Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Bilal
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Bilal » 24 feb 2012, 23:14

Plivadon je napisao/la: i ja to isto mislim druže, uđem na temu kontam vodi se neka rasprava a on samo copy paste što sam već pročitao :S
Ma dobro, ovde svakako i nemozes ocekivati neku raspravu. Samo za vrijeme utrke, postove tipa:
"Aloooooooooonnnnssssooooo"
"Haaaammmmiiiiiillltoooonn"
"Opet taj Vettel, kako ga mrzim" :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 feb 2012, 23:07

Malo vijesti iz svijeta F1 :mrgreen:

Marussia pala na crash testu, predstavljanje bolida odloženo
Ferrari i Red Bull morali da se vrate na prvobitni test plan
Zetsche: Produžićemo ugovor sa Schumacherom
Vergne ne očekuje da će napraviti neka prijateljstva u F1
Williams: Adam Parr je moj prirodni naslednik
McLaren: 100% smo u trci za šampionat
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

goonertz
Kontakt:

Post Postao/la goonertz » 29 feb 2012, 13:56

Ja sam pročitao da HRT neće pravit novi bolid, već idu s prošlogodišnjim.. Na njihovoj oficijelnoj stranici, je F112 samo prefarbani F111 :?

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 29 feb 2012, 19:52

Bilal je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la: Barcelona, 3. dan testiranja:
1. P. Maldonado (VEN/Williams) - 1:22,391 min, 106 krugova
2. M. Schumacher (NJE/Mercedes) - 1:23,384 min, 127 krugova
3. K. Kobayashi (JAP/Sauber) - 1:23,582 min, 99 krugova
4. J. Button (VBR/McLaren) - 1:23,918 min, 114 krugova
5. J. Vergne (FRA/Toro Rosso) - 1:24,433 min, 78 krugova
6. M. Webber (AUS/Red Bull) - 1:24,771 min, 97 krugova
7. F. Massa (BRA/Ferrari) - 1:24,771 min, 84 kruga
8. P. di Resta (VBR/Force India) - 1:25,646 min, 83 kruga
9. T. Glock (NJE/Marussia) - 1:26,173 min, 108 krugova
10. V. Petrov (RUS/Caterham) - 1:26,448 min, 70 krugova
Vidi Alonso nije usao medju 10 :o :shock: :lol: :lol: :lol: :P

P.S. Ohladi malo sa tim copy/paste. Zar mislis da ima iko da prati F1, a da ovo nije vec procitao barem na 10 drugih mijesta. Nema smisla.
ovo je onaj @Ted Mosby ja mislim,ako nije onda se izvinjavam,treba to ipak provjerit... :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 01 mar 2012, 00:04

Vlak je napisao/la:Čini mi se da je Petrov sada Pirellijev test-vozač.

Interesantno, RB ima proreze na nosu. Tvrde da je za hlađenje cockpita, ostali im ne vjeruju, a Webber kaže da su mu se smrzli prsti zbog ulaska zraka... :mrgreen: Osim toga, RB je nešto lakši od konkurencije.
Nezz da li je ko pisao,mrsko mi citat i ovdje ove textove.Ugl vezano za tezinu samog bolida-renault-ov motor je slabiji od ferrarijevog i mercedosovog za nekih 10-20 KS ,sto znaci da je i manja potrosnja pa ce na pocetku trke red bull biti laksi za 15-20 l (eh sad ako te zanima koliko je to u kg ;) izracunaj sam sebi) :D
Sretno zmajevi!!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 mar 2012, 15:03

Bernie ukida VN Australije i to od 2015.godine dok Ferrari i Red Bull nisu zadovoljni terminima testiranja
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 mar 2012, 00:45

Malo vijesti iz F1 :mrgreen:

Bahrein već uplatio novac za održavanje trke

Red Bull otkrio finalnu verziju bolida pred Melburn
Do prve trke je ostalo još dve nedelje i timovi vrše posljednje pripreme u Barseloni.
Jutros je najveći fokus bio na Red Bullu koji je imao novi aero paket na šasiji koja je korišćena u prethodna dva dana.
Bolid između ostalog ima veliki broj unapređenja uključujući novi izduvni sistem sličan Sauberovom, novo prednje i zadnje krilo. Webber je jutros vozio prve krugove sa novom konfiguracijom, dok je Sebastinan Vettel rekao juče da su naredna dva dana ključna za ekipu iz Milton Keynesa.

