Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Zagor
Kontakt:

Re: Sramota domaćih TV kuća

Post Postao/la Zagor » 28 avg 2009, 22:52

sa FKS foruma:
Ovo mi je drug poslao... neki dan je vodio raspravu preko maila sa Belminom (sportski urednik na BHT1), a rijec je bila zasto ne prenose Sarajevo u Ligi Uefa...

Belmin Kramehmedovic:

"Ovo je vec bolji nacin da se komunicira. Naravno da niko ne ocekuje da ga se naziva carom, kraljem i sl., ali ako ste vec odlucili da se javite, onda je red da to bude na normalan nacin, kako bi komunikacija imala smisla.

Sto se tice teksta u avazu, ocigledno ga je pisao novinar koji se nije potrudio da prikupi informacije o onome o cemu pise, ali to, vec, vise govori o njemu i nacinu na koji radi svoj posao. BHT 1, u slucaju utakmice Cluj – Sarajevo , nije prava adresa za kritike, jer je TV prava na UEFA Euroligu za naredne tri sezone otkupio OBN i oni bi trebali prenositi pomenuti susret. Kao sto, vjerovatno znate, sistem javnog emitiranja BiH je otkupio TV prava na Ligu prvaka i, evo vec, drugu sedmicu radimo uatkmice Play Off-a. S obzirom na to da imamo samo jedan program na kojem vec emitiramo Ligu prvaka, Derbi kola Premier lige BiH u nogometu i Englesku Premier ligu, nismo bili u mogucnosti otkupiti i prava na UEFA Euroligu, jer bismo u tom slucaju imali nogomet na ekranu u pet od sedam dana u sedmici. Ionako nas veliki broj gledatelja, koji nisu ljubitelji sporta, prije svih zenska poulacija, stalno kritikuje kako imamo previse sporta u programu. Kad se pregovaralo o TV pravima (proljeće ove godine), nisu ni blizu bile kvalifikacije za evropska klupska takmicenja, tako da se tada nije moglo znati hoce li Sarajevo igrati u Play Off-u Eurolige. Ligu prvaka smo kupili, jer se, ipak, radi o najboljem nogometnom klupskom takmicenju u svijetu koje je prethodnih godina imalo veliku gledanost. Sto se tice toga koliko ja znam ili ne znam, ne dozvoljavam nikome da moj profesionalni pristup poslu dovodi u pitanje. Svojim vlasitim i naporima svojih roditelja stekao sam visoko obrazovanje, aktivno govorim dva od pet svjetskih jezika, zavrsio sam trening program CNN-a, BBC-ija, ABC Newsa i niko nema pravo da, bez argumenata, iznosi tvrdnje o tome da ne znam raditi svoj posao. I za kraj, da se jos jednom vratim tekstu “kolege” iz avaza. Zalosno je da postoji sportski novinar (vi imate pravo da volite atletiku ili ne i to vam pravo niko ne moze osporiti) koji minorizira kraljicu sportova i to prvenstvo na kojem je, izmedju ostalog, jedan covjek (Usain Bolt), na nevjerovatan nacin, potpuno pomjerio granice ljudske brzine i na kojem je Hamza Alic napravio jedan od najboljih rezultata u historiji sporta u BiH. Nisu valjda u svim javnim televizijama u Evropi koje objedinjava Evrovizijska unija neznalice, pa su, listom, prikazivali šampionat svijeta u sportu koji je Muameru Tanovicu nezanimljiv,a za koji su, inace, sto, takodjer, nije nebitno, TV prava i ostali troskovi realizacije visestruko manji od troskova prenosa nogometa o kojem je rijec. "

Prijatelj

"Postujem iskren i detaljan odgovor.
Izvinjavam se zbohg prvog javljanja. Bilo je vise iz bijesa...
Ipak Vas moram citirat u jednom dijelu.

