Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

el-fighter
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la el-fighter » 12 mar 2012, 14:46

NoName je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Edin Džeko je do sada odigrao ukupno 56 utakmica za City i dao 24 gola. U taj broj su uračunate i utakmice u kojima je igrao 1, 5, ili 10 minuta.

Molio bih nekog statističara da izbaci i broj minuta koje je Džeko proveo na terenu u ovih 56 utakmica. Iz naprijed navedene statistike se vidi da daje gol skoro svaku drugu utakmicu, ali je taj procenat daleko bolji imajući u vidu vrijeme provedeno na terenu.

Sve nam ovo govori da je Džeko rođeni golgeter. Gdje je god igrao davao je golove.
Odigrao je ukupno 3.065 minuta(FA/Carling cup, LP, EPL) i zabio 21 gol....to bi bilo otprilike 34 cijelih utakmica odigrano.
Znaci 1 gol svako 62 minute.
Matematika ti je očito jača strana:

3065 minuta / 21 pogodak = pogodak svakih 146 minuta a ne svakih 62 minuta.
Pa jeli dao 21 ili 24 gola?

Ako je 24, onda je to svakih skoro 128 minuta po 1 gol.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 mar 2012, 15:07

Ove sezone 18, a prošle 6. Ukupno 24 do sada. Nisam znao broj minuta koji je odigrao, pa je to postavljeno, ali je pogrešno upisao broj golova. Za City ukupno 24 gola na zvaničnim utakmicama.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 12 mar 2012, 15:19

Nekad je u karijeri potrebno imati i srece, imam neki osjecaj da je juce Edinu bio jedan takav dan. Puno nekih taktickih stvari koje je Mancini zamisljao (a sve bez Edina) se juce pokazalo kao cisti promasaj. Sve od taktike da igra samo kroz sredinu, da je Silva bog sredine terena , da Baloteli moze nositi igru vise od 20 min , da Aguero ima dovoljno kila da se sam nosi sa odbranama u PL, da mu igra preko krila ne treba itd .... Sve se rasprsilo ..

Sada ce zabar nemilosrdno da tumba tim samo da bi spasio svoju kozu , vrlo lako bi se kao napadacki par mogao iskritalizirati Tevez, Dzeko. Kada bi saradjivali strasna i najbolja kombinacija , nadam se da ce Edin biti spreman i imati malo srece kada mu se sansa ukaze a ukazat ce to sam siguran !!!

Unatoc svemu sta se desava jos uvijek mislim ako Zabar uradi pravu stvar da mogu uzeti PL. Jos uvjek imaju najkompletniji tim. Sama zamisao da mogu igrati sa dva napadacka para Tevez-Dzeko , Balo - Aguero uliva strahopostovanje. Bit ce tu svega ...

Svidila mi se juce Edinova borbenost kada je usao a jos mi se vise svidja ova njegova zadnja izjava. Pravi stav ima, sada treba pokazati mentalnu snagu i fokus unatoc svom mobingu koji je dozivio ove sezone.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 mar 2012, 15:36

evo kako se srpska propaganda preko njihovih portala raduje statusu Dzeke kojeg ima u Cityu,cak se sluze i lazima,obratite paznju na zadnji dio teksta u vezi njegove statistike!

-Džeko je prošlog leta prešao u Mančester Siti a njegov ugovor plaćen je neverovatnih 27 miliona funti. Od Džeka se očekivalo da će u kontinuitetu postizati golove i na taj način pokazati da je vredan uloženog novaca.

Ipak, bosanski reprezentativac uglavnom sedi na klupi i priliku dobija na "kašičicu". Povratak Teveza dodatno komplikuje njegov položaj u timu pa se sve češće mogu čuti glasine da će na leto Edin napustiti Mančester Siti.

Navodno, postoji plan po kom bi čelnici Sitija pokušali da prodajom Džeka dobiju novac koji bi utrošili na igrače koji se nalaze na listi želja drugoplasirane ekipe u Premijer ligi.

Ukoliko Siti odluči da Džeka stavi na transfer listu, pretpostavlja se da ponude klubova neće biti problem jer Džeko privlači pažnju nekoliko klubova koji se takmiče u Seriji A.

Bosanac je nastupio 28 puta za Siti ove sezone, samo 14 puta je bio starter i postigao ukupno 13 golova.

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 12 mar 2012, 15:43

bosnas_ je napisao/la:evo kako se srpska propaganda preko njihovih portala raduje statusu Dzeke kojeg ima u Cityu,cak se sluze i lazima,obratite paznju na zadnji dio teksta u vezi njegove statistike!

