FK Lokomotiva Mostar

Bistrik
Kontakt:

Re: FK Lokomotiva Mostar

Post Postao/la Bistrik » 06 mar 2012, 09:29

da li realno Lokomotiva može ostati u ligi?

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 06 mar 2012, 14:59

Bistrik je napisao/la:da li realno Lokomotiva može ostati u ligi?
može :)
Sloga Uskoplje

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 06 mar 2012, 15:56

slogauskoplje je napisao/la:
može :)
obzirom da Lokomotiva u proljetno prvenstvo ulazi znatno ojacana,realno je ocekivati da ce mnogima pomrsiti racune i izboriti opstanak.Za trenera je dosao Adis Obad ,a uz to i nekolicina novih igraca sa njim.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 06 mar 2012, 21:27

kao sto @remistarmo kaze, dosao je novi trener Adis Obad, i sa njim nekoliko pojacanja, i ima dosta sansi da Lokomotiva ostane u ligi

Rdje94
Kontakt:

Post Postao/la Rdje94 » 07 mar 2012, 08:44

Iako prijateljske utakmice i nisu neko mjerilo, vidljivo je da je to jača momčad nego lani.
Krucijalne utakmice bit će gostovanja u Kamešnici i Ljubuškom (Bigeste), a Posušje i Klis dočekuju kući tako da mislim da će ostati u ligi.
NK Ljubuški + Millwall = No one likes us we don't care!

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 07 mar 2012, 10:25

jeli ispadaju iz lige zadnej tri ekipe? a Lokomitiva je trunutno 14 jel tako?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 mar 2012, 12:22

koliko ja znam zadnje 2 ekipe ispadaju

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 mar 2012, 18:09

Balalić i Kalajdžić u Lokomotivi

Amar Balalić (21) i Anis Kalajdžić (20) proljetni dio sezone nastupat će kao posuđeni igrači za mlađeg mostarskog ligaša Lokomotivu. Saradnja klubova tako je i na ovaj način nastavljena, jer će ova dva fudbalera, koji su ugovorom vezani za „Rođene“, u proljetnom dijelu sezone imati mnogo više prilike da izbore minutažu u Lokomotivi.

U redovima „Lokosa“ još od početka sezone nalaze se golman Arman Šuta (21) i Dženan Kovačević (20) koji su standardni članovi Lokomotive. Podsjetimo, od ove polusezone Lokomotivu sa klupe predvodi Adis Obad.

Idemo izboriti opstanak ;)

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 07 mar 2012, 18:36

vm22 je napisao/la:koliko ja znam zadnje 2 ekipe ispadaju
ne mora značit. prvak ulazi u Prvu ligu, a prema sadašnjem stanju iz Prve lige ne ispada niko ko bi upao u našu ligu (Čapljina je 3., a Branitelj 10. iako nije baš u lagodnoj situaciji vjerujem da će se izvuć). Iz lige Mostar ulazi Rama (koja je sada vodeća, a koja se želi/?/ vratiti u Drugu ligu). E sad u lige Široki-Livno se natječu Vir, Šator, Šujica, Drinovci, Junak i Bužan (takav je raspored na tablici nakon 6. kola). Vir koji je trenutno vodeći je bivši drugoligaš, čisto sumnjam da se žele vratit. Ipak neko mora ispat, a to je Klis koje je definitivno najlošiji. Onda Lokomotiva ostaje ili tko već bude 15. Treba vidjet želi li možda Vir ući u Drugu ligu ili neka momčad uz Ramu iz mostarskog saveza, a može i Branitelj ispad. Tada bi se stvari već zakomplicirale (kao da već nisu :mrgreen: )
Sloga Uskoplje

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 mar 2012, 21:09

ne mora značit. prvak ulazi u Prvu ligu, a prema sadašnjem stanju iz Prve lige ne ispada niko ko bi upao u našu ligu (Čapljina je 3., a Branitelj 10. iako nije baš u lagodnoj situaciji vjerujem da će se izvuć). Iz lige Mostar ulazi Rama (koja je sada vodeća, a koja se želi/?/ vratiti u Drugu ligu). E sad u lige Široki-Livno se natječu Vir, Šator, Šujica, Drinovci, Junak i Bužan (takav je raspored na tablici nakon 6. kola). Vir koji je trenutno vodeći je bivši drugoligaš, čisto sumnjam da se žele vratit. Ipak neko mora ispat, a to je Klis koje je definitivno najlošiji. Onda Lokomotiva ostaje ili tko već bude 15. Treba vidjet želi li možda Vir ući u Drugu ligu ili neka momčad uz Ramu iz mostarskog saveza, a može i Branitelj ispad. Tada bi se stvari već zakomplicirale (kao da već nisu :mrgreen: )
hahaha a jest komplikovano jbt. znaci sve zavisi od toga hoce li branitelj ispast i od ovih ispod :mrgreen:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 08 mar 2012, 09:57

kad več spominješ niže lige da li mi možeš reći koji je rang takmičenja ispod ovog odnosno sve da nabrojiš? a pošto je ovo tema o Lokomotivi da pitam gdje ste se vi prošle sezone takmičili?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 mar 2012, 10:32

Prosle godine isto 2. liga jug...

