Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Ljorente ima mensecini 26 godina i mislim da ce on biti kao onaj Julen Guerero nekada, tj nikada nece napustiti Bilbao, dat ce mu malo bogatstvo i et
nema potpisa
Marchisieva je tetovaža.
Bianco je li ti se to baš svidio Llorente večeras?
Rossi nam dolazi sa Giovincom pod ruku,u sredini Matri i to je nešto što teško koja ekipa može braniti,da ne govorim o još toj jednoj potencijalnoj top class prvoj špici tipa Higuain,ali o tome kad bude vrijeme.
Bianco je li ti se to baš svidio Llorente večeras?
Rossi nam dolazi sa Giovincom pod ruku,u sredini Matri i to je nešto što teško koja ekipa može braniti,da ne govorim o još toj jednoj potencijalnoj top class prvoj špici tipa Higuain,ali o tome kad bude vrijeme.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Nisam gledao utakmicu već samo pregled maloprije, Conte voli te što se dobro grade i što su jaki u duelu pa zato rekoh da Llorente ne bi bio loše rješenje, jer me je večeras baš dojmio iako znam da nema ništa od toga. 
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Protiv Genoe nam sudi Rizzoli, taj sudija nam nikad nije donio ništa dobro, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. 
Ž '21!
- SoloJuve26
- Kontakt:
Bianconeri1988 je napisao/la:Protiv Genoe nam sudi Rizzoli, taj sudija nam nikad nije donio ništa dobro, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put.
Nebdi pesimistan, dobivamo ovo abd s 3 razlike
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Mene ova ekipa Juventusa podsjeca na Wolfsburg kada su osvojili Bundesligu! nekako su i po kvaliteti tu negdje,i na kraju uz dozu srece zavrsise ispred Bayerna..nesto slicno moze uraditi i Juventus pa biti prvi ispred Milana,koji je objektivno puno kvalitetniji! Juventus kad proda ove igrace sto mu ne igraju,moze na ljeto zaraditi finu cifru,i dovoditi samo top igrace,nikakve polovnjake kao sto su Borielo itd...plasmanom u LP zaradit ce dosta novca,kao i novim sponzorima iz Qatara,kao i prodajom prava za stadion...dovoljno ce imati love da dovedu 3 vrhunska igraca plus Giovinco i Nesta,i to ce biti sasvim drugi Juve...moja zelja su Dzeko-Higuain,Kolarov-Sisoko,Roben-Laveci, Giovinco iz Parme i Nesta iz Milana...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Missing Marchisio and Pepe
While Juventus’ strikers come under fire, the disappearance of goals from two other players is a possible reason for their recent problems.
While Juventus’ strikers come under fire, the disappearance of goals from two other players is a possible reason for their recent problems.
The coffee rocket is on the stove and the sound of a radio can be heard in the background. The roaring of boiling espresso dies down just in time to catch the thoughts of a caller to the talk show on air. “Antonio Conte has yet to understand that when he picks Mirko Vucinic, Juventus will always play with 10 against 12.” That was the morning of Bologna-Juventus.
The Montenegrin scored in the re-arranged fixture that same day, but it wasn’t enough to silence his critics or dispel fears over Juventus’ problems in attack. His languid style continued to infuriate, as well as mask his qualities, while strike partner Marco Borriello did very little to suggest that he will be signed outright in the summer once his loan deal from Roma expires.
Coach Conte has chopped and changed his forwards in recent weeks, with the arguably under-used Fabio Quagliarella and Alessandro Matri in and then out of the side. The only constant has been the lack of opportunity given to veteran Alex Del Piero in his final season at the club.
A shortage of goals from the forward department is clearly an issue for the Old Lady, a quick glance at the numbers illustrates that. Matri has 10 in 23 League games, but Borriello, Quagliarella, Del Piero and Vucinic have only scored six goals between them from a combined 55 appearances. Those are worrying statistics for a side – now without goal-shy Amauri – who are hunting down a Scudetto.
Yet those figures have been a constant throughout the campaign and not just during Juventus’ recent bout of drawitis. What has changed over the last two months are the lack of crucially important goals from Claudio Marchisio and Simone Pepe.
