FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zlatandr
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zlatandr » 17 mar 2012, 18:56

Imam osjecaj da ce Braga kiksat veceras, tako da cemo ostat na provm mjestu sa Realom. Koja sminka vidjet Zelju i Real kako dijele prvu poziciju bar u necemu hahaha :D jesmo institucija al fkt :D
Volim te Zeljo!!!

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 17 mar 2012, 18:56

Imao sam misljenje da ce nam ovo biti najteze gostavanje ove sezone dao Bog pa da bude.Ovim smo demonstrirali svoju silu i kakva smo ekipa.Mislim svako je to znao a sad smo to i pokazali.Iskreno mozda ce sad ovo zvucati kao neka glupost,al mislim da necemo izgubit nijednu tekmu do kraja sezone.Ako i ne pobijedimo sve.Najveci konkurent je vec porazen,Borac je na neki nacin i otpisan.Mislim da ce i Sarajevo pasti na jednom gostovanju mozda upravo ovom u Mostaru il Zenici.A Siroki se nije nesto plaho pokazao.DUPLA MAJSTOREEEEEEEEE !!!
svoj ti pos'o !

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 17 mar 2012, 18:58

Grbavica moj zivot je napisao/la:Imao sam misljenje da ce nam ovo biti najteze gostavanje ove sezone dao Bog pa da bude.Ovim smo demonstrirali svoju silu i kakva smo ekipa.Mislim svako je to znao a sad smo to i pokazali.Iskreno mozda ce sad ovo zvucati kao neka glupost,al mislim da necemo izgubit nijednu tekmu do kraja sezone.Ako i ne pobijedimo sve.Najveci konkurent je vec porazen,Borac je na neki nacin i otpisan.Mislim da ce i Sarajevo pasti na jednom gostovanju mozda upravo ovom u Mostaru il Zenici.A Siroki se nije nesto plaho pokazao.DUPLA MAJSTOREEEEEEEEE !!!
Ako BOG da !!!
Volim te Zeljo!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2012, 19:05

Grbavica moj zivot je napisao/la:Imao sam misljenje da ce nam ovo biti najteze gostavanje ove sezone dao Bog pa da bude.Ovim smo demonstrirali svoju silu i kakva smo ekipa.Mislim svako je to znao a sad smo to i pokazali.Iskreno mozda ce sad ovo zvucati kao neka glupost,al mislim da necemo izgubit nijednu tekmu do kraja sezone.Ako i ne pobijedimo sve.Najveci konkurent je vec porazen,Borac je na neki nacin i otpisan.Mislim da ce i Sarajevo pasti na jednom gostovanju mozda upravo ovom u Mostaru il Zenici.A Siroki se nije nesto plaho pokazao.DUPLA MAJSTOREEEEEEEEE !!!
Misljenja sam da ce se titula odluciti u naredna dva kola. Siroki ide Borcu gdje ocekujem da ce domaci ostvariti pobjedu, dakle mogli bi otici na +7, odnosno +9 u odnosu na te dvije kipe. Sarajevo igra protiv Veleza i remi u tom susretu bi znacio prednost od 8 bodova i onda 19.kolu Zeljo pobjedom u Mostaru bi obezbjedio titulu s obzirom da u 20. i 21.kolu igramo na Grbavici.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 mar 2012, 19:07

10 bodova iz sljedeće 4 utakmice će biti dovoljno za titulu.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 17 mar 2012, 19:10

Da su sad one dvije domaće utakmice... Ako uzmemo Zrinjski u gostima, brojimo bar do 15. To ni Real neće moći pratit.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 mar 2012, 19:11

Bianconeri1988 je napisao/la:10 bodova iz sljedeće 4 utakmice će biti dovoljno za titulu.
Ma 12 bodova ;) Nista ispod nam ne odgovara :)

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 17 mar 2012, 19:15

nime_tm87 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:10 bodova iz sljedeće 4 utakmice će biti dovoljno za titulu.
Ma 12 bodova ;) Nista ispod nam ne odgovara :)
Upravo :) mislim da cemo uzet Zrinjski dole,mogli bi mi ovu titulu slavit na kosevu komotno joj kakvo bi to ludilo bilo.Mozda rano o ovom pricamo ali opravdano.Jos da dodam nama bi najvise odgovaro remi iz ove Siroki-Borac.
svoj ti pos'o !

