RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Filantrop
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Filantrop » 06 mar 2012, 19:04

slika
http://www.bhclubbing.com/galerija,2790 ... romana-inn" onclick="window.open(this.href);return false;
solo forte solo a destra

mostarski zrinjski

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 06 mar 2012, 19:08

bolje da smo izvukli borac ili selju... ovako, cjela herceg-bosna je protiv nas :D

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 06 mar 2012, 19:17

Enver Marić : Najvažnije je da se klub materijalno stabilizovao

Današnja ceremonija dodjele priznanja za životno djelo legendi Mostara i Veleža bila je dobra prilika za razgovor sa njim. Odmah na početku veliko iznenađenje predstavljala je činjenica da je i Enver Marić redovni čitalac oficijelne stranice svoga kluba.

A legenda kakav i jeste, čovjek pred kojim će svaki istinski Veležovac sigurno zadrhtati i iskazati veliko poštovanje da može da bude u njegovom prisustvu, bio je sretan što je dobio priznaje.

- U svakom gradu ili klubu gdje živite ili radite možete dobiti nagradu i to je uspjeh, ali kada u svom rodnom gradu dobijete ovakvo priznanje onda se osjetite ponosnim. Sretan sam što sam danas vidio i moje brojne prijatelje, a to je najveće bogastvo.

Nije pretjerano pričljiv, ustvari danas je više želio slušati prijatelje, a njih je bilo mnogo. Svi su željeli u nekoliko rečenica izraziti zahvalnost što su imali priliku ljudski i sportski odrastati uz njega.

Hvala Bogu uspijeli ste nadvladati i zdravstvene tegobe. Koliko danas pratite naš fudbal, odnosno koliko danas pratite Velež ?

- Redovno pratim Velež. Ustvari kako ne bih pratio nešto svoje. Dok sam zbog zdravstvenih razloga više vremena provodio u Njemačkoj bio sam na stalnoj konekciji telefonom sa svojom porodicom, sa rajom iz grada. Sa direktorom Tanovićem veže me višedecenijsko prijateljstvo tako da se redovno čujemo telefonom. Evo stižem i da pratim internet. Mislim da je najvažnije da se klub u materijalnom smislu stabilizovao. To je preduslov. Puno lošeg je ostalo za nama. Imali smo da tako kažem svakakvih sezona. Sada je što mogu da primjetim klub se stabilizovao i to je preduslov svega. Sljedeće je kontinuitet. Mi bi sve odmah da nam se desi. Ne ide to tako u fudbalu. Treba vremena. Nama je najvažnije da smo stabilni, a to je jako teško postići u ovim vremenima i svaka čast ljudima u Veležu pa to uspijevaju, ali isto tako važan je kontinuitet. Ne može se za jednu sezonu sve postići.

I prije nego što je uslijedilo pitanje da prokomentariše rezultate „Rođenih“ u dosadašnjem periodu i žrijeb kupa, već je bio spreman odgovor.

- Mislim da je dobro što smo dobili Širokog. Nema sumnje dobra ekipa, vrh našeg fudbala. Međutim to nam i treba, da igramo protiv jačeg, jer takav protivnik onda i tebe tjera da igraš jače. Tu možeš viditi i gdje si trenutno i šta trebaš popraviti i ako ne uspiješ. Opet kažem dobro je što igramo protiv Širokog, istakao je Marić.

U narednom periodu namjerava živjeti na relaciji Njemačka – Mostar. Zdravstveni razlozi ga primoravaju da određen period mora provesti u Njemačkoj, iako...

- Ma ja sam najsretniji u Mostaru, ali šta ću moraš biti disciplinovan i voditi brigu o provođenju nekih tretmana. Naravno, kad sam tu dolazim na utakmicu. Bio sam i jesenas dolazio kratko par dana, ali kako nije bilo utakmice bio sam na jednom treningu i otpratio ga skoro čitavog.

izvor: fkvelez.ba

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 mar 2012, 20:57

nonda_83 je napisao/la:Enver Marić ...
"Redovno pratim Velež....
Sa direktorom Tanovićem veže me višedecenijsko prijateljstvo tako da se redovno čujemo telefonom. Evo stižem i da pratim internet. Mislim da je najvažnije da se klub u materijalnom smislu stabilizovao.