", nismo bili u mogucnosti otkupiti i prava na UEFA Euroligu, jer bismo u tom slucaju imali nogomet na ekranu u pet od sedam dana u sedmici. Ionako nas veliki broj gledatelja, koji nisu ljubitelji sporta, prije svih zenska poulacija, stalno kritikuje kako imamo previse sporta u programu"

Zato svaka normalna drzava na svijetu ima min. svoja dva kanala. Gdje je nama BHRT2???, il' su i zato krivi entiteti i drzava?

p.s.
Kad smo kod prijenosa, predlazem kombinirane prijenose utakmica (klubova s' kojim imate ugovor) subotom u 13, 14, 15h nebitno a nedjeljom u 20h derbi kola, i josh jedna kritika. Potrudite se da uistinu pronadjete derbi kola, a ne da prenosite Siroki- Rudar (srecom i nije bilo prijenosa)...

LP, i josh jednom se izvinjavam. Sad kad procitam sta sam napisao, stid me, no ljudski je grijesit..."

Belmin Karamehmedovic:

Vjerujte mi da niko ne bi bio sretniji od mene da imamo dva kanala, ali posto BiH, na zalost svih nas koji u njoj zivimo i osjecamo je kao svoju, nije normalna drzava skoro ni po jednom parametru, tako je i sa televizijom BiH. S obzirom na to kakva je politicka situacija, velika je borba da se i ovaj kanal sacuva, jer u RS-u imaju “svoju” entitetsku televiziju i, kako njihovi politicari kazu, ne treba im TV kuca na nivou drzave.

Sto se tice prenosa derbija kola, to je projekat koji radimo u saradnji s agencijom Euromedia, koja je zaduzena za kontakte s klubovima i ima potpisane Ugovore o prenosima s osam klubova. Problem je u tome sto klubovi, i pored tog Ugovora, izbjegavaju dati prenos utakmice u kojoj su domacini i zbog toga je Euromedia, a i mi s njom, u ogromnim problemima s obezbjedjenjem prenosa. Navescu vam samo nekoliko primjera. U prvom kolu smo trebali raditi utakmicu Sarajevo – Sloboda, ali nakon sto je ona, opravdano, odgodjena za jedan dan, htjeli smo, i pored toga sto je ovaj prenos isao u nedjelju, i subotnji termin popuniti nogometom, jer je ljeto i shema to moze podnijeti. Euromedia se obratila Celiku sa zahtjevom da se prenosi utakmica sa Zeljeznicarom. Prvo se danima niko iz Celika nije htio javiti na mobitel da bi uslijedila opravdanja tipa radovi na stadionu, problemi sa strujom za reflektore itd. Na kraju su, cak, u avazu servirali laz da nemaju Ugovor s Euromedijom, sto je odmah sutradan demantirano. Naravno, da nista od toga nije bilo tacno, jer Celik nije zelio dati prenos, kako bi mogli “loviti u mutnom”. Slicno se dogodilo s utakmicom Zeljeznicar – Siroki, nakon miliona peripetija prenos je dozvoljen, bukvalno, u minut do dvanaest. U trecem kolu koje pominjete trebali smo raditi utakmicu Zrinjski – Slavija, ali je Zrinjski otkazao, navodno, radi vjerskog praznika. Nakon toga je ponudjeno Sarajevu da radimo prenos utakmice s Velezom, ali su u Sarajevu u startu odbili bilo kakvu pricu o toj temi. Na kraju je posljednja varijanta ostala Siroki – Rudar, ali ispalo je da ni to nije moguce zbog termina (slazem se s vama, srecom). I na kraju, cetvrto kolo. Trebali smo raditi utakmicu Sloboda – Celik, ali u Slobodi su se poceli vaditi na rekonstrukcijju stadiona, probleme s reflektorima i sl. (nesto poput Celika u prvom kolu). Nakon toga se nije mogla dogovoriti ni utakmica Zeljezncar – Zrinjski i ostalo je na kraju da radimo Borac – Siroki uz prazne tribune. Evo, detaljno sam vam pojasnio s cime se susrecemo u svom radu s predstavnicima klubova Premier lige BiH i mozete iz ovog objasnjenja vidjeti na kojem je nivou njihov nacin razmisljanja. Sto je najgore, najteze se dogovoriti sa Celikom, Slobodom, Sarajevom i Zeljeznicarom, umjesto da bude obrnuto i da ti klubovi budu predvodnici mijenjanja stanja u domacem nogometu. Prije dva dana imali smo sastanak s Euromedijom i ozbiljno razmatramo da li se, uopce, isplati raditi ovakav projekat, ako klubovi nisu zainteresirani za svoju promociju na malim ekranima. Dogovoreno je da, ipak, pokusamo, nastaviti s Derbijem kola, ali ukoliko se i dalje budemo suocavali s problemima s pocetka sezone, nije iskljuceno da javnost obavijestimo da nismo u mogucnosti nastaviti s projektom. Sto se tice kombinovanih prenosa, oni zahtijevaju angazman znacajne tehnike, koju mi u ovom momentu ne posjedujemo. Imamo samo dvoje reportaznih kola, a i ona su starija vise od 20 godina (ima opreme koja datira iz vremena Olimpijade u Sarajevu) i pravo je cudo da, ionako, nemamo neke vece havarije na prenosima.

