Rekonstrukcija stadiona u BiH

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Nimla_RZ » 09 mar 2012, 15:02

@AjdBosnaVodi, brate često pretjeruješ, postavljaš ove skice Grbavice i Bilinog polja, a sam znaš da su to bili samo planovi i da od njih neće biti ništa.

Ovo u Gradačcu je odlično. Sasvim solidan stadion, za naše uslove i više nego odličan. Kakvih ima ovo je mila majka.
Čelik Zenica 1945

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 mar 2012, 15:06

mirza_rd je napisao/la: vrati se svojoj barceloni i uzivaj
Nek si mu rekao, i njemu i slicnim njemu, i sma si rekao nemas sta sa njim diskutovati i zato ga ignorisi u buducnosti. Nego da se vratimo temi, drago mi je zbog Gradačca, hoce li raditi i tu stranu gdje nema tribina?

@AjdBosnaVodi, ovako izgleda Grbavica nakon 120cm snijega, dok bilino polje izgleda nakon svake rose ovako, ajd molim te prestani sa tim yebadama Sarajevo - Zenica, niste jedini u BiH :roll: :roll: :roll:
Da hoce u Brckom napraviti stadion i da tamo igra repka kad vec ovi ne znaju da cijene sto dobiju.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 09 mar 2012, 15:13

@ tribina nije jos završena a informaciju kolko je do sada koštala nemam

@Tracy3McGrady nece samo ce biti dvije tribine sto je dovoljno za nas

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 09 mar 2012, 17:17

dzonvejn je napisao/la:
mirza_rd je napisao/la:@dzonvejn hajde nelaprdaj bezveze vrati se svojoj barceloni i uzivaj valjda nekad odes na nou camp aahahahah
i nemam se s tobom sta vise raspravljat
Mi uopće ne raspravljamo. Ako je tebi ovo dobar teren onda vjerovatno nisi izašao iz Gradačca.
Stari,razumijem da si malo neraspolozen,ali nisi ocito u toku. Teren u Gradačcu vazi, nezvanicno, za najbolji u Premier ligi. A tribina je potpuno nova,napravljenja iz temelja. Uskoro ce radit i krov i reflektore.
Sto se tice rekonstrukcije stadiona,ne znam na kakve plocice aludiras. Mozda na one u Tz,na Tušnju. Ali osim plocica ljudi prave i potpuno novu i najkomforniju tribinu u BiH, kapaciteta oko 4000,cijene oko 4 miliona. Bice zavrsena ovog ljeta.
U Prijedoru prave novu tribinu kapaciteta oko 3000 koja je pri kraju.
U Banja Luci prave tribinu kapaciteta oko 3000 koja ce biti gotova do ljeta.
Na Otoci (Olimpic) je cijela tribina rekonstruisana i uredjena,kao i unutrasnji prostori i teren.
U Vrapcicima se godinama (od povratka u premier ligu) dogradjuje i sredjuje stadion i do sad su napravljene dvije nove tribine,jedna 2500,a druga sa novim svlacionicama i ostalim prostorijama po propisima,kapaciteta 500 mjesta.
U Gabeli su napravili ljetos POTPUNO NOVU tribinu oko 2500 kapaciteta.
Na Grbavici na ljeto pocinje izgradnja nove zapadne tribine po UEFA standardima,oko 7000
Zatim,mislim da SVI klubovi (ili govoto svi) imaju bar jedan pomocni teren sa vjestackom travom. Doskora je to Imalo samo Orasje,zahvaljujuci Ilji i UEFA-i.
Znaci,radi se intenzivno,cak i vise od realnih mogucnosti. Ali,ako neko nece to da primijeti niko ga ne moze natjerati na to.
Ziv ti meni bio...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 09 mar 2012, 19:39

ZNAM ali bilo bi lijepo da izgradimo barem nesto

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 11 mar 2012, 01:02

mirza_rd je napisao/la:
dzonvejn je napisao/la:Ova tema je potpuno besmislena. Jednom u 30 godina promijene pločice u svlačionicama. :lol:
jel to mislis na nas????
ma prica o renoviranju plocica u 30 godina i da stolice nemaju naslonjace a sve se vidi na sl sta je i kako je...u ostalom imas pravo da se zalis,tugujes bas zbog toga sto se stadion u gradaccu radi po PS...za kratko vrijeme ce bit pravi kamp za sve igrace u bih... :D :D
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 11 mar 2012, 13:15

