Ne pisem bajku, nego ti dajem malo ozbiljnije literature + Barcelona smorila opasno.bear grylls je napisao/la:hahhaha znao sam da ces se javit. Bezveze sam postavio jer je onako interesantan clanak sta odmah pises bajku.
The Ring (sve o boksu)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: The Ring (sve o boksu)
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
"He throws every punch with bad intentions. Even at this stage of his career, nobody can match his power. I guarantee you, when he hits them, they’ll go down”- Cus D’Amato, Sept 5, 1985
Dovoljno od experta boxa koji je citav zivot posvetio boxu i pogledao zajedno sa Tysonom sve borbe, sve boxere u zadnjih 100+ godina. Koliko Tyson zna o boxu ne postoji ni jedan covjek danas, da zna toliko (sto su mu mnogi experti rekli, da nikad nisu sreli covjeka da zna toliko o boxu), i ako ti Cus'Damato to kaze, covjek koji je stvorio Floyd Pattersona, onda meni ne treba nikakav bloger pisati gluposti, jos da u to vjerujem, kao neki.
Dovoljno je procitati realnost tog blogera koji je napisao da pobjeda Bustera nije bila slucajnost, a da su sve pobjede Tysona bile srecom ili protiv "bum" boxera, i sta imam dalje citat? Zaboravio je napisati da ga je Lewis gurn'o na pod, sto se ocigledno vidjelo, jer ga je bilo strah da slucajno ne popije knockout, ne bitno.
Tyson o Klickovu
[youtube][/youtube]
"they're just not exciting"
" onclick="window.open(this.href);return false;
Extra dokumentarac, gdje Tyson prica o svim boxerima teske kategorije u posljednih 100+ godina, od Dempseya, Louisa, Alija, Holmesa itd.
Dovoljno od experta boxa koji je citav zivot posvetio boxu i pogledao zajedno sa Tysonom sve borbe, sve boxere u zadnjih 100+ godina. Koliko Tyson zna o boxu ne postoji ni jedan covjek danas, da zna toliko (sto su mu mnogi experti rekli, da nikad nisu sreli covjeka da zna toliko o boxu), i ako ti Cus'Damato to kaze, covjek koji je stvorio Floyd Pattersona, onda meni ne treba nikakav bloger pisati gluposti, jos da u to vjerujem, kao neki.
Dovoljno je procitati realnost tog blogera koji je napisao da pobjeda Bustera nije bila slucajnost, a da su sve pobjede Tysona bile srecom ili protiv "bum" boxera, i sta imam dalje citat? Zaboravio je napisati da ga je Lewis gurn'o na pod, sto se ocigledno vidjelo, jer ga je bilo strah da slucajno ne popije knockout, ne bitno.
Tyson o Klickovu
[youtube][/youtube]
"they're just not exciting"
" onclick="window.open(this.href);return false;
Extra dokumentarac, gdje Tyson prica o svim boxerima teske kategorije u posljednih 100+ godina, od Dempseya, Louisa, Alija, Holmesa itd.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
Intersantno je to. Nema sta.
A Teddyja Atlasa si zaboravio. I on je radio sa Tysonom.
Kad vec volis dokumentarce, intervjue i slicno, evo i tebi malo materijala:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5877582161#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5877582161#" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Pogledat cu sad koliko mogu,jer ubrzo odo da spavam ali ovakav mi materijal ubuduce vazda postavi, argumente, i normalno cemo uvjek diskutovati.MaGiCa je napisao/la:Intersantno je to. Nema sta.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Pa ja se slazem s njima da su ljudi kojim je Tyson bio okruzen u ovom vremenu, posebno Don King, manje-vise krivi za njegov downfall u boxu. O vremenu o kojem raspravljam s tobom je 86-91. Ovaj Jack sto prica je novinar, i mnoga Americka medija u tom vremenu nije volila Tysona, sto je i rekao da su mu svi u kuci navijali za Holyfielda. Slicna je situacija danas, ne znam koliko pratis, ali Americke medije dosta raje itd. ne podnose Mayweathera jer je previse arogantan kao sto je bio i Tyson, pa mu umanjuju sve pobjede, rekord od 42-0, da izbjegava kvalitetne borce, da nije boxovo sa boxerima koji su bili u prime-u, da izbjegava Pac-Mana da ovo da ono, a lik se borio sa mnogim boxerima kao Pac-Man, i to prvi ali mu sve umanjaju a Pac-manu dizu, i jedva cekaju da izgubi. Razlika je sto je Tyson post'o pozitivan lik u zadnjih par godina, sa dokumentarcem, pa hangover, pa intervjui opcenito gdje se ponasa kao normalna osoba, a ne arogantna budala/klosar koji je bio prije 20 godina, tako da se vracaju na njegovu karijeru i pokusavaju zajedno ispraviti greske. Recimo sad da bilo koga pitas o Tysonu reci ce ti odma "one of the best fighters ever", a da u to vrijeme pitas mnogi ce reci precjenen/klosar, da hoce izgubiti itd.
