BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

dzonvejn
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la dzonvejn » 05 mar 2012, 10:39

SirAlexFerguson je napisao/la:Daj Bože da osvojite opet Salataru
Za koliko ti klubova navijaš, ili bolje reći za koliko ne navijaš?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 15:29

HzBvB je napisao/la:Ajmeeeee sto ih Gundogan dijeli ko rukom !!! 8-) Inace propali transfer po misljenju Antona :D :oops:

:o :o :o :o Kuba 8-)
pa da je, što ti tu nije jastno? 1.1 2011 gundogana se tretira kao promašaj, kao što se to sada radi sa perišićem i što mi u Bayernu radimo sa rafinhom. No nogomet je takav sport u kojem današnja konstatacija sutra više ne mora vrijediti i zato kada čovjek kaže nešto što vrijedi sada ne može mu se to smatrati za krivo, ako se to u budučnosti, tj. nekom drugom vremenu promjeni.

Svaki navijač bayerna u ovom trenutku zahtjeva novog desnog beka ili ti štopera, jer smatra da Rafinha nije dovoljno dobar. 100% tih ljudi sada je u pravu no to nemora značiti da će ostati u pravu za 3 mjeseca. Trenutačno isto tako Gundogan igra, ali još uvijek bi neki bvB-ofci rađe u ekipi imali Sahina nego njega, a zaš ak je on uspio da zamjeni Sahina i ako je idealan za ekipu bvb-a?

Nemrem vjerovati da ljudi misle da bvB ima kvalitetnije igrače nego Bayern, da nerazumiju što je sistem i da ne shvačaju da ako ekipa funkcionira da i smeće od igrača može biti kudikamo bolje nego što to ustvari jest.

Recimo Pišček je najbolji desni bek lige, ali on je to samo u bvB-u i u niti jednom drugom klubu, dok je jedan Lahm najbolji lijevi bek lige igro on za freiburg...Ma u biti ne želim dublje u ovu raspravu ulaziti i svađati se sa djecom koja bu mi govorili da je sada od jenput lewandovski svjetska klasa, a Grosskreutz sposoban da bude prvotimac njemačke repke...

Ko god će tvrditi suprotno, neka mi samo odgovori zašto je ON prije sezone tvrdio da je Bayern glavni favorit za naslov BUNDESLIGE ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2012, 15:46

anton 1983 je napisao/la: Recimo Pišček je najbolji desni bek lige, ali on je to samo u bvB-u i u niti jednom drugom klubu, dok je jedan Lahm najbolji lijevi bek lige igro on za freiburg...
Hej moj @antone šta ti blebetaš :?: :shock:
Piszczek je najbolji bek u ligi htio ti priznati ili ne. Pozicija beka nije toliko ključna za ekipu koliko neke druge pozicije (DM,AM,ST,DC) a bez obzira na to on ima velikog uticaja u svakom napadu BvB-a i uopšte na igru. Zar ti ne gledaš kako taj momak igra i u ofanzivi i u odbrani. Nećeš da priznaš da BvB na nekim pozicijama ima bolje igrače od Bayerna. Ne moraš ali ima drugih neutralnih i objektivnih ljudi koji pišu o tome. Uvijek bih uzeo Lucasa prije Lahma.

Kažeš da je Piszczek najbolji bek samo u BvB-u a da to ne bi bio nigdje drugo a Lahm bi :?:
Kako si to zaključio matere ti? Kako to možeš tvrditi? Koji si ti lik pa to je nevjerovatno :lol:

Što se tiče Lewata možeš vidjeti iz starih postova da ga niko od nas baš ne gotivi ali dok ide ide i kao takav je dobar, tako da bezze pišeš da mislimo da je Worldclass. To je smiješno. Nikad on to neće biti ;) Pokušavaš da nametneš nešto što 90% nas nikad nije reklo. Možda samo u zezanciji. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2012, 15:59

Izgleda da smo poslali ponudu od 12 mil eura za Granita Xhaku iz Basela. Ne vjerujem da je to baš istina ali nema veze. Moraju i mediji popunit prazne stranice. ;)

Piše se i da je Klopp na listi Chelsea ali isto piše i da je vjerovatnoća da do toga dođe 0,00%. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 16:05

E ovdje je anton pogodio srž, po ko zna koji put. ;)

Dakle, vaši igrači funkcionišu dok je taj sistem ispravan, a šta se desi kad on zahrđa, dođe do kvara, aaa mačići :? , vidjeli smo na šta samo to liči.

