Ljudi iz Saveza se bore da igra za nasu repku.Dobio je poziv i od Srbije i od BIH.Na njemu je za koga ce se odluciti.I selektor Markovic se ukljucio u razgovore sa Brajovicem.Mlad je 1994 godiste i prspektivan , ljevak. ali daleko od toga da je neki vanseriski talenat.Treba mu puno rada,ali ima jednu prednost sto je ljevak i zato je uz svoju visinu od 195 cm interesantan.Devil je napisao/la:'94 napisao sam gore.Jedan frend koji prati rukomet ono bas kaze da je mali izuzetan potencijal.Zvezda ga je zapazila na mecu reprezentacije Republike Srpske protiv lige Srbije i tada ga dovela u svoje redove.Pre toga igrao za Slaviju.edinjo-bih je napisao/la:valjda ce se sjetiti i pozvati i njega, koje je inace godiste?
Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Da slazem se da nije vanserijski talenat ali je ipak talenat koji ce uskoro biti i poprilicno formiran igrac jer je brzo dobio priliku da zaigra za prvi tim,a pri tome tu sansu koristi obilato sto ce itekako da mu koristi u buducnosti.
Ima lepu konstituciju,mislim da mu nedostaje jos par kilograma da bi to bilo potpuno nekako sam stekao utisak da za svoju visinu ima premalo kilograma,mada mozda i gresim.Bas mi taj frend kaze da bi ovaj momak lepo legao Srbiji na poziciji levog krila ali da jos nije bilo zvanicnog stava RSS-a po tome pitanju,pa cemo da vidimo kako ce situacija da se razvija.
Ima lepu konstituciju,mislim da mu nedostaje jos par kilograma da bi to bilo potpuno nekako sam stekao utisak da za svoju visinu ima premalo kilograma,mada mozda i gresim.Bas mi taj frend kaze da bi ovaj momak lepo legao Srbiji na poziciji levog krila ali da jos nije bilo zvanicnog stava RSS-a po tome pitanju,pa cemo da vidimo kako ce situacija da se razvija.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
- Kontakt:
Bivši igrač Slavije odbio poziv selektora mlade reprezentacije Srbije.Navodno Crvena Zvezda treba da ide u Katar u tom periodu pa on ide sa njima,ili ima neki seminar pa tamo ide.Uglavnom znam da neće igrati u sledećim utakmicama,jedino ako se plasiraju na Evropsko.
$ ? $ ? ? " " ".
-
- Kontakt:
Juniorska rukomtna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo odigrala prijateljski susret sa Vogošćom.
Premijer ligaš iz Vogošće je slavio rezultatom 34:33. Suret je bio neizvjestan tokom svih 60 minuta, a i u prvom poluvremnu su nešto bolji bili rukometaši Vogošće (16:14).
No, i pored minimalnog poraza selektor našeg nacionalnog tima Zdenko Grbavac zadovoljan je sa onim što su prikazali njegovi izabranici, a treba istaći da su priliku pokazati šta znaju dobili svi mladi bh. reprezentativci koji su bili u zapisniku.
steta sto nepise ucinak igraca..
Premijer ligaš iz Vogošće je slavio rezultatom 34:33. Suret je bio neizvjestan tokom svih 60 minuta, a i u prvom poluvremnu su nešto bolji bili rukometaši Vogošće (16:14).
No, i pored minimalnog poraza selektor našeg nacionalnog tima Zdenko Grbavac zadovoljan je sa onim što su prikazali njegovi izabranici, a treba istaći da su priliku pokazati šta znaju dobili svi mladi bh. reprezentativci koji su bili u zapisniku.
Dobra ovi juniori,na pocetku se malo prepali.Vogosca u najacem sastavu ,vrlo grubi, jednom juniorskom reprezentativcu slomili nos,Sahinovic tri iskljucenja i crveni karton.Kako sam vidio i cuo reprezentaciji nedostajalo cetiri igrace iz prve postave ukljucujuci i Malinovica.Ovi sto su igrali solidni.Izdvajaju se dva srednja beka jedan kako sam cuo iz Njemacke.Lijevi bek iz Visokog odlican.Pivoti takodje.Ovaj neki iz Prijedora super talentovan.Imali su juniori na kraju sanse da pobjede ali brzopletost i neiskustvo.Sve u svemu pozitivno .edinjo-bih je napisao/la:Juniorska rukomtna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo odigrala prijateljski susret sa Vogošćom.