Ferrari od agresivnog izduvnog dizajna prelazi na konvencionalni
Pat Fry je izjavio da se kockanje tima sa agresivnim dizajnom i nije baš isplatilo.

Bernie Ecclestone pregovara oko povratka Francuske u F1 kalendar.
Vlada ove zemlje se jako zalaže da staza Paul Ricard 2013. godine postane domaćin timovima Formule 1. Ona bi se smanjivala sa VN Belgije.
RMC Sport navodi da su organizatori VN Francuske zatražili od Eclestonea da im pošalje ugovor u kome nije bila navedena provizija.
Isti izvor je dodao da troškovi trke u Belgiji ispadaju oko 22.5 miliona evra, a tu sumu ni Francuska nije voljna da plati, već bi limit bio oko 15 miliona.
Sa druge strane, VN Evrope se nalazi na samom rubu ispadanja iz kalendara. List El Paris navodi da organizatori još nisu uplatiti proviziju Berniu Ecclestoneu za prošlu trku. List Diario AS navodi da bi uplata za ovogodišnju trku prema vlasniku licence Formule 1 mogla biti izmirena 9. marta, ali kao se navodi vlasti u ovoj pokrajni nisu više baš toliko zainteresovane za F1.
"Formula 1 nije naša najveća briga", izjavio je Alberto Fabra, pokrainski predsednik. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 04 mar 2012, 19:40

MARCELO je napisao/la:
Vlak je napisao/la:Čini mi se da je Petrov sada Pirellijev test-vozač.

Interesantno, RB ima proreze na nosu. Tvrde da je za hlađenje cockpita, ostali im ne vjeruju, a Webber kaže da su mu se smrzli prsti zbog ulaska zraka... :mrgreen: Osim toga, RB je nešto lakši od konkurencije.
Nezz da li je ko pisao,mrsko mi citat i ovdje ove textove.Ugl vezano za tezinu samog bolida-renault-ov motor je slabiji od ferrarijevog i mercedosovog za nekih 10-20 KS ,sto znaci da je i manja potrosnja pa ce na pocetku trke red bull biti laksi za 15-20 l (eh sad ako te zanima koliko je to u kg ;) izracunaj sam sebi) :D

A da, to sam negdje pročitao. Čini mi se da ove sezone timovi imaju dosta različite postavke (dužina, krilca, nos, težina...), što bi moglo biti interesantno. Evo nešto i Konjići muljaju s silenzio stampa, što je opet vjerojatno taktika, jer nešto nisam ubjeđen da su još jednu sezonu u nizu fulali s razvojem.

Nego, što je s prijenosom u BiH? Je li TV1 doista odustala od F1? Ako jeste, onda će jedino ovi s Telemacha profitirati, jer imaju SK Prime, pa im onda vjerojatno neće biti zatamnjen, a mi ostali ćemo se handrit s Laudom i RTL-om.

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 04 mar 2012, 20:26

KIMI rusi sve pred sobom izgleda da imaju dobar bolid...Moglo bi bit pakleno vruce ove sezone

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 04 mar 2012, 20:27

Raikkonen je napisao/la:KIMI rusi sve pred sobom izgleda da imaju dobar bolid...Moglo bi bit pakleno vruce ove sezone
Jako mi je drago radi toga, velika legenda ovoga sporta
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 mar 2012, 14:45

Da budem iskren od Lotusa ne ocekujem bitnu ulogu u ovom prvenstvu.Kimi jeste veliki vozac ali i Schumacher je pa za kvalitet vozaca uslov je dobar bolid.

Ove sezone ne ocekujem neke drasticne izmjene u postavci konstruktora.Naime ocekujem i dalje mocni RBR , Mclaren koji im je sve blize cak sta vise ocekujem da Hamilton i Button uskoce u borbu za tron sa Vetelom.
Mislim da ni u Ferrariju ne znaju sta da ocekuju od novog bolida.Jedno je jasno da posjeduju masinu za volanom koja trazi samo konkurentan bolid , ne najjaci ali dovoljno dobar da se ukljuci u borbu za prvenstvo.
Cisto sumnjan, ovaj Ferrari u odnosu na onaj prije 6 -7 godina mi djeluje poput nekog amaterskog tima i skupa precjenjenih strucnjaka.Sjetim se nedaleko u nazad da je Ferrari prepoznatljiv bio po najboljim mehanicarima i najbrzim.Dok danas imamo situaciju da Alonso i Massa po zaustavljanju u pit-u gube prosjecno 2 sekunde u odnosu na konkurente.Ocajno zaista.