Isto kao što smo vidjeli i vaše navikane poput Grosa, Bendera i Šmelcera u reprezentaciji. :?

Da, sigurno je Šmelcon najbolji lijevi bek, vidjeli smo da nije mogao ni pored Aoga, te stopera Boatenga.
Da, jedan Badstuber ili Muller imaju više nastupa u reprezentaciji, nego li vaš čitav tim, a podcijenjivani Badstuber je zabetonirao svoje mjesto, ali gle čuda, kud li pored najboljeg stopera lige. :?

Ako smo mi budale nije onaj koji gradi igru kojoj se čitav svijet divi.

I šta, sada treba da se čovjeka razapinje radi izjave od prije nekoliko mjeseci? :?

Šta treba i pored dosta dobrih partija Lewandowskog i dalje smatrati klocem, samo da se ne bi odstupilo od svog tvrdoglavog mišljenja? :?
Upamtite šta vam kažem:"Mišljenje ne mijenjaju samo oni ljudi, samo ljudi koji su budale?"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2012, 16:38

Klare je napisao/la:E ovdje je anton pogodio srž, po ko zna koji put. ;)

Dakle, vaši igrači funkcionišu dok je taj sistem ispravan, a šta se desi kad on zahrđa, dođe do kvara, aaa mačići :? , vidjeli smo na šta samo to liči.
To kao što je kod Bayerna slučaj jel? :lol:
Čim neko igra najbolje onda svi govore da je to sistem i cijela ekipa.
Bez sistema nema rezlutata i nema ekipe koja nema sistema.
Kakav je to tim bez sistema? De mi navedi neki Bgt? Bayern možda, zato i jesu tu gdje jesu :!: Kakve gluposti braćo moja mila :lol:
Weidenfeller,Piszczek,Hummy,Subo,Bender,Kagawa,Gotze su igrači i koji imaju klasu bez obzira na sistem htio ti to priznati ili ne.
Klare je napisao/la: Da, sigurno je Šmelcon najbolji lijevi bek, vidjeli smo da nije mogao ni pored Aoga, te stopera Boatenga.
Da, jedan Badstuber ili Muller imaju više nastupa u reprezentaciji, nego li vaš čitav tim, a podcijenjivani Badstuber je zabetonirao svoje mjesto, ali gle čuda, kud li pored najboljeg stopera lige. :?
Ja sam lično za Schmelzera pisao da je bio najbolji bek prošle sezone i samo budala može tvrditi suprotno tj. da to nije bio, dok to u ovoj sezoni ne tvrdim i to nije slučaj. A vidjeli smo Aoga i Strudlu, Kroosa protiv Francuske. :lol:

A kad vi imate tako najbolje igrače možeš li mi reć šta ima na drugom mjestu :?: ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 16:42

Semir bvb je napisao/la: Hej moj @antone šta ti blebetaš :?: :shock:
Piszczek je najbolji bek u ligi htio ti priznati ili ne. Pozicija beka nije toliko ključna za ekipu koliko neke druge pozicije (DM,AM,ST,DC) a bez obzira na to on ima velikog uticaja u svakom napadu BvB-a i uopšte na igru. Zar ti ne gledaš kako taj momak igra i u ofanzivi i u odbrani. Nećeš da priznaš da BvB na nekim pozicijama ima bolje igrače od Bayerna. Ne moraš ali ima drugih neutralnih i objektivnih ljudi koji pišu o tome. Uvijek bih uzeo Lucasa prije Lahma.
Jesam li ja možda rekao da Pišček nije najbolji bek lige? Pišček igra jako dobro zato što igra u Dortmundu. Kada bi igrao u nekom drugom klubu njegovi nedostaci individualne nekvalitete došle bi više do izražaj. Ono što Klopp radi je to da skoro svaki igrač BvB-a igra 30-50% iznad svojih mogučnosti ili svoje kvalitete i na tome mu treba skinuti kapu. Što se tiće Piščeka i sam znaš da Bayernu šteka pozicija desnog beka, pa da ti sam odmah izbijem iz glavu neke teorije ljubomora il ko zna ćega koje ti imaš o meni, kada ja pišem o bvB-u.