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 17 mar 2012, 19:17

U nekim novinama sam pred početak prvenstva (mislim da je u pitanju Sport) čitao kako koja ekipa tempira formu, i ostalo mi u sjećanju, da po viđenom i broju utakmica odigranih, Amar Osim tempira formu svoje ekipe za prvi dio prvenstva i želi riješiti titulu u prvih 5, 6 kola. Na osnovu viđenog nakon ove 3 utakmice, izgleda da je tako. Ušli smo u prvenstvo i kup, kao razjareni bik. :D

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 17 mar 2012, 19:29

Imamo odličnu situaciju u nastavku prvenstva zbog par momenata koje ću sada nabrojati.

U narednih 6 utakmica 4 igramo na Grbavici ( Travnik, OlimpiC, Čelik i Borac ) a 2 u gostima ( Zrinjski i Zvijezda ). U Gradačcu se može normalno igrati, nisu mesari dok u Mostaru tradicionalno igramo dobro ( kad smo najgori bili znali smo tamo uzeti bod ).

Široki s druge strane ima, po meni, teži raspored. S tim da imaju utakmicu manje, odigraće 7 utakmica, 4 kući ( Zvijezda, Sloboda, Velež i Sarajevo ) te 3 utakmice u gostima ( Borac, GOŠK i Slavija ). GOŠK-u i Slaviji gori pod nogama. Utakmica u koju se uzdam jeste naredno kolo, Borac-Široki. Ako Široki tu izgubi a Željo očekivano dobije mesare iz Travnika odosmo na + 7 ili + 6 što je ogromna prednost ako uzmemo u obzir kako igramo i kakvu ekipu imamo ( starteri + klupa ). Pa u Prijedoru smo odigrali bez dva startna štopera, Smajić i B. Čolić se povrijedili u toku utakmice pa hladno dobismo.

Sarajevo ima vrlo težak raspored. U narednih 7 utakmica igraju 3 kući ( GOŠK, Slavija, Leotar ) te 4 u gostima ( Čelik, Velež, Kozara, Široki ). Čisto sumnjam, ali ne tvrdim, da mogu dobiti sve utakmice. Ako to ne učine ostaće ista bodovna razlika ako se ista i ne poveća.

FK AJ Bunker Banja Luka ima velike probleme, navijači nezadovoljni, trener odstupio, sezona u punom jeku, loše igraju što je najbitnije. Bježimo im 9 bodova. U narednih 6 utakmica igraju 3 kod kuće ( Široki, Travnik, OlimpiC ) te 3 u gostima ( Rudar, Zrinjski, Željo ). Mislim da su ispali iz utrke za titulu al eto, nek dobiju Širokog, navijam za njih :mrgreen:

Ove ostale ekipe neću ni spominjati. Mislim da nisu u stanu da naprave niz od 5-6 pobjeda u nizu. Po meni, za to je jedino sposobna ekipa Širokog. Ako dobiju Borca u gostima biće zajebano, ako ne dobiju, mislim da bi se neko čudo moralo desiti da ne uzmemo titulu.