...
Sada je što mogu da primjetim klub se stabilizovao i to je preduslov svega.

Sljedeće je kontinuitet. "
Mislim da ovo "potvrdjuje" cesto spomenute recenice Fejicevskih strucnjaka na ovom forumu kako Velezove legende zaobilaze klub, kako bjeze od njega, i kako nece da imaju nikakve veze s ljudima koji su trenutno u Velezu, itd itd itd...

Zar Velezu trebaju dusmani pored takvih "navijaca"?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 06 mar 2012, 22:22

Filantrop je napisao/la:slika
http://www.bhclubbing.com/galerija,2790 ... romana-inn" onclick="window.open(this.href);return false;
Tko je ovaj u sredini.Jel ovo onaj čelnik mnk. Brotnjo???

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 06 mar 2012, 22:57

Mont0 je napisao/la:Pozdrav za Gradacac! :D

" onclick="window.open(this.href);return false; 8-)

Ako ne prodjemo Siroki, nemamo se sta nadati u finalu :lol:
heheh dobar si svaka cast... pa ako bogda gledamo velez u finalu,naravno sve do pobijede.zivio ;)
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 mar 2012, 16:36

sa fkvelez stranice

Balalić i Kalajdžić u Lokomotivi

Amar Balalić (21) i Anis Kalajdžić (20) proljetni dio sezone nastupat će kao posuđeni igrači za mlađeg mostarskog ligaša Lokomotivu. Saradnja klubova tako je i na ovaj način nastavljena, jer će ova dva fudbalera, koji su ugovorom vezani za „Rođene“, u proljetnom dijelu sezone imati mnogo više prilike da izbore minutažu u Lokomotivi.

U redovima „Lokosa“ još od početka sezone nalaze se golman Arman Šuta (21) i Dženan Kovačević (20) koji su standardni članovi Lokomotive. Podsjetimo, od ove polusezone Lokomotivu sa klupe predvodi Adis Obad.

-----------------------------------------------

Izgleda da su ozbiljni da spase Lokomotivu od ispadanja iz 2 Lige Jug.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 mar 2012, 18:56

el-fighter je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:U polufinalu igrat cemo protiv Sirokog Brijega. Po meni je ovo ipak bolja solucija od Zelje i Borca. Siroki jeste kvalitetnija ekipa, ali u dvije utakmice mislim da imamo sanse. Sada se treba okrenuti suboti i mecu sa Celikom, gdje moramo pokusati da iznenadimo Zenicane i dodjemo barem do boda.

FORZA VELEZ
Prođite Široki i obezbjedili ste Evropu. Nikad bliže.
hahahah..bas sam na proslim stranicama postavio pitanje da li bi mi kao porazeni u finalu Kupa isli u Evropu (s obzirom da su preostale 3 ekipe obezbjedile ucesce u Evropi), ali izgleda da bi u slucaju naseg poraza u finalu Kupa protiv ekipe koja je vec obezbjedila ucesce u EL, to bila zeleno svjetlo za 4. tim iz lige da ide u Evropi. Koje komplikacije.
Samo Vi prođite. Željo će igrati u finalu KUPa, a biti će i prvak. Zato kažem idete u Evropu 100%, a ostali dio će da odradi Željo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 08 mar 2012, 11:40

Avlami .... u tom slucaju ide 4rti sa tabele u Evropu a ne finalista kupa ;)

Imas ocit primjer Celika kada je igrao finale sa Zeljom i nije otisao u evropu kao porazenik u finalu ;)

Pozz
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 08 mar 2012, 11:43

MrHc je napisao/la:Avlami .... u tom slucaju ide 4rti sa tabele u Evropu a ne finalista kupa ;)

Imas ocit primjer Celika kada je igrao finale sa Zeljom i nije otisao u evropu kao porazenik u finalu ;)

Pozz
ma ne možemo svi znat pravila,šta ćeš ;) ;)
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 08 mar 2012, 11:46

MrHc je napisao/la:Avlami .... u tom slucaju ide 4rti sa tabele u Evropu a ne finalista kupa ;)

Pozz
Čelik nije išao u Evropu zato što Željo nije bio prvak prošle godine. Kontaš?

