Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

adointer
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 11:17

[youtube][/youtube]

:lol:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2012, 14:17

Zvanični sajt UEFE je potvrdio, a italijanski list "Gazzeta dello Sport" preneo informaciju, da će se finale Lige Šampione u sezoni 2015/16 igrati, na trenutno zajedničkom stadionu Milana i Intera, čuvenom "San Siru".

Sedmostruki šampion "starog kontinenta" Milan, i šampion iz 2007-e, imaće priliku da na svom stadionu osvoji novi trofej elitnog takmičenja, a da li osmi ili neki drugi, to ostaje da se vidi.

A sezonu prije te finale Lige Šampiona takođe će se igrati na "Apeninima", tačnije na Juventusovom novom stadionu "Juventus Arena".
Da podsetimo finale ovogodišnjeg izdanja Lige Šampiona igra se u Minhenu, na Bajernovoj "Allianz Areni".
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 mar 2012, 14:30

Macheda bodrio svoj klub na dreby-ju :D

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 14:47

ovako:

stadion je Giuseppe Meazza i nalazi se u kvartu koji se zove San Siro 8-)

a drugo ne igra se finale Lige Sampiona na Juventusovom stadionu nego finale Europske Lige i to sezona 2013-2014 a ne 2014-2015 :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 mar 2012, 15:07

IlPrincipe je napisao/la:Zvanični sajt UEFE je potvrdio, a italijanski list "Gazzeta dello Sport" preneo informaciju, da će se finale Lige Šampione u sezoni 2015/16 igrati, na trenutno zajedničkom stadionu Milana i Intera, čuvenom "San Siru".

Sedmostruki šampion "starog kontinenta" Milan, i šampion iz 2007-e, imaće priliku da na svom stadionu osvoji novi trofej elitnog takmičenja, a da li osmi ili neki drugi, to ostaje da se vidi.

A sezonu prije te finale Lige Šampiona takođe će se igrati na "Apeninima", tačnije na Juventusovom novom stadionu "Juventus Arena".
Da podsetimo finale ovogodišnjeg izdanja Lige Šampiona igra se u Minhenu, na Bajernovoj "Allianz Areni".
Haj Tita ti daj neki link za tu vijest, ja to ne nađoh ni na gazzetta.it ni na uefa.com. Nešto mi prerano da odlučuju toliko unaprijed o domaćinstvu finala LP, obično idu jednu ili dvije godine unaprijed.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2012, 15:33

@jose ja sam to kopiro s jednog Milanovog bloga/sajta http://www.acmilan-sebia.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Stadion se zove San Siro :mrgreen: za nas će se uvijek tako zvat ... ko zna mozda se i nekad bude zvao Silvio Berlusconi, ipak je on najtrofejniji predsjednik nekog kluba svih vremena nakon Bernabeua

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 06 mar 2012, 15:35

trofejniji je predsjednik berlusconi od bernabuea. 5 CL, 8 scudetta, 2 ili više interkontinentalna kupa između ostalog.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 15:46

pa kad se bude zvao Berlusconi,zvace ga narod Berlusconi,kad se bude zvao cigla zvace ga cigla itd,,sad se zove Meazza i jbg ;) a nesto ne znam da li se moze zvati bilo sta po nekom ako taj neko nije mrtav? :? a sto se tice finala LP i EL je istina:2016 finale LP na Meazzi ;) i finale EL je 2014 na Juventus Stadium,,

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 06 mar 2012, 15:48

baresi#6 je napisao/la:trofejniji je predsjednik berlusconi od bernabuea. 5 CL, 8 scudetta, 2 ili više interkontinentalna kupa između ostalog.
Pa kako je to trofejnije od 6 CL, 16 ligaških trofeja i 5 kupova ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 mar 2012, 15:51

IlPrincipe je napisao/la:@jose ja sam to kopiro s jednog Milanovog bloga/sajta http://www.acmilan-sebia.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Stadion se zove San Siro :mrgreen: za nas će se uvijek tako zvat ... ko zna mozda se i nekad bude zvao Silvio Berlusconi, ipak je on najtrofejniji predsjednik nekog kluba svih vremena nakon Bernabeua
E nije ti baš neki izvor. :mrgreen:
Znam da ce finale ove godine biti na Allianz Areni u Minhenu, a naredne godine opet na Wembleyu (zbog proslavljanja 150 godina FA). A za dalja finala još nije odabran domaćin.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 15:57