Zanimljiva je ova mlada bh. reprezentacija. Ima tu "materijala", nekoliko dobrih potencijala samo da dođu u prave ruke (kao Grujić, Suton..) da ih se "izbrusi".
Zanimljivo mi kako je to Grbavac među 22 odabrana pozvao samo jednog igrača od sadašnjih 'super talentovanih" Bosninih 'rukometaša', naše djece!?
Da nije, opet u pitanju neka "zavjera" !!!?
Zanimljivo mi kako je to Grbavac među 22 odabrana pozvao samo jednog igrača od sadašnjih 'super talentovanih" Bosninih 'rukometaša', naše djece!?
Da nije, opet u pitanju neka "zavjera" !!!?
Bosno moja poharana....
-
- Kontakt:
da vidimo o kome je se tu radilo...srednji bekovi su ako se nevaram subara i suton (on je iz njemacke), lijevi bek iz visokog je vranac, jedan od pivota je gradjan iz gorazda, taj iz prijedora je bezbradica (mislim da je on sa strane borca posudjen prijedoru). tom sto su slomili nos, dali ce se na vrijeme oporaviti. mislim da je i malinovic povriejdjen vec ima sedmicu dana. jel bio novljanin iz danske na golu? i kakav je bio?
zanima me kakvi su bili ostali, koje tacno falio, kad ce se oni prikljuciti i hoceli biti jos jedna prijateljska?
evo spiska:
Spisak juniorske reprezentacije: Šarac (Izviđač), Šečić (Gradačac), Novljanin (HC Midtjylland), Stanić (Vojvodina Željezničar Novi Sad), Miličević (Izviđač), Zulfić (Bosna BH Telecom), Haliković (Željezničar), Perić (Zrinjski), Građan (Goražde), Vranac (Bosna Visoko), Zvekić (Krivaja), Šubara (Borac), Malinović (Izviđač), Stjepanović (Vojvodina Novi Sad), Suton (Eintracht), Bubalo HSG (Varel), Milas (Izviđač), Bečić (Čelik), Ahmetašević (Gračanica), Bezbradica (Prijedor), Grujić (Veszprem - Ferencvaros), Stanojević (Sloga).
zanima me kakvi su bili ostali, koje tacno falio, kad ce se oni prikljuciti i hoceli biti jos jedna prijateljska?
evo spiska:
Spisak juniorske reprezentacije: Šarac (Izviđač), Šečić (Gradačac), Novljanin (HC Midtjylland), Stanić (Vojvodina Željezničar Novi Sad), Miličević (Izviđač), Zulfić (Bosna BH Telecom), Haliković (Željezničar), Perić (Zrinjski), Građan (Goražde), Vranac (Bosna Visoko), Zvekić (Krivaja), Šubara (Borac), Malinović (Izviđač), Stjepanović (Vojvodina Novi Sad), Suton (Eintracht), Bubalo HSG (Varel), Milas (Izviđač), Bečić (Čelik), Ahmetašević (Gračanica), Bezbradica (Prijedor), Grujić (Veszprem - Ferencvaros), Stanojević (Sloga).
Malinović nije povrijeđen, već suspendovan!?
-
- Kontakt:
u klubu jel? i zasto?
Malo sam se raspitao i kazu da su falili Malinovic, Zulfic,Memic,Milicevic,Bubalo i jos jedan iz Izvidjaca.Cetri golmana su bila na utakmici i svi su branili po 15 min.Ako je taj iz Danske prvi branio , onda dobar golman.Valjda se za desetak dana opet okupljaju i igraju sada medjunarodnu utakmicu ne znam s kim.Jos moram reci da super izgledaju na terenu jer su obuceni ko seniori i vidi se da se brinu o njima.Meni su iznenadili pozitivno od igre do opreme.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
STa je sa Alibegovićem? ZAr i on nije u reprezentaciji.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
- Kontakt:
mislim da ce ovi biti nosioci igre:
malinovic, vranac, subara, bezbradica, novljanin i milicevic.