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 08 mar 2012, 11:47

A ove ce, kao, biti? :P
Support Velez, It's logical! ★

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 08 mar 2012, 11:48

kažu da se u Mostaru pojavili pe.d.eri :D

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 08 mar 2012, 11:50

Mont0 je napisao/la:A ove ce, kao, biti? :P
Logično, što bi rekö Čombe

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 08 mar 2012, 11:57

Hehe :D

Onda se nadam da smo sa Zeljom u finalu, da mu maznemo barem jedan trofej ove sezone :D
Support Velez, It's logical! ★

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 08 mar 2012, 12:59

seven je napisao/la:

kažu da se u Mostaru pojavili pe.d.eri :D
:lol: :lol: :P

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 mar 2012, 15:02

http://studio88.ba/bh/78/sp/26436/" onclick="window.open(this.href);return false;

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 mar 2012, 21:16

Tanović: Veležov kamp kao temelj kluba
Thursday, 08 March 2012 19:28
There are no translations available.

Proljetni dio prvenstva startuje ovog vikenda. Od subote će glavnu riječ imati igrači i stručni štabovi svih selekcija Veleža. Iza administracije kluba je jedno duže razdobolje van takmičarskog dijela sezone, u kojem je obavljeno mnogo zadataka. Od licenciranja, priprema, finansijskih i marketinških aktivnosti....U ovom trenutku Velež grabi krupnim koracima u vrh bh fudbala, a za takvo što je nužna prije svega stabilizacija samog kluba.

- Pa ono što mogu odgovorno potvrditi je da Velež polako ali sigurno postaje jedan stabilan klub. Pod tim podrazumjevam posebno finansijski segment, koji je osnova svega, a svakako i druge segmente kluba. Uspijeli smo u ovoj sezoni sanirati dosta nekih, da tako kažem „repova“ od ranije, te smo skoro došli u situaciju da na mjesečnom nivou servisiramo obaveze kluba. Do kraja godine upotpunosti ćemo sanirati sve zaostatke koji su se gomilali jedan dugi niz godina. To je istinska stabilizacija kluba, na kojoj se intenzivno radi mjesecima, ističe na početku razgovora Sedin Tanović, direktor Veleža.

U „predvečerje“ prvenstva može li se podvući crta pod prelazni rok i trenutno stanje ekipe.

- Prije svega o tome mogu govoriti kao čovjek koji je čitav život u fudbalu, kao igrač i kao trener. Za konrektne odgovore nadležni su sportski direktor i stručni štab. Oni jako dobro obavljaju svoj posao. Jedino što mogu reći je da za sastavljanje tima i rezultate treba vremena. Radilo se dosta dobro i ima tu veći broj novih igrača, te zato i treba vremena da se sve to posloži. Ono što mene raduje je činjenica da ima dosta mladih igrača.

Vratimo se još malo na pripremni ciklus, ali iz ugla organizacije. Iza Veleža su druge međunarodne pripreme ove sezone.

- Mislim da smo ove sezone zaista mnogo uradili na vraćanju imidža kluba. Svi mi znamo šta je Velež, ali isto tako stoji činjenica da smo dugo vremena uglavnom bazirani na naš bosanskohercegovački nivo, sa naravno izlascima u regionu. Ipak je Velež u ovoj sezoni igrao u Evropi i to sa Sošom, Brestom, Bursasporom, Tomskom i još nekim klubovima. Lijepo je kada možete u nekim francuskim ili turskim časopisima čitati o Veležu. Sve je to jedan ciklus koji je počeo i koji će se nastaviti. Treba vremena, ali radimo na tome što je najvažnije. Vjerujte već sada postoje neke kombinacije i razmišljanja za nove ljetne evropske pripreme.

Ono što je obilježilo proteklu zimu je i akcija navijača za kupovinu autobusa.