Pored rasporeda i igračkog kadra moram spomenuti tzv. pobjednički mentalitet naše ekipe. Grozan teren protiv Širokog, pritisak na našim igračima, utrpali smo ga nekako. Utakmica sa FK AJ Bunkerom, brane se ko Teočak cijelu utakmicu, Bogičević isključen u 73 minuti i mi ga opet zabijemo. Faktički bolje odigramo sa igračem manje na terenu protiv "solidne eipe" na groznom terenu". Nakon dvije vrlo teške utakmice u par dana idemo u Prijedor, kao, domaćin se pojačao, respekt gostima bodovi ostaju, ne pomišljamo na poraz i hop, pedarda rutinski. Čista petarda, bez penala, sumnjivih isključenja, poništenih golova domaćinu ili postignutih golova iz ofsajda. Svaka naredna ekipa koja bude igrala sa nama će imati sve to u mislima i neće im biti lako. Ako prime gol, gotovo je i oni su toga svjesni što im dodatno otežava posao a nama, naravno, olakšava. Psihološki momenat je na našoj strani u narednim utakmicama.

Moram se još jednom vratiti na igrački kadar. Bekrić je ključ sredine terena pored Zebe naravno. Uz Bekrića i Zeba više trči + ima mnogo više slobodnog prostora. Pored Bekrića i Svraka je proigrao jer ima pomoć u defanzivi + ne očekuje se od njega da stalno iznosi loptu, sada to vrlo često radi Bekrić. Dobili smo širinu u napadu i trku u odbrani/presingu. Vrlo zajebana situacija za konkurente :mrgreen:

Eto, kratak osvrt :mrgreen:

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 17 mar 2012, 19:33

Inkognito je napisao/la:Imamo odličnu situaciju u nastavku prvenstva zbog par momenata koje ću sada nabrojati.

U narednih 6 utakmica 4 igramo na Grbavici ( Travnik, OlimpiC, Čelik i Borac ) a 2 u gostima ( Zrinjski i Zvijezda ). U Gradačcu se može normalno igrati, nisu mesari dok u Mostaru tradicionalno igramo dobro ( kad smo najgori bili znali smo tamo uzeti bod ).

Široki s druge strane ima, po meni, teži raspored. S tim da imaju utakmicu manje, odigraće 7 utakmica, 4 kući ( Zvijezda, Sloboda, Velež i Sarajevo ) te 3 utakmice u gostima ( Borac, GOŠK i Slavija ). GOŠK-u i Slaviji gori pod nogama. Utakmica u koju se uzdam jeste naredno kolo, Borac-Široki. Ako Široki tu izgubi a Željo očekivano dobije mesare iz Travnika odosmo na + 7 ili + 6 što je ogromna prednost ako uzmemo u obzir kako igramo i kakvu ekipu imamo ( starteri + klupa ). Pa u Prijedoru smo odigrali bez dva startna štopera, Smajić i B. Čolić se povrijedili u toku utakmice pa hladno dobismo.

Sarajevo ima vrlo težak raspored. U narednih 7 utakmica igraju 3 kući ( GOŠK, Slavija, Leotar ) te 4 u gostima ( Čelik, Velež, Kozara, Široki ). Čisto sumnjam, ali ne tvrdim, da mogu dobiti sve utakmice. Ako to ne učine ostaće ista bodovna razlika ako se ista i ne poveća.

FK AJ Bunker Banja Luka ima velike probleme, navijači nezadovoljni, trener odstupio, sezona u punom jeku, loše igraju što je najbitnije. Bježimo im 9 bodova. U narednih 6 utakmica igraju 3 kod kuće ( Široki, Travnik, OlimpiC ) te 3 u gostima ( Rudar, Zrinjski, Željo ). Mislim da su ispali iz utrke za titulu al eto, nek dobiju Širokog, navijam za njih :mrgreen:

Ove ostale ekipe neću ni spominjati. Mislim da nisu u stanu da naprave niz od 5-6 pobjeda u nizu. Po meni, za to je jedino sposobna ekipa Širokog. Ako dobiju Borca u gostima biće zajebano, ako ne dobiju, mislim da bi se neko čudo moralo desiti da ne uzmemo titulu.