Mercedes najavljuju da bi trebao biti astronomski dobar mada je to previse napuhano , imaju strasne vozace iako su i prosle sezone imali dobar bolid ove sezone mozda i odigraju kakvu bitniju ulogu na jednoj od etapa.
Prizeljkujem Šumija i Niku u vrhu.(iako ne vjerujem u to)

Renault je uvjek u sjeni ali znaju buknuti i izbaciti genijalan bolid kao onih sezona kada je Alonso naprosto jeo konkurenciju.Mozda to bude bas ova sezone u repeticiji , ko ce znati :mrgreen:

------------------------------------------------------------------------------------
Bilo kako bilo , prizeljkujem zanimljivu sezonu , da ne bude Vetel i samo Vetel.Malo jaci Ferrari i sve bi bilo mnogo drugacije ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 mar 2012, 14:45

Evo male analize novog bolida Scuderie F2012, sa foruma posvecenog F1 :mrgreen:
Ferrari se pojavio sa drugacijim prednjim vjesanjem (koje nije primenjivano vec 10 godina, odradjeno je sa jako malim uglom, a to vjesanje je izgleda jedini dio koji na Ferrariju radi upravo onako kako je i koncipirano), sa petostepenim prednjim krilom, sa agresivnim dizajnom auspuha, definitivno najagresivnijim od svih vidjenih, sa izmjenjenim rasporedom hladnjaka i sa do sad najkompaktnijim mijenjac-diferencijal sklopom kako bi na najbolji nacin iskoristili prednosti izduvnog sistema...

Sto se tice prednjeg vjesanja, prednosti su poboljsani protok vazduha i nizi centar gravitacije. Mane mogu biti manji hod i losija geometrija vjesanja. Nijedna mana nije prisutna na F2012, kao sto rekoh, to vjesanje je izgleda jedini deo koji radi kako bi trebalo i kako je predvidjeno...

Novo prednje krilo je izvanredno, a meni licno je jos ljepse to sto se u potpunosti vidi da zele da ostave sto vise cistog vazduha da prolazi pod nos i prema bocnim usisnicima... Sa strane imamo tih pet sekcija, ima ih toliko kako bi se dobila najveca kolicina prijanjanja, ali taj dio je relativno kratak, ima mozda 10cm... Nakon toga se dodatna krilca stapaju sa glavnim povrsinama, kako bi vazduh iznad vjesanja bio cistiji (sto je u skladu sa razlogom prelaska na pull-rod suspenziju), ali ipak donosi prijanjanje. Potom nema dodataka poput r-krilaca na RBu, a jako ih je lako kopirati... Zasto? Zato sto zele u potpunosti cist vazduh ispod nosa, a iako ta krilca ne bi uticala odmah na taj vazduh, distorzija koju naprave bi uticala kad taj vazduh prodje prednje krilo... Stoga nema nikakvih dodataka na tom dijelu, te se dobija jako lijep izgled krila i vrlo se jasno vidi filozofija koja je primjenjena (sto se nije skoro dogadjalo kad su oni u pitanju).

