Rekonstrukcija stadiona u BiH

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 feb 2012, 19:25

@Nimla
na Bilino se odnosi,prosli baraz na sjeveru sam bio,kapije su se zatvorile a pice nisi imao gdje uzet,ovaj sad baraz na zapadu stand niti jedan nije bio a naravno da se ne smije nista unijeti,Spanija-kapije su se zatvorile,jedino protiv Turske je bio stand sa picem ali to je bilo zbog ramazana,o utakmicama protiv Belgije da ne pricam,narocito o prvoj gdje su ljudi padali u nesvjest na ulazu itd.
o kapacitetu ti govorim da ce nekad bit 20k,na jacim utakmicama se gine za kartu,a i u ovim ako bude neka odlucujuca moze se napunit koliko god treba,a sa boljim stadionom i uslovima i vise raje ce se privuci...
a sta cemo ako slijedece kvalifikacije dobijemo npr.Engleze i Italiju u grupi,gdje cemo se opet brukati i koliko ce ljudi moci otic na tekmu,ja govorim da reprezentacija samo raste i da nam takav stadion treba :!:
pa evo primjer su i ove prijateljske gdje vecinu igramo na strani jer uslovi su nikakvi,narocito u hladnijem periodu,a zasto ne bi u nasoj zemlji gledali Brazil gdje imas zaradu i gdje mozes privuci 40k bez ikakvih problema...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 feb 2012, 19:35

Vidim pricate o picu i hrani na stadionima, ja sam imao priliku da budem na Camp Nou i obisao sam citav stadion.

Jeste da je glupo porediti Spaniju i BiH ali samo hocu da kazem da se to sve da srediti i omoguciti navijacima, znaci oni doslovno imaju sve u sklopu stadiona od raznih kolaca, hrane, pica pa cak i alkoholnog, sve se to smije unjeti na tribine jer se prodaje na male kolicine ono sto se kaze "taman". (neces serpu sarme unjet) :D

Ali mi smo BiH kod nas je sve naopako, pa nema volje da se napreduje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 feb 2012, 19:50

Io_Sono_Interista je napisao/la:@Nimla
na Bilino se odnosi,prosli baraz na sjeveru sam bio,kapije su se zatvorile a pice nisi imao gdje uzet,ovaj sad baraz na zapadu stand niti jedan nije bio a naravno da se ne smije nista unijeti,Spanija-kapije su se zatvorile,jedino protiv Turske je bio stand sa picem ali to je bilo zbog ramazana,o utakmicama protiv Belgije da ne pricam,narocito o prvoj gdje su ljudi padali u nesvjest na ulazu itd.
o kapacitetu ti govorim da ce nekad bit 20k,na jacim utakmicama se gine za kartu,a i u ovim ako bude neka odlucujuca moze se napunit koliko god treba,a sa boljim stadionom i uslovima i vise raje ce se privuci...
a sta cemo ako slijedece kvalifikacije dobijemo npr.Engleze i Italiju u grupi,gdje cemo se opet brukati i koliko ce ljudi moci otic na tekmu,ja govorim da reprezentacija samo raste i da nam takav stadion treba :!:
pa evo primjer su i ove prijateljske gdje vecinu igramo na strani jer uslovi su nikakvi,narocito u hladnijem periodu,a zasto ne bi u nasoj zemlji gledali Brazil gdje imas zaradu i gdje mozes privuci 40k bez ikakvih problema...
Ne lupaj da se na stadionu nema ništa kupiti, na svakoj tribini bude nekoliko šetalica koji prodaju piće, grickalice i ostalo... I uvijek se može unijeti svoja voda ili sok (tetrapak) i košpice ako već hoćeš...

A o kapacitetu neću dalje, ako ti misliš da nama treba stadion od 40 hiljada mjesta, ok... Misli i dalje...
Čelik Zenica 1945

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 feb 2012, 19:59

ok onda sam ja bio na nekim drugim utakmicama gdje se sve baca sto se pokusa unijeti,i gdje nisam imao sta kupiti za pice il gdje setalica u 15 min. prodje pa kaze nestalo,ako je to ok onda su uslovi evropski...
a o kapacitetu nemam sta mislit,buducnost ce pokazati,da li da ostanemo tu gdje smo sad ili da konacno krenemo malo narpijed,barem u onom sto nam ide ;)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 feb 2012, 20:04

Ne znam gdje si ti bio. Vjerovatno nismo bili na istom stadionu. Uostalom, WC?! :mrgreen: Šta je s njim? Ne možete dehidrirati ljudi moji, šta vam je...

