NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

delpiero20
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la delpiero20 » 17 mar 2012, 00:06

Donnie Darko je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Večeras Golden State protiv Bucksa... Biće baš emotivno za Ellisa, meni ga je baš žao, ali ebiga ovo je biznis niko ne ebe lojalnost ni jedan posto...
presao iz loseg tima u los tim. jadan.
brzo se to promijeni...malo je velikih kao sto su celticsi,lakersi,knicksi ili chicago

ovi ostali svi sad kao glume velike klubove, a propaliteti dodju do tog statusa tako sto gube po 5-10 godina ili namjerno ciljaju na prvi, drugi, treci pick...draftuju kao howarda i oni veliki, a ne mogu mu 5 godina dovesti normalnog suigraca :)

bucksi se makar trude iz godine u godinu, a to da gubis par godina i onda poslije glumis velicinu to je bar lako....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 mar 2012, 00:08

delpiero20 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Večeras Golden State protiv Bucksa... Biće baš emotivno za Ellisa, meni ga je baš žao, ali ebiga ovo je biznis niko ne ebe lojalnost ni jedan posto...
presao iz loseg tima u los tim. jadan.
brzo se to promijeni...malo je velikih kao sto su celticsi,lakersi,knicksi ili chicago

ovi ostali svi sad kao glume velike klubove, a propaliteti dodju do tog statusa tako sto gube po 5-10 godina ili namjerno ciljaju na prvi, drugi, treci pick...draftuju kao howarda i oni veliki, a ne mogu mu 5 godina dovesti normalnog suigraca :)

bucksi se makar trude iz godine u godinu, a to da gubis par godina i onda poslije glumis velicinu to je bar lako....
Ne shvatam šta će Knicksi u društvu 3 najveće franšize :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 mar 2012, 00:16

Upravu si, ali sam grad New York će prije privući zvijezde nego ostalih cca 20 timova :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 mar 2012, 00:18

Carlo je napisao/la:Upravu si, ali sam grad New York će prije privući zvijezde nego ostalih cca 20 timova :)
Velika im korist od toga,naravno u košarkaškom smislu :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 mar 2012, 00:27

LBJ MVP je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Upravu si, ali sam grad New York će prije privući zvijezde nego ostalih cca 20 timova :)
Pa evo pogledaj... STAT je izabrao Knickse između ostalog i zbog grada, a naravno i zbog visine ugovore jer skoro niko nije imao muda ponuditi mu onoliki ugovor osim Dolana :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 mar 2012, 00:36

Carlo je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Pa evo pogledaj... STAT je izabrao Knickse između ostalog i zbog grada, a naravno i zbog visine ugovore jer skoro niko nije imao muda ponuditi mu onoliki ugovor osim Dolana :)
Pa valjda ima neki razlog što mu niko nije imao muda ponudit onoliki ugovor :mrgreen:
Shvatam ja tebe da navijaš za Knickse i sve,no opet kad vidim šta su radili sve u zadnje vrijeme smiješno ih je stavljat u istu rečenicu sa Lakersima,Celticsima i Bullsima.Ne kažem ja ni da su oni amaterska franšiza kao Raptorsi,imali su svojih 5 minuta pa i titule no tih 5 minuta nije trajalo koliko 5 minuta u Bullsa,pogotovo ne kao u Lakersa i Celticsa.
A činjenica je da će većina košarkaša izabrati najveće gradove.Da je Wade bio u Clevelandu baš bi mu došli Bosh i James :D

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 mar 2012, 00:43

LBJ MVP je napisao/la: Pa valjda ima neki razlog što mu niko nije imao muda ponudit onoliki ugovor :mrgreen:
Shvatam ja tebe da navijaš za Knickse i sve,no opet kad vidim šta su radili sve u zadnje vrijeme smiješno ih je stavljat u istu rečenicu sa Lakersima,Celticsima i Bullsima.Ne kažem ja ni da su oni amaterska franšiza kao Raptorsi,imali su svojih 5 minuta pa i titule no tih 5 minuta nije trajalo koliko 5 minuta u Bullsa,pogotovo ne kao u Lakersa i Celticsa.
A činjenica je da će većina košarkaša izabrati najveće gradove.Da je Wade bio u Clevelandu baš bi mu došli Bosh i James :D
ebiga, već sam rekao da Knicksi ne spadaju među Celticse, Lakerse i Bullse, to je realnost bez obzira što sam za Knickse :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 mar 2012, 00:45

Ma ja sam @delpiera upitao nešto :mrgreen:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 17 mar 2012, 00:53

Ja kada sam ih stavljao medju tu trojku bio sam svjestan da nemaju historiju kao ta trojka ali opet sam siguran da su oni veliki...Knicksi su kao jedan brend prepoznatljiv gdje god da si i tim koji moze dovesti svakog igraca bez obzira da li je u borbi za vrh ili je na dnu...