Svaki navijač Bayerna ovdje bi poželio u kod nas vidjeti Hummelsa i Gotzea jer ih cijenimo kao igrače i smatramo da bi bili pojačanja, što je dokaz da mi priznamo kvalitetu Dortmundovih igrača. No isto tako niko od tih ljudi ili rijetki bi za poziciju desnog beka uzeli Piščeka kao dugoročno i kvalitetno rješenje, jer znamo da to nije tako i da je njegova igra plod sistema kojeg nameće Klopp, kao što je to i stvar sa grosskreutzom. Pišček je u najbolju ruku u rangu sa beckom, castrom, traschom, no prosudba o tome ko je bolji zavisit će o formi pojedine ekipe i plasmanu na tablici. Pošto je sad bvb tu di je neki će ga smatrati kvalitetnijim, dok će puno nas htjet rađe vidjeti Trascha na poziciji desnog beka.

Sad da bvB ima kvalitetnije igrače na nekim pozicijama to ne mogu osporiti i reću ću da su Gotze kao igrač iza napadača i najvjerojatniej Hummels bolji od jednog našeg štopera i bilo koga ko igra iza napadača. Ti isto tako moraš znati da se svaki igrač BvB-a SAMO I JEDINO dokazao u BUNDESLIGI i da na jednom određenom nivou igra jako kratko vremena za razliku od Bayernovih igrača, a to nije mala stvar.
Semir bvb je napisao/la: Kažeš da je Piszczek najbolji bek samo u BvB-u a da to ne bi bio nigdje drugo a Lahm bi :?:
Kako si to zaključio matere ti? Kako to možeš tvrditi? Koji si ti lik pa to je nevjerovatno :lol:
ovo je samo nastavak, "matere mi" ;) Argumenti koje ću si ja uzeti za pravo da je Lahm klasa više su više neko dobri da potvrde tu činjenicu. jedan je najbolji lijevi bek lige dok je drugi najbolji desni bek lige...No njih djeli nebo iz zemlja po pitanju same kvalitete zbog toga što je Lahm dokazan kao igrač u BUNDESLI, Europi, Reprezentaciji, Europskom prvesntvu, Svjetskom prvenstu i što je nebrojeno puta ušao u najuži izbor najboljih bekova svijeta, dok je pišček samo potvrđen kao jedan od najboljih u BUNDESLIG. E sad ako to nije dosta onda ne znam što je argument u pravom smislu te riječi. ;)
Semir bvb je napisao/la: Što se tiče Lewata možeš vidjeti iz starih postova da ga niko od nas baš ne gotivi ali dok ide ide i kao takav je dobar, tako da bezze pišeš da mislimo da je Worldclass. To je smiješno. Nikad on to neće biti ;) Pokušavaš da nametneš nešto što 90% nas nikad nije reklo. Možda samo u zezanciji. :D
moraš neke stvari znati čitati i između redova. Ja se spobljujem kad pročitam da je kagawa bolji od Riberya ili Robbena, pa to nisa pisao jer mi se neda svaki puta točno od riječi do riječi citirati one koji pišu gluposti...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 16:46

Semir bvb je napisao/la: Ja sam lično za Schmelzera pisao da je bio najbolji bek prošle sezone i samo budala može tvrditi suprotno tj. da to nije bio, dok to u ovoj sezoni ne tvrdim i to nije slučaj. A vidjeli smo Aoga i Strudlu, Kroosa protiv Francuske. :lol:
Nerazumijem dal ti pričaš o formi ili kvaliteti igrača? to su dvije različite stvar. Recimo po formi trenutačno najbolji golman Bundeslige je Bern Leno, no ja nisam ziher da je on bolji od Neuera niti onih 13 koji su trenutačno bolje ocijenjeni od njega.
Semir bvb je napisao/la:A kad vi imate tako najbolje igrače možeš li mi reć šta ima na drugom mjestu :?: ;)
Ti ovo nisi napiso! :o Recimo u moje vrijeme kad su nogometni forumi počinjeali biti in, za ovakav post bi čovjek iste sekunde dobio ban jer tako mutav komentar se nije prihvaćao pod normalnim

Zašto si ti prije početka sezone rekao da je Bayern prvi favorit za naslov? ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 mar 2012, 17:03