Nisam rek'o da imamo evropske uslove, sve se to da sredit, o piću i hrani, al uz stadion za 20-25 hiljada... Daj Bože i to...
Čelik Zenica 1945

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 feb 2012, 20:15

ma uostalom ja i dodjem da bodrim reprezentaciju prije svega i mogu izdrzat koliko god treba,ali znamo da dolaze i djeca tako da se sve mora dici na visi nivo...
a ko sto Osim rece da nam treba Arena za reprezentaciju da se vise ne brukamo,ali ako je mislio da se Zeljin privatni stadion rjesava od drzavnih para tu se malo zayebo,nek opstina,grad,kanton,federacija pomaze gdje su stadioni u javnom vlasnistvu,a privatno nek se i rjesava privatno,i onako imaju vise mogucnosti za ulaganje...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 feb 2012, 20:20

Normalno da ne može, nije ni UEFA budala da nekom drugom gradi stadion... To što ovi pričaju da će i oni pomoć je čista glupost.
Čelik Zenica 1945

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 29 feb 2012, 20:56

Io_Sono_Interista je napisao/la:ma uostalom ja i dodjem da bodrim reprezentaciju prije svega i mogu izdrzat koliko god treba,ali znamo da dolaze i djeca tako da se sve mora dici na visi nivo...
a ko sto Osim rece da nam treba Arena za reprezentaciju da se vise ne brukamo,ali ako je mislio da se Zeljin privatni stadion rjesava od drzavnih para tu se malo zayebo,nek opstina,grad,kanton,federacija pomaze gdje su stadioni u javnom vlasnistvu,a privatno nek se i rjesava privatno,i onako imaju vise mogucnosti za ulaganje...
Javna Ustanova Gradski Stadion Tušanj. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 feb 2012, 21:08

VolimTz je napisao/la:
Io_Sono_Interista je napisao/la:ma uostalom ja i dodjem da bodrim reprezentaciju prije svega i mogu izdrzat koliko god treba,ali znamo da dolaze i djeca tako da se sve mora dici na visi nivo...
Javna Ustanova Gradski Stadion Tušanj. ;)
iz Tz sam pa bi vjerovatno trebao to znat :)
daleko smo mi nasem kantonu da nam pomogne a o federaciji da ne pricam...

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 29 feb 2012, 23:12

U Gradaccu su dosadasnju gradnju stadiona finansirali 90% lokalni privrednici a tek su prosle godine pomogli Federacija, Tuzlanski kanton i Opcina Gradacac koji su svi zajedno izdvojili 140.000 KM za asfaltiranje parkinga ispred stadiona.Mogu samo raci da do sada sve sto je uradjeno je bez ikakve konkurencije najmodernije sto se gradi u BiH.
Prije par dana kupljena je oprema (namjestaj kancelarijski i za restoran, saune,kade,teretana,....).Do jeseni se planira postavljanje krova, a pocetkom marta pocinje i postavljanje plasticne trave koja se vec nalazi na stadionu na pomocno igraliste.
Evo malo slika unutrasnjih radova ispod tribina gdje se nalaze prostorije kluba, sa nase sluzbene web stranice
http://www.nkzvijezda.ba/index.php/aktu ... a-stadionu" onclick="window.open(this.href);return false;

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 feb 2012, 23:13

Nimla_RZ je napisao/la:Normalno da ne može, nije ni UEFA budala da nekom drugom gradi stadion... To što ovi pričaju da će i oni pomoć je čista glupost.
Sami ga ne mozemo napraviti, bilo u Sarajevu, Zenici ili Čajniću. Treba nam necija pomoc.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 29 feb 2012, 23:31

Bgm ovi iz Zvijezde se nesale imaju pravo uredjen stadion za BH prilike samo em zanima dali ce i ona druga tribina igledati kao ova jer ova je extra.Pozz