Za nekih 20 klubova sam siguran da to ne mogu...Knicksi su mozda sretni sto su iz New Yorka, ali u MSG ima toliko toga i bilo je toliko toga da su ipak veci od ovih ostalih bar meni :)

Ako se ne varam oni su tu kad se sve sabere,npr broj tih NBA finala mozda cak i na cetvrtom mjestu...par su dobili, dosta finala su izgubili :)

Imali su i 76ersi i Warriorsi...ali su bili u vise gradova, Knicksi su ostali u NY i tu napravili to sto su napravili

Meni su na cetvrtom mjestu, kad mi neko pomene NBA odmah mi se u glavi stvori logo knicksa i msg

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2012, 00:58

A po kojem to osnovu Bullsi zasluzuju da spadaju medju Celticse i Lakerse ? Iskoristili su cijnenicu da su svojim redovima imali najboljeg igraca svih vremena i uzeli sest titula, ali gdje su bili prije Jordana, a gdje su bili poslije istog.
Nemojte me pogresno shvatiti Bullse najvise cijenim zbog navijaca iz razloga sto su ostali vjerni klubu i kada je Jordan zavrsio karijeru i nisu trazili rezervnu varijantu - ovdje ne mislim na navijace iz Chicaga nego na mnogobrojne navijace sirom svijeta.

Po titulama najuspjesni su Celtici, po konstantnosti Lakersi i ovim dvijema ekipa niko ne moze parirati, a ostali su po meni u pet deka.

Sto se tice odabira kluba, vidi se da je vecina danasnjih igraca pic.kasta, jer prvo gledaju gdje ce imati provod, pa zatim koliko ce novca zaraditi, pa tek na posljednjem mjestu gledaju kvalitet ekipe i postoji li mogucnost da sa istom osvoji naslov.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 mar 2012, 01:03

Kakva odbrana Knicksa, za 10 minuta Pacersi su postigli samo 6 poena i to imaju šut 2/15. Odbrana je ono što Woodson ima, a D'atoni nema. Melo definitivno pokazao kako se igra odbrana kada se hoće, a odličan je i u napadu što se tiče timske igre.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 mar 2012, 01:10

HT Miami 57 Philadelphia 30 :o
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 mar 2012, 02:12

Koji povratak Sixersa, evo ih na -5
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 mar 2012, 02:12

kakav povratak filija, gleda li neko utakmicu? samo 5 razlike je sad za miami, odlicna utakmica, odlican tim imaju, klupu, bas su dobra ekipa :D

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 mar 2012, 02:31

James zabija ključnu dvicu i ključna slobodna za +6 18sec do kraja
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 mar 2012, 02:33

pobjeda, bosh nije postojao na ovoj utakmici, bas je nula bio i nadam se da ce doc sebi uskoro

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 mar 2012, 02:49

Poslije njanjanja nema kajanja , Phill-a se te probudila u 2 poluvremenu , dok su u prvom pustili da ih Lebron doslovno siluje :roll:

btw. Znam da je Detroit '89 i '90 te pustao Jordana da ih trpa dok su ostale ustopali i tako prolazili u finala preko Chicaga.

Sadasnji Chicago je MOZDA pokazao kako pobjediti Miami , eh sad neznam jer nisam gledao (mozda mi neko moze pomoci ko je gledao) da pustis 1 i 3 igraca lige da te pune tj. cuvas ih 1 na 1 ne udvajas a da Bosh-a i play-a i ostale igrace uglavnom ricase zaustavis ili ostavis na mozernom sutu.
Jer I Wade i James su imali fenomenalne statisticke brojke 36 i 35 p i 60 i 56 % suta iz igre, ali ni to nije dovoljno , eh sad jel ovo nacin , po mnei mozda i jest , jos ako imas dominantne skakace da pokupe skok u odbrani i neki u napadu ;)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 mar 2012, 03:24

Cudna postala NBA prevelike oscilacije ekipa , ubitacni tempo uzima danak , Philla - Miami prevelike razlike u 1 i 2 poluvremenu , NY dere Indianu koja je prakticki kandidat za istok , Chicago bez Rose-a pobjedi Miami u kojem Lebron i Wade odigrao fenomenalno , onda kuci gube od oslabljenog Portlanda, San Antonio dere Oklahomu kuci... :roll:

p.s. jao Westbrook-a ispucao 29 lopti , a play maker :lol: :roll: , a Durant 19 i naravno poraz :roll: , dobro mora se priznati da su i ostali u Oklahomi bili ocajni

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 17 mar 2012, 08:53

Milwaukee upisao petu pobjedu u nizu...sad su jos vise zafrkani kada je Ellis tu :) Ubacio 18 sinoc..

Najbolji je bio Luc Mbah a Moute sa 22 poena i 17 skokova :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2012, 14:28

Koja sudbina kada je Fisher u pitanju. Nova ekipa, prva utakmica i to bas u Staplesu protiv Clippersa, dok ga u Utorak vec ocekuje utakmica protiv Lakersa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.