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 mar 2012, 16:32

hehe, pa sam sebi si sad kontradiktoran, nisam bio lijen i otvorio oba linke i gle čuda meazza se ne spominje ni na jednom kao ime stadiona, kako majku mu :o

sa prvog linka
Champions League 2016 si giocherà a Milano, alla Scala del calcio di San Siro
a i sa drugog
ufficializzare che nel 2016 l'ultimo atto della massima competizione europea si giocherà a 'San Siro'.
naravno može ga ko želi zvati i meaza ali očito da to čine samo rijetki, inače od dana izgradnje tog stadiona prije 90-ak godina se zove san siro (po kvartu gdje se nalazi) i do dan danas se to ustalilo
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 06 mar 2012, 17:42

Meazza je kad igra na njemu Inter, a San Siro kad Milan igra. Jer je Meazza igrao ja mislim duze u Interu pa ga ovi vise gotivem dok je u Milanu nesto malo ja mislim.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 21:31

pa ne kaze da se stadion zove tako,nego se igra na san siru odnosno na naski u san siru jer je kako sam ti vec govorio mjesto na kojem je Meazza nazvano san siro,kontas? :? znaci da pojasnim jos jednom Meazza na San Siru(kvart se tako zove)

http://it.wikipedia.org/wiki/Stadio_Giuseppe_Meazza

http://bs.wikipedia.org/wiki/San_Siro

http://hr.wikipedia.org/wiki/Stadio_Giuseppe_Meazza

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 mar 2012, 22:43

a bili su se dobro ponadali, ovako im je jos gore :mrgreen:
nema potpisa

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 mar 2012, 01:48

oficijelno ime stadiona je g. meazza a ne san siro, mislio sam da to svako zna. i naravno kako ado kaže san siro je kvart.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 mar 2012, 10:46

PROBABLE FORMATION

Bologna vs Juventus
BOLOGNA: Gillet; Rays, Portanova, Antonsson, Pulzetti, Perez, Mudingayi, Rubin, Ramirez, Diamonds, Di Vaio. Herds Pioli.
JUVENTUS: Buffon; Lichtsteiner, Caceres, Bonucci, De Ceglie, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe, Borriello, Vucinic. Coach Conte.

Catania-Cesena
Cesena: Antonioli; Rodriguez, Moras, Rossi, Ceccarelli, Santana, Guana, Parolo, Pudil, Iaquinta, Mutu. Coach Beretta.
CATANIA: Carrizo; Motta, Legrottaglie, Spolli, Marquis Izco, Lodi, Almiron; Gomez, Bergessio, Barrientos. Coach Montella.

Parma and Fiorentina
PARMA: Mirante; Zaccardo, Paletta, Santacroce Biabiany, Morrone, Mariga, Galloppa, Modesto; Okaka, Giovinco. Coach Donadoni.
FIORENTINA: Boruc; Camporese, Natali, Felipe, Cassani, Behrami, Montolivo, Pasqual, Lazzari, Vargas, Amauri. Coach Rossi.
-RIVALDO-

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 mar 2012, 11:12

jest mi žao Jovetića..opet se ozlijedio...da ga povredu nisu zafrkavale bio bi još bolji igrač a već sada je odličan...večeras interesantni dueli...Juve mora pobjedi...očekujem i pobjedu Parme..protiv Napolia su bili bolji medjutim onaj debila Valeri zafrko sve...Fiorentina ima solidnih igrača ali nema hemije u timu...Catania će gurnuti Cesenu prema Seria B...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 mar 2012, 15:57

Malo naslovnica :mrgreen:

slika
Milan, damn scary!
Arsenal win 3-0, but the Rossoneri reach the quarter-finals
Juve at Bologna, Conte: “We can’t get depressed”
Moratti: “Half a disaster against Catania. Villas Boas? Just rumours”
Novara, what a u-turn
Mondonico sacked, it’s Tesser again
Now the Bari investigations include clubs, Lecce and Samp at risk
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 mar 2012, 20:08

Nije sviran penal za Juventus i odma na 50% postova na Juventusovoj temi se spominje Milan :roll:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []