Valencia Club De Futbol
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Valencia Club De Futbol
Ovo da Boske ne razmišlja o Torresu 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Nail for Real
- Kontakt:
Nevjerovatno je kako je Bilbao slicna ekipa Barceloni. Oba tima preferiraju brzu izmjenu pasova, uz tacno pozicionirane igrace na terenu i skoro uvijek pribjegavaju niskim loptama da se rijese pritiska.
Emery je dobro postavio ekipu. Igrali su na dva nacina kroz razlicite intervale utakmice:
1. Visoki presing da se onemoguci Bilbau da prenese loptu i da eventualno stvore kontru, i
2. Zgusnuti vezni red, koji prakticno stoji na oko 15 m od odbrane i tako skracuju prostor za manevar ekipi Baskijaca. Bilo je tu rizika kod druge varijante, ali ne mozes sve vrijeme igrati agresivno na protivnicku polovicu.
Cini se da je Emery dobro prostudirao posljednje utakmice Baskijaca sa NBA prvakom, jer je United ostavljao mnogo prostora za 3-4-3 formaciju Bilbaa.
Soldado je fantastican igrac i sramota bi bila kada bi del Bosque njega izostavio sa spiska putnika na EURO 2012. Gol masina, nadam se da ce zadrzati formu do kraja sezone.
Feghouli je zanimljiv igrac, do ove sezone je barem meni bio anonimus, ali vidi se da je kvalitetan igrac i solidno pojacanje. Ima fin dribling, pristojan sut...malo bi mogao da poradi na koordinaciji i pregledu igre i Valencia bi dobila izvrsnog igraca.
Nego, znaju li upuceni kako Valencia stoji sa finansijama(lose pretpostavljam)? Jer, ako stvarno ne moze da se pojaca nekim velikim imenima onda i zalizani nije mnogo kriv za rezultate u Evropi na primjer...
Emery je dobro postavio ekipu. Igrali su na dva nacina kroz razlicite intervale utakmice:
1. Visoki presing da se onemoguci Bilbau da prenese loptu i da eventualno stvore kontru, i
2. Zgusnuti vezni red, koji prakticno stoji na oko 15 m od odbrane i tako skracuju prostor za manevar ekipi Baskijaca. Bilo je tu rizika kod druge varijante, ali ne mozes sve vrijeme igrati agresivno na protivnicku polovicu.
Cini se da je Emery dobro prostudirao posljednje utakmice Baskijaca sa NBA prvakom, jer je United ostavljao mnogo prostora za 3-4-3 formaciju Bilbaa.
Soldado je fantastican igrac i sramota bi bila kada bi del Bosque njega izostavio sa spiska putnika na EURO 2012. Gol masina, nadam se da ce zadrzati formu do kraja sezone.
Feghouli je zanimljiv igrac, do ove sezone je barem meni bio anonimus, ali vidi se da je kvalitetan igrac i solidno pojacanje. Ima fin dribling, pristojan sut...malo bi mogao da poradi na koordinaciji i pregledu igre i Valencia bi dobila izvrsnog igraca.
Nego, znaju li upuceni kako Valencia stoji sa finansijama(lose pretpostavljam)? Jer, ako stvarno ne moze da se pojaca nekim velikim imenima onda i zalizani nije mnogo kriv za rezultate u Evropi na primjer...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Nail for Real je napisao/la:Nevjerovatno je kako je Bilbao slicna ekipa Barceloni. Oba tima preferiraju brzu izmjenu pasova, uz tacno pozicionirane igrace na terenu i skoro uvijek pribjegavaju niskim loptama da se rijese pritiska.
Financijski sad to nije lose jer je potpisan sporazum s Bankiom o prodaji zemljista Mestalle,ali kad se uzme novac za dovrsetak radova na novom stadionu dug ce iznositi opet oko 150 miliona,ako ne i vise.
Sigurno da velikih pojacanja nece biti u narednom transfer roku,eto izgubili smo najvjerovatnije i Van der Wiela opet ce doci neki zanimljivi,ali nadam se dobri igrac.Vec su Guardado i Viera navodno potpisali s Valencijom,a ceka se jos potpis i Lassa Bangoure iz Raya.
Najzvucnije bi pojacanje mogao biti Joao Pereira (Sporting) ili Matheiu Debuchy (Lille),pa cak mozda i Ricky van Wolfswinkel koji se spominje kao zamjena za Aduriza.
Naravno jos se nekoliko dobrih nogometasa dovodi u vezu s Valencijom,prije svih defanzivni veznjaci Bruno Soriano iz Villarreala te Kevin Strootman iz PSV-a.Uglavnom biti ce zanimljivo vidjeti k'o ce naredne sezone nositi dres Los Che-a.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Nail for Real
- Kontakt:
To su u najboljem slucaju zanimljivi igraci, i mozda vam se posreci sa njima. Steta, volio bih da vidim jos jacu Valenciu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Mozda za 2-3 godine vidimo takvu Valenciu,ali ako se ne budu prodavali najbolji nogometasiNail for Real je napisao/la:To su u najboljem slucaju zanimljivi igraci, i mozda vam se posreci sa njima. Steta, volio bih da vidim jos jacu Valenciu.