Ovosezonski Robben nije bolji od Kagawe. Ili mozda jeste? Prosvijetlite me. Nemojte samo o nekim uspjesima sa Chelseaom, PSV-om, Groningenom, Realom i reprezentacijom, jer to nije tema debate. Govorimo o ovoj sezoni i svemu prikazanom od strane gore navedenih likova. Dakle, Kagawa + Robben kroz prizmu 2011/12 sezone.
Klare je napisao/la:Isto kao što smo vidjeli i vaše navikane poput Grosa, Bendera i Šmelcera u reprezentaciji.
Schmelzer nije bolji od Lahma, Gross niti od jednog krilnog igraca u reprezentaciji, a Bender je ipak slabiji od Khedire. Ako cemo biti iskreni, ovako bismo rangirali. No, od ovih igraca se i ne ocekuje da budu vojskovodje, te da se na njih oslanja u najbitnijim momentima utakmice. Oni nisu ti koji rjesavaju tekmu, niti ce to ikada biti. Mislim da pogresno stavljas stvari na stol, @Klare. Jer, kako cemo onda rangirati Podolskog? Osobu koja (sasvim sigurno) nije za velikih klubova, vec za kluba u kome se sve vrti oko njega. A, pogledajmo sta radi u reprezentaciji. Covjekove brojke su nevjerovatne. :shock: Fakat nevjerovatne.

Precijenjujes Badstubera. Ne znam zbog cega. :? Pokusavas od njega napraviti najboljeg stopera, a istina je da on to nije. Pa evo jedan Mertesacker je bio standardan u reprezentaciji i izgledao odlicno, a u Arsenalu ne moze meda. Ispada poput pocetnika. Ni u Werderu se nije isticao nekim bravuroznim intervencijama, ciscenjima i startovima, ako cemo biti realni. Jer, ruku na srce, taj isti Werder je po utakmici primao vise od jednog gola. Ne da mi se sad traziti statistika (yebat ga, nemam vremena), al' smio bih se kladiti da je Werder primio mnogo vise golova negoli bi trebao s obzirom na "renome" Pera.

@HzBvB (vidjeh da si me pozvao)
Nisam gledao tekmu (znas da bijah na putu), pa ne mogu govoriti o meni najdrazem igracu Dortmunda (Lewandowskom). 8-) Al', ti ga ne bi pohvalio ni kad bi zabio hattrick, tako da mi je sve jasno. :P Roberinjo je zvijer, a to da promasuje odredjeni broj prilika - pa yebi ga, desava se i rasnim strijecima, a kamoli igracima koji ipak vise mogu kad djeluju iz, recimo, drugog plana. Ne bi trebao biti tako kriticki nastrojen prema njemu. Ako nadjem povoljno njegov dres, obecavam da cu ga uzeti i pokloniti ga tebi. 8-) A, od Newcastlea sam samo nasao trenerku, dresova nema. :( Haman ce Cabaye, Cisse ili Hatem pricekati prije negoli se pronosaju Trgom. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 17:06

Monolog je napisao/la:Ovosezonski Robben nije bolji od Kagawe. Ili mozda jeste? Prosvijetlite me. Nemojte samo o nekim uspjesima sa Chelseaom, PSV-om, Groningenom, Realom i reprezentacijom, jer to nije tema debate. Govorimo o ovoj sezoni i svemu prikazanom od strane gore navedenih likova. Dakle, Kagawa + Robben kroz prizmu 2011/12 sezone.
E vidiš onda je to jedan totalno drugi par cipela ;)

O ovome raspravu uopće netreba voditi jer ona nema smisla kad je maltene svaki igrač u ovoj sezoni bolji od Bayernovog zbog toga što će dobiti bolje ocijene kada njegov tim pobjedi, a pošto bvB ima bolje rezultate, ond aje to u pravilu tako.

Ja sam bio pod dojmom da vi pričate o opčenitoj kvaliteti igrača...

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 05 mar 2012, 17:08

A da prestanete uspoređivati igrače koji ne igraju na istim pozicijama?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2012, 17:09

anton 1983 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:A kad vi imate tako najbolje igrače možeš li mi reć šta ima na drugom mjestu :?: ;)
Ti ovo nisi napiso! :o Recimo u moje vrijeme kad su nogometni forumi počinjeali biti in, za ovakav post bi čovjek iste sekunde dobio ban jer tako mutav komentar se nije prihvaćao pod normalnim
Cilj mi i jest bio provokacija toliko glupa da ćeš reagovat na nju, jer dosta vaših tekstova u vezi BvB-a doživljavam kao provokacije i omalovažavanje. ;)

Što se tiče Piszczkea (mrsko mi citirat gore neke dijelove - nemam kad). Igrač jednu sezonu može bljesnut ali tek u narednoj on potvrđuje i dokazuje svoju klasu. Baš kao Lucas.
Slažem se s tim da Piszczek treba da se dokaže na evropskoj sceni ali ima vremena za to.