-Džeko je prošlog leta prešao u Mančester Siti a njegov ugovor plaćen je neverovatnih 27 miliona funti. Od Džeka se očekivalo da će u kontinuitetu postizati golove i na taj način pokazati da je vredan uloženog novaca.

Ipak, bosanski reprezentativac uglavnom sedi na klupi i priliku dobija na "kašičicu". Povratak Teveza dodatno komplikuje njegov položaj u timu pa se sve češće mogu čuti glasine da će na leto Edin napustiti Mančester Siti.

Navodno, postoji plan po kom bi čelnici Sitija pokušali da prodajom Džeka dobiju novac koji bi utrošili na igrače koji se nalaze na listi želja drugoplasirane ekipe u Premijer ligi.

Ukoliko Siti odluči da Džeka stavi na transfer listu, pretpostavlja se da ponude klubova neće biti problem jer Džeko privlači pažnju nekoliko klubova koji se takmiče u Seriji A.

Bosanac je nastupio 28 puta za Siti ove sezone, samo 14 puta je bio starter i postigao ukupno 13 golova.
koji bilde,boze sacuvaj...

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 12 mar 2012, 15:54

bosnas_ je napisao/la:evo kako se srpska propaganda preko njihovih portala raduje statusu Dzeke kojeg ima u Cityu,cak se sluze i lazima,obratite paznju na zadnji dio teksta u vezi njegove statistike!

ja fakat nista lose ne vidim u ovom tekstu...a sto se tice ove statistike, nista ovaj novinar nije slagao...u EPL ove sezone je nastupio 24 puta, 14 puta bio starter i dao je 13 golova...sad sto oni nisu racunali druga takmicenja, to je nesto drugo...
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 mar 2012, 16:17

Koliko nastupa i golova imaju velike zvezde Nikola Zigic i Marko Pantelic ove sezone? :mrgreen:

EDIT: Vidi Pantelic fakat nije los ove sezone. 10 golova u 12 nastupa. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 12 mar 2012, 16:21

Cartman je napisao/la:Koliko nastupa i golova imaju velike zvezde Nikola Zigic i Marko Pantelic ove sezone? :mrgreen:

bandera zigic je prop'o ko trosjed, al pantelic u olympiakosu nije los kolko ja znam
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 12 mar 2012, 16:29

Smijem se... ali ne tekstu, nego tebi. Koji paćenik. :lol:

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 12 mar 2012, 17:09

dzonvejn je napisao/la:
Smijem se... ali ne tekstu, nego tebi. Koji paćenik. :lol:
tekst napisao glavom i bradom Dobrica Cosic :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 mar 2012, 17:15

Limuntos je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Koliko nastupa i golova imaju velike zvezde Nikola Zigic i Marko Pantelic ove sezone? :mrgreen:

bandera zigic je prop'o ko trosjed, al pantelic u olympiakosu nije los kolko ja znam
Banderas je u drugoj ligi ,a Pantelija medju Grcima.
Skoro pa ''isto'' kao i u slucaju Dzeke................................ :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 mar 2012, 18:18

Ama ljudi, dosta toag zavisi od ostanka Mancinija. Ako se Džeko budeo uklapao, odnosno želio u svom sistemu takvog igrača na svijetu ih je malo boljih do DŽeke ( aveć ga ima), vrlo je moguće da neki drugi igrači napuste MFC.
Rekoh većč jednom, bez trofeja ciao Mancini. Može Etihad pjevat kurcu, nisu arapi - posebno ovaj vlasnik - levati.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 12 mar 2012, 19:19

hordas_Bec je napisao/la:evo sta jedan navijac city-a pise na bluemoon......100% u pravu!!

When you are having a bad day and want to laugh your arse off from now on, please visit this forum. This topic in particular. Dear god some of you are flippin stupid-straight up. All aof you want Dzeko out-well guess what? That would probabbly do him a damn favour. Guy scores four goals-oh guess what? You are benched for the next foour games(7 in four games straight as well). Guy scores 3 games in a row-oh guess what? You are benched for the next two. If I were him I wouldnt wait but I would literally beg someone to get me out of the misery that I am in. Yes, you heard me right. It is not Edin's fault that he pays every mistake he makes. Aguero has had horrible games(including the one today if I can say so) and he still played the next game. Balotelli has made the stupidest of decisions on and off the pitch and guess what-he played the next game. Like I said if I were Edin I would run the hell away from City because Mancini is being completley unhelpfull and unfair to him. And btw Edin is 5th MVP of all European strikers according to this: http://www.castrolfootball.com/rankings/rankings/" onclick="window.open(this.href);return false;
And none of our other strikers are no where near him. Dear Lord people get some brains. I wont even say who I think we should get rid of because we dont make those decisions so why bother. But there are at least 3 players that we could sell and make a little money.
Po mom mišljenju ovo je pisao neki naš čovjek a da se primjetiti i iz same spike. Ako je domaći onda mu svaka čast na gramatici i spellingu, očito vodi bitku sa svojim znanjem engl. jezika.