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Pa da,ako prodate Soldada prestacu vjerovati da se Valencija ikad moze vratiti u sami evropski vrh.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Mene zanima dokle je došlo sa izgradnjom nove Mestalle
znam da je bio neki zastoj .Adi lave, ti bi trebao biti upuceniji u to.
Inace Primera se podiže uskoro na svim nivoima jer ce doci do preraspodjele TV prava, a vidimo da i Bilbao i Atletico M. prave nove stadione, cak i u Barci razmišljaju da prave novi stadion sa krovom (zbog lakšeg održavanja travnjaka). Mora se ulagati u infrastrukturu i stadione, ako misle biti dominantna liga.

Inace Primera se podiže uskoro na svim nivoima jer ce doci do preraspodjele TV prava, a vidimo da i Bilbao i Atletico M. prave nove stadione, cak i u Barci razmišljaju da prave novi stadion sa krovom (zbog lakšeg održavanja travnjaka). Mora se ulagati u infrastrukturu i stadione, ako misle biti dominantna liga.
I Real ima neki projekt oko ESB.Nisam pratio u zadnje vrijeme hoćel se radit šta.tech je napisao/la:Mene zanima dokle je došlo sa izgradnjom nove Mestalleznam da je bio neki zastoj .Adi lave, ti bi trebao biti upuceniji u to.
Nego gdje si čitao za preraspodjelu TV prava to je odlična vijest i ako može link baš me zanima

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ne mogu sad tražiti te linkove ,da mu ubiješLBJ MVP je napisao/la:I Real ima neki projekt oko ESB.Nisam pratio u zadnje vrijeme hoćel se radit šta.tech je napisao/la:Mene zanima dokle je došlo sa izgradnjom nove Mestalleznam da je bio neki zastoj .Adi lave, ti bi trebao biti upuceniji u to.
Nego gdje si čitao za preraspodjelu TV prava to je odlična vijest i ako može link baš me zanima

Mislim, do toga ce doci neminovno. Samo je pitanje kad i kako, to jest na koji nacin ce se to preraspodjeliti.
I kako ce Real i Barca reagovati ,u tom slucaju

Radovi bi trebali biti pokrenuti ponovno ove godine u 5 ili 6 mjesecu i trebali bi biti zavrseni do pocetka sezone 2013/14.Vjerovatno negdje oko maja bi trebalo biti gotovo,tako da je vrlo moguce da ce se finala LP 2014 igrati u Valenciji.tech je napisao/la:Mene zanima dokle je došlo sa izgradnjom nove Mestalleznam da je bio neki zastoj .Adi lave, ti bi trebao biti upuceniji u to.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Strootman je zvijer. Sljedeći Phillip Cocu (ili Van Bommel
).
Vidim, nekako je najveći prioritet dovođenje desnog beka. Van der Wiel, Pereira ili Debuchy. Mislim da su sva trojica kvalitetni, a pogotovo me iznenađuje dobra forma zadnjega, koji bi mogao biti i starter na EURU za Francuze (znam, tu je Sagna, ali je on bio duže vrijeme povrijeđen i treba mu još vremena da uđe u ritam). Gregory je nekako najzvučnije ime, vjerovatno i najskuplji, ali eto, izgleda da on otpada. Ne znam, uglavnom, svi su bolji od trenutnih na toj poziciji.
Ima Valencia finu ekipu ali fali to nešto. Veliki je hendikep ona povreda Canalesa. Mislim da je Emery imao sve već pripremljeno, sastavljeno i spremno sa njim i onda se desi ta nepredviđena povreda i on se morao krpiti nečim drugim. Sreća, izgleda da je Feghouli malo proradio. Napad je uredu (mislim zamjene za Soldada). Van Wolfswinkel je dosta talentovan napadač ali ciljati njega samo ako se proda Soldado, što bi opet bio mnogo retardiran potez. Sumnjam da se Ricky može zadovoljiti biti tek rezerva Soldadu. Ne bilo loše dovesti i jednog boljeg štopera. Novi sponzor je tu. Treće mjesto skoro osigurano, što znači LPa, što znači novac.
Eto, štoper, desni bek, def. veznjak. Ybg, ne bi bilo loše osnažiti neke druge pozicije ali ti dugovi, koji nikada da se riješe...