Možeš li mi reč kad je zadnji put Lahm odigrao poštenu utakmicu? Kad je prodirao po svojoj strani i direktno uticao na rezultat (gol ili asist) i kad je pravio razliku kao što to radi Piszczek?

Još nešto - Piszczek je najbolje ocijenjen bek prošle sezone a takođe i ove. Dvije sezone zaredom ne može biti slučajno. Lahm je maknut s trona a i bio je red da se pojavi kvaliteniji bek. Lahm za razliku od prije par godina kao da nema želje da krene naprijed kao što je to prije radio i zbog čega smo upravo govorili prije da je najbolji bek. Stil kakav je Lahm igrao sad igra Lucas i to veoma kvaliteno.

U vezi Schmellea pisao sam da je najbolji i to naravno sve zahvaljujući formi. A i dalje mislim da je defanzivno među TOP 3 beka u ligi i prije a i trenutno.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 17:18

Semir bvb je napisao/la:
Što se tiče Piszczkea (mrsko mi citirat gore neke dijelove - nemam kad). Igrač jednu sezonu može bljesnut ali tek u narednoj on potvrđuje i dokazuje svoju klasu. Baš kao Lucas.
Slažem se s tim da Piszczek treba da se dokaže na evropskoj sceni ali ima vremena za to.
E viš on je jedan od igrača koji to mora napraviti da bi se to potvrdilo. I Groos isto to dela, a zašto onda mi svi znamo da je on to mogao raditi samo u BvB-u, a ne u nekom drugom klubu. Ovo ti nije nikakvo omalovažavanje Piščeka jer sam ti i rekao da jeon najbolji desni bek lige, a to što tebe boli i što ti nevidiš ili si nemožeš zamisliti to da bi on negdje drugdje bio lošiji, e tu ti ja nemrem pomoć-

Kao što rekoh ja kao navijač bayerna, bi hapio i Gotzea i Hummelsa iako nam je najbolnija pozicija desni bek, a Piščeka ne bi uzo.
Semir bvb je napisao/la:
Možeš li mi reč kad je zadnji put Lahm odigrao poštenu utakmicu? Kad je prodirao po svojoj strani i direktno uticao na rezultat (gol ili asist) i kad je pravio razliku kao što to radi Piszczek?
Mogu al to bi bilo debiliranje. Da se formu Lahma treba kritizirati treba i to stoji, no njeg a još uvijek drži njegova reputacija koji je zaslužio koju nije tako lako za izsbrisati. Inače protiv Schalkea je odigrao fenomenalno, a ni protiv Kusena nije bio loš...

Sam ovako informativno, jel ti znaš koliko je golova Lizarazu zabio za Bayern kada je igrao za nas? :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 05 mar 2012, 17:44

Previse potencirate vaznost 'sistema'. Ispada da je vazno imati sistem i dobri rezultati su zagarantovani. Ne ide to tako.

Sta uopste mislite kada napisete 'sistem'? Ja mislim na formaciju i nacin igre.

Sistem je vazan, ali je najvazniji kvalitet igraca. Vazna je hemija i kompaktnost. Vazni su medjuljudski odnosi u ekipi. Vazan je timski duh i pobjednicki mentalitet. Vazna je zelja za uspjehom. Vazna je pozrtvovanost. Vazan je trener, njegove takticke i motivatorske soposbnosti, njegova karizma i odnos sa igracima. Itd, itd... Ne znam da li postoji neka piramida stavki koje su potrebne za veliki uspjeh!? Vjerovatno postoji... Sigurno da bi kvalitet igraca bio na vrhu svake piramide.

Dortmund je sve te stavke podigao na jako dobar nivo. Mozda nemaju stavke koje spadaju u savrsenstvo, ali zato imaju sve sto je potrebno za vrhunske rezultate. Bolje imati recimo pet jako dobrih stavki, nego tri vrhunske i dvi lose. To bi bila neka poenta.

Dortmund je u ovoj sezoni po mnogim karakteristikama ispred Bajerna. Cak su i igracki jaci ako se uzme u obzir grozna forma Bajernovih najboljih igraca.

Nojer ima znatno veci potencijal od Vajdija. Al' Vajdi ne pravi gluposti kao Nojer, ne ubija samopouzdanje svojim stoperima skandalozno losim greskama. Vajdi ima potrebnu karizmu i liderske sposobnosti. Ono sto je bio Kan za Bajern, to je Vajdi za Dortmund. Ni tu moc liderstva ne treba podcjeniti. Mozda je upravo to jedan od detalja koji fali Bajernu.

