NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

LBJ MVP
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la LBJ MVP » 18 mar 2012, 19:05

NEZALAGANJE je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@LBJ Bolji je Nash PG,ako se izvorno gleda ta pozicija,nemoj da branis neodbranjivo ;)
Bolji playmaker jeste,Parker je bolji scorer.Jbg danas PG ne znači samo skupljat asistencije pogledaj Westbrooka,Rosea i druge.
Evo Irving i Rubio su rukiji ove sezone.Rubio je sigurno bolji playmaker(da se razumijemo nije ni Irving loš),a Irving je bolji scorer znači li to da je Rubio bolji PG?
Pa jel ti procitas moj post prije nego mi odgovoris?Mislim da sam koristio rijec IZVORNO....
Ni ti nisi moj pročitao,ja nisam pisao ko je izvorno bolji PG to je Nash sigurno.U današnjoj košarci gdje je playmaker prva violina ekipe Parker nije ništa lošiji od Nasha.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 mar 2012, 19:06

LBJ MVP je napisao/la: Zanimljiv video,pokazuje kako Nash faulira Parkera.
Upravo to i ja govorim, kako ga samo hrskavicom opali, umalo ga ubio nije.
LBJ MVP je napisao/la:Ne pokušavam ni ja omaložavat Nasha,ali u onom sistemu Sunsa Parker bi imao bolje brojke.
Imao bi mozda par poena vise, ali asisetncije i procente sigurno ne bi imao, pogotovo ne za minute koje Nash provodi na terenu. Uostalom Sunsi imaju svega nekoliko posjeda po tekmi vise od Spursa, ne 15 ili 20 koliko se cini kad vi pisete. Ustvari tako je bilo prosle dvije sezone, ove ne znam kakav je slucaj, ali vise od 3 posjeda sigurno nemaju.
LBJ MVP je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@LBJ Bolji je Nash PG,ako se izvorno gleda ta pozicija,nemoj da branis neodbranjivo ;)
Bolji playmaker jeste,Parker je bolji scorer.Jbg danas PG ne znači samo skupljat asistencije pogledaj Westbrooka,Rosea i druge.
Evo Irving i Rubio su rukiji ove sezone.Rubio je sigurno bolji playmaker(da se razumijemo nije ni Irving loš),a Irving je bolji scorer znači li to da je Rubio bolji PG?
Rubio ne moze bazen pogodit dok je Nash medju najboljim suterima svih vremena. Cool poredjenje.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 mar 2012, 19:11

@LBJ Nisi ti pisao,ali jeste mislio @zeljovac na poziciju PG kao izvornu,a ne u sta se danas ona pretvorila...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 mar 2012, 19:20

Imao bi mozda par poena vise, ali asisetncije i procente sigurno ne bi imao, pogotovo ne za minute koje Nash provodi na terenu. Uostalom Sunsi imaju svega nekoliko posjeda po tekmi vise od Spursa, ne 15 ili 20 koliko se cini kad vi pisete. Ustvari tako je bilo prosle dvije sezone, ove ne znam kakav je slucaj, ali vise od 3 posjeda sigurno nemaju.
Zanimljivo je da Parker u karijeri ima 16,9 PPG,a Nash 14,5.Tako da ne pije vode to da bi imao par poena više kad ih već ima.Zanimljivo je da i u sezonama kada Nash bilježi najbolje brojke u poenima,Parker ništa ne zaostaje(zapravo i bolji je).I FG % Parker ima bolji u karijeri Nash ga u tricama uzima i slobodnim,manje asistencija(već smo ustanovili da je Nash bolji playmaker),ali i manje izgubljenih.Statistika ne laže.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 18 mar 2012, 19:32

ima Parker bolji fg od Nasha ali za koliko :lol: :lol:

Parker 0.492
Nash 0.491 :lol: :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 mar 2012, 19:36