Vidim, nekako je najveći prioritet dovođenje desnog beka. Van der Wiel, Pereira ili Debuchy. Mislim da su sva trojica kvalitetni, a pogotovo me iznenađuje dobra forma zadnjega, koji bi mogao biti i starter na EURU za Francuze (znam, tu je Sagna, ali je on bio duže vrijeme povrijeđen i treba mu još vremena da uđe u ritam). Gregory je nekako najzvučnije ime, vjerovatno i najskuplji, ali eto, izgleda da on otpada. Ne znam, uglavnom, svi su bolji od trenutnih na toj poziciji.

Ima Valencia finu ekipu ali fali to nešto. Veliki je hendikep ona povreda Canalesa. Mislim da je Emery imao sve već pripremljeno, sastavljeno i spremno sa njim i onda se desi ta nepredviđena povreda i on se morao krpiti nečim drugim. Sreća, izgleda da je Feghouli malo proradio. Napad je uredu (mislim zamjene za Soldada). Van Wolfswinkel je dosta talentovan napadač ali ciljati njega samo ako se proda Soldado, što bi opet bio mnogo retardiran potez. Sumnjam da se Ricky može zadovoljiti biti tek rezerva Soldadu. Ne bilo loše dovesti i jednog boljeg štopera. Novi sponzor je tu. Treće mjesto skoro osigurano, što znači LPa, što znači novac.

Eto, štoper, desni bek, def. veznjak. Ybg, ne bi bilo loše osnažiti neke druge pozicije ali ti dugovi, koji nikada da se riješe...
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Slazem se za Strootmana bio bi veliko pojacanje.Inace vec su ga proglasili u domovini nasljednikom Van BommelaBertrand je napisao/la:Strootman je zvijer. Sljedeći Phillip Cocu (ili Van Bommel).
Vidim, nekako je najveći prioritet dovođenje desnog beka. Van der Wiel, Pereira ili Debuchy. Mislim da su sva trojica kvalitetni, a pogotovo me iznenađuje dobra forma zadnjega, koji bi mogao biti i starter na EURU za Francuze (znam, tu je Sagna, ali je on bio duže vrijeme povrijeđen i treba mu još vremena da uđe u ritam). Gregory je nekako najzvučnije ime, vjerovatno i najskuplji, ali eto, izgleda da on otpada. Ne znam, uglavnom, svi su bolji od trenutnih na toj poziciji.![]()
Ima Valencia finu ekipu ali fali to nešto. Veliki je hendikep ona povreda Canalesa. Mislim da je Emery imao sve već pripremljeno, sastavljeno i spremno sa njim i onda se desi ta nepredviđena povreda i on se morao krpiti nečim drugim. Sreća, izgleda da je Feghouli malo proradio. Napad je uredu (mislim zamjene za Soldada). Van Wolfswinkel je dosta talentovan napadač ali ciljati njega samo ako se proda Soldado, što bi opet bio mnogo retardiran potez. Sumnjam da se Ricky može zadovoljiti biti tek rezerva Soldadu. Ne bilo loše dovesti i jednog boljeg štopera. Novi sponzor je tu. Treće mjesto skoro osigurano, što znači LPa, što znači novac.![]()

Svakako da je prioritet kluba dovesti desnog bocnog jer Miguel i Bruno na kraju sezone odlaze,nadam se da ce biti neko kvalitetan,a ne kao Barragan

Sto se napadaca tice treba se traziti zamjena za Aduriza,e sad Wolfswinkel svakako nije za klupe i to dovodi da navijači sumnjaju da ce klub prodati Soldada

Ipak,bolje je da ne dovode Rickya,neka ostane Goldado,a zamjena za Aduriza neka bude Toivonen iz PSV-a ili Vazquez iz Espanyola

Sto se ukupno pojacanja tice najavili su ih sest,znaci:desni bocni,stoper,def.vezni,des.krilo,lijv.krilo,napad
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Adi,sta je ovo ba

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Bruka eto sto je.Zalizani treba da se kupi s Mestalle,dosta ga je vise....juznjak> je napisao/la:Adi,sta je ovo ba![]()

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Iskreno ,meni je taj Emery sasvim dobar trener
. Ne znam sta ocekujete od njega ,mozda da se upustite u borbu za titulu ? Vidi nesto , zadnjih sezona taj trener redovno ostane bez svojih najboljih igraca ,i pored toga Valencija je ''prvak ostatka lige '' godinama ,uprkos toj cinjenici! Emery nema pravo na skupe i kvalitetne igrace,jer je Valencia u takvoj situaciji kakvoj jeste . Sigurno da bi on volio vidjeti Wiela na poziciji desnog bocnog,ali upravi je problem dati jos 2-3 milona koliko trazi Ajax . Dakle, i nema neki izbor kada su pojacanja u pitanju
.
Vidjeo sam pregled sa jucerasnje tekme. Vidim nas Roberto na golu Zaragoze,radio cuda
Valencia je imala dosta prilika ali nije imala srece u nekim momentima . Onaj penal je za ne povjerovati
lopta pogadja igraca Zaragoze u ruku a sudija dosudjuje penal za njih
mozda su i ovi natpisi o prelasku Albe u Barcu,malo uticali na ekipu ,zna se i to desiti .

