Najbolji golman svih vremena

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Najbolji golman svih vremena

Post Postao/la Devil » 28 jan 2012, 02:20

IFFHS izbacio jos jednu listu.Ovaj put red je da se statisticki popisu najbolji golmani u poslednjih 25 godina.

Ocekivano prvo mesto ide Gigi Buffonu,a drugi je takodje ocekivano Iker Casillas.Na trece mesto je sleteo Edwin Van Der Saar.U TOP 10 su jos i Kahn,Cech,Tafarel,Chilavert,Smeichel,Zenga,Zubizareta(ne ovim redosledom).

Od golmana sa ovih prostora zapamtih da je Dika Stojanovic na 82.mestu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 12:59

Monolog je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=9&t=1251

Evo tema, nema smisla da se otvara jos jedna o golmanima. :) Mozete (mozemo) tamo nastaviti sa pricom o golmanima poput Neuera, Gigija, Kahna, Harta, Casillasa i ostalih. ;)
Bravo moderatore. Cijeli dan na temi o Bayernu pišeš o najboljim golmanima, a sad nešto glumiš ključanjem teme. :lol: :lol: :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 13:10

Joj jesam bezobrazan sto spominjem Kahna i Neuera na temi Bayerna. :mrgreen: Pobogu, kakve oni veze imaju sa bavarskim klubom?

Nego, sto nisi otvorio temu Gomez vs Ibrahimovic/Robin van Persie? Jer, koliko me sjecanje sluzi, njih sam takodjer poredio na Bayernovoj temi. :mrgreen: Pa i to je spam. :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:12

Ova gore statistika je smiješna....A sjećam se da je Buffon sam izjavio kako je Kahn za sviju njih ostale bio velikan.....Za Buffona bi se složio da je fantastičan golman, imao je sjajne godine i sad dobar, možda malo slabiji nego prije, ali generalno jest za tu listu golmanskih velikana.....Samo kad se sjetimo šta je sve Kahn branio i da je ko prvi golman bio najbolji igrač jednog SP onda je to neponovljivo. Sjećam se po malo i Zenge, meni isto jako drag golman, dobar golman, golmančina :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 13:15

Monolog je napisao/la:Joj jesam bezobrazan sto spominjem Kahna i Neuera na temi Bayerna. :mrgreen: Pobogu, kakve oni veze imaju sa bavarskim klubom?

Nego, sto nisi otvorio temu Gomez vs Ibrahimovic/Robin van Persie? Jer, koliko me sjecanje sluzi, njih sam takodjer poredio na Bayernovoj temi. :mrgreen: Pa i to je spam. :oops:
Smiješan si, čovječe.
Uspoređuješ Kahna, Buffona i Casillasa na temi Bayerna, a ključaš temu "Najbolji golmani u 21. st." jer eto kao postoji tema za to. Ali za tebe izgleda ne postoji jer ne pišeš u njoj nego na temi o Bayernu. :lol: Pa šta si je otvarao onda? O najboljem igraču svih vremena ćemo pisati na temi o Barceloni jer će se svakako spominjati Messi, o najboljem stadionu na temi Arsenala, o navijačima na temi turskih klubova jer su oni eto najbolji u tome, o dresovima ćemo na temi reprezentacije Francuske jer oni imaju najljepše, o precijenjenim igračima ćemo na temi engleske reprezentacije jer će se najviše Englezi spominjati itd. itd.

Smiješno. :lol: :lol: :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 13:18

Ne, nego cemo na Bayernovoj temi pisati iskljucivo o 30-ak igrace koje broji ovaj tim (necemo spominjati golmane, a vala necemo spominjati ni trenere. Ne znam zasto bismo spominjali Rumennigea, Hoenesa i Beckenbauera). :mrgreen:

Neuer, Neuer, Neuer, Neuer.
Kahn, Kahn, Kahn, Kahn.

Imaju li veze sa Bayernom? Imaju. U cemu je problem? :mrgreen:

Rekoh, nema potrebe glumiti uvrijedjenu mladu samo zato sto sam ti zakljucao temu. Vjeruj mi, zakljucao bih je taman da je admin otvorio. :mrgreen: Zasto? Zato sto je dupla tema?! Kratko i jasno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 mar 2012, 13:20

1. Kahn
2. Casillas
3. Buffon

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 mar 2012, 13:20

@dzonvejn

Ima vec tema oko najboljeg golmana, ne znam sta se bunis. ;)

Da ponovimo, Gianluigi Buffon je najbolji golman svih vremena i mozete i ovu temu zakljucat. :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 13:21