Agresivni izduvi nisu se pokazali kao pouzdanim isprva i potrebno je da se taj sistem dodatno ispita. Cinjenica je da je mnogo bolje "gadjati" vecu povrsinu difuzora i donjeg krila, nego samo sredinu... Ali, protok vazduha u ovom dijelu je ubjedljivo najkomplikovaniji i ovakva "bomba" potpuno unistava sve proracune koji se mogu primjeniti u dizajnu. Za uspjesno razvijanje tog sistema potrebno je mnogo testiranja, mnogo vise od 12 dana, jer se jedino kroz podatke moze uociti pravilnost po kojoj treba da se vrse dalji proracuni i dizajn. Moje je misljenje da ce se intanzivno raditi na prikupljanju podataka na testovima u petak svakog trkackog vikenda sa tim ili prilagodjenim sistemom, kako bi se isti uskladili sa vazdusnim tunelom i na taj nacin mogao proizvesti seljeni efekat. U tom smislu bih se slozio sa MO8, mislim da RB grijesi sto koristi taj sistem, ali to je poznajuci tim i Neweya proracunati rizik i sigurno ce imati vece koristi od testiranja sistema i podesavanja nego od koriscenja konzervativnijeg prilaza. Oni su sampioni, oni su najbolji, ostatak bolida djeluje u skladu sa zeljama, zasto ne bi malo rizikovali i unapredili nesto, umesto da stoje u mestu i koriste ono sto prolazi (a nenapredovati znaci nazadovati)...
Raspored hladnjaka je drugaciji nego prosle godine i uopste od ostalih, jer iako Mercedes vec koristi taj dodatni otvor na poklopcu motora, koriste ga u druge svrhe, tj. na drugaciji nacin... Po svemu sudeci, hladnjaci koji su izmjesteni su hladnjaci za ulje, tako da je i nesto prakticnije da oni stoje tu gde su na F2012.
Sto se tice tog kompaktnog dizajna mjenjac-diferencijal sklopa, to je domen koji se ne moze pretjerano upoznati ako niste u timu, jer tom dijelu novinari rijetko mogu da imaju dobar pristup. Koliko sam razumio, Isli su na maksimalnu optimizaciju velicine dijelova i njihove realne potrebe i vjerovatno su dosli do nivoa kad jednostavno ne moze manje, jer bi u suprotnom performanse stradale, a kako je to pogonski sklop, stradale bi dramaticno...

Iskreno, ne mislim da su toliko iza protivnika koliko se spekulise, video sam neke slike i tekstove koji sugerisu da se Scuderia poigravala sa nekim parametrima kako bi usporila bolid (pritisak u gumama, nize temperature, kolicina goriva, cesto koriscenje vec prilicno koriscenih guma), cak i da nisu svi toliko znacajni, ipak postoje i tesko ih je zanemariti... Ne mislim da je bolid spreman, da je to slucaj, vidjelo bi se, ali mislim da su odlucili da se drze jednog mudrog cutanja i (za Frya karakteristicno) vjecitog pesimizma dok ne u potpunosti dodju do nivoa koji zele. A kako je u pitanju najuspjesniji tim svih vremena, zeljeni nivo je najveci moguci...

Svaki bolid je prica za sebe i iza svakog stoji razlicita filozofija... RB ide evolucijom, ne revolucijom, svake godine se odredjeni aspekti optimizuju, poboljsavaju, nove stvari se dovode u malim kolicinama i mogu da se relativno brzo usklade sa ostatkom bolida, sad su to busni nos i auspuh. McLaren je isao maksimalnom optimizacijom "ispod haube", svaki dio je reviziran i sredjen... Spolja imaju najljepsi bolid na gridu i zanimljivo rijesen auspuh, ali taj auspuh je jedina novina... Mercedes ima to W-Duct prednje krilo i zadnji dio sredjen tako da mimikuje efekat dvospratnog difuzora. Njihov auspuh je jednostavniji od McLarenovog i novog RBovog, kao i Ferrarievog pocetnog. Lotus ide nekom filozofijom poput Mclarena, nazalost reaktivno prednje vjesanje je ukinuto, te im je glavna inovacija propala... Doduse, i Scuderia je imala svoju verziju tog sistema koja je zavrsila na isti nacin... :mrgreen:
a evo i sta Niki Lauda misli

Lauda: Mercedes is the most innovative new car
http://totalf1.com/full_story/view/4091 ... e_new_car/
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 mar 2012, 18:31

Zanimljiva prica o Achille Varzi-u, i njegovom zivotu, usponima i padovima kao vozaca u nekadasnjoj f1 ;)
If I could make a Formula One film I would go back even further and tell the story of Achille Varzi, the remarkable Italian driver of the 1930s, who was the great Tazio Nuvolari's fiercest foe.

His story – which I read in Nigel Roebuck's 1986 classic Grand Prix Greats – is astonishingly cinematic. And just as Senna admired Fangio, Fangio's hero was Varzi. "Varzi was, to me, a god," said Fangio. "He spoke with great simplicity and gave me precious advice. He is probably the driver I have most admired in my life, a man who cared only for his art."

There is a lovely story about the 1930 Mille Miglia, the old endurance road race. Varzi and Nuvolari had challenged each other and said that whoever won this race would be recognised as the better driver.