Vidjeo sam pregled sa jucerasnje tekme. Vidim nas Roberto na golu Zaragoze,radio cuda

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Sve je to ok,Emery vec trecu uzastopno sezonu je blizu da ispuni svoj cilj,tj ulazak u LP.Sanse da se borimo za prvaka nemamo,ali im mozemo biti blizi da nije njegovih ludosti.juznjak> je napisao/la:Iskreno ,meni je taj Emery sasvim dobar trener. Ne znam sta ocekujete od njega ,mozda da se upustite u borbu za titulu ? Vidi nesto , zadnjih sezona taj trener redovno ostane bez svojih najboljih igraca ,i pored toga Valencija je ''prvak ostatka lige '' godinama ,uprkos toj cinjenici! Emery nema pravo na skupe i kvalitetne igrace,jer je Valencia u takvoj situaciji kakvoj jeste . Sigurno da bi on volio vidjeti Wiela na poziciji desnog bocnog,ali upravi je problem dati jos 2-3 milona koliko trazi Ajax . Dakle, i nema neki izbor kada su pojacanja u pitanju
.
Vidjeo sam pregled sa jucerasnje tekme. Vidim nas Roberto na golu Zaragoze,radio cudaValencia je imala dosta prilika ali nije imala srece u nekim momentima . Onaj penal je za ne povjerovati
lopta pogadja igraca Zaragoze u ruku a sudija dosudjuje penal za njih
mozda su i ovi natpisi o prelasku Albe u Barcu,malo uticali na ekipu ,zna se i to desiti .
Vidio je da mu ove sezone ne ide kada Aduriz i Soldado igraju skupa i opet ih stavlja u igru.Aduriz je definitvno flop kojeg treba podhitno mijenjati,dalje on od 2-3 dobra lijeva krila koristi na toj poziciji Jonasa,a na klupi ostavlja recimo Piattia,dok malog Bernata uopce ne ubacuje u tim.
Tokom njegove vladavine na klupi VCF desavale su se uvijek neke savađe,pa taj je covjek otjerao Manuela Fernandesa (poklonio ga za 2 miliona Besiktasu),a danas tog Fernandesa zeli Totenham,a cak se pominje i Real Madrid.
Otjerao je Chori Domingueza koji realno ime mjesta u svakom jacem europskom klubu,izuzev mozda Realu i Barceloni.Konstantno je u svađama s T.Costom,Miguelom,Banegom,R.Costom.Ne mogu svi igraci biti krivi ima nesto i do trenera

Isto velika njegova greska je da kad vodi odmah pravi neke defanzivne zamjene i prima golove kojim gubi utakmicu.Jednostavno ne zna se braniti,takvo sto nam se je desilo u Sevilli protiv Betisa kada je bilo 2:1 za njih

Dalje,dosta je vala i njegov kukavicluka.Protiv Reala,Barcelone,Chelsea,Uniteda unaprijed se preda pa ide defanzivom da sacuva sta moze

Sto se tice Albe i njegova situacija postaje sve komplikovanija,evo opet radio "Punto" najavljuje da ce potpisati novi ugovor s VCF.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Guaita/Alves
Miguel/Barragan-Albiol/Alexis-Rami/Ruiz-Mathieu/Alba
Fernandes/Tino/Parejo-Banega/Topal
Silva/Joaquin-Canales/Isco-Mata/Pablo
Villa/Soldado
Nek me neko ubjedi da se ova ekipa ne bi borila ravnopravno sa Barcom i Realom..
Villa/Soldado
Nek me neko ubjedi da se ova ekipa ne bi borila ravnopravno sa Barcom i Realom..

Ej da pa oni su Isca pustili za samo 6mil.eura 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Jah..Jos su tad svi ismijavali arape sto toliko daje za tinejdjera..L-Train je napisao/la:Ej da pa oni su Isca pustili za samo 6mil.eura
Zato sto mu je ugovor vrijedio do ljeta 2013 godine.Valencia mu je nudila novi ugovor,a on ga nije zelio.Jesmo popusili s njim,ali smo dobili CanalesaL-Train je napisao/la:Ej da pa oni su Isca pustili za samo 6mil.eura

Mozda bi i mogla,ali u svakom slucaju u Europi bi ova ekipa bila konkurentnija za sami vrh.L_blancos je napisao/la:Guaita/Alves
Villa/Soldado
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.