- bear grylls
- Kontakt:
Ja sam odmah rekao da tyson nije bio mentalno jak da mu je trebao cus da mu hrani ego da mu govori sta da radi to je cinjenica. Ali sa stanovista talenta brzine snage odbrane itd. je jedan od najboljih svih vremena i u suprotno me ne moze ubijediti ni sto magica
.
Nema to nikakve veze sa percepcijom naroda.
Cinjenice su te koje idu protiv Tysona. To je i sam E.Steward govorio. Nema tu mesta emocijama. Visoki, krupni borci, koji su imali kvalitet su mu bili ekstremno los matchup. Ne moze se to ispraviti, ni sa milion pricica po receptu "sta bi bilo, kad bi bilo", jer ni u svom prime-u (koji je bio jako kratak) Tyson nije bio dominantan nad visokim bokserima. Era Bowe-a i Lewisa je prva era superteskasa. U njoj se Tyson pokazao kao neko ko gubi, bezi od protivnika ili pravi incidente.
Da je od svih njih najpoznatiji i da je uzeo najvise para - jeste, ali kao bokser - ima nekoliko boljih od njega u toj eri.
@bear grylls
I Len Bias je bio jedan od najtalentovanijih kosarkasa ikada. Atletski je bio u rangu sa Jordanom. Ali, nije to pokazao u NBA, jer je porok uzeo svoje.
P.S. Nije mi ni namera da se ubedjujem sa nekim do besvesti. Pustio si clanak nekog blogera, ja sam odgovorio istim takvim (ali mnogo ozbiljnijim) i to je to.
Cinjenice su te koje idu protiv Tysona. To je i sam E.Steward govorio. Nema tu mesta emocijama. Visoki, krupni borci, koji su imali kvalitet su mu bili ekstremno los matchup. Ne moze se to ispraviti, ni sa milion pricica po receptu "sta bi bilo, kad bi bilo", jer ni u svom prime-u (koji je bio jako kratak) Tyson nije bio dominantan nad visokim bokserima. Era Bowe-a i Lewisa je prva era superteskasa. U njoj se Tyson pokazao kao neko ko gubi, bezi od protivnika ili pravi incidente.
Da je od svih njih najpoznatiji i da je uzeo najvise para - jeste, ali kao bokser - ima nekoliko boljih od njega u toj eri.
@bear grylls
I Len Bias je bio jedan od najtalentovanijih kosarkasa ikada. Atletski je bio u rangu sa Jordanom. Ali, nije to pokazao u NBA, jer je porok uzeo svoje.
P.S. Nije mi ni namera da se ubedjujem sa nekim do besvesti. Pustio si clanak nekog blogera, ja sam odgovorio istim takvim (ali mnogo ozbiljnijim) i to je to.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Istina, ne samo to nego Cus mu je mogo narediti, jer ga je Tyson smatrao ocem, napravio bi skroz drugi karakter od njeg, ponasanje i manje bi sigurno imo problema van ringa, u zatvoru ne vjerujem da bi zavrsio, a i bio bi bolji boxer sigurno. No, kad je umro Tyson je osto sam sa parama, i zna se sta se desavalo. Negdje sam cito da je Cus prije nego sto je umro rekao, nedaj te mu da bude oko droge, zena i Don Kinga, a sve se to desilo. Upravu je magica sto kaze sta bi bilo da je bilo je samo teroija, bilo je sta je bilo i to se promjenit ne moze.bear grylls je napisao/la:Ja sam odmah rekao da tyson nije bio mentalno jak da mu je trebao cus da mu hrani ego da mu govori sta da radi to je cinjenica. Ali sa stanovista talenta brzine snage odbrane itd. je jedan od najboljih svih vremena i u suprotno me ne moze ubijediti ni sto magica.