Pozdrav,

Belmin
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 avg 2009, 23:10

Bravo za Belmina i napokon sam shvatio sve. Svaka mu čast.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 28 avg 2009, 23:12

Rz88 je napisao/la:Bravo za Belmina i napokon sam shvatio sve. Svaka mu čast.
Sta si ba shvatio? :roll:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 avg 2009, 23:18

Madafaka je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Bravo za Belmina i napokon sam shvatio sve. Svaka mu čast.
Sta si ba shvatio? :roll:
Ono što sam i pretpostavljao. Naši klubovi koće napredak neki. Neće da prenose neke utakmice iz nekih glupim razloga. Možda jeste glup kanal Bht, ali kada je sport u pitanu dobri su. Bolji nego Ftv koji nije u stanju prenositi Bundesligu. Davno sam rekao da našu ligu treba ukinuti jer je niko ne gleda, oni samo ne žele da ih neko gleda.

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 28 avg 2009, 23:38

Sta ste shvatili?, procitali gomilu izgovora i to je to. Rezultati gospodo ne interesuju nas razni izgovori zelimo rezultate. Ne sporim sigurno da ima mnogo blokiranja i ometanja iz klubova ali treba se pitati zasto je to tako, uvijek postoji neki razlog zar ne? E pa gospodo draga najlakse je reci mi smo pokusali oni kao nisu zainteresirani i to je to, kafica i lagano kuci.
Gospodo draga zar mislite da tako funkcionise novinarski posao i obaveza javnog servisa. Ne treba vama Dodik da vas gasi sami ce te sebe ugasiti!
Treba planirati budzet ocekivati neku nasu ekipu u tom takmicenju da, da onaj novac za koji vi tvrdite da je mizeran pa baratati sredstvima(kakvim takvim) a onda mozes sve zar ne.
Letargija, lijenost i klasika bosnjacka libo me r...u plata ide kako god je ono sto ce vam dohakati. Sta bi tek trebali reci silni privatni kanali koji se iole trude da nam nesto prenesu a ni dinara nemaju od predplate. Federalna televizija bi samo od PETKA kojeg komplet proda LUTRIJI BH mogla i morala da kupi svaki prenos (a nazalost nema ih mnogo) a koji je bitan za drzavu, grad, narod...Ne mi ce mo se trpati po nekim klubovima i gubiti oci na groznim internet prenosima.
Da se razumijemo ne zastupam ja stavove nikakvih drugih tv kuca niti ne daj boze Avaza, ovo pisem jer nam vas je puna kapa i da se hocete bogdo ugasiti paraziti, nesposobni. Bolje da vas nema kakvi ste.
VI SVOJIM POSTOJANJEM POKAZUJETE USTVARI KOLIKO NAS NEMA A NE KOLIKO NAS IMA!
Zadnja izmjena: mahalac, dana/u 28 avg 2009, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Simpatizer
Kontakt:

Re: Utakmice Premijer Lige BiH na TV-u

Post Postao/la Simpatizer » 31 avg 2009, 19:49

http://derbikola.ba/

Prenosi se Borac-Zrinjski.