- To je upravo pokazatelj da se Velež, polako ali sigurno diže. Navijači su prepoznali rad Veleža i ovo je najbolji odgovor. Ovdje želim nešto da naglasim i što je jedinstven stav svih ljudi u Veležu. Naravno da naš klub ima Upravni odbor i on radi svoj posao, ali svi ovi ljudi koji su na bilo koji konkretan način učestvovali u ovoj akciji kupovine autobusa ili učestvuju u projektu „Budi Rođeni“, kao i oni koji kupe kartu od 5 KM i dođu na utakmicu su dio Veleža. Mi što smo u klubu samo operativno radimo posao. Naravno to je naš zadatak, da radimo na organizaciji i jačanju kluba, na pravljenju tog imidža, ali zaista svi ti ljudi bilo u BiH ili u inostranstvu, svi oni su članovi Veležove porodice na svoj način. Ono što raduje svakog Veležovca na planeti je činjenica da je sve više i više onih koji su uz Velež.

U proljetni dio Velež ulazi sa novim planovima. Nije samo riječ o takmičarskim, već i onim druge prirode.

- Često čujem u posljednje vrijeme pitanja šta je cilj ove sezone. Ma cilj je jasan od prvog dana, a to je potpuna stabilizacija kluba i vraćanje imidža Veleža, odnosno da to bude ponovo klub tj. institucija koja pripada u vrh regionalnog fudbala. Sada smo u polufinalu kupa i naravno bez imalo nekog ustezanja cilj nam je finale, a onda i donijeti pehar u naše vitrine. Međutim, imaju tu još tri kluba i oni imaju takve želje u polufinalu. Na nama je da se izborimo sa njima. Međutim, mi i dalje nastavljamo jačanje kluba sa ili bez osvajanja kupa i idemo ka svojim zacrtanim ciljevima. Posljednjih dva mjeseca smo intenzivirali aktivnosti kako bi od Grada Mostara dobili potrebne papire kojim se potvrđuje da Velež ima pravo korištenja pomoćnog terena. Nakon toga ćemo krenuti u akciju da nabavimo vještačku travu. To je temelj kluba. Naše pomoćno je trenutno u najboljem stanju od kako Velež igra utakmice u Vrapčićima, ali je vještačka trava ono najbolje riješenje kako za prvi tim tako i za omladinsku školu. Tu akciju mislimo pokrenuti sa našim navijačima, sa ljudima koji su legende kluba i imaju mogućnosti da nam pomognu u tom pravcu. Također, završena je projektna dokumentacija za izgradnju soba za stanovanje i restorana za igrače u sklopu stadiona. Jednostavno želimo od Vrapčića napraviti Veležov kamp. Ovo je veliki klub po tradiciji. Da bi to postao u sadašnjem fudbalu jednostavno morate imati vlastiti kamp za treniranje, za dnevni boravak igrača i ostalo. E to nam je cilj.

Naravno, posebno jer je riječ o godini u kojoj obilježavamo 90 godina postojanja.

- Kako bi obilježili taj „rođendan“ planiramo dovesti u goste jednu respektabilnu ekipu. Međutim to je marketing, to služi za imidž kluba. Za 90-ti rođendan želimo napraviti infrastrukturni iskorak, jer je to mnogo trajnijeg karaktera i temelj onog Veleža koji će iz svog „fudbalskog inkubatora“ proizvoditi igrače. Želim samo da dodam da se već vrše razgovori sa nekim potencijalnim donatorima koji bi nam pomogli u materijalnom smislu da navedene projekte počnemo, a vjerujem i ubrzo nakon toga i dovršimo. Nadam se da ćemo u daljim projektima imati podršku i da ćemo vratiti instituciju bh fudbala na svoje mjesto.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 mar 2012, 22:02

Ne znam zasto, ali uvijek kad procitam tekst slican ovome iznad, prodju me neki trnci. Na sam spomen ponovo jakog Veleza, sjetim se stare slave. Ali kazu da se od toga ne zivi, stoga idemo dalje u nove pobjede.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 mar 2012, 23:47

Fudbalski klub Velež u ovoj godini dobio je i novog sponzora, Ugovor o sponzorstvu sa „Rođenim“ potpisala je prestižna farmaceutska kompanija u regionu Pliva. Ugovor je potpisan za 2012. godinu.
slika

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.