@magica
Moras svatiti da je Tyson bio 5"10 (ima cak sazanja da je orginalno bio 5"8 ali dobro), i da su svi bili veci od njeg. Ti pominjes kao i taj bloger da nije pobjedio nikog kvalitetnog veceg od 6"3 i da nije s njima mogo lako boxati, pa normalno da mu je bilo teze jer su bili dosta veci od njeg. Tako isto mos reci za Lewisa da mu je bilo lakse jer su mnogi bili manji od njeg. To ti pada u vodu, jer su svi bili dosta veci od njeg, znaci da su za njeg skoro svi boxeri bili "big man", pogledaj koliko je Frank Bruno bio visociji od njeg, pa ga je lako dobio oba puta. Kretanje, kretanje glave, ulazenje, napad i jacina udarca s obje ruke za njegovu fiziku je nevidjena do Tysona. Cak i Jack Dempsey koji je bio visok ali je skoro uvjek boxo sa vecim od sebe, koji se nenormalno kreto, i udaro nije bio brzi. I moras svatiti jos jednu stvar da boxeri tipa Frazier, Tyson, Dempsey itd. ne mogu dugo boxati, cim udju u godine njihova karijera je gotova jer uspore, cijela taktika im se bazira na brzini i kretanju i to im je jedina sansa da imaju protiv "big man-a" koji mogu boxati koliko hoces, jer im to nije toliko potrebno. Svako ima svoje misljenje, ali ti garantujem da mnogi experti danas, Tysona stavljaju na visoku all time listu, i sigurno je jedan od najboljih svih vremena.
Takodje priznaj da ga je Lewis gurno
- bear grylls
- Kontakt:
Da je sam umro cus pa i nekako al ono sto je sjebao tysona je smrt jacobsa. On ga je drzao pod kontrolom nakon smrti cusa kad je on umro tad se sve raspalo uzeo ga don king i ostalo je poznato al nebitno mislim da smo previse raspravljali o tysonu( sto i samo po sebi svjedoci o trenutnom stanju u boksu moramo pricati o proslosti da bi se zainteresovali). Ponudio je pacquiao 70 30 da se pare podjele mayweatheru valjda ce sada onaj balavac da pristane.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
ma da spomeno sam to u vezi Jimmy Jacobsa u ranijim postovima, mrsko mi se ponavljati.bear grylls je napisao/la:Da je sam umro cus pa i nekako al ono sto je sjebao tysona je smrt jacobsa. On ga je drzao pod kontrolom nakon smrti cusa kad je on umro tad se sve raspalo uzeo ga don king i ostalo je poznato al nebitno mislim da smo previse raspravljali o tysonu( sto i samo po sebi svjedoci o trenutnom stanju u boksu moramo pricati o proslosti da bi se zainteresovali). Ponudio je pacquiao 70 30 da se pare podjele mayweatheru valjda ce sada onaj balavac da pristane.
Ne vjerujem da ce ta borba biti u skorije vrijeme, jer Mayweather u Maju boxa sa Cottom, a Pac-man u Junu sa Bradleyijem, tako da nista prije najmanje Septembra. I to ako bude sve uredu, bile su pare problem, pa testovi pa ovo pa ono, vise je i isfurala ta borba. Gotivim obojicu, dobar je to match up, jer je Pac-Man ofanzivno lud, a Mayweather ima najbolju odbranu u boxu danas. Vidjet cemo.
