Šteta što je Haas ispao. Ubijeđen sam da bi meč sa Nadalom bio prava poslastica, bez obzira što je Tommy daleko od svoje najbolje forme.
Koliko Andy može protiv Berdycha ? Daleko je on od svoje forme, servis nije što je bio, udarci su previše mlaki, nema oštrine u njima i zaista, gledajući sve parametre i jednog i drugog igrača i upoređivajući ih, ne vidim kako Andy može ugroziti Berdycha.
Meč Raonića i Federera je sigurno meč koji smo svi očekivali. Koliku će razliku praviti Milošev servis, te da li će Roger biti agresivniji na riternu, prvenstveno na drugi servis i tako preuzimati inicijativu u poenu, ili će ići na duže razmjene? Dosta toga će zavisiti od Miloševog servisa, jer ako bude imao dobar postotak prvog, onda može nećemu da se nada. Ako bi odveo set u tie-break, onda bi imao šanse, i možda meč učinio neizvjesnim. Uglavnom, vidjećemo.
Nalbandian je dobio Čilića, u meču sa puno oscilacija, no pobjeda je pobjeda. Meč između njega i Tipsarevića mora biti dobar. Sudar dvojice jako talentovanih igrača. Bit će zanimljivo.
Nadal je jučer igrao odlično, Ulazio u teren, odlično se kretao, a i rezultat govori sam za sebe. Ima lagan žrijeb, tako da mu je put do SF-a praktično osiguran. Mogao bi mu Tsonga napraviti probleme u 1/4 finalu, ali ništa više do toga.
Sve u svemu, zasad ide sve po planu, osim tog iznenađujućeg ispadanja Murraya, no to se valjda moralo desiti. Mari je i dalje neodlučan, izašao je iz svoje "sigurne zone" i ne zna šta da radi. Ima karakter defanzivca, ali pokušava ofanzivno. Sada je u raskoraku između tog dvoga. Ne može da izbalansira igru i previše oscilira. Siguran sam da će to lendl srediti.
PS: Opasan virus hara IW-om.