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 31 avg 2009, 23:00

Simpatizer je napisao/la:http://derbikola.ba/

Prenosi se Borac-Zrinjski.
Aj neka ,uz tv prijenos dolazi i donekle regularno suđenje a to znaci da je Zrinjski apsolutni favorit :lol:
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 31 avg 2009, 23:07

Aj neka ,uz tv prijenos dolazi i donekle regularno suđenje a to znaci da je Zrinjski apsolutni favorit :lol:
Slazem se sa tobom to i tabela pokazuje nema sta.

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 31 avg 2009, 23:10

bit ce gusto bit ce 0:2 :lol:
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

mostar_mo
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la mostar_mo » 01 sep 2009, 15:44

realno je da se iduce kolo prenosi BORAC -ZRINJSKI , a 7.kolo bi trebalo biti ŠIROKI BRIJEG - VELEŽ
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 13 sep 2009, 22:20

jeli zna iko koja je utakmica na tv sljedece kolo? mozda siroki-velez?
i da li se moze velez prenosit ako nije potpisao onaj sporazum sa bht ,koji su potpisali 8 ekipa?

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 13 sep 2009, 22:24

york je napisao/la:jeli zna iko koja je utakmica na tv sljedece kolo? mozda siroki-velez?
i da li se moze velez prenosit ako nije potpisao onaj sporazum sa bht ,koji su potpisali 8 ekipa?
moze siroki je domacin nije velez i ta utakmica zasluzuje da bude derbi kolo jer ce stvarno bit jaka tekma

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 13 sep 2009, 22:26

Prenosi se Zrinjski-Sloboda.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 13 sep 2009, 22:31

Schlager je napisao/la:Prenosi se Zrinjski-Sloboda.
kako si sazno za tu utakmicu ja evo trazim nemogu nigdje da nadzem jer stvarno je veci derbi siroki i velez

presley_sa
Kontakt:

Post Postao/la presley_sa » 13 sep 2009, 22:38

Vjerovatno neće da prenose Široki jer je već nekoliko puta ove sezone prenošen,iako realno zaslužuje ova tekma da se prenosi,najviše zbog Veleža koji igra jako dobro bez obzira na remi protiv Čelika.
Dok je BOSANACA I HERCEGOVACA,ovim forumom neće vladati rušitelji REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!!!

tuborg
Kontakt:

Post Postao/la tuborg » 13 sep 2009, 22:39

presley_sa je napisao/la:Vjerovatno neće da prenose Široki jer je već nekoliko puta ove sezone prenošen,iako realno zaslužuje ova tekma da se prenosi,najviše zbog Veleža koji igra jako dobro bez obzira na remi protiv Čelika.
ne mogu ljudi prenosit široki-velež jer velež nema tu licencu za prenos, prenose se samo tekme timova koji imaju licencu i to kada igraju između sebe

kegeln
Kontakt:

Post Postao/la kegeln » 13 sep 2009, 23:05

antipolitikaa je napisao/la:bit ce gusto bit ce 0:2 :lol:
jest bilo gusto, mislilo smo da ce biti 5-0,a ono samo 3-0, jos da ne bi postenog sudjenja :lol:

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 14 sep 2009, 10:01

presley_sa je napisao/la:Vjerovatno neće da prenose Široki jer je već nekoliko puta ove sezone prenošen,iako realno zaslužuje ova tekma da se prenosi,najviše zbog Veleža koji igra jako dobro bez obzira na remi protiv Čelika.
Pa zbog Veleža i ne treba prenositi jer sigurno iz Vrapčića nitko neće dobiti tv prijenos .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 sep 2009, 10:05

pa normalno da će najviše puta biti Široki kad besplatno daje prijenose...a ne natežu se ko ostali sa tv-om..sad oćeš sad nećeš..Derbi kola je definitivno Široki - Velež...a sad koja će bit ko će ga znat..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

leon25
Kontakt:

Post Postao/la leon25 » 14 sep 2009, 11:15

ako ne bude prenos široki velež ovaj projekat je totalno propao ipak je to suster trenutno trećeg i drugog na tabeli
dok zrinjski sloboda meže biti derbi samo ako cemo geldati tabelu iz prošle sezone

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, Tatamata1946 i 19 gostiju.