Pa zatvaraj ko ti smeta. Ako postoji tema o najboljim golmanima, onda pišeš u njoj, a ne u temi o Bayernu. Ne pišeš ti samo o Neueru nego ga uspoređuješ sa ostalima, dakle vodi se rasprava ko je najbolji golman u 21. st. ili ikada, nebitno. Je li adekvatnija tema "FC Bayern" ili "Najbolji golmani u povijesti".
Da ponovim ono što sam napisao. Tebi bi izgleda bilo logičnije da se usporedbe Messi-Maradona-Pele vode na temi Barcelone iako praktički veze nemaju sa tim klubom osim što Messi igra za Barcelonu što u ovom slučaju nije uopće bitno, nego da se otvori tema za to, pa kome se piše o tome neka piše tu, a ne da se spamaju topici klubova.
Smiješno. :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 mar 2012, 13:28

Cekaj @dzonvjen.

Ne mozes stvari iz konteksta vadit. Pricalo se o golmanima Bayerna, koji su se poredili sa nekim drugim golmanima, pa se iz tog razloga otislo i u mali off, upravo radi toga poređenja, ali nije to onaj klasicni spam.

I sam sam napisao jedan post, ali istovremeno pozvao da nastavimo ovdje...

Bezveze stvaras polemiku. Bila dupla tema, izbrisao je ko sto je i trebao i to je to, ne vidim zasto si uvrijeđen..
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 13:32

Postoji tema o Edinu, a na njoj se spominje Mancini.
Postoji tema o Cityju, a na njoj se spominje Ferguson.
Postoji tema o reprezentaciji BiH, a na njoj se spominje Halilhodzic.
Postoji tema o Zeljeznicaru, a na njoj se spominje Dzeko.
Postoji tema o Lakersima, a na njoj se spominje Jordan.
I tako u nedogled.

Sta cemo sad? Rekoh, klasican primjer uvrijedjene mlade. Bacih malo pogled na tvoje postove (valjda smijem) i ti na temi o Dzeki postavljas Tevezove klipove ( :o ), na Arsenalovoj temi o kladionici ( :o ), na temi o Premiershipu o Barceloni ( :o ), itd.

Dakle, vodeci se tvojom logikom, zasluzio si ban ili je potrebno otvoriti jos 239 tema da bismo udovoljili tvojim zeljama. ;)

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 13:32

sarajlija89 je napisao/la:Cekaj @dzonvjen.

Ne mozes stvari iz konteksta vadit. Pricalo se o golmanima Bayerna, koji su se poredili sa nekim drugim golmanima, pa se iz tog razloga otislo i u mali off, upravo radi toga poređenja, ali nije to onaj klasicni spam.

I sam sam napisao jedan post, ali istovremeno pozvao da nastavimo ovdje...

Bezveze stvaras polemiku. Bila dupla tema, izbrisao je ko sto je i trebao i to je to, ne vidim zasto si uvrijeđen..
Uvrijeđen? Boli me ona stvar za temom, neka mi zaključa od sad sve teme koje otvorim. Samo mi je glupo kad netko prosipa i kažnjava druge zbog nekih pravila koji se sam u isto vrijeme ne pridržava.
Zašto postoji tema "Najbolji golmani ikad" ako o tome možemo raspravljati na temi Bayerna (Kahn), Reala (Casillas), Juventusa (Buffon)? Ako je tema bespotrebna kao što je moja bila onda je logično da se zaključa.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 13:35

Monolog je napisao/la:Postoji tema o Edinu, a na njoj se spominje Mancini.
Postoji tema o Cityju, a na njoj se spominje Ferguson.
Postoji tema o reprezentaciji BiH, a na njoj se spominje Halilhodzic.
Postoji tema o Zeljeznicaru, a na njoj se spominje Dzeko.
Postoji tema o Lakersima, a na njoj se spominje Jordan.
I tako u nedogled.

Sta cemo sad? Rekoh, klasican primjer uvrijedjene mlade. Bacih malo pogled na tvoje postove (valjda smijem) i ti na temi o Dzeki postavljas Tevezove klipove ( :o ), na Arsenalovoj temi o kladionici ( :o ), na temi o Premiershipu o Barceloni ( :o ), itd.