btw, pogledao sam malo temu u kojoj pišu koga bi se odrekli, ova rečenica me je pravo nasmijala:
"Dzeko-has a first touch like a baby elephant" :oops: :mrgreen:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 mar 2012, 20:20

Ma kod Contea bi Džekson srušio rekord kao rookie u Juveu prve sezone što se tiče golova...
Benvenuti 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 12 mar 2012, 22:17

Halilhodzic o Dzekinoj situaciji:

Spomenuli ste Edina Džeku. Mislite li da trener Cityja Roberto Mancini daje nedovoljno prostora bh. reprezentativcu u utakmicama?

Treba znati da su osim Džeke tu i drugi vhunski napadači. Izboriti standardno mjesto nije nimalo lako. Treba svim silama nastojati da se to izbori. Ja ne znam kakvi su problemi, ali znam da je jednom ružno reagirao kada je zamijenjen. Treba gledati i drugu stranu. Pored njega su tu Tevez, Balotelli i Aguero koji su među pet-šest najboljih napadača na svijetu. Ne treba se tu odmah navijački i subjektivno gledati. Treba biti realan i sagledati stvari. Nijedan trener neće odstraniti igrača ako mu je najbolji, jedino ako ima nekih problema u njihovom odnosu. Treba shvatiti da ima veliku konkurenciju.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 12 mar 2012, 22:25

mokhe je napisao/la:Halilhodzic o Dzekinoj situaciji:

Spomenuli ste Edina Džeku. Mislite li da trener Cityja Roberto Mancini daje nedovoljno prostora bh. reprezentativcu u utakmicama?

Treba znati da su osim Džeke tu i drugi vhunski napadači. Izboriti standardno mjesto nije nimalo lako. Treba svim silama nastojati da se to izbori. Ja ne znam kakvi su problemi, ali znam da je jednom ružno reagirao kada je zamijenjen. Treba gledati i drugu stranu. Pored njega su tu Tevez, Balotelli i Aguero koji su među pet-šest najboljih napadača na svijetu. Ne treba se tu odmah navijački i subjektivno gledati. Treba biti realan i sagledati stvari. Nijedan trener neće odstraniti igrača ako mu je najbolji, jedino ako ima nekih problema u njihovom odnosu. Treba shvatiti da ima veliku konkurenciju.
Ništa nije rekao što nismo znali. Svi znamo da je konkurencija velika, ali takoder znamo da Balotelija , a nekad i Kuna forsira neopravdano više nego Džeku i u tomeje problem. Balo može praviti kakve god hoce probleme, van terena, na terenu, svadati se, odigrati loše utakmicu, ali za Mancinija je Mesi. Kun može 5 utakmica ne zabiti i nkkom ništa, a Džeki svako pogrešno dodavanje tovari na leda. Statstika kaže da ova dvojica nisu bolja od Džeke, a Džeko ima daleko najlošiji tretman kod njega, šok terapije ulaskau 85 ili 90min.,ostavljanje na klupi i kad predhodnu utakmicu dobro odigra i zabije

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 mar 2012, 22:34

Fakat izmisljanje tople vode :roll: .
Ballo samo sto mu se na glavu nije posrao a eto ko fol kod njega nikakvih problema nema.
Isto za veliku konkurenciju,da nije receno nebi ni znali :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 mar 2012, 22:57

harishp je napisao/la:

Fakat izmisljanje tople vode :roll: .
Ballo samo sto mu se na glavu nije posrao a eto ko fol kod njega nikakvih problema nema.
Isto za veliku konkurenciju,da nije receno nebi ni znali :lol:
ma ti si nam fakat najvazniji. kakav vaha, kakvi bakraci. ti si tu da nam objasnis sve ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 mar 2012, 22:59

Pa on i Vaha su tu negdje sto se tice zlatnih medalja. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 mar 2012, 23:04

Cartman je napisao/la:Pa on i Vaha su tu negdje sto se tice zlatnih medalja. :lol:
Vaha za razliku od tebe ni jedne zlatne.....kopite nema :mrgreen:
@djasmine, necemo se sad shupati iz geografskih razloga,ali da je topla voda izmisljena,izmisljena je,cak sta vise.
Konkurencija u M.C je velika :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 mar 2012, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, DeeWa i 37 gostiju.