Boateng i Stuber su u svakom pogledu slabiji igraci od Humelsa i Subotica. Dortmundovi stoperi imaju znatno veci potencijal. Imaju perfektnu sinhronizovanost i hemiju, koja je potpomognuta sa Vajdijem na golu. Taj trolist ulijeva veliko samopouzdanje u cijelu ekipu. Zbog toga su bekovi i veznjaci znatno odavzniji u igri prema naprijed. Bajern je susta suprotnost. Nojer je vrhunski talenat, ali pravi gluposti, sto nimalo ne koristi ionako kriticnom stoperskom tandemu. Ne pamtim da je Bajern imao slabiju odbranu. Uzas.

Lam je jedan od najboljih bekova svijeta. On, Evra, Alves i Ramos. Tu su negdje. Pred Piscekom je blistava buducnost. On je vec u ovom trenutku medju 6-7 najboljih bekova svijeta. U to nemam nikakvu sumnju. Izuzetno vazan igrac, snosi veliku krivicu za ubitacan napadacki potencijal Dortmunda. Rafinja je dobar igrac, samo ima problem da se uklopi u igru tima. Tesko je saradjivati sa Robenom. Smelcer je podbacio ove godine, ima opravdanje u povredi.

Sve u svemu, Dortmund ima za klasu bolju odrbanu.

Svajn je jedan od najboljih veznjaka u Evropi. Za klasu - dvi bolji igrac od Bendera i Kela. Bender i Kel nisu na nivou najboljih veznjaka u Evropi. Rekao bih, druga i treca klasa. Ali oni imaju ono sto nema vezni red Bajerna. Imaju hemiju i kompaktnost, veliku pozrtvovanost i zelju za pobjedom. Gustavo je mozda dobar igrac, ali nikako da se uklopi u tim. Kao i Rafinja djeluje kao strano tijelo u ekipi.

Sve u svemu, Bajern ima za nijansu bolji vezni red. Prvenstveno zahvaljujuci Svajnu. Gustavo je pomocni igrac.

Roben i Riberi su sigurno bolji igraci od Gecea i Groskrojca. Roben je jedan od najboljih igraca u Evropi posljednjih 10 godina. Riberi je uz Ronalda i Robena najbolje krilo u Evropi. Al' sve ovo pisem imajuci u vidu njihova najbolja izdanja. Nazalost, povrede ih unistise, ovu sezonu igraju ispod svakog prosjeka. Bajern nije iskoristio ni 50% njihovog vanserijskog talenta. Gece je vrhunski talenat. Ocekujem da ce biti jedan od najboljih igraca Evrope u narednom periodu. Groskrojc je radnik i 'ravnoteza' u timu, izuzetno vazan igrac za ovu ekipu.

Bajern na papiru ima bolja krila. Al' na terenu nije bas tako ako se uzmu u obzir njihove preceste povrede i padovi u formi. Sta ti vrijedi najbolji igrac ako sjedi na tribinama!?

Gomez i Levandovski. Hmm... Ne svidja mi se ova dva igraca. Tesko mi je biti objektivan. Gomez je izuzetno dobar pivot, al' takvi igraci polako odlaze u proslost. Levandovski je relativno dobar napadac, posebno u fazi izgradnje napada. Dosta vise ucestvuje u igri od Gomeza, ali ima slabiju realizaciju. Tesko je reci. Kagava je svakako bolji igrac od Milera. Miler je izuzetno dobar igrac, dok je Kagava genijalac, vrhunski plej & realizator. Bajern ima jaca krila, a Dortmund jaci napad.

Sve u svemu, Bajern na papiru ima nesto jaci tim. Bajern ima vece iskustvo i pobjednicki mentalitet. Imaju podjednako dobar sistem. Dortmund ima boljeg trenera. Dortmund ima vecu zelju za pobjedom, mladje igrace prepune ambicija i gladi za trofejima. Imaju bolju hemiju i medjuljudske odnose. Imaju vecu pozrtvovanost i agresivnost u igri. Itd, itd...