Dakle, vodeci se tvojom logikom, zasluzio si ban ili je potrebno otvoriti jos 239 tema da bismo udovoljili tvojim zeljama. ;)
Ako je tako, zaslužio sam ban kao što si i ti. Sreća pa ja nemam status moderatora i tu veliku odgovornost koju taj čin nosi sa sobom. :lol:
Samo izgleda da će meni taj ban nešto lakše pasti nego tebi, do čim si mi pretraživao 700 i nešto postova.
Smiješno! :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 13:41

Dobro.
Btw, kliknem na tvoj nick, pa na drugoj stranici vidim te postove (otprilike, 10 sekundi posla). Al' dobar pokusaj, moram priznati.
Da ne spamam vise ovu temu, rekoh vec sve sto imam. Uputih te i na temu na kojoj se mozes zaliti, a ti i dalje po svom.
Ponavljam se, ali moram - pokazujes klasicne simptome uvrijedjene mlade.
Toliko od mene.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 13:44

Monolog je napisao/la:Dobro.
Btw, kliknem na tvoj nick, pa na drugoj stranici vidim te postove (otprilike, 10 sekundi posla). Al' dobar pokusaj, moram priznati.
Da ne spamam vise ovu temu, rekoh vec sve sto imam. Uputih te i na temu na kojoj se mozes zaliti, a ti i dalje po svom.
Ponavljam se, ali moram - pokazujes klasicne simptome uvrijedjene mlade.
Toliko od mene.
Izbjegavaš odgovoriti na pitanje. Evo ponoviti ću, nije problem. Koja je svrha teme "Najbolji golman svih vremena". Biti ću zadovoljan s tim odgovorom, nadam se argumentiranim. Iako čisto sumnjam da će takav biti. I usput pitanje da li o najžešćim rivalstvima između nogometnih klubova mogu pisati na temi Barcelone ili Reala. Vođen ovom logikom, ne sumnjam da mogu. Zahvaljujem.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 mar 2012, 13:45

Pa dobro, stalno pričate o tom nekakvom spamu, off topicu itd itd...a de mi recite šta upravo sad radite? @dzonvejn?

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 13:48

mandraX je napisao/la:Pa dobro, stalno pričate o tom nekakvom spamu, off topicu itd itd...a de mi recite šta upravo sad radite? @dzonvejn?
Kuhamo kokuruze, hoćeš jedan?

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 mar 2012, 13:53

dzonvejn je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Pa dobro, stalno pričate o tom nekakvom spamu, off topicu itd itd...a de mi recite šta upravo sad radite? @dzonvejn?
Kuhamo kokuruze, hoćeš jedan?
Da ti ne pišem šta ćeš da uradiš sa ti kokuruzom, znaš i sam ;)

Šta si navalio čovječe, šta plačeš stalno...otvorite mu teme, nek' piše u njima, bit' će mu srce na mjestu...šta se peglate bez veze...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 13:55

Majke mi, moracu uci u paint, jer tvoj mentalni sklop nije u stanju shvatiti i svariti 2 slozene recenice. Budi iskren i reci mi kad sam te uputio na temu gdje se mozes zaliti.

Zasto tvrdim da si uvrijedjena mlada? Zato sto vidim 5 prijava na Bayernovoj temi, a radi se iskljucivo o mojim postovima! :lol: I, gle cuda, sve prijave su stigle nakon zakljucavanja tvoje teme. :mrgreen: Zasto nisi prijavljivao postove ostalih sudionika te iste diskusije? :lol: Hjoj, tesko pitanje, jelde?! :mrgreen: Ili, bolje receno, tesko naci odgovor koji bi razuvjerio neutralnog posmatraca da nije rijec o UVRIJEDJENOJ MLADOJ! :mrgreen:

Da li onda takav forumas (odnosi se na tebe) zasluzuje dobiti odgovor(e)? Ne zasluzuje. Al', posto sam uvijek odgovarao, ucinicu to i sada (i konacno staviti tacku na ovo, iako me konstantno vuces za jezik). :mrgreen:

1. Mijesas kruske i jabuke. River i Boca nemaju nikakve veze sa Barcelonom i Realom (izuzev Saviole, Higuaina, Riquelmea, Gaga i ostalih koji su prodefilovali kroz navedene klubove), te je sasvim logicno da ne pricas o tom derbiju na Barcinoj ili Realovoj temi. Ali, pricom o Kluivertu kao jednom od boljih igraca glavom, Rivaldu kao jednom od najboljih Barcinih igraca ne ides u spam i sasvim je logicno da ih smijes spomenuti bez da si otisao u neki offtopic. ;)

Svrha ove teme (ne racunajuci moje postove u kojima se pravdam liku kojem ne mozes dokazati osnovne stvari), je da se diskutuje o najboljim golmanima svih vremena. U termin "svih vremena" spada i 2000. godina. Ili ne spada? :mrgreen: Sta je tebi problem pisati na ovoj temi o golmanima? Budi iskren? Sta je problem sto se na temi o Bayernu poredi jedan Bayernov igrac sa jednim Realovim igracem (vrlo vjerovatno narednim protivnikom Bayerna u polufinalu Lige Prvaka)? Pa sam si ti napisao "porediti Neuera sa Casillasom je smijesno". Da l' to znaci da je offtopic?

