New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Carlo
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la Carlo » 04 mar 2012, 20:09

56-51

Solidna druga četvrtina. Barona i Lina ebu turnoveri, previše se rizikuje u pasovima. Treba loptu smiriti i mirno graditi napad. Odbrana je veoma dobra samo treba štititi skok...

Melo - 12 poena
STAT - 10 poena, 5 skokova
Chandler - 6 poena, 6 skokova
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 mar 2012, 20:21

Kelti kriminalno brane skok, vec dosta second shot poena od Knicksa a nije da su poznati po tome, a Knicksi igraju puno lakse kad se Melo krece bez lopte... Melo bi trebao da igra kao u Denveru, sa dosta kretanja bez lopte, probijanjem do kosa, a ne samo izolacije oko lakta, kao vecinom ove sezone...Lin (2 asistencije, 4 to) uzima malo suteva jer se odbrane koncentrisu na njega i ne daju mu da probija kao ranije, sada ga recimo Boston brani usmjeravanjem u stranu, gde je prakticno bezopasan. A on nije "silovatelj", pa ce dodati loptu u toj situaciji. :mrgreen:
i sto je zanimljivo kod Novaka ove sezone je da 81% svih suteva je za trojke :shock:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 mar 2012, 20:55

80-72 za Celticse

Katastrofa od treće četvrtine, Celticsi su vodili i +15, ali zadnjih 2 minute smo napravili seriju od 7-0. Idemo odigrati čevrtnu četvrtinu onako kako obično i odigramo. GO KNICKS!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 mar 2012, 21:39

103-103

Produžetak, odličan comeback u zadnjoj četvrtini, imali smo čak i 3 poena prednosti, ali Pierce je pogodio tricu, te je Melo fulio za pobjedu, ali nema veze, idemo po pobjedu u produžetku! GO KNICKS!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 mar 2012, 21:52

šteta za poraz... melo je trebao pogoditi **** šut za pobjedu, ali šta je tu je...

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 04 mar 2012, 21:53

Fuj, J*** ti, zasto izvadi Novaka, nema vanjskog suta nikako, sve su gurali pod koš a vidjelo se da KG dominira u reketu. Zao mi je, stvarno sam mislio da ce pobijediti :/

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 mar 2012, 21:55

Bavarac7 je napisao/la:Fuj, **** ti, zasto izvadi Novaka, nema vanjskog suta nikako, sve su gurali pod koš a vidjelo se da KG dominira u reketu. Zao mi je, stvarno sam mislio da ce pobijediti :/
ebiga, jedva čekam da d'antoni ode na kraju sezone... biće bolje...

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 04 mar 2012, 21:57

Ne znam vise ni sta da kazem na njegovu ovu taktiku :/
Neka dodje Phil ili neko drugi, neka pokuša, jer D'antoni upropasti ekipu, super ekipa, bojim se da se ne raspadne.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 04 mar 2012, 22:00

Ovaj New York je totalno neuigran,ali se bore ko lavovi i veceras zamalo dobise.Ova ekipa ima itekako potencijala i sljedece sezone kad odrade pripreme kako treba bice u vrhu istoka.Kad malo uigraju te akcije malo Amarea ugurat u reket,malo da Melo nadje svoju igru itd.Klupa jako medju boljim u ligi.Lijepo je vidjet da se vraca jedna velika fransiza u vrh

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 mar 2012, 22:02

Bavarac7 je napisao/la:Ne znam vise ni sta da kazem na njegovu ovu taktiku :/
Neka dodje Phil ili neko drugi, neka pokuša, jer D'antoni upropasti ekipu, super ekipa, bojim se da se ne raspadne.
i ja se bojim da se ova ekipa ne raspadne jer je ovo najbolja u zadnjih 10 godina sigurno. molim Boga da dođe Phil...

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 04 mar 2012, 22:06

Sve sam nokte izgrickao, ne znam hocu li ih imati dovoljno poslije utakmice sa Dallasom, da nas ne bi razguzili. Ali ipak imam u vidu to da smo snazniji u front courtu protiv Dallasa, pa bi njih trebali da pobijedimo.

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 04 mar 2012, 22:13

dema je napisao/la:Ovaj New York je totalno neuigran,ali se bore ko lavovi i veceras zamalo dobise.Ova ekipa ima itekako potencijala i sljedece sezone kad odrade pripreme kako treba bice u vrhu istoka.Kad malo uigraju te akcije malo Amarea ugurat u reket,malo da Melo nadje svoju igru itd.Klupa jako medju boljim u ligi.Lijepo je vidjet da se vraca jedna velika fransiza u vrh
Ta neuigranost je 'krivica' neiskustva i lose procjene trenera, nazalost. Klupa je eksplodirala prije par mečeva, kad su pokazali kako se igra odbrana, medju najboljim odbranama igraju, a ta klupa sluzi za napad. :r Cudno, zar ne?
Amare previse uzima ovih suteva izvan reketa, sto nije radio prije u Pheonixu gdje ga je lijepo hranio Nash, ali ovdje se mora vise potruditi jer Nash je vise pretendirao da doda loptu nego da je osuta, sto nije situacija kod Lina, njemu je najcesce u viziru obruc i ćao. Ne shvati me pogresno, svidja mi se Lin, ali jednostavno mora da se jos uvijek uigra CIJELA ekipa Knicksa da bi se moglo ciljati na vrh, a to oni svakako mogu :!:

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 04 mar 2012, 22:58

Bavarac7 je napisao/la:
dema je napisao/la:Ovaj New York je totalno neuigran,ali se bore ko lavovi i veceras zamalo dobise.Ova ekipa ima itekako potencijala i sljedece sezone kad odrade pripreme kako treba bice u vrhu istoka.Kad malo uigraju te akcije malo Amarea ugurat u reket,malo da Melo nadje svoju igru itd.Klupa jako medju boljim u ligi.Lijepo je vidjet da se vraca jedna velika fransiza u vrh
Ta neuigranost je 'krivica' neiskustva i lose procjene trenera, nazalost. Klupa je eksplodirala prije par mečeva, kad su pokazali kako se igra odbrana, medju najboljim odbranama igraju, a ta klupa sluzi za napad. :r Cudno, zar ne?
Amare previse uzima ovih suteva izvan reketa, sto nije radio prije u Pheonixu gdje ga je lijepo hranio Nash, ali ovdje se mora vise potruditi jer Nash je vise pretendirao da doda loptu nego da je osuta, sto nije situacija kod Lina, njemu je najcesce u viziru obruc i ćao. Ne shvati me pogresno, svidja mi se Lin, ali jednostavno mora da se jos uvijek uigra CIJELA ekipa Knicksa da bi se moglo ciljati na vrh, a to oni svakako mogu :!:
pa to i kazem,nije bilo ljetnog kampa a u zadnje 2 sezone su doveli skoro sve igrace,treba taj kamp odradit i onda ce se vidjet koliko je do trenera

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 05 mar 2012, 02:21

Šteta za Knickse! Nije loša utakmica bila, standardne boljke Knicksa + mali nedostatak sreće i poraz.
Ja sam sve više za dovođenje novog trenera ukoliko Knicksi žele napraviti dobar rezultat iduće sezone (konferencijsko finale). Ekipa ima kvalitet,spoj mladosti i iskustva. Fali joj uigranosti + netko tko će reć "Stani na loptu,polako", "Amare igraj bliže košu", "Odbrana" :lol: :lol: :lol:
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 05 mar 2012, 12:56

SheldonCooper je napisao/la:Šteta za Knickse! Nije loša utakmica bila, standardne boljke Knicksa + mali nedostatak sreće i poraz.
Ja sam sve više za dovođenje novog trenera ukoliko Knicksi žele napraviti dobar rezultat iduće sezone (konferencijsko finale). Ekipa ima kvalitet,spoj mladosti i iskustva. Fali joj uigranosti + netko tko će reć "Stani na loptu,polako", "Amare igraj bliže košu", "Odbrana" :lol: :lol: :lol:
Nažalost, uvijek je tako kod njih. :/
Mislim da smo dugo ovog D'antonija trpili, drag mi je trener, ali je počeo preseravati, Lin ga iščupa da ne leti iz New Yorka, a on opet po istom, hem ga ne uvrsti u prvih pet, nego stavi Barona. Nisam protiv Barona, stovise volim ga, lijepo, strpljivo igra, ali suocimo se on jos uvijek nije spreman da zapocne utakmicu. Njegov doprinos ce se najvise osjetiti u Playoffu.
Mislim da bi JR i Baron, uz naravno dodatak Novaka, Jeffriesa, Shumperta i Harrelsona (koji je jos uvijek povrijedjen :( ) trebali biti glavna pucacka snaga, jer kako vidim Melo, Amare se vise odlucuju na vanjske suteve, iako Melo se sada vise gura pod kos sto nije njegova jaca snaga iako ima dosta lagana polaganja i svaka mu cast za sinocnju partiju. Nadam se da ce se to promijeniti i da će Knicksi proigrati u PO i da će pojesti po svemu sudeći Chicago u 5 utakmica. :D
Go Knicks! :D

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 mar 2012, 19:16

Ja kad vidim STATa da šuta dugu dvojku čim primi loptu odmah mi se želudac okrene. I sam zna da mu je oslabio šut zbog koljena i nogu zbog propuštanja ljetnog kampa i povreda... Ne razumijem čemu forsiranje, ali hajde... Nadati se da će biti bolje sutra protiv Dallasa.

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 05 mar 2012, 19:49

Carlo je napisao/la:Ja kad vidim STATa da šuta dugu dvojku čim primi loptu odmah mi se želudac okrene. I sam zna da mu je oslabio šut zbog koljena i nogu zbog propuštanja ljetnog kampa i povreda... Ne razumijem čemu forsiranje, ali hajde... Nadati se da će biti bolje sutra protiv Dallasa.
Slazem se, istom se nadam.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 mar 2012, 00:34

U zadnjoj godini u Phoenixu je bio jedan od najboljih krilnih centara sa poludistance. Sa obzirom na to sta mu se sve izdesavalo, cisto sumnjam da mu sut zakazuje zbog koljena ili bilo kojeg drugog fizickog problema.

Bavarac7
Kontakt:

Post Postao/la Bavarac7 » 06 mar 2012, 22:41

Šta mislite ko će biti glavni scorer za večeras protiv Dallasa?

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 06 mar 2012, 23:02

Bavarac7 je napisao/la:Šta mislite ko će biti glavni scorer za večeras protiv Dallasa?

Melo ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 7 gostiju.