Pored rasporeda i igračkog kadra moram spomenuti tzv. pobjednički mentalitet naše ekipe. Grozan teren protiv Širokog, pritisak na našim igračima, utrpali smo ga nekako. Utakmica sa FK AJ Bunkerom, brane se ko Teočak cijelu utakmicu, Bogičević isključen u 73 minuti i mi ga opet zabijemo. Faktički bolje odigramo sa igračem manje na terenu protiv "solidne eipe" na groznom terenu". Nakon dvije vrlo teške utakmice u par dana idemo u Prijedor, kao, domaćin se pojačao, respekt gostima bodovi ostaju, ne pomišljamo na poraz i hop, pedarda rutinski. Čista petarda, bez penala, sumnjivih isključenja, poništenih golova domaćinu ili postignutih golova iz ofsajda. Svaka naredna ekipa koja bude igrala sa nama će imati sve to u mislima i neće im biti lako. Ako prime gol, gotovo je i oni su toga svjesni što im dodatno otežava posao a nama, naravno, olakšava. Psihološki momenat je na našoj strani u narednim utakmicama.

Moram se još jednom vratiti na igrački kadar. Bekrić je ključ sredine terena pored Zebe naravno. Uz Bekrića i Zeba više trči + ima mnogo više slobodnog prostora. Pored Bekrića i Svraka je proigrao jer ima pomoć u defanzivi + ne očekuje se od njega da stalno iznosi loptu, sada to vrlo često radi Bekrić. Dobili smo širinu u napadu i trku u odbrani/presingu. Vrlo zajebana situacija za konkurente :mrgreen:

Eto, kratak osvrt :mrgreen:
Ma samo lagano, ako Zrinjski dobijemo u Mostaru, mislim da polahko posao privodimo kraju.
Ako dobijemo mislim da je titula 90 % nasa.Ako bude remi i dalje smo u super poziciji :D
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 mar 2012, 19:33

Sto mi mozemo biti euforicni,to je cudo jedno... :roll: Ok,slaviti pobjedu i biti zadovoljan timom,igrom i situacijom uopste oko naseg kluba,ali pretjerivati i pisati kako smo vec prvaci,osvajaci duple krune itd itd mi je neozbiljno... Prvo skoci pa reci hop... Nista ovdje jos nije rijeseno,a i da jeste treba se ponasati s postovanjem prema drugima,jer tako to rade VELIKI klubovi..

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 17 mar 2012, 19:46

Što ne znači da ljudi nemaju pravo radovati se slaviti biti euforični i razmišljati unaprijed razmišljenje o svom klubu nikom ne šteti.,a treba poštovati i ostale bez ponižavanja i vređanja :)

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 17 mar 2012, 19:53

[youtube][/youtube]

Golcina Adilovica !
svoj ti pos'o !

burazzz
Kontakt:

Post Postao/la burazzz » 17 mar 2012, 19:59

Kakav gol Adilovića ! :shock:
Željo pobijedi, a ti sretan k'o kad se prvi put zaljubiš, Željo izgubi, a ti tužan...I tako život polako prolazi...

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 17 mar 2012, 20:04

Grbavica moj zivot je napisao/la:[youtube][/youtube]

Golcina Adilovica !
Ovaj treci go Adilovica, ko Dzeko protiv Belgije :D
FKŽ !

kenant
Kontakt:

Post Postao/la kenant » 17 mar 2012, 20:30

Realno rano je pricati od tituli, sta znate ako dodje do neke povrede i neocekivanih kiksova protiv slabijih ekipa, mozda samo bude los dan nekad ! SAMO POLAHKO !

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
1921

plava grbavica
Kontakt:

Post Postao/la plava grbavica » 17 mar 2012, 21:09

Inkognito je napisao/la:Samo da dodam jednu sličicu

slika

:mrgreen:

zeljosampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljosampion » 17 mar 2012, 21:13

slika
1.FK Zeljeznicar
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 mar 2012, 21:37

BIG je napisao/la:Nismo mi za ovu ligu...
Mozda probati u Ligat ha'Al ?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 39 gostiju.