neroazzuro je napisao/la:
dzonvejn je napisao/la:
mirza_rd je napisao/la:@dzonvejn hajde nelaprdaj bezveze vrati se svojoj barceloni i uzivaj valjda nekad odes na nou camp aahahahah
i nemam se s tobom sta vise raspravljat
Mi uopće ne raspravljamo. Ako je tebi ovo dobar teren onda vjerovatno nisi izašao iz Gradačca.
Stari,razumijem da si malo neraspolozen,ali nisi ocito u toku. Teren u Gradačcu vazi, nezvanicno, za najbolji u Premier ligi. A tribina je potpuno nova,napravljenja iz temelja. Uskoro ce radit i krov i reflektore.
Sto se tice rekonstrukcije stadiona,ne znam na kakve plocice aludiras. Mozda na one u Tz,na Tušnju. Ali osim plocica ljudi prave i potpuno novu i najkomforniju tribinu u BiH, kapaciteta oko 4000,cijene oko 4 miliona. Bice zavrsena ovog ljeta.
U Prijedoru prave novu tribinu kapaciteta oko 3000 koja je pri kraju.
U Banja Luci prave tribinu kapaciteta oko 3000 koja ce biti gotova do ljeta.
Na Otoci (Olimpic) je cijela tribina rekonstruisana i uredjena,kao i unutrasnji prostori i teren.
U Vrapcicima se godinama (od povratka u premier ligu) dogradjuje i sredjuje stadion i do sad su napravljene dvije nove tribine,jedna 2500,a druga sa novim svlacionicama i ostalim prostorijama po propisima,kapaciteta 500 mjesta.
U Gabeli su napravili ljetos POTPUNO NOVU tribinu oko 2500 kapaciteta.
Na Grbavici na ljeto pocinje izgradnja nove zapadne tribine po UEFA standardima,oko 7000
Zatim,mislim da SVI klubovi (ili govoto svi) imaju bar jedan pomocni teren sa vjestackom travom. Doskora je to Imalo samo Orasje,zahvaljujuci Ilji i UEFA-i.
Znaci,radi se intenzivno,cak i vise od realnih mogucnosti. Ali,ako neko nece to da primijeti niko ga ne moze natjerati na to.
Ziv ti meni bio...
odakle ti info za grbavicu ???

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 11 mar 2012, 13:32

prije nekoliko mjeseci bio sam u gradačcu. Pogeldah sa bijele kule zmaja od bosne ali ne vidjoh stadion,gdje se on nalazi?jel u gradu ili van njega? i zasto u istom ne naprave tribinu iza gola vec ona suma i onaj pijeseak
Bosna <3

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 mar 2012, 14:08

Iz medija,zeljinog foruma i par forumasa privatno. Navodno bi trebale sa zavrsetkom sezone krenuti i zapadna i istocna tribina.
Za ovog negativca sam zaboravio i par drugoligaskih stadiona,onaj u Modrici sa novim reflektorima,Cazin-nova tribina,Kakanj-nova tribina.
Lijep pozdrav.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 11 mar 2012, 14:08

pluton je napisao/la:prije nekoliko mjeseci bio sam u gradačcu. Pogeldah sa bijele kule zmaja od bosne ali ne vidjoh stadion,gdje se on nalazi?jel u gradu ili van njega? i zasto u istom ne naprave tribinu iza gola vec ona suma i onaj pijeseak
Stadion se nalazi na izlazu grada prema Modriči, a vjerujem da će nekada napraviti i te tribine. Zasad nije u planu a stvarno bi bile dosta prazne, jer i ove ćemo teško puniti kakva nam je liga :)
Dragon Town

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 mar 2012, 14:18

neroazzuro je napisao/la:Iz medija,zeljinog foruma i par forumasa privatno. Navodno bi trebale sa zavrsetkom sezone krenuti i zapadna i istocna tribina.
Za ovog negativca sam zaboravio i par drugoligaskih stadiona,onaj u Modrici sa novim reflektorima,Cazin-nova tribina,Kakanj-nova tribina.
Lijep pozdrav.
To za Grbavicu sam ja pitao sa starim racunom koji mi je blokiran na smijesan nacin, nisam ni znao pravila, od kud ljudima taj info za Grbavicu, zanimljivo da si ti prvi koji je naveo izvor. Nebi bilo lose ako imas neki link da nam postavis ;)
I za negativca si zaboravio Brcko u kojem se gradi jedno prelijepo nogometno zdanje od 16 000 mjesta. Jedna tribina je gotova s grubim radovima i krovom. Sad je na redu sredjivanje i ostatak stadiona.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 mar 2012, 18:25