Given that Juventus don’t have a tin opener such as Zlatan Ibrahimovic or the inspiration of a younger Del Piero, they have got to where they are this season thanks to a team ethic which is borne out of self-sacrifice in the greater interests of the Old Lady. But as the tiring term has worn on, Conte’s decision to base his first team on a relatively small select group of players may have had an adverse effect on Marchisio and Pepe in particular.
The central midfielder was in the form of his life at the start of the campaign. His early displays suggested that this could be the season of his consecration, where promise had been transformed into consistent classy performances. Pepe, who’s had his injury problems recently, seemed revitalised too after a pretty mediocre first year in Turin.
In total, the pair have contributed 11 goals in Serie A this term. Marchisio’s six strikes in five separate games delivered five victories, while four wins have come from Pepe’s five net-ripplers. The problem for Juve is that Marchisio last scored on December 4 against Cesena and the Roman on December 18 against Novara. Since that game against their Piedmont rivals, Conte’s men have won just four and drawn seven in Serie A.
It has been tough to watch Marchisio struggle in recent weeks, while Juventus have clearly missed the contribution of Pepe – especially his link-up play with the diminishing contribution of Stephan Lichtsteiner.
The return to 4-3-3 will undoubtedly benefit the latter pair, but it seems clear that if the Turin giants do have serious ambitions of ending the campaign as Campioni d’Italia, then it won’t just be Vucinic and his striking colleagues who will have to start finding the net again.![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- IlPrincipino
- Kontakt:
Pepe je bio ozlijedjen i zbog toga nije ni bilo njegovih golova...a i kad je igrao u posljednje vrijeme bio je pravo sebičan..umislio da je CR..nidje veze...
igranje u 3-5-2 najviše je naštetilo Lichtu i Marchisiu...Licht to ne može igrati..a Marchisio se gubi u 3-5-2 formaciji...
moramo se vratiti u 4-3-3...
igranje u 3-5-2 najviše je naštetilo Lichtu i Marchisiu...Licht to ne može igrati..a Marchisio se gubi u 3-5-2 formaciji...
moramo se vratiti u 4-3-3...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Džeko i mali Kranjčar na lijevom veznom, to bi bio pravi pogodat, ovaj drugi truhne u smrdljivom totenkemu...a najviše zna od svvih tamo...bosnas_ je napisao/la:Mene ova ekipa Juventusa podsjeca na Wolfsburg kada su osvojili Bundesligu! nekako su i po kvaliteti tu negdje,i na kraju uz dozu srece zavrsise ispred Bayerna..nesto slicno moze uraditi i Juventus pa biti prvi ispred Milana,koji je objektivno puno kvalitetniji! Juventus kad proda ove igrace sto mu ne igraju,moze na ljeto zaraditi finu cifru,i dovoditi samo top igrace,nikakve polovnjake kao sto su Borielo itd...plasmanom u LP zaradit ce dosta novca,kao i novim sponzorima iz Qatara,kao i prodajom prava za stadion...dovoljno ce imati love da dovedu 3 vrhunska igraca plus Giovinco i Nesta,i to ce biti sasvim drugi Juve...moja zelja su Dzeko-Higuain,Kolarov-Sisoko,Roben-Laveci, Giovinco iz Parme i Nesta iz Milana...
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Kakav crni Kranjčar!? Nama trebaju top igrači, a ne nečiji otpaci.
Najbolje se vidi da su naši igrači limitirani u ovim promjenama formacija, dok smo igrali 4-3-3, Licht i Marchisio su briljirali, prelaskom na 3-5-2, ova dvojica su potonula, isto tako je i sa napadačima, jedini igrač na čije igre ne utiče promjena formacije je Pirlo, zato on i jeste jedini taj igrač svjetske klase kojeg imamo, tu ne računam Buffona jer koja god se formacija igra on je na golu. Logično.
Najbolje se vidi da su naši igrači limitirani u ovim promjenama formacija, dok smo igrali 4-3-3, Licht i Marchisio su briljirali, prelaskom na 3-5-2, ova dvojica su potonula, isto tako je i sa napadačima, jedini igrač na čije igre ne utiče promjena formacije je Pirlo, zato on i jeste jedini taj igrač svjetske klase kojeg imamo, tu ne računam Buffona jer koja god se formacija igra on je na golu. Logično.
Ž '21!
- IlPrincipino
- Kontakt:
budimo realni da se borimo za EL Kranjčar bi nam bio idealan a pošto mi želimo nešto više onda nam i treba nešto više...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Pametnom dosta

Pametnom dosta
Ž '21!