Bajern mi u odnosu na Dortmund djeluje kao potrosena i izlizana ekipa. Metaforicki receno, kao starac i mladic :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 18:08

@Semir, ti nikako da se odlučiš šta potencirati, uveliko miješaš formu i ukupan kvalitet.
Ako bi gledali formu, onda je sigurno i Kuba bolji od Robena, Pišček od Lama..., ali ukupan kvalitet je nešto drugo, jer tu igrači Dortmunda moraju još dosta pure da pojedu. ;)

@Valencia, apsolutno nisi upoznat sa Bayernom niti njegovim igrama.
Da imalo to pratiš znao bi da odbrana i u ovim crnim danima štima kako treba, znao bi da je Gustavo podigao formu, odličan defanzivni vezni, a za Robbena i Mullera si upravu, jer njih dvojica uz izostanak Schweinia predstavljaju i najveći problem, daleko je to od prave forme, tako da s dvojicom manje u napadu i nije lako igrati, a Muller nikad nije bio ta desetka, ako ćemo mjeriti po Kagawi, to su lude zamisli Gaala, a evo to ponekad i Hejko koristi.
Muller mora biti bliže golu, mora uz rame sa Gomezom, ili na krilo, gdje je i lošiji, ali ipak bolji nego li na toj desetki.

Također Kroos prespava veliki dio utakmica, tek se na momente probudi, a Ribery nije često povrijeđen, niti je sklon povredama koliko vi mislite.
A Ribery igra odličnu sezonu, a eto opet neki nađu način da kažu nešto što ne treba.

Dakle, Rafinha, Kroos, Muller i Robben. Ako ćemo tražiti problem među igračima, onda je to, to, jer navedeni ne igraju onako kako se od njih očekuje, a za Rafinhu nisam ni siguran koliko može, jer loša odbrana je njegova karakteristika.

Trenuto su igrači Dortmunda za klasu ispred.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 mar 2012, 18:12

HzBvB je napisao/la:Ajmeeeee sto ih Gundogan dijeli ko rukom !!! 8-) Inace propali transfer po misljenju Antona :D :oops:

:o :o :o :o Kuba 8-)
pa da je, što ti tu nije jastno? 1.1 2011 gundogana se tretira kao promašaj, kao što se to sada radi sa perišićem i što mi u Bayernu radimo sa rafinhom. No nogomet je takav sport u kojem današnja konstatacija sutra više ne mora vrijediti i zato kada čovjek kaže nešto što vrijedi sada ne može mu se to smatrati za krivo, ako se to u budučnosti, tj. nekom drugom vremenu promjeni.

Svaki navijač bayerna u ovom trenutku zahtjeva novog desnog beka ili ti štopera, jer smatra da Rafinha nije dovoljno dobar. 100% tih ljudi sada je u pravu no to nemora značiti da će ostati u pravu za 3 mjeseca. Trenutačno isto tako Gundogan igra, ali još uvijek bi neki bvB-ofci rađe u ekipi imali Sahina nego njega, a zaš ak je on uspio da zamjeni Sahina i ako je idealan za ekipu bvb-a?

Nemrem vjerovati da ljudi misle da bvB ima kvalitetnije igrače nego Bayern, da nerazumiju što je sistem i da ne shvačaju da ako ekipa funkcionira da i smeće od igrača može biti kudikamo bolje nego što to ustvari jest.

Recimo Pišček je najbolji desni bek lige, ali on je to samo u bvB-u i u niti jednom drugom klubu, dok je jedan Lahm najbolji lijevi bek lige igro on za freiburg...Ma u biti ne želim dublje u ovu raspravu ulaziti i svađati se sa djecom koja bu mi govorili da je sada od jenput lewandovski svjetska klasa, a Grosskreutz sposoban da bude prvotimac njemačke repke...

Ko god će tvrditi suprotno, neka mi samo odgovori zašto je ON prije sezone tvrdio da je Bayern glavni favorit za naslov BUNDESLIGE ;)
Opce je poznato moje misljenje za Lewata i Grosonju....tako da cu shvatit da si ovime htio bocnut nekog drugog..
A sto se tice Gundogana - meni je smijesno okarekterisat jednog igraca sa onakvim tehnickim mogucnostima kao promasaj...
Iz aviona se vidi da Gundoga zna igrati fudbal....ili za malog Leitnera da kazem da je promasaj poslije "onog pasa" protiv FCN !
Drugacije gledamo na sve ti vuces vise na ono kako je trenutno a ja gledam jedan korak ili dva ispred...sta bi neki igrac mogao da postigne odnosno ja to volim reci "ima li plafon iznad glave" ...
Npr.plafon iznad glave imaju Bender Kehl Groskrojc , Smelzer je vec npr glavom u plafonu !
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 05 mar 2012, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 05 mar 2012, 18:21