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 08 mar 2012, 18:48

Ma NK Cim je najjaci u toj ligi mostarskoj,al **** nema se para,pa nece gore,a i Rama se izjasnila da more financiski pa nek idu ljudi....

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 mar 2012, 14:47

Lokomotiva -Grude 1:1 (0:0)

Sudije: Dženadin Podrum (Konjic), Armin Ćerić (Čapljina), Elvir Čilić (Jablanica)

Lokomotiva: Šuta, Razić, Kadrić, Soldin, Zolj, Bešo, Torlo, Kovačević, Mušić, Balalić, Ćorić. Trener Adis Obad

Grude: Miloš, Logara, Pralas, Ćorluka, Ćorluka I., Kvesić, Bandić, Martinović, Mikulić, Čužić, Biloš. Trener Josip Biloš

Lokomotiva je u prvom poluvremenu imala više od igre, te propustila nekoliko izglednih prilika za gol. Težak teren i jaka bura onemogućavala je obje ekipe da prikažu bolju igru. Gosti su preko Biloša u 52' iznenadili odbranu Lokosa, da bi Zolj u 80 ' izjednačio iz jedanaesterca, nakon igranja rukom odbrane Gruda.
Domaći su imali još nekoliko prilika za gol, koje nisu iskoristili. Ćorić je u prvom poluvremenu prešao i golmana, ali je bio neprecizan, a Zolj je direktnim udarcem iz kornera pogodio stativu, pa potom Kadrić dva puta šutira pravo u golmana, kad je već bio savladan.Suđenje je bilo zadovoljavajuće.
„Teren i jaka bura onemogućili su naš tim da pruži nešto bolju igru. Opet se iskazala hronična neefikasnost navalne petorke. Stvorili smo dosta šansi za gol, iz kojih je teško bilo promašiti. U narednim utakmicama, u tim se vraća Mazreku, rasni golgeter, koji bi trebao poboljšati naš napad“, kazao je za portal **** šef stručnog štaba Lokomotive Adis Obad.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 mar 2012, 23:42

Velež – Lokomotiva 2:1 (2:0)

Mostar. Stadion FK Velež. Gledalaca 50. Glavni sudija: Puce, pomoćnici Jelin i Demirović (svi iz Mostara). Strijelci: 1:0 Okić (4), 2:0 Okić (10), 2:1 Bešo (60). Žuti kartoni: Soldin, Kadrić (Lokomotiva)

VELEŽ: Hero (od 46. Bobić), Knežević, Cerić, Jazvin, Mehremić (od 65. Pezo), Demić, Serdarević (od 60. Zuhrić), Hajdarović, Ćemalović, Handžić, Okić (od 51. Marić)

LOKOMOTIVA: Šuta (od 83. Zelentrović), A.Ćorić (od 83. Kruškonja), Soldin, Kadrić (od 69. Tojaga), Kalajdžić, Elezović (od 77. Đonko), Zolj (od 30. E.Ćorić), Mušić, Kovačević, Balalić (od 26. Bešo), Mazreku (od 50. Razić)

U prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Vrapčićima, „Rođeni“ su savladali gradskog rivala Lokomotivu. Na početku utakmice Šefko Okić je sa svoja dva pogodka usmjerio utakmicu u željenom toku za „Rođene“.

U nastavku, Lokomotiva je iz vješto odigranog napada, preko mladog Eldina Beše smanjila rezultat. U posljednjim trenucima utakmice Haris Handžić je iz slobodnjaka pogodio stativu.

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 24 mar 2012, 22:16

Stolac-Lokomotiva 1:1(0:1)

Strijelci:0:1 Balalić(30'),1:1 Markić (51')

Žuti kartoni:Papac(Stolac),Mušić,Kovačević,Soldin(Lokomotiva)
Sudije:Elvir Čilić,Mateo Musa,Jure Musa

Stolac:Mulać,Krešić,(Perić)I.Bošković,Babić,Šutalo,Akrapović,(Ćoko),J.Bošković,Markić,Vujinović,Papac,
Subašić.Trener:Vide Raguž
Lokomotiva:Šuta,Zolj,Soldin,Kadrić,A.Ćorić(Bešo),Kalajdžić,Balavac(J.Ćorić),Mušić,Kovačević,E.Ćorić,
Razić(Elezović)Trener:Adis Obad

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 27 mar 2012, 13:26

Amar Balalić zabio direktno iz kornera

Rijetko se danas viđaju golovi direktno iz kornera. Nekad je to s lakoćom činio Baka Slišković, ali novog Bake nema pa nema.

