ramiral je napisao/la:Jaran mi se ženi za mjesec dana, drugi jaran dobio milju i stotinjak na kladari - ludnica šta je ispogađao sve, ja položio anatomiju i vratio se sa kezom od uha do uha, opet ovaj četvrti zamijenio auto za bolje... uglavnom svi imamo razloga za zalomiti...
Subota, ekipa se okupila u jednom poznatom velikom kafiću, zauzeo se šank u bašti i roookaj.... ture se zavrću, zove se i znanim i neznanim, muzika dere...
Ovaj što je na kladari dobio bio pravo stidan, dok je trijezan, nikad taj žensku prišao nebi a kamoli nešto drugo, uvijek se crvenio prilikom dijaloga sa kakvom ženskom... imao jedan ''problemčić''.. sviđala mu se jedna mačka ono pravo, bio do ušiju zatreskan u nju iako nikad nisu ni riječ zamijenili.. ali znao ju je iz viđenja i uvijek je blebetao kako je voli, platonska ljubav, fazoni ali nikad ništa nije konkretno poduzimao...
eh kad bi se popij koja više stvari su se dijametralno okretale... taj bi onda prišao i Michel Obama pod punom pratnjom tjelohranitelja kad bi ga neko nagovorio...
fazon je bio taj da je dotična došla sa ekipom i sjela na drugi kraj kafića ali tako da ih dobro vidimo... i mi smo njega počeli ložiti..''Hajde bolan vidiš da te gleda, ne griješi, sviđaš se i ti njoj, jedva čeka da joj priđeš''...
Jaro se naložio 300 na sat i on kreće.... dužan sam opis njegov... mršav, izrazitih zelenih očiju i oštrih crta lica, ozbiljna faca izgleda ali dobričak kao hljeb, kad fokusira pogled reklo bi se mrtav ozbiljan ubilački ali to zaista nije bilo tako... imao ružnu naviku kad pije raskopča košulju kad ga alkohola uzme pod svoje...raskopča kaiš tako da hlače spadnu na ''pola''...
Mi smo njega naložili... on je bio gotov... takav u takvom stanju... krenuo je prema njihovom stolu... čaša u ruci fokusiran pogled, razdrljena košulja i kaiš koji visi sa obe strane hlača kojima malo fali da spadnu na pod....
dok je sa ubilačkim pogledom koračao prema njima, usput je ovjerio svaku stolicu ili stol prosipajući piće po gostima...
jaranice su joj sve ustale sa mjesta a ona valjda ne vjerujući u prizor koji vidi zbunjena ostala na mjestu...
jaro je došao i sjeo preko puta nje...
''Hoš' ti hodat' samnom!'' proderao se iz sveg glasa....
Niko naravno nije vjerovao u prizor jer je to bio izuzetno galantan i učtiv momak inače....
Ona ga je samo blijedo pogledala i ustala te otišla...
Naravno on se vratio praćen salvama smijeha prisutnih gostiju i gazde koji je odmah zavrnuo novu turu...
nastavak... nešto kasnije od te noći...