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 01 mar 2012, 04:09

rock87 je napisao/la:Bgm ovi iz Zvijezde se nesale imaju pravo uredjen stadion za BH prilike samo em zanima dali ce i ona druga tribina igledati kao ova jer ova je extra.Pozz
u planu je da se zavrsi i stara tribina a bgm kako je krenulo trebalo bi brzo da se zavrsi :)
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 01 mar 2012, 08:59

Elegant je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Normalno da ne može, nije ni UEFA budala da nekom drugom gradi stadion... To što ovi pričaju da će i oni pomoć je čista glupost.
Sami ga ne mozemo napraviti, bilo u Sarajevu, Zenici ili Čajniću. Treba nam necija pomoc.
Jest, al Grbavica je stadion FKŽ (privatni, samo kluba), dok su npr. Koševo ili Bilino polje općinski stadioni (vlasništvo države)... Ma kako god to bilo, mi jedan normalan stadion nećemo imati još dugo.
Čelik Zenica 1945

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 01 mar 2012, 19:11

slika

Gedam vamo slike na skyscrapercityu i vidim ovu. Ne kontam zasto su zadnja dva nosaca sepenica tribine kraca?? Jel to oce izvest nesto radi izgleda il sto je to visina nosaca tribine i povis njega ce dodatno betonirat??

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 01 mar 2012, 20:02

Jedva cekam da se ovo izgradi

slika

slika

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 01 mar 2012, 21:16

Čekaj, ali sumnjam da ćeš dočekati... :D
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 01 mar 2012, 23:46

A da dobimo EP2020?

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 02 mar 2012, 01:49

AjdBosnaVodi je napisao/la:A da dobimo EP2020?
To je nemoguca misija. Ako Hrvatska i Madjarska nisu dobili, tesko da moze i BiH s nekim u duetu. Jos su Hrvatska i Madjarska imali jako velike izglede i opet nista. Jos sam negdje procitao da makete vise nece prolazit, da ce trebat imat dovresene stadione il barem dio njih. A vidim ja da ti pucas na visoko, al de pokusaj shvatit da u ovoj drzavi nema para i da se to tesko moze izgradit. Ovo sto se za sad gradi je plafon, pogledaj jedan Dinamo koji je ucesnik u Europi vec godinama i grad Zagreb koji ima preko milijun stanovnika i nemaju pristojan stadion. Vidis da drzava nece nista da financira, ovo u Zenici je moguce, jer koliko vidim da Zenica sve gradi sto obecaju. Renoviranu Grbavicu mozemo gledat samo na maketama, jer drzava tu nece dat ni jednog feninga, radije ce dat u Kosevo jer je Grbavica privatni stadion i drzaba od njega nema nista. Grbavici pomoc mogu samo strani investitori, a ti sad nadji nekog tko u Sarajevu vidi ogroman potencijal za posao, tesko. Nek se ono fino gradi u BL, Tuzli, Prijedoru, Gradccu, Brckom, sve ovo sto je zapoceto i nek se to zavrsi i nek onda drzava daje pare za Bilino, Kosevo i ostale stadione.

A koliko sam skuzio, neki gradovi u Srbiji, mislim njih 4 su dobili od drzave pare za kompletan stadion, znam da su to N.Pazar i Nis, ostala dva ne znam. Ova dva se vec naveliko grade i zanima me od kuda to Srbija financira, odakle im tolike pare. To bas drzava placa. Volio bi da kod nas ima takav neki fond novca i da se ulaze u sportsku infrastrukturu. Bolje je ulozit u 3-4 stadiona i zavrsit ih kako Bog dragi zapovjeda u roku godinu-dvije, a nakon toga opet 3-4, a ne odjednom sve i gradimo 20 stadiona 50 godina, sto je najzalije ne izgradimo.

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 02 mar 2012, 13:26

gospodin Seljakovic je napisao/la:http://img594.imageshack.us/img594/5774/01032012114.jpg

Gedam vamo slike na skyscrapercityu i vidim ovu. Ne kontam zasto su zadnja dva nosaca sepenica tribine kraca?? Jel to oce izvest nesto radi izgleda il sto je to visina nosaca tribine i povis njega ce dodatno betonirat??
A da nije zbog ovog pada na kraju.

slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.