 2012, 13:18

adnan24 je napisao/la: I Podolskog :D
Zaboravio sam Poldija kojeg je sinoć mijenjao očajni Schurrle koji je u lošoj formi. Nadam se da će u subotu prikazat bolju igru. :D
calcio je napisao/la: Jest ali umjesto njih su igrali igraci tipa Weise, Hummels i Kroos koji imaju mnogo nastupa za reprezentaciju.
Daleko je od B ekipe.
Daleko od B ekipe ali ipak igrači koji ne igraju tako često kad su svi spremni.

Teško je razlikovati A tim od B tima. Sve su to dobri igrači ali treba ipak pogledat sastave sa mečeva kvalifikacija i sa prošlog SP i onda se lako može reći da se sinoć dosta eksperimentisalo ili bolje reći da se zbog izostanaka moralo mijenjati. Hummels nikad nije igrao desnog štopera a sinoć je to bio slučaj, to je inače Mertesackerova pozicija. Aogo umjesto Lahma, Kroos na 6-ici, samo zato što nema Schweinija. Schurrle mijenjao inače stalnog prvotimca Podolskog a Reus upisao prvi nastup od početka. Dosta toga je bilo neuobičajenog pa zato i onakava neubjedljiva igra.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 mar 2012, 13:52

Ma nevažno A ekipa ili B ekipa Nijemci su sinoć zakazali, nisu imali svoj dan....Ekipa koja isto nije bila u punom sastavu nedavno je pregazila Holanđane, tako da sinoć je to bio splet okolnosti, a i Francuzi su sjajno pročitali igru Elfa i dobro se postavili na terenu. Ono je sinoć bila blijeda slika Elfa, ali zato ne treba utakmicu sad u analizi ni precijenit, jer Njemačka je u zadnje vrijeme imala toliko dobar niz i tako se u dobrim izdanjima prezentovala da jedna ovakva utakmica ne može to sve promijenit, mislim taj dobar utisak. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 02 mar 2012, 22:38

Danas mi je bilo strasno dosadno na poslu pa sam na Sky-u procitao neki povrsan i glup clanak o igracima koji su kandidati za 23 igraca koja ce Löw povesti na EURO,pa sam za sebe napravio svoj neki spisak:

Golmani:Neuer,Wiese i Leno
Odbrana:Lahm,Boateng,Hummels,Mertesacker,Badstuber,Höwedes,Jansen,Schmelzer
Vezni red:Schweini,Kroos,Khedira,L.Bender,Müller,Reus,Özil,Götze,Schürle
Napad:Gomez,Klose i Podolski

Naravno rano je jos govoriti o ovome jer ima tu jos igraca koji konkurisu kao Zieler,ter-Stegen,S.Bender,Grosskreutz,Aogo,Herrmann,Cacau,ali eto ovo bi bio moj izbor.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 mar 2012, 01:12

Toliko o Ballacku o kojem smo ovdje diskutovali.
Ballack glaubt an Intrige von Lahm

Michael Ballack glaubt, dass sein Ende als Kapitän des deutschen Nationalteams im Jahr 2010 auf eine Verschwörung von Philipp Lahm und Joachim Löw zurückgeht.

Sein Nachfolger Lahm habe bei der WM mit Rückendeckung des Bundestrainers gegen ihn intrigiert: "Ich wollte vor Ort sein und als ich abgereist bin, kam am gleichen Tag das Interview von Philipp Lahm", sagte Ballack dem TV-Sender "Sky 90".

Und er erläutert: "Er ist ein intelligenter Junge. In so einer Situation gibt man nicht einfach so ein Interview. Da muss man schon einen Doppelpass mit dem Trainer führen, um sich so weit aus dem Fenster zu lehnen."

Der 35-Jährige vermisst auch in Leverkusen die Wertschätzung, bereits seit seiner Rückkehr-Saison 2010/11 unter dem jetzigen Bayern-Trainer Jupp Heynckes: "Ich glaube, es gab intern Kommunikationsprobleme, wie meine Rolle auszusehen hat. Ich hatte das Gefühl, dass der Trainer mit jüngeren Spielern geplant hat."

Vor dem Wechsel habe ihm Bayer-Sportdirektor Rudi Völler "andere Aufgaben schmackhaft gemacht".

Er sei in dem Glauben gekommen, Leverkusen wolle durch seine Verpflichtung "ganz oben angreifen" - nur die Trainer hätten dies anders gesehen.
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 29670.html

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 15 mar 2012, 21:31

deutschland über alles :D :D
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 mar 2012, 05:17

DiNo_OL je napisao/la:deutschland über alles :D :D
in der welt :mrgreen: :mrgreen:

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 01 apr 2012, 18:30

gruezi je napisao/la:
DiNo_OL je napisao/la:deutschland über alles :D :D
in der welt :mrgreen: :mrgreen:
uvijek bili i bit ce :D :D :D
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2012, 15:36

Kaiser se puca necim jakim, jer izjaviti da Loew ima najbolju reprezentaciju svih vremena je.......

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 23 apr 2012, 15:40

Pa mora malo carsija da se digne na noge ;)
Thomas Müller - Fußballgott

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.