Sad kad sam pogledao ovaj video i sjetim se da su Matriju dva gola čista poništene onaj sa Milanom i sa Parmom na početku, tako da bi imao još dva gola na kontu. Bitno je samo izdržati još ove tri utakmice Genoa, Fiorentina i Milan (kup), onda od Intera slijedi malo manje utakmicu neće biti srijeda-subota
. Sa 4 boda iz ove dvije utakmice ja sam zadovoljan, naravno uz prolaz u kupu
.
A u vezi ovi penala i suvišno je više pisati o tome, jer jednostavno dok nekom nogu neslome nema penala
.
A u vezi ovi penala i suvišno je više pisati o tome, jer jednostavno dok nekom nogu neslome nema penala
- Bianconeri1988
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Ž '21!
Šta ovo postoji mogućnost da i Grosso zaigra na stoperu, pa gdje je taj čovjek, trenirali sa ekipom, čak ga ne vidim ni na tribinama kad se igraju utakmice
. Ne znam teška odluka, jer ako Vidal bude igrao na stoperu to znači da će sredina biti mnogo oslabljena, a za Guana se sinoc vidjelo da nije on jos za prvog tima. Sjećam se prošle godine kad je Grosso protiv Rome poludio i imao dvije asistenciju u toj utakmici, nadam se ako dobije šansu da će odigrati dobro.
Ma sumnjam u to,Vidal bi trebao to igrati,ionako je odigrao i par mečeva za Čile na stoperu i to mu nije strano,čak sam i gledao meč Čile-Španija gdje je stopera igrao i to odlično.
Dati Marroneu šansu,dosta je sakrivanja iza mladosti igrača,stop polovnjacima i dati šansu igračima iz naše škole.
Dati Marroneu šansu,dosta je sakrivanja iza mladosti igrača,stop polovnjacima i dati šansu igračima iz naše škole.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- Bianconeri1988
- Kontakt:
A po meni je najvažnije da Matri zaigra u napadu, on je naš najbolji napadač koji mora igrati, dobro je Moggi rekao Conteu, nek se odluči za jedne napadače koji će stalno biti starteri, u prvom dijelu su Vučinić, Matri i Pepe igrali u napadu svaku utakmicu i rezultati uopšte nisu izostajali. Kad je počeo da eksperimentiše sve je otišlo do vraga. 
Ž '21!
I ja sumnjam za Grossa, ako se odluci za Vidala na stopera, mislim da bi trebao Maronnea ubaciti u sredinu, jer pokazao je on da se moze na njega računati, a neka Đakerinija na klupi za kasnije. Ali siguran sam da će Đakerini krenuti, ipak je to Konteov ljubimac.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ja sam danas pročitao da je Vidal uigravan na poziciji štopera sa Caceresom. Pogledat ću kasnije one Sky izvještaje pa ću znati nešto više o tome.
Giaccherini se nameče kao logično rješenje u sredini jer je on na toj poziciji najviše korišten u nedosatku jednog od trojice nedodirljivih.
Po meni, najbolje bi bilo Pepea staviti u sredinu, a u napad Vučinića, Matrija i Quagliarellu/Del Piera.
Giaccherini se nameče kao logično rješenje u sredini jer je on na toj poziciji najviše korišten u nedosatku jednog od trojice nedodirljivih.
Po meni, najbolje bi bilo Pepea staviti u sredinu, a u napad Vučinića, Matrija i Quagliarellu/Del Piera.
Ž '21!
Ma Vidal je znao i prije igrat stopera. Vjerujem ja u njih, vise nego u Bonuci/Caceres par
Kad bi igrali
Gigi
Licht Caceres Vidal De Ceglie
Pepe Pirlo March
Quag Matri Vule
ne bi ni morao gledati utakmicu, znam da bi je dobili
Naravno ja bi tu neke druge igrace stavio, ali bas i nemaju ovi moje neke sanse
Kad bi igrali
Gigi
Licht Caceres Vidal De Ceglie
Pepe Pirlo March
Quag Matri Vule
ne bi ni morao gledati utakmicu, znam da bi je dobili
Naravno ja bi tu neke druge igrace stavio, ali bas i nemaju ovi moje neke sanse
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.