Stvarno nemam snage raspravljati se s tobom. Al' i dalje se smijem onim prijavama. :lol:

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 14:23

Monolog je napisao/la:Majke mi, moracu uci u paint, jer tvoj mentalni sklop nije u stanju shvatiti i svariti 2 slozene recenice. Budi iskren i reci mi kad sam te uputio na temu gdje se mozes zaliti.

Zasto tvrdim da si uvrijedjena mlada? Zato sto vidim 5 prijava na Bayernovoj temi, a radi se iskljucivo o mojim postovima! :lol: I, gle cuda, sve prijave su stigle nakon zakljucavanja tvoje teme. :mrgreen: Zasto nisi prijavljivao postove ostalih sudionika te iste diskusije? :lol: Hjoj, tesko pitanje, jelde?! :mrgreen: Ili, bolje receno, tesko naci odgovor koji bi razuvjerio neutralnog posmatraca da nije rijec o UVRIJEDJENOJ MLADOJ! :mrgreen:

Da li onda takav forumas (odnosi se na tebe) zasluzuje dobiti odgovor(e)? Ne zasluzuje. Al', posto sam uvijek odgovarao, ucinicu to i sada (i konacno staviti tacku na ovo, iako me konstantno vuces za jezik). :mrgreen:

1. Mijesas kruske i jabuke. River i Boca nemaju nikakve veze sa Barcelonom i Realom (izuzev Saviole, Higuaina, Riquelmea, Gaga i ostalih koji su prodefilovali kroz navedene klubove), te je sasvim logicno da ne pricas o tom derbiju na Barcinoj ili Realovoj temi. Ali, pricom o Kluivertu kao jednom od boljih igraca glavom, Rivaldu kao jednom od najboljih Barcinih igraca ne ides u spam i sasvim je logicno da ih smijes spomenuti bez da si otisao u neki offtopic. ;)

Svrha ove teme (ne racunajuci moje postove u kojima se pravdam liku kojem ne mozes dokazati osnovne stvari), je da se diskutuje o najboljim golmanima svih vremena. U termin "svih vremena" spada i 2000. godina. Ili ne spada? :mrgreen: Sta je tebi problem pisati na ovoj temi o golmanima? Budi iskren? Sta je problem sto se na temi o Bayernu poredi jedan Bayernov igrac sa jednim Realovim igracem (vrlo vjerovatno narednim protivnikom Bayerna u polufinalu Lige Prvaka)? Pa sam si ti napisao "porediti Neuera sa Casillasom je smijesno". Da l' to znaci da je offtopic?

Stvarno nemam snage raspravljati se s tobom. Al' i dalje se smijem onim prijavama. :lol:
Očekivano, kad nestane argumenata onda idemo na vrijeđanje i spominjanje "mentalnog sklopa", "inteligencije" itd. Iako ti prvi nemaš nikakvo pravo o tome pisati. :lol:

Ok, uvrijeđena mlada sam, je li ti sad srce na mjestu? Vidim toliko si se unio u posao moderatora kao da imaš plaću 5 000 KM, a ne kao da si adminov potrčkalo koji sve radi besplatno.

1. Ne spadaju samo Boca i River u "Najveća rivalistva u svijetu". Pročitaj opet, radi se o množini, dakle i Rangers-Celtic, Barca-Real, Lazio-Roma i ostali da ne nabrajam. Moje pitanje je bilo svima jasno ali izgleda samo tebi nije. Pretpostavit ću onda da o najvećim rivalistvima ipak mogu pisati na temi o Barceloni jer ipak Barcelona (zajedno sa Realom) spada u tu kategoriju tako da (po tvojoj smiješnoj logici) nikakvog offtopica nema. Bit ćeš pristojan pa ćeš dopustiti da zaključim da ova tema kao ni ona o rivalstvima nema nikakvog smisla jer kao što kažeš o tome se može raspravljati na temi klubova.

Nemam apsolutno nikakav problem pisati na ovoj temi. Iskreno nisam je ni vidio kad sam otvarao onu, da jesam ne bi onu ni otvarao. Ali problem je što jedan moderator piše jedno, a radi potpuno nešto drugo, k tome propagirajući nekakva kvazi pravila koje se izgleda ni moderatori ne drže.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.