Daj, @Zeljovac, uozbilji se. Pa normalno je da su svi bili visi od Tysona. To sam ja stalno i potencirao, te na tome temeljio mismatch. Dobar visoki borac uvek ima prednost nad dobrim niskim borcem. Normalno je da je teze bilo Tysonu uspeti, nego Lewisu, ali to ne odbija Lennoxu nista od njegove kvalitete. Mnogo je boksera imalo tu visinu, ali je malo onih poput Lennox-a, Bowe-a ili brace Klitschko. Kvalitet je kvalitet, a kad se upari i sa visinom, tezinom i dohvatom - to je onda extra kvalitet. A to su imali svi najdominantniji teskasi sveta u poslednjih 20 godina. Tyson je tu bio u epizodnoj ulozi, a verovatno da bi se malo toga promenilo sve i da nije otisao u zatvor.Zeljovac_1921 je napisao/la: Moras svatiti da je Tyson bio 5"10 (ima cak sazanja da je orginalno bio 5"8 ali dobro), i da su svi bili veci od njeg. Ti pominjes kao i taj bloger da nije pobjedio nikog kvalitetnog veceg od 6"3 i da nije s njima mogo lako boxati, pa normalno da mu je bilo teze jer su bili dosta veci od njeg. Tako isto mos reci za Lewisa da mu je bilo lakse jer su mnogi bili manji od njeg. To ti pada u vodu, jer su svi bili dosta veci od njeg, znaci da su za njeg skoro svi boxeri bili "big man", pogledaj koliko je Frank Bruno bio visociji od njeg, pa ga je lako dobio oba puta. Kretanje, kretanje glave, ulazenje, napad i jacina udarca s obje ruke za njegovu fiziku je nevidjena do Tysona. Cak i Jack Dempsey koji je bio visok ali je skoro uvjek boxo sa vecim od sebe, koji se nenormalno kreto, i udaro nije bio brzi. I moras svatiti jos jednu stvar da boxeri tipa Frazier, Tyson, Dempsey itd. ne mogu dugo boxati, cim udju u godine njihova karijera je gotova jer uspore, cijela taktika im se bazira na brzini i kretanju i to im je jedina sansa da imaju protiv "big man-a" koji mogu boxati koliko hoces, jer im to nije toliko potrebno. Svako ima svoje misljenje, ali ti garantujem da mnogi experti danas, Tysona stavljaju na visoku all time listu, i sigurno je jedan od najboljih svih vremena.
Dalje, swarmeri traju krace od boxer-movera ili boxer-punchera, ali to ti je cena manjka fizike. I jos nesto: swarmeri iako ne odgovaraju boxerima (i moverima i puncherima i counterpuncherima) redovno gube od istih u najvecim borbama. Dempseya je ugazio Tunney, Fraizer je ipak izgubio 2x od Alija, a Tyson od Lewisa.
A glede guranja - pa to se uvek radi. Nista novo i strano ovom sportu. Lewis je od druge do osme runde totalno izdominirao Tysona, pretvorivsi ga u vrecu za udaranje u poslednje 3 runde. Iskreno, ne vidim kako bi se ta prica razlikovala da se odigrala kojim slucajem 1996. umesto 2002. Lewis je, jednostavno, bio mnogo bolji i kompletniji bokser nego Tyson.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Normalno da veci boxeri imaju prednost pri ulasku u match ali nije presudno, sto su dokazili Tyson, Frazier, Marciano i Dempsey i mnogi ostali boxeri u mnogim kategorijama, jer su pobjedzivali boxere vece od sebe. Tunney je dobio Dempseyija prvi put, dok drugi put je bilo sumnjivo, famozni "long count" koji se i dan danas spominje. Tad je postojalo pravilo da ako oboris protvnika, moras otic u neutralni korner da bi pocelo odbrojavanje. Dempsey kad je prvi put bio na podu to pravilo se nije koristilo, sudija je odma poceo brojati, dok kad je Dempsey oborio Tunneyija, sudija je tek poceo brojati 5 secundi kasnije, pogledo sam oba matcha. Plus Dempsey je tad imao preko 30 godina, sto ti opet ponavljam da za njegov stil je mozda bilo i previse. Istina je da Tysonov prime nije dugo trajao, 5 godina, poslje toga po meni nije bio isti, puno je usporio. Protiv Lewisa se to najbolje vidjelo, da se 10 puta sporije kretao nego u prime-u. Lewisa je bilo strah da ga Tyson ne zahvati barem jednom, jer kako je borba odmicala Lewis se vise umorao (sto je ubocijaneo za big boxere), i nije mogao vjerovati kako je Tyson mogao izdrzati sve te udarce, mislim da je Tyson samo 13-15% udarca imo landed, i gubio je sve runde, jedinu sansu za pobjedu je imo knockoutom. Tako da ga je Lewis morao gurnuti, kako bi na bilo koji nacin zavrsio borbu jer je bilo ocigledno da ako Tyson padne da nece vise ustat. A komentar Tysona nakon matcha "thank you for the payday" govori koliko je Tyson ustvari bio mentalno zagrijan za sami match. Sigurno da bi bilo drugacije da su se sastali 80-ih, ali tad Lewis nije boxo profesionalno, zasto? Cak je stariji od Tysona.MaGiCa je napisao/la:
Daj, @Zeljovac, uozbilji se. Pa normalno je da su svi bili visi od Tysona. To sam ja stalno i potencirao, te na tome temeljio mismatch. Dobar visoki borac uvek ima prednost nad dobrim niskim borcem. Normalno je da je teze bilo Tysonu uspeti, nego Lewisu, ali to ne odbija Lennoxu nista od njegove kvalitete. Mnogo je boksera imalo tu visinu, ali je malo onih poput Lennox-a, Bowe-a ili brace Klitschko. Kvalitet je kvalitet, a kad se upari i sa visinom, tezinom i dohvatom - to je onda extra kvalitet. A to su imali svi najdominantniji teskasi sveta u poslednjih 20 godina. Tyson je tu bio u epizodnoj ulozi, a verovatno da bi se malo toga promenilo sve i da nije otisao u zatvor.