PS: steta sto nema ove dvojice iz vojvodine (stjepanovic i stanic).
Ovaj stanic igro protiv Vogosce i bio naslabiji na utakmici ,udebljo se pravo.Izgleda da slabo trenira isto sam cuo za tog stjepanovica.edinjo-bih je napisao/la:mislim da ce ovi biti nosioci igre:
-
- Kontakt:
steta bili su pravi talenti, ali staces. reci nam pls jos po nesta o igracima tj konkretno kako su igrali ko te je pozitivno iznenadio koji su najbolji itd. thy 

Stjepanović i Stanić!!!!san je napisao/la:Ovaj stanic igro protiv Vogosce i bio naslabiji na utakmici ,udebljo se pravo.Izgleda da slabo trenira isto sam cuo za tog stjepanovica.edinjo-bih je napisao/la:mislim da ce ovi biti nosioci igre:
- Neven Stjepanović desni bek (ex-Lokomotiva Brčko) je na "dvojnoj" registraciji: RK Vojvodina i nekakvog "sjevernog drugoligaša" ORK Žabalj za koji nastupa od septembra prošle godine kad je ustupljen od strane Vojvodine koja nije bila prezadovoljna njegovim igrama i dovela je umjesto njega igrača rođenog 1972. godine (N.Radosavljević)!
- Nikola Stanić krilo (ex-Prijedor) uopšte nije licenciran igrač Vojvodine za ovu sezonu (nema ga na spisku zvanično licenciranih kod RS Srbije!), a gdje stvarno igra- enigma!?
Toliko o tim našim mnogim "talentima"

Zanimljiva je situacija sa selektorovim igračima iz Izviđača....!!!?

Bosno moja poharana....
Predobar je on za repke, kao i ostale "mlade vedete" Bosne, konačno, "naše djece" .....FRANK RIBERY je napisao/la:STa je sa Alibegovićem? ZAr i on nije u reprezentaciji.

Bosno moja poharana....
Juniorska ekipa RK "KONJUH"-a zvanično je postala pobjednik lige mladih rukometnog saveza TK. Momci rođeni 1994 i mlađi bili su ubjedljivi i ovu ligu završili samo sa jednim porazom. Ovo je druga titula juniorske ekipe Konjuha u protekle dvije godine. Nadam se da će Savez ove godine organizirati kvalitetno državno prvenstvo i na vrijeme završiti sistem takmičenja.
-
- Kontakt:
Grbavac okupio juniorsku rukometnu reprezentaciju BiH
Dejan Maksimović - 13.03.2012 22:07
Selektor Zdenko Grbavac danas je u Sarajevu okupio juniorsku reprezentaciju BiH, u kojoj su igrači rođeni 1992. godine i mlađi. Ova generacija će 2013. igrati Svjetsko prvenstvo, kojem je naša zemlja domaćin. Prethodno bh. juniore u aprilu ove godine čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. u Turskoj.
Stoga je Grbavac na mini-pripreme od 13. do 15. marta odlučio pozvati 22 reprezentativca, od kojih će izabrati 16 za kvalifikacioni turnir za EP na Islandu. Uz domaću i našu reprezentaciju, za prvo mjesto, koje vodi na EP, boriće se još Estonija, a turnir će se igrati od 6. do 8. aprila. Nažalost, zbog klupskih obaveza neće mu se odazvati Muhamed Zulfić i Tarik Alibegović iz Bosna BH telekoma, te Ivan Milas i Ivan Miličević iz Izviđač MI grupe. Petar Bubalo iz njemačkog HSG Varela izostaće zbog školskih obaveza.
Ovoga puta Grbavac je na svoj spisak uvrstio nekoliko novih imena, od kojih najviše pažnje privlače Nikola Grujić, igrač mađarskog šampiona MKB Vesprema, koji je na posudbi u Ferencvarošu.