Ma znam ja to sve stari,to mi je jedna od omiljenih tema. Infrastruktura je temelj. Doduse,drugo je pitanje trebal bas Brckom onoliki stadion,al eto, "nece se bacit" :D
Sto se grbavice tice,prije jedno mjesec je kruzila vijest na portalima,npr Sa-x o sastanku izmedju Ivice,Kamocai-ja, Koldze, Zuje,Kaplana i ne sjecam se koga jos. Nezvanicna vijest je da ce opstina,grad i kanton ulozit proporcionalno lovu,a da se Zeljo nece zaduzivat.
Uz to,jedan forumas mi je rekao da su iz Zelje narucili izvedbeni projekat u jednoj projektantskoj kuci da dobiju projekciju troskova,tj. koliko ce love biti potrebno. Al to su haman vec skontali. Uglavnom,muti se dosta toga al,sto kazu, dok ne vidim bagere nista ne vjerujem ;)

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 11 mar 2012, 19:40

neroazzuro je napisao/la:Iz medija,zeljinog foruma i par forumasa privatno. Navodno bi trebale sa zavrsetkom sezone krenuti i zapadna i istocna tribina.
Hoće li biti kao Sjever?

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 mar 2012, 21:34

neroazzuro je napisao/la:Ma znam ja to sve stari,to mi je jedna od omiljenih tema. Infrastruktura je temelj. Doduse,drugo je pitanje trebal bas Brckom onoliki stadion,al eto, "nece se bacit" :D
Sto se grbavice tice,prije jedno mjesec je kruzila vijest na portalima,npr Sa-x o sastanku izmedju Ivice,Kamocai-ja, Koldze, Zuje,Kaplana i ne sjecam se koga jos. Nezvanicna vijest je da ce opstina,grad i kanton ulozit proporcionalno lovu,a da se Zeljo nece zaduzivat.
Uz to,jedan forumas mi je rekao da su iz Zelje narucili izvedbeni projekat u jednoj projektantskoj kuci da dobiju projekciju troskova,tj. koliko ce love biti potrebno. Al to su haman vec skontali. Uglavnom,muti se dosta toga al,sto kazu, dok ne vidim bagere nista ne vjerujem ;)
A to, vidio sam neki dan bas, kucao sam na googlu rekontrukcije i naletio na to. Nije mi djelovalo nesto uvjerljivo pa sam zanemario. Bio je to samo jedan u nizu najavjenih projekata. A i meni je takodjer jedan forumas pisao na pp o tome da njegova firma radi na tom projektu, al nista se jos ne zna.

A sto se tice Brckog, nek ga oni izgrade, mozda neki lokalni serif kupi klub i napravi od njih prvoligasa, a obzirom koliko stanovnika broje to bi bilo lijepo jer bi mogli privuc lijep broj gledatelja na taj stadion.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 11 mar 2012, 21:40

Pogled iz vazduha na stadion u Banja luci i izgradnju severne tribine.
slika

stampy

Post Postao/la stampy » 12 mar 2012, 00:05

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 12 mar 2012, 01:25

Jel u Tuzli uredjuju sjever iznutra? I kad ce pocet gradnja istoka?

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 12 mar 2012, 12:12

Jack777Pott je napisao/la:Jel u Tuzli uredjuju sjever iznutra? I kad ce pocet gradnja istoka?
Ne uređuje se jer nije završen izvana, a to će biti čim se sjever upotpunosti završi.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 12 mar 2012, 12:18

Jack777Pott je napisao/la:
Lijep pozdrav.
To za Grbavicu sam ja pitao sa starim racunom koji mi je blokiran na smijesan nacin, nisam ni znao pravila, od kud ljudima taj info za Grbavicu, zanimljivo da si ti prvi koji je naveo izvor. Nebi bilo lose ako imas neki link da nam postavis ;)
I za negativca si zaboravio Brcko u kojem se gradi jedno prelijepo nogometno zdanje od 16 000 mjesta. Jedna tribina je gotova s grubim radovima i krovom. Sad je na redu sredjivanje i ostatak stadiona.
Da,da- inace taj se stadion pravi vec od prije rata, i radovi nisu puno napredovali od tada :lol:
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 12 mar 2012, 17:31

scorpion je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:
Lijep pozdrav.
Da,da- inace taj se stadion pravi vec od prije rata, i radovi nisu puno napredovali od tada :lol:
To nije tacno,malo se informisi. Najveci dio je uradjen zadnjih 4-5 godina.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 9 gostiju.