Dalje, swarmeri traju krace od boxer-movera ili boxer-punchera, ali to ti je cena manjka fizike. I jos nesto: swarmeri iako ne odgovaraju boxerima (i moverima i puncherima i counterpuncherima) redovno gube od istih u najvecim borbama. Dempseya je ugazio Tunney, Fraizer je ipak izgubio 2x od Alija, a Tyson od Lewisa.
A glede guranja - pa to se uvek radi. Nista novo i strano ovom sportu. Lewis je od druge do osme runde totalno izdominirao Tysona, pretvorivsi ga u vrecu za udaranje u poslednje 3 runde. Iskreno, ne vidim kako bi se ta prica razlikovala da se odigrala kojim slucajem 1996. umesto 2002. Lewis je, jednostavno, bio mnogo bolji i kompletniji bokser nego Tyson.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 08 mar 2012, 22:49, ukupno mijenjano 3 puta.
- bear grylls
- Kontakt:
Evo moj posljednji komentar za tysona virjeme je da se fokusiramo na nesto drugo. Samo cu reci da lewis je imao sumnjivu (u najboljem slucaju) bradu i ne mogu da zamislim da takav lewis prođe dobro sa tysonom 80tih. I lewis je kasno usao u prime ( u odnosu na tysona recimo) tako da su se ranije borili (80tih) tyson bi takođe dobio. Magica znam da ces imati repliku i imas pravo naravno al toliko od mene vezano za tysona.MaGiCa je napisao/la:Daj, @Zeljovac, uozbilji se. Pa normalno je da su svi bili visi od Tysona. To sam ja stalno i potencirao, te na tome temeljio mismatch. Dobar visoki borac uvek ima prednost nad dobrim niskim borcem. Normalno je da je teze bilo Tysonu uspeti, nego Lewisu, ali to ne odbija Lennoxu nista od njegove kvalitete. Mnogo je boksera imalo tu visinu, ali je malo onih poput Lennox-a, Bowe-a ili brace Klitschko. Kvalitet je kvalitet, a kad se upari i sa visinom, tezinom i dohvatom - to je onda extra kvalitet. A to su imali svi najdominantniji teskasi sveta u poslednjih 20 godina. Tyson je tu bio u epizodnoj ulozi, a verovatno da bi se malo toga promenilo sve i da nije otisao u zatvor.Zeljovac_1921 je napisao/la: Moras svatiti da je Tyson bio 5"10 (ima cak sazanja da je orginalno bio 5"8 ali dobro), i da su svi bili veci od njeg. Ti pominjes kao i taj bloger da nije pobjedio nikog kvalitetnog veceg od 6"3 i da nije s njima mogo lako boxati, pa normalno da mu je bilo teze jer su bili dosta veci od njeg. Tako isto mos reci za Lewisa da mu je bilo lakse jer su mnogi bili manji od njeg. To ti pada u vodu, jer su svi bili dosta veci od njeg, znaci da su za njeg skoro svi boxeri bili "big man", pogledaj koliko je Frank Bruno bio visociji od njeg, pa ga je lako dobio oba puta. Kretanje, kretanje glave, ulazenje, napad i jacina udarca s obje ruke za njegovu fiziku je nevidjena do Tysona. Cak i Jack Dempsey koji je bio visok ali je skoro uvjek boxo sa vecim od sebe, koji se nenormalno kreto, i udaro nije bio brzi. I moras svatiti jos jednu stvar da boxeri tipa Frazier, Tyson, Dempsey itd. ne mogu dugo boxati, cim udju u godine njihova karijera je gotova jer uspore, cijela taktika im se bazira na brzini i kretanju i to im je jedina sansa da imaju protiv "big man-a" koji mogu boxati koliko hoces, jer im to nije toliko potrebno. Svako ima svoje misljenje, ali ti garantujem da mnogi experti danas, Tysona stavljaju na visoku all time listu, i sigurno je jedan od najboljih svih vremena.
