Jbg, ja uvijek propustim mečeve kada je najzanimljivije.

Vjerujte, nisam očekivao poraz Đokovića (barem ne u 2 seta), no znao sam da će se Murray pokazati kao tvrd orah, te težak protivnik za Novaka. Ipak, ne svrstavam ovu pobjedu Andyja u veliko iznenađenje. Škot je u odličnoj formi, treninzi sa Lendlom su ga dosta unaprijedili, te je podigao igru na zavidan nivo. Jedino još servis pomalo zaostaje, kao i te oscilacije u igri, no vjerujem da će se i ovo vremenom popraviti (mislim, krajnje vrijeme mu je

).
soba 39 je napisao/la:nek nešto i Endi uzme,nije Nole lukav

Ti sad govoriš kao da Novak praktično u svakom susretu nadigra Murrayja i doslovno ga rastavi na proste faktore. Eh, dragi moj, njihove statistika je već 7-5 (doduše, jeste za
Djokovica), no definitivno da Andy ne djeluje potlačeno te preneraženo u mečevima kontra srpskog tenisera. Štaviše, siguran sam da će Britanac u predstojećem periodu poboljšati skor protiv Noleta, imam takav
feeling. 
Ali eto, da ne podcjenjujem čovjeka koji je imao sjajnu prošlu sezonu, a jako dobro je otvorio i novu; ne shvataj(te) osobno ovo što sam napisao, al' istina je da
Đoko nije taj koji uvijek dominira kontra današnjeg protivnika, koji ga je pošteno savladao.
Ah, da, što se tiče Federera sad...

Drago mi je što je ponovno pobijedio, iako ni ovaj susret nisam odgledao.

Neće mi se, pa neće.

Sve u svemu, kao i kod prvog duela, odgledao sam ove klipove što @retro postavi, tj. neki vid reviewa polufinalnih mečeva, a i više sam nego zadovoljan (iako su prikazivane većinom Rogerovi bravurozni poeni

). Iako su se odigrala 2 tie-breaka, pobjeda se piše i ista je i više nego važna, ali i detalj da je Roger nakon 5:0 i 6:2 preokrenuo drugi tb. u svoju korist i potukao Del Potra (inače, tenisera kojeg jako cijenim i volim gledati) do kraja. Bio je odličan i na mreži, imao je nekolicinu fantastičnih voleja.

Što se tiče sutrašnjeg susreta protiv Murraya, ja se nekako nadam pobjedi RF-a, osjećam da bi ista mogla biti ostvarena u 3 seta (što bi, je li, bilo odlično za fanove Fedexa

). Kao validan recept vidim agresivnu igru na servise Murraya (posebno na drugi, k'o što @formance napomenu u prethodnim postovima), iskorištavanje mogućih padova i oscilacija u igri protivnika, te dobra igra na vlastite servis-gameove (po meni je to ključ uspjeha

). Uglavnom, ono što Švicarac nikako ne smije dozvoliti jeste mogućnost da se motivisani Murray razmaše i počne razvijati svoju specifičnu igru u dugim razmjerama udaraca sa (i iza) osnovne linije.