Zbog klupskih obaveza mini-pripreme propuštaju Zulfić, Alibegović, Milas i Miličević, a zbog školskih Bubalo
"Na prošlom okupljanju imali smo tridesetak igrača. Sada sam taj spisak skratio i dodao nekoliko novih imena. Prije svih, tu je Nikola Grujić, momak koji je rodom iz Visokog i otišao je u srednju školu u Mađarsku. Tamo je igrač Vesprema, ali igra na posudbi za Ferencvaroš. Dobili smo informacije da je veoma talentovan, pa smo odlučili da ga provjerimo na licu mjesta. Tu su još Bezbradica, Stanojević i Ahmetašević, golman Gračanice, koji je 1994. godište, ali je vrlo perspektivan. Upravo na toj poziciji imamo najviše problema, pa i dalje tražimo rješenje", priča Grbavac i nastavlja:
"Na prošlom okupljanju opravdano se nije pojavio Amer Novljanin, golman danskog Mitjilanda. Ovoga puta je došao, pa ćemo vidjeti o kakvom se čuvaru mreže radi. Nadamo se da ćemo s njim riješiti problem golmana."
Tokom mini-priprema bh. juniori odigraće kontrolnu utakmicu s Vogošćom večeras, u 20.30. To će biti prilika da Grbavac izvrši posljednju selekciju pred pripreme za kvalifikacije za EP, koje će početi 1. aprila.
"Na posljednje okupljanje pred kvalifikacije pozvaću 16 igrača, možda jednog ili dvojicu više, zbog eventualnih provreda", zaključio je Grbavac.
Selektorov izbor
Na spisku su: Damjan Šarac (Izviđač), Muamer Šečić (Gradačac), Amer Novljanin (Mitjiland), Nikola Stanić (Vojvodina), Damir Halilković (Željezničar), Josip Perić (Zrinjski), Elmir Građan (Goražde), Tarik Vranac (Bosna P.), Dino Zvekić (Krivaja), Stefan Šubara (Borac), Dejan Malinović (Izviđač), Neven Stjepanović (Vojvodina), Sven Suton (Ajntraht Baunatal), Admir Ahmetašević (Gračanica), Anes Bečić (Čelik), Nemanja Bezbradica (Prijedor), Nikola Grujić (Ferencvaroš) i Danilo Stanojević (Sloga).
Dejan Maksimović - 13.03.2012 22:07
Selektor Zdenko Grbavac danas je u Sarajevu okupio juniorsku reprezentaciju BiH, u kojoj su igrači rođeni 1992. godine i mlađi. Ova generacija će 2013. igrati Svjetsko prvenstvo, kojem je naša zemlja domaćin. Prethodno bh. juniore u aprilu ove godine čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. u Turskoj.
Stoga je Grbavac na mini-pripreme od 13. do 15. marta odlučio pozvati 22 reprezentativca, od kojih će izabrati 16 za kvalifikacioni turnir za EP na Islandu. Uz domaću i našu reprezentaciju, za prvo mjesto, koje vodi na EP, boriće se još Estonija, a turnir će se igrati od 6. do 8. aprila. Nažalost, zbog klupskih obaveza neće mu se odazvati Muhamed Zulfić i Tarik Alibegović iz Bosna BH telekoma, te Ivan Milas i Ivan Miličević iz Izviđač MI grupe. Petar Bubalo iz njemačkog HSG Varela izostaće zbog školskih obaveza.
Ovoga puta Grbavac je na svoj spisak uvrstio nekoliko novih imena, od kojih najviše pažnje privlače Nikola Grujić, igrač mađarskog šampiona MKB Vesprema, koji je na posudbi u Ferencvarošu.
Zbog klupskih obaveza mini-pripreme propuštaju Zulfić, Alibegović, Milas i Miličević, a zbog školskih Bubalo
"Na prošlom okupljanju imali smo tridesetak igrača. Sada sam taj spisak skratio i dodao nekoliko novih imena. Prije svih, tu je Nikola Grujić, momak koji je rodom iz Visokog i otišao je u srednju školu u Mađarsku. Tamo je igrač Vesprema, ali igra na posudbi za Ferencvaroš. Dobili smo informacije da je veoma talentovan, pa smo odlučili da ga provjerimo na licu mjesta. Tu su još Bezbradica, Stanojević i Ahmetašević, golman Gračanice, koji je 1994. godište, ali je vrlo perspektivan. Upravo na toj poziciji imamo najviše problema, pa i dalje tražimo rješenje", priča Grbavac i nastavlja:
"Na prošlom okupljanju opravdano se nije pojavio Amer Novljanin, golman danskog Mitjilanda. Ovoga puta je došao, pa ćemo vidjeti o kakvom se čuvaru mreže radi. Nadamo se da ćemo s njim riješiti problem golmana."