Cekaj, jel ti stvarno mislis da ja toliko ne znam istoriju boksa, pa je neophodno da mi pricas o Dempsey-u, Tunney-u i sl.? I tu bi mogao da pogledas matricu. Dempsey je npr. bio mnogo cenjeniji bokser (usled stila borbe) u medijima, ali je realno Tunney bio mnogo kompletniji i bolji bokser, sto je i pokazao. 1 poraz i to u nizoj kategoriji, u celoj karijeri. Povukao se sa pojasom. Kao i Lewis.Zeljovac_1921 je napisao/la:
Normalno da veci boxeri imaju prednost pri ulasku u match ali nije presudno, sto su dokazili Tyson, Frazier, Marciano i Dempsey i mnogi ostali boxeri u mnogim kategorijama, jer su pobjedzivali boxere vece od sebe. Tunney je dobio Dempseyija prvi put, dok drugi put je bilo sumnjivo, famozni "long count" koji se i dan danas spominje. Tad je postojalo pravilo da ako oboris protvnika, moras otic u neutralni korner da bi pocelo odbrojavanje. Dempsey kad je prvi put bio na podu to pravilo se nije koristilo, sudija je odma poceo brojati, dok kad je Dempsey oborio Tunneyija, sudija je tek poceo brojati 5 secundi kasnije, pogledo sam oba matcha. Plus Dempsey je tad imao preko 30 godina, sto ti opet ponavljam da za njegov stil je mozda bilo i previse. Istina je da Tysonov prime nije dugo trajao, 5 godina, poslje toga po meni nije bio isti, puno je usporio. Protiv Lewisa se to najbolje vidjelo, da se 10 puta sporije kretao nego u prime-u. Lewisa je bilo strah da ga Tyson ne zahvati barem jednom, jer kako je borba odmicala Lewis se vise umorao (sto je ubocijaneo za big boxere), i nije mogao vjerovati kako je Tyson mogao izdrzati sve te udarce, mislim da je Tyson samo 13-15% udarca imo landed, i gubio je sve runde, jedinu sansu za pobjedu je imo knockoutom. Tako da ga je Lewis morao gurnuti, kako bi na bilo koji nacin zavrsio borbu jer je bilo ocigledno da ako Tyson padne da nece vise ustat. A komentar Tysona nakon matcha "thank you for the payday" govori koliko je Tyson ustvari bio mentalno zagrijan za sami match. Sigurno da bi bilo drugacije da su se sastali 80-ih, ali tad Lewis nije boxo profesionalno, zasto? Cak je stariji od Tysona.
Toliko o tome.
Zasto nije Lewis postao profesionalac ranije? Zato sto je isao na to da osvoji zlato na OI. I tu je nokautirao Bowe-a, koji je posle toga bezao od njega. Tysona je umlatio na sparingu, pa je i on bezao od Lennox-a, sve dok mu nije zafalilo $. Onaj payday o kome si pricao...
Ipak, "poznavaoci boksa" poput Berta Sugara, vise cene Tysona, nego Lewisa. Zasto? Zato sto je hype i "atraktivnost" iznad kompletnosti i kvaliteta, u medijima. Samo ima jedan catch - u realnom zivotu to nije tako. Zato je Tunney dobio Dempsey-a, Lewis Tysona, te zato braca dominiraju, iako ih americka medijska masina konstantno nipodastava.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Reci tu ja zasto Lewis nije boxo ranije prihvati kako hos, ta olimpijada je prica za djecu. Svaka cast Lewisu, jedan je od najboljih boxera, to ne sporim. Lewis jarane nije htio boxati 80-ih jer je Tyson bio u prime-u, ne kazem da bi ga Tyson dobio ali bi mu bio najveca konkurencija. Znao je tacno na dobar nacin da ga izbjegne, otiso je na olimpijadu, i onda je znao da kad pocne boxati profesionalno, da ce mu trebati najmanje 20+ borbi da dobije sansu za titulu, sto je vremenski plus 3-4 godine. Sto Tysona stavlja blizu 30 godina. Onda se desio zatvor, sto je Lewisu omogucilo da stvori legacy kakvu hoce. Stariji je od tysona godinu dana a poceo boxati profesionalno skoro 5 godina kasnije. To ti je cinjenica, nek je prihvati kako ko hoce.MaGiCa je napisao/la:
Cekaj, jel ti stvarno mislis da ja toliko ne znam istoriju boksa, pa je neophodno da mi pricas o Dempsey-u, Tunney-u i sl.? I tu bi mogao da pogledas matricu. Dempsey je npr. bio mnogo cenjeniji bokser (usled stila borbe) u medijima, ali je realno Tunney bio mnogo kompletniji i bolji bokser, sto je i pokazao. 1 poraz i to u nizoj kategoriji, u celoj karijeri. Povukao se sa pojasom. Kao i Lewis.