LBJ MVP je napisao/la: Zanimljivo je da Parker u karijeri ima 16,9 PPG,a Nash 14,5.Tako da ne pije vode to da bi imao par poena više kad ih već ima.
Vise poena nego ih sad ima u Spursima.
LBJ MVP je napisao/la:Zanimljivo je da i u sezonama kada Nash bilježi najbolje brojke u poenima,Parker ništa ne zaostaje(zapravo i bolji je).I FG % Parker ima bolji u karijeri Nash ga u tricama uzima i slobodnim,manje asistencija(već smo ustanovili da je Nash bolji playmaker),ali i manje izgubljenih.Statistika ne laže.
Nashov problem je sto je kao rookie uletio u ekipu u kojoj su mu konkurencija bili Jason Kidd i Kevin Johnson, i te prve dvije, tri godine mu prilicno unistavaju ukupnu statistiku, dok je Parker vec u prvoj sezoni bio starter i igrao 30+ minuta po tekmi. To i nije bas mala stvar.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 mar 2012, 19:39

Parker ima srecu da igra u stabilnoj ekipi, tj timu koji zna kako da radi..i to mu je super doslo :)

To je nesto sto Nash nije imao stalno, a isto tako je prvih 3-4 sezone bio neki drugi nash, dok nije usao u masinu i poceo sa brojkama kao 15+poena i 10+ asistencija

Ako bi ja mogao da biram izmedju najboljeg moguceg Parkera i najboljeg moguceg Nasha uvijek bi uzeo Nasha 8-) Mada su mi oni dva potpuno razlicita tipa igraca, tesko je njih porediti ali mi se vise svidja to sto Nash radi, tj uvijek bi izabrao 15+ poena i Nashove asistencije ispred 20 poena Parkera i 5-6 asistencija

Ali eto Parker je uzeo te titule, mada treba pogledati i reci da je imao Duncana i Ginobilija 8-)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 mar 2012, 19:55

Vrtimo se ukrug,mada i nije loša rasprava.

Parker se krivi što je imao bolje saigrače mada ni Nowitzki i ostali s kojim je Nash igrao nisu levati.I Parker je donio Spursima nešto što je bilo potrebno za osvajanje titula,u 21. je bio startni PG šampionske ekipe to nije mala stvar.Užasno je podcijenjen,nadam se da će ove sezone daleko odvesti Spurse pa da ga više počnu cijenit u košarkaškim svijetu ;) Godinama je prosječne Francuze držao u vrhu svjetske košarke i šta sve ne.

@delpiero20 Rose ili CP3?Koga bi uzeo u svoju ekipu?

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 mar 2012, 20:01

U ovom danasnjem omjeru snaga bih isao na Rosea...nez tacno kakve su statistike i to, ali mi djeluje vazniji za tim

Paul vjerovatno ima vise asistencija, ali igrao je bolje prije 3-4 godine :) Zato Rose u svakom slucaju

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 mar 2012, 20:04

delpiero20 je napisao/la:U ovom danasnjem omjeru snaga bih isao na Rosea...nez tacno kakve su statistike i to, ali mi djeluje vazniji za tim

Paul vjerovatno ima vise asistencija, ali igrao je bolje prije 3-4 godine :) Zato Rose u svakom slucaju
Hvala na odgovoru :mrgreen: Ovo sam pitao jer reče da ti je draže NAshovih 15+10 :D
Što se tiče boldanog Bullsi bez Rosea solidno guraju,a Clippersi ne bi bili spominjani u borbi za PO da nije Paula ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 mar 2012, 20:08

nema sumnje da je parker vrhunski igrac, buduci HOF definitivno, ali je ipak nash malo bolji od njega ;)

sreca je sastavni dio ove igre, a istu je imao parker... ipak je na pocetku karijere igrao u ekipi sa najjacim centarskim tandemom svih vremena ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 mar 2012, 20:16

LBJ MVP je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:U ovom danasnjem omjeru snaga bih isao na Rosea...nez tacno kakve su statistike i to, ali mi djeluje vazniji za tim

Hvala na odgovoru :mrgreen: Ovo sam pitao jer reče da ti je draže NAshovih 15+10 :D
Što se tiče boldanog Bullsi bez Rosea solidno guraju,a Clippersi ne bi bili spominjani u borbi za PO da nije Paula ;)
Kazem tesko je porediti Nasha i Parkera, super su oba igraca...