Tokom mini-priprema bh. juniori odigraće kontrolnu utakmicu s Vogošćom večeras, u 20.30. To će biti prilika da Grbavac izvrši posljednju selekciju pred pripreme za kvalifikacije za EP, koje će početi 1. aprila.
"Na posljednje okupljanje pred kvalifikacije pozvaću 16 igrača, možda jednog ili dvojicu više, zbog eventualnih provreda", zaključio je Grbavac.
Selektorov izbor
Na spisku su: Damjan Šarac (Izviđač), Muamer Šečić (Gradačac), Amer Novljanin (Mitjiland), Nikola Stanić (Vojvodina), Damir Halilković (Željezničar), Josip Perić (Zrinjski), Elmir Građan (Goražde), Tarik Vranac (Bosna P.), Dino Zvekić (Krivaja), Stefan Šubara (Borac), Dejan Malinović (Izviđač), Neven Stjepanović (Vojvodina), Sven Suton (Ajntraht Baunatal), Admir Ahmetašević (Gračanica), Anes Bečić (Čelik), Nemanja Bezbradica (Prijedor), Nikola Grujić (Ferencvaroš) i Danilo Stanojević (Sloga).

Juniorska rukometna selekcija Bosne i Hercegovine savladala je u Gradskoj dvorani Mirsad Hurić reprezentaciju Crne Gore rezultatom 36:29. Najbolji pojedinac susreta bio je član MRK Goražde Elmir Građan sa 7 postignutih golova.
you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
-
- Kontakt:
Dejan Malinović se priključuje reprezentaciji BiH
Jedna od najvećih nada bh. rukometa, Dejan Malinović priključit će se juniorskoj rukometnoj reprezentaciji BiH koja sutra putuje na Island
Ohrabrenje pred Island
Piše: ****
Jedna od najvećih nada bh. rukometa, Dejan Malinović priključit će se juniorskoj rukometnoj reprezentaciji BiH koja sutra putuje na Island gdje će se od 6. do 8. aprila odigrati kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo.
Malinović je već neko vrijeme suspendovan od strane Ljubašaka, čini se opravdano, jer je mladi rukometaš bez znanja kluba potpisao ugovor sa Vezspremom, a da to nije Izviđač znao. Ipak, čini se da je blizu da se ovaj nesporazum riješi, a što je najvažnije Malinović će putovati na Island. Ovu vijest potvrdili su nam u Rukometnom savezu BiH.
Podsjetimo, bh. juniori su jučer u Goraždu u sklopu priprema za pomenuto takmičenje savladali Crnu Goru 36:29.
Jedna od najvećih nada bh. rukometa, Dejan Malinović priključit će se juniorskoj rukometnoj reprezentaciji BiH koja sutra putuje na Island
Ohrabrenje pred Island
Piše: ****
Jedna od najvećih nada bh. rukometa, Dejan Malinović priključit će se juniorskoj rukometnoj reprezentaciji BiH koja sutra putuje na Island gdje će se od 6. do 8. aprila odigrati kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo.
Malinović je već neko vrijeme suspendovan od strane Ljubašaka, čini se opravdano, jer je mladi rukometaš bez znanja kluba potpisao ugovor sa Vezspremom, a da to nije Izviđač znao. Ipak, čini se da je blizu da se ovaj nesporazum riješi, a što je najvažnije Malinović će putovati na Island. Ovu vijest potvrdili su nam u Rukometnom savezu BiH.
Podsjetimo, bh. juniori su jučer u Goraždu u sklopu priprema za pomenuto takmičenje savladali Crnu Goru 36:29.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.