Toliko o tome.
Zasto nije Lewis postao profesionalac ranije? Zato sto je isao na to da osvoji zlato na OI. I tu je nokautirao Bowe-a, koji je posle toga bezao od njega. Tysona je umlatio na sparingu, pa je i on bezao od Lennox-a, sve dok mu nije zafalilo $. Onaj payday o kome si pricao...
Ipak, "poznavaoci boksa" poput Berta Sugara, vise cene Tysona, nego Lewisa. Zasto? Zato sto je hype i "atraktivnost" iznad kompletnosti i kvaliteta, u medijima. Samo ima jedan catch - u realnom zivotu to nije tako. Zato je Tunney dobio Dempsey-a, Lewis Tysona, te zato braca dominiraju, iako ih americka medijska masina konstantno nipodastava.
Dempsey je proglasen jednim od najboljih boxera svih vremena, tako da je suvisno komentarisati, posebno u tom periodu gdje su se tukli preko 30 rundi i po 100 borbi.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 08 mar 2012, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
Ma da bre, Lewis je svoj zivot upravio prema Tysonu.Zeljovac_1921 je napisao/la: Reci tu ja zasto Lewis nije boxo ranije prihvati kako hos, ta olimpijada je prica za djecu. Svaka cast Lewisu, jedan je od najboljih boxera, to ne sporim. Lewis jarane nije htio boxati 80-ih jer je Tyson bio u prime-u, ne kazem da bi ga Tyson dobio ali bi mu bio najveca konkurencija. Znao je tacno na dobar nacin da ga izbjegne, otiso je na olimpijadu, i onda je znao da kad pocne boxati profesionalno, da ce mu trebati najmanje 20+ borbi da dobije sansu za titulu, sto je vremenski plus 3-4 godine. Sto Tysona stavlja blizu 30 godina. Onda se desio zatvor, sto je Lewisu omogucilo da stvori legacy kakvu hoce. To ti je cinjenica, nek je prihvati kako ko hoce.
Dempsey je proglasen jednim od najboljih boxera svih vremena, tako da je suvisno komentarisati, posebno u tom periodu gdje su se tukli preko 30 rundi.
Jos samo da mi objasnis, zasto su ga Bowe i Tyson izbegavali i zasto su isli na Holyfielda umesto na njega, kad im se ta prilika ukazala?
Koliko je crnih boksera pobedio Dempsey? Koliko je imao odbrana titule u 7 godina svoje vladavine?
Interesentna je ta mitologija, ali kad malo bolje zagrebes po njoj, saznas da je ona samo to - mitologija.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Pa da, nije glup, znao je da mozda moze izgubiti od Tysona, sto se i desilo amaterski na treningu, gdje ga je Tyson izbacio iz ringa. tacno je znao kako ce ga izbjeci u prime-u, na kulturan nacin, da cak ni medija ne primjeti, ali malo ukljucis mozak i skontas.MaGiCa je napisao/la:
Ma da bre, Lewis je svoj zivot upravio prema Tysonu.![]()
Jos samo da mi objasnis, zasto su ga Bowe i Tyson izbegavali i zasto su isli na Holyfielda umesto na njega, kad im se ta prilika ukazala?
Koliko je crnih boksera pobedio Dempsey? Koliko je imao odbrana titule u 7 godina svoje vladavine?
Interesentna je ta mitologija, ali kad malo bolje zagrebes po njoj, saznas da je ona samo to - mitologija.
jarane Dempsey je boxo 88 puta a ima samo 6 poraza, jer se mora nesto vise reci? Stvarno ako i za Dempseyija imas "omalozavanje" onda ne znam sta da ti kazem.
