Postao/la inacefindecko » 18 mar 2012, 21:55
Moje objektivno mišljenje u čemu je uopće problem kod navijača Sarajeva, ali i samog kluba.. Nadam se da mi nećete zamjeriti na mišljenju, jer imam bezbroj drugova navijača Sarajeva.
Vi ste navijači zvani Euforia 87, a uprava vam nije dostojna kluba. Zašto.. Kojeg god da igrača dovedete pričate o njemu kao o Mesiju i Ronaldu a ustvari je najčešće to neprovjeren igrač. Doveli ste Hilmu Gutića, odmah čuh za njega: "bit će najbolji, najjači štoper premier lige, pa u crnoj gori je harao, te ovo te ono". Frajer dok su igrači trčali, sjedio na strunjači i aplaudirao im (potvrdio mi navijač FKS koji ide na treninge). Doveli Kojaševića, BALKANSKI MESSI, ide lijevo, ide desno, šutira bolje nego Messi, drugovi hordaši probiše mozgove o Balkanskom Messiju, ja sad i ne znam gdje je završio, na kraju Bogu zahvalili što ode. Trenutna pojačanja, Krpić-nije odigrao dvije utakmice u Sarajevu, zabio na pripremama, 3x bolji od Adilovića, šta će krampa sa Grbavice, Sulejman Krpić je potkovaniji, a tek Husić (koji je otjeran iz kluba) i javno se nudio da dođe u Želju, na kraju ode u Sarajevo, al eto on vam ko i nije loš.. Svi ti neprovjereni igrači dođu u Sarajevo preko nekog ili nečega, možda zablistaju prve dvije, tri tekme, jer godi im promjena sredine, dolaze u nešto fino, što prate navijači, i onda vas diže EUFORIA da ste Real Madrid, dajte Milan da se igramo, igrate tečnije od Citija.. al tu slijedi krah. Dobije vas ekipa poput GOŠKA iz Gabele i onda se nahebavate majki redom, od uprave, stručnog štaba, vaše djece u timu iz omladinskog, za koje prije sezone govorite da želite da igraju, sad ne valjaju..
A uprava nastavlja i nastavlja dovoditi neprovjerene igrače.. Zadnji primjer Husejinović, on nije neprovjeren, al zamislite mozak igrača koji ode u Werder i nakon sezonu dvije ne uspije zadovoljiti na probi u četveroligašu njemackom, kupi frajer auto i qrči se po Tuzli, udeblja se ko konj i onda dođe i, možete mislit, nije odigrao utakmice, ALI JE BOLJI OD SVIH VEZNJAKA U PREMIER LIGI ZAJEDNO, ON JE MAŠINA, TITO...
Dragan Jović je "bolji" od Osima, nije imao utakmice u Sarajevu a već dobio nadimak "Sir Dragan Jović", on će vas spasit od lošijih igara, on je vaš novi tito, a ustvari ništa nije bolji nego Plišek. Sem Musemića niste imali trenera da valja..
Da objektivno gledate stvari ne bi vas zabolio ovaj poraz, jer bez obzira što imate historiju i ugled, ovi što vas sad predstavljaju i igraju su dno dna, istrošena roba sa kombinacijom "genijalaca" i djece iz omladinskog pogona.. Pa kod vas nema ko lopte prenijet..
Pozdrav svim normalnim navijačima Sarajeva od Željovca koji nije napaćen, koji svaku utakmicu evropsku Sarajeva navija za Sarajevo skoro u istom rangu kao i za Želju, jer bez Sarajeva, nema ni jakog Želje i obrnuto..
izvinjavam se na dugom postu..
Zadnja izmjena:
inacefindecko, dana/u 18 mar 2012, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.