Da ne ulazim sad u to sto Nashove asistencije, a u ovom drugom slucaju kad je Paul u pitanju asistencije zanemarujem.. :) To je sve jer mi se jednostavno cini tako, izgleda mi...na ekspertima je da pricaju ko je bolji i to...mada mislim da se ni oni ne bi dogovorili :)

A mislim da bez Rosea i Paula oba tima ne bi mogla nista...Kakav je Rose zaista vidjeti cemo protiv Miamija kad se sastanu u PO ove godine, a Clippersima mislim da na Zapadu ne moze niti Paul pomoci :)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 18 mar 2012, 20:37

LBJ MVP je napisao/la:
Zeljovac_1921 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: MVP finala. Just sayin...
I? Ali nije Eva bila mvp lige, dok Nash ima vise i od Kobija :) . Just sayin...
I LeBron ima više MVP od Kobea,znači li to da je bolji igrač?
Kobe je trebao biti MVP od 2001-2009 ;) , kad je bio ubjedljivo najbolji igrac NBA :

Razlozi sto nije : Tim , Kevin , Dirk i Steve su odlicni igraci ali stvarno netreba porediti ono sto nema smisla.
Slucaj Colorado , antipoularnost , to sto je imao Shaq-a u ekipi , sto su lakersi opusteno igrali u reg. sezoni i sto je 2004-2008 imao samo Lamar Odom-a treci igrac je bio Walton :shock: a cetvrti Kwane Brown :roll: a peti Smush Parker :roll: 2003 je Shaq bio predebeo i van forme i Kobe ga je javno kritikovao sto je stvorilo mrznju izmedju njih, ali bio je u pravu , ispali su od San Antonia, gdje je Fox bio povrjedjen , gdje se Fisher tek vratio nakon operacije , gdje Horry nije pogodio niti jedan sut iz vana, dobro ste culi niti jeadan i gdje su Timi i David ustopali Shaqa i gdje je Bryantu bio Slava Medvedenko treci igrac, ali i tu je malo falilo gdje je sut za pobjedu prosljedio Horryu koji opet nije pogodio , bilo mu je to 0/17 za 3p. 2004 u finalu jedino mu zamjeram sto je ima slabe statistike , ali su ga udvajali Hamilton i Princ non stop 2 igraca gdje opet nije bilo pomoci , jer se stari Malon povrjedio ostali otisli iz lakersa a Shaq opet bio predebeo i gdje ga je Ben Wallace zaustavio 1 na 1, a tu je bio i slucaj Colorado gdje je dolazio realno isfrustriran bez treninga na utakmice PO :roll:
U godinama gdje je Steve i Dirk osvojili MVP , lakersi samo da su imali malo bolji omjer bez problema bi pokupio te 3 zaredom a jos uvjemk mu je bila omca iz colorada za vratom ali mal je reci da je dominirao ligom.
Po meni jedino je Kevin Garnett te godine zasluzio jer je igrao na nivou Kobe-a .
Igraci koji su igrali na nivou Kobe-a su jedino TMac u 2-3 sezone, Garnett 2004, Duncan 2003, Shaq 2000 , Lebron (regularna sezona '8-9 i ova) Wade i Dirk u PO 2006 odnosno 2012 i to je sve.