Ne moras da mi kazes nista.Zeljovac_1921 je napisao/la:
Pa da, nije glup, znao je da mozda moze izgubiti od Tysona, sto se i desilo amaterski na treningu, gdje ga je Tyson izbacio iz ringa. tacno je znao kako ce ga izbjeci u prime-u, na kulturan nacin, da cak ni medija ne primjeti, ali malo ukljucis mozak i skontas.
jarane Dempsey je boxo 88 puta a ima samo 6 poraza, jer se mora nesto vise reci? Stvarno ako i za Dempseyija imas "omalozavanje" onda ne znam sta da ti kazem.
Ti razbijanje mitova shvatas kao "omalovazavanje". Meni puca penis za te americke medijske fore tipa "Tyson ovo, Tyson ono", "Dempsey najbolji belac ikada" (a covek nije hteo da se bori sa crncima iz principa, 6-7 puta usao u ring za 7 godina vladavine i izgubio od glavnog konkurenta), "Marciano kralj jer ima 49-0" (a borio se sa LHWovima i matorim borcima ceo zivot). Ti ocigledno gotivis te pricice, ides linijom SBB-KBB, i smatras za "nepoznavanje materije", ako se neko ne slaze sa tvojim misljenjem.
Nemam nista drugo da ti kazem, sem da sam u real time-u ispratio skoro citave profi karijere Tysona, Lewisa, Bowe-a, Holyfielda, brace KO i cele ove generacije, te da sam odgledao u snimcima skoro sve velike borbe od Alija na ovamo, a mnoge i iz prealijevskog doba (literaturu i filmove da i ne racunam). I mogu da tvrdim da su Lewis/braca KO potcenjeni, a da je 1 Mike Tyson izuzetno precenjen, nahypovan do bola i opasno limitiran svojom jednodimenzionalnoscu. A to ko ne prihvata, sta da mu radim? Slozicemo se da se ne slazemo i to bi bilo to.
Ovde je 23:57, a ja sutra ustajem u 6:40. Hvala na razumevanju i dovidjenja.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Problem tvoj je kao sto sam ranije rekao sto ne znas dati kredit i nisi realan. Ako ne volis lika on nije uradio nista dobro i nalazis previse sumnjivih izgovora, a ako gotivis lika on nije uradio nista pogresno, i sve je sjajno u njegovoj karijeri. Ogranicen si do bola, eto slozit cemo se, sta cu vise raspravljati o boxu s covjekom koji PROGLASENE legende boxa omalovazava. Puca i meni ku'rac za Americkim medijama i sta pricaju, imam svoje oci i vidim. Nisam ti ja kriv niti Amerikanci niti bilo ko, sto je box preko 100 godina bio dominiran od strane Amerikanca, i normalno je da ce mnoge legende tog sporta biti Amerikanci, sto ti izgleda smeta. Tyson da je bio iz Europe, bio bi po tebi najveci boxer svih vremena, ali ja sport ne gledam na naciju nego sta doticni uradi u sportu kojem se bavi. Ako je dobar, dobar je, gotivio ga, ne gotivio, puca mi ku'rac odakle je, koje je religije, nacije i boje koze.MaGiCa je napisao/la:
Ne moras da mi kazes nista.
Ti razbijanje mitova shvatas kao "omalovazavanje". Meni puca penis za te americke medijske fore tipa "Tyson ovo, Tyson ono", "Dempsey najbolji belac ikada" (a covek nije hteo da se bori sa crncima iz principa, 6-7 puta usao u ring za 7 godina vladavine i izgubio od glavnog konkurenta), "Marciano kralj jer ima 49-0" (a borio se sa LHWovima i matorim borcima ceo zivot). Ti ocigledno gotivis te pricice, ides linijom SBB-KBB, i smatras za "nepoznavanje materije", ako se neko ne slaze sa tvojim misljenjem.![]()
Nemam nista drugo da ti kazem, sem da sam u real time-u ispratio skoro citave profi karijere Tysona, Lewisa, Bowe-a, Holyfielda, brace KO i cele ove generacije, te da sam odgledao u snimcima skoro sve velike borbe od Alija na ovamo, a mnoge i iz prealijevskog doba (literaturu i filmove da i ne racunam). I mogu da tvrdim da su Lewis/braca KO potcenjeni, a da je 1 Mike Tyson izuzetno precenjen, nahypovan do bola i opasno limitiran svojom jednodimenzionalnoscu. A to ko ne prihvata, sta da mu radim? Slozicemo se da se ne slazemo i to bi bilo to.
Ovde je 23:57, a ja sutra ustajem u 6:40. Hvala na razumevanju i dovidjenja.
Vozdra
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.