In the closing stages no other car was within half an hour of these two. Then Varzi saw the lights of Vuvolari's car in his mirrors. When the lights disappeared, Varzi thought he had his man beaten, but Nuvolari had merely doused them and been following Varzi through the mountains before passing him.

The handsome and notorious womaniser Varzi had an affair with Ilse, the beautiful wife of a rival driver, which ruined him. Ilse introduced him to morphine and he became addicted and lost all his great skills. He disappeared before being traced to a villa near Rome existing on a diet of cigarettes, champagne and coffee. He was only 32 but looked old and destroyed.

Then, when racing resumed again after the war, he returned, mysteriously, from nowhere, cured from his illness and as brilliant as ever, dominating with Alfa Romeo until, in 1948, he was thrown from his car and, wearing just his usual linen helmet, was killed immediately. :(

The story's got everything, sex, drugs, betrayal, danger and death – all at high speed. Even Sky Sports can't make today's drivers look that interesting.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 12 mar 2012, 15:41

jos 6 dana

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 mar 2012, 00:16

Zna li neko šta je sa ovim direktnim prenosima? Je li iko otkupio prava za ovu sezonu?
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 mar 2012, 00:35

Bianconeri1988 je napisao/la:Zna li neko šta je sa ovim direktnim prenosima? Je li iko otkupio prava za ovu sezonu?
Sad zasad, samo sportklub, na kanalu kojem je bilo i prosle sezone sportklub prime, ja mislim, a tv1 ne bih rekao da imaju ovu sezonu f1 ;) :mrgreen: i naravno imas opciju na satelitu, rtl njemacki koji je otkljucan ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 13 mar 2012, 14:13

Ko ima MojaTV ili satelitsku, ima prenos na Raiuno. Pitanje je samo hoće li zamračivati Formulu (mada su na portalu BH Telecoma najavili uvođenje ovog kanala upravo kao kanala na kome se može gledati Formula 1).

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53b2c0f7355.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 mar 2012, 23:27

Nemam ja satelitsku, nažalost morat ću se patiti sa linkovima.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 mar 2012, 15:03

Ako je suditi po testovima RB i Vettel ce u uvodnim utrkama nastavati tamo gdje su stali prosle sezone. Jedino ko bi ih mogao ugorziti je McLaren, ali ostaje da se vidi kako ce to sve izgledati u Nedjelju.
Prethodnih godina je bilo dosta primjera gdje ekipe u testnom periodu nisu imali zapazene rezultate da bi na utrci to izgledalo sasvim drugacije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 15 mar 2012, 20:15

3 su dana ostala do otvaranja nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 u australskom Melbourneu, a niz je nepoznanica pred navijačima, ali i samim momčadima. Jedna od većih su Lotus i Kimi Räikkönen, a Finac je mišljenja kako bi mogli biti vrlo konkurentni...

Pripreme za novu sezonu "Oktanskog cirkusa" su pri kraju i nadolazećeg vikenda u Australiji će se "otkriti karte". Nakon nekog vremena na stazi će se u bolidu Formule 1 naći i Finac Kimi Räikkönen, svjetski prvak iz 2007. godine, koji će što bolji plasman tražiti za upravljačem Lotusa.

Tijekom testiranja su prikazali dobre rezultate, ali Kimi je svjestan da je još mnogo nepoznanica. Poručio je: "Moji su inženjeri radili simulacije i proučavali podatke s testiranja tako da imamo ideju kako bi se bolid trebao ponašati u Albert Parku, ali ne možemo biti sigurni sve dok ne izađemo na stazu."

"Međutim, mislim i nadam se da ćemo biti prilično jaki", zaključak je vozača koji se posljednjih godina zabavljao u NASCAR-u i reliju. Povratkom motivacije uslijedio je i povratak u sport koji ga je proslavio te će u nadolazećim utrkama sigurno biti pod posebnim povećalom gledatelja.

"Za prvu je utrku ipak najvažnije da prođemo bez većih problema ili pogrešaka. Nitko ne zna gdje ćemo biti u poretku. Na testiranjima su svi bili dosta blizu jedni drugima, ali tek ćemo poslije prvih treninga i kvalifikacija znati na čemu smo", oprezno je poručio Kimi uoči prve utrke sezone u Albert Parku.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.