Kobe je ALL ROUND igrac najbolji u prosloj deceniji i top5 svih vremena , uvjek uzima najteze suteve i covjek koji ima najraznovrsni sut u historiji .To sto ima samo 1 MVP nije nikakvo mjerilo , bitno je da ima 5 prstenova .
To sto Shaq ima 3 MVP finala i to je lahko objasnjivo: Lakerse je Kobe nosio protiv najtezih protivnika:
2000: Portland finale prije finala Kobe ubjedljivo MVP te serije , Shaq se nije vidio u 7 moj tekmi. finale sa Indianom Kobe izvrce zglob u 2 tekmi , ali u 4 toj stisne zube pod blandazama i injekcijama kada Shaq bude izbacen zbog 6 licnih i odluci sa 12p zaredom + sut za pobjedu , ali opet ide shaqu jer je igrao protiv starog Rick Smitha.
2001: najbolji lakersov PO u historiji , u svim kljucnjim serijama san Antonio i Sacramento Kobe bude MVP gdje su sve pomeli do finala i onda Iverson pobjedjuje gdje ga Lue cuva , onda Kobe preuzima Iversona i lakersi dobijau sve naravno Shaq mvp finalaprotiv Phill-e gjde igra protiv Muromba koji ima 45 :lol: a San Antonio i Sacramento su bili daleko tezi protivnici.
2002: Opet MVP serija sa San Antonijem i Sacramento je Kobe , a Shaq finala jer se igralo protiv NJ koji nije imao centra.
2003 i 2004 sam objasnio , 2005-2007 nije imao trunke pomoci , 2008 je vukao koliko je mogao i tu je malo falilo Boston je bio bolji tim Ariza i Baynum se povrjedili , Gasol tek dosao , malo soft bio , realno najvise se Kobe oslanjao na Sasu koji je sibao trice ali nije bilo dovoljno .
2009 sam nosi i osvaja
2010 uz povrede igra extra , u 7 tekmi finala ga vade Ron i spanac , tu je podbacio , ali priznao je da ocajnicki zelio pa onda sam prvi put njega vidio da ga hvata nervoza , ali se izvukao kasnije odbranom , skokovima i ass u ocajan sut.
2011 cijeli tim sramotno podbacio kao da nisu zeljeli , kad je Phill koji je najmirniji trener saketao Gasola vise puta da se ovaj probudi , kada odom nije mogao iskoristiti post igru protiv mrtvog Stojakovica , ali Kobe je bio stvarno nacet povredama
2012 neznam bojim se samo trenera i koliko savovi njemackog doktora mogu izdrzati , mada je x faktor kako MWP odigra ili njegova zamjena Barnes , jerse pokazalo kada je neko od njih dvojce u utakmici lakersi sigurno pobjedjuju.
Mada je primjetna silazna putanja Kobe-a jos uvjek se solidno drzi , nadam se da sacuvao nesta jos za PO ,
Zamjrali su mu prije kako ne cini suigrace boljim , meni j e to smjesno: pa Vujacic , Smush, Fisher, Farmar, Odom, Gasol, Ariza, Kwame, Walton.... su puno bolje u lakersima izgledali nego sto im je stvarna vrjednost ;)

btw. ode ja sa temom , nesta me ponjelo :lol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 mar 2012, 20:37

ubi atlanta klivlenda u prvoj :roll:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 18 mar 2012, 20:42

joj kobe sto ga i ti pretjera aj nemoj vise ,stvarno je previse

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 mar 2012, 20:44

slika

mozete vi hvaliti te likove koliko god hocete al jedan je Scalabrine :D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 mar 2012, 20:47

uh sto ga ovaj kobe ukenja zivote dragi
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 mar 2012, 20:49

slika

neka se zahvali white mambi :D
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 18 mar 2012, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 mar 2012, 20:50

Što je najgore i ja sam želio da prikažem Kobea u dobrom svjetlu i on me citira i onda pretjera :lol:
Duncan osim zadnje dvije sezone uopšte nema lošiju karijeru od Kobea.Ali i Kobe je od njega bio lošiji u prve 3-4 tako da to na isto izađe. ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2012, 20:51

I tu jednu MVP titulu nije trebao dobiti pored Garneta.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.