Klare je napisao/la:@Valencia, apsolutno nisi upoznat sa Bayernom niti njegovim igrama.
Da imalo to pratiš znao bi da odbrana i u ovim crnim danima štima kako treba, znao bi da je Gustavo podigao formu, odličan defanzivni vezni, a za Robbena i Mullera si upravu, jer njih dvojica uz izostanak Schweinia predstavljaju i najveći problem, daleko je to od prave forme, tako da s dvojicom manje u napadu i nije lako igrati, a Muller nikad nije bio ta desetka, ako ćemo mjeriti po Kagawi, to su lude zamisli Gaala, a evo to ponekad i Hejko koristi.
Muller mora biti bliže golu, mora uz rame sa Gomezom, ili na krilo, gdje je i lošiji, ali ipak bolji nego li na toj desetki.

Također Kroos prespava veliki dio utakmica, tek se na momente probudi, a Ribery nije često povrijeđen, niti je sklon povredama koliko vi mislite.
A Ribery igra odličnu sezonu, a eto opet neki nađu način da kažu nešto što ne treba.

Dakle, Rafinha, Kroos, Muller i Robben. Ako ćemo tražiti problem među igračima, onda je to, to, jer navedeni ne igraju onako kako se od njih očekuje, a za Rafinhu nisam ni siguran koliko može, jer loša odbrana je njegova karakteristika.

Trenuto su igrači Dortmunda za klasu ispred.
Napisao sam ti na temi Bajerna za Stubera i Boatenga.

Gustavo izgleda duplo losije od Bendera. Momak je previse samozatajan.

Riberi ne igra ni priblizno dobro kao u prve dvi sezone. Ne igra ni na 50% svojih mogucnosti. To je evidentno. Bljesne, pa se izgubi, bljesne, pa se izgubi... Sta tek reci za Robena!?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 18:25

HzBvB je napisao/la: Opce je poznato moje misljenje za Lewata i Grosonju....tako da cu shvatit da si ovime htio bocnut nekog drugog..
A sto se tice Gundogana - meni je smijesno okarekterisat jednog igraca sa onakvim tehnickim mogucnostima kao promasaj...
Iz aviona se vidi da Gundoga zna igrati fudbal....
Samo bi jednu stvar htio reći. Vi BvB ofci ste svi meni iste jer imate žute avatare i u imenu BvB pa ja onda nikad ne mislim na nekog određenog te vas uopće ne razlikujem! Moj bad! :oops:

Niko od vas nije jedinstven to vam je najveći problem jer ste se ugledali u vaš klub pa delati u sistemu i predstavljate se timskim radom! :mrgreen:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 mar 2012, 18:38

HzBvB je napisao/la: Opce je poznato moje misljenje za Lewata i Grosonju....tako da cu shvatit da si ovime htio bocnut nekog drugog..
Iz aviona se vidi da Gundoga zna igrati fudbal....
Samo bi jednu stvar htio reći. Vi BvB ofci ste svi meni iste jer imate žute avatare i u imenu BvB pa ja onda nikad ne mislim na nekog određenog te vas uopće ne razlikujem! Moj bad! :oops:

Niko od vas nije jedinstven to vam je najveći problem jer ste se ugledali u vaš klub pa delati u sistemu i predstavljate se timskim radom! :mrgreen:

Ej jesi bacio bombu... :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 mar 2012, 19:13

Tradicionalno dosta teska tekma kontra Mainza. Momcad je odlicno odigrala i nikako se nije smio dogoditi ponovni ulazak u neku egal zavrsnicu, ali ekipa je pokazala sampionsko lice nakon gola Zidana. BVB djeluje sve mocnije i sigurnije, i vec sada se odredjene konture velikog tima polahko naziru.

Gundo je usao u formu, ali kao sto i Sema potvrdi dosta se izvlacio na desno. 8-) Japaner iako iscrpljen dalekim putovanjem, ponovo je bio match winner. Pregovori oko novog ugovora su u tijeku i samo je pitanje vremena kad ce i sluzbeno biti objavljeno ono sto vec dugo iscekujemo. 8-)

Steta pa najbolji napadac Bundeske nije imao svoj dan, Wetklo bi popio petardu. Lucas je trebao dobiti sansu u zadnjih pola sata. Kad smo vec kod lipog Wetklonje, moze li mi neko reci sta mu je raja sa ST-a pjevala nakon degaziranja lopte?? :lol:

7 bodova je vec ozbiljna prednost i cisto sumnjam da cemo ispustiti salataru, ali opreza nikad na odmet.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.