I sam Slišković je jedne prilike izjavio da je danas s obzirom na pažnju odbrane koja je znatno veća nego prije, teže pogoditi direktno iz kornera nego u njegovo vrijeme.

Ali se ipak desi. U nedjelju je na stadionu u Stocu u okviru 17.kola 2.lige FBiH – grupa Jug, Lokomotivin Amar Balalić zabio direktno iz kornera! Sjajnu igru mladi napadač posuđen iz Veleža krunisao je prelijepim golom.

Nikad prethodno nisam zabio iz kornera. Ovaj put mi je pošlo za rukom. Gol je zaista prelijep. Drago mi je da smo odigrali dosta dobro te da smo osvojili bod na gostovanju, iako smo po igri i prilikama zaslužili puni bodovni plijen, kazao je Balalić.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 02 apr 2012, 13:49

Lokomotiva - Kupres 1:1(1:0)

Sudije: Frano Jelić, Ivica Mikulić, Marin Čužić (Široki Brijeg)

Gledalaca oko 50

Lokomotiva: Šuta Kovačević, Soldin, Kalajdžić, Razić (Bešo), Zolj, Kadrić, Mušić, Ćorić, Balalić, Mazreku.(Elezović).
Trener:Adis Obad

Kupres: Redžović, Marić(Čavar), Šarić, Hrnjkaš, Majčić, Gvozden, Aničić, Mašić, Jusufspahić (Ramljak), Jezidžić, Ivković (Čavar) .Trener:Ilija Aničić

Lokomotiva i Kupres su odigrali neriješeno po teškom terenu i jakoj buri. Domaći su od samog zvižduka sudije Jelića krenuli sa napadima na gol Redžovića. Već u 9. minuti, Mazreku je prevario svoga čuvara ,ubacio loptu u šesnaesterac, gdje se najbolje snašao Ćorić.
I kada su se Lokosi ponadali da bi mogli doći do drugog pogotka, u kaznenom prostoru domaćih najbolje se snašao Jusufspahić za izjednačenje u 53. minuti, nakon grube greške odbrane Lokosa.
Opet se iskazuje neefikasnost navale Lokosa, koji stvaraju šanse, ali bez pogodaka. Do kraja utakmice igralo se dugim loptama pred gol Kupresa, ali bez promjene rezultata.
Strijelac izjednačujučeg gola za Kupres
Jusufspahić nam je kazao
„Teren je bio vrlo težak za igru. Odbrana Lokomotive je bila smušena, ja sam natrčao na jednu dugu loptu, imao sam malo i sreće, lopta se odbila od golmana domaćih, drugi put sam šutirao, tako da je lopta, ipak, završila u mrež“, rekao nam je Jusufbegović.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 06 apr 2012, 21:41

Kamešnica - Lokomotiva (Jelić, Miličević, Čužić)

Mostarski Lokosi, koji ne znaju za poraz u prva tri kola, kod Kamešnice će pokušati iznenaditi, mada će nastupiti oslabljeni neigranjem nekolicine standardnih igrača.

Tabela
1. Troglav 18 15 1 2 67:10 46
2. Brotnjo 18 13 2 3 43:18 41
3. Tomislav 18 12 2 4 31:11 38
4. Igman 18 10 3 5 39:24 33
5. Sloga (GV/Us)18 10 2 6 23:15 32
6. Turbina 18 9 3 6 30:17 30
7. Grude 18 8 4 6 28:18 28
8. Stolac 18 7 3 8 26:34 24
9. Višići 18 6 5 7 24:28 23
10. Sloga (Lj) 18 6 3 9 22:42 21
11. Kamešnica 18 6 3 9 14:32 21
12. Bigeste 18 6 1 11 18:45 19
13. Kupres 18 5 4 9 21:30 19
14. Posušje 18 4 1 13 23:39 13
15. Lokomotiva 18 3 4 11 13:33 13
16. Klis 18 3 1 14 11:42 10

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 08 apr 2012, 09:23

Lokosi,razočaraliste me juče,je da je loše vrijeme bilo,al da nijednu loptu